- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 64
-
01-02-2008, 03:08 AM #51
Re: Ψυχολογία και Αστρολογία - Κοινοί Τόποι και Διαφορές
Αντε καλε μπορει να ειμαι και η μονη μεσα στο πανεπιστημιο που της αρεσει ο Φροιντ!!!:bigsmile:Απλα αυτον τον θαυμαζω και μ αρεσει να τον διαβαζω χωρις να σημαινει οτι η ψυχαναλυση δε προχωρησε απο τοτε αλλα οπως και να το κανουμε αυτος εβαλε τις βασεις για την ψυχαναλυση χωρις αυτον δε θα υπηρχε...Αν διαβασω Γιουνγκ μπορει να μ αρεσει το ιδιο, κι αυτος τρελιαρης μου ακουγεται Τωρα αν θεωρει καποιος οτι κανουμε πολυ Φροιντ που να δει τι γινεται απο Πιαζε αλλα κι αλλους , εγω βεβαια οπου δω κανα μαθημα επιλογης με Φροιντ αλλα και γενικα ψυχοθεραπεια χωνομαι :nuts:
Αν μπορεις να βρεις συνδεσεις ψυχολογικων διαταραχων ή συνδρομων με αστρολογια θα ναι ωραιο!Π.χ διαταραχες που να φαινονται απο οψεις ειτε γενεθλειες ειτε οχι, θα σου ελεγα και για διαστροφες αλλα δε ξερω μηπως ...
Παντως γενικα το θεμα εχει ενδιαφερονοσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
04-02-2008, 02:59 PM #52
Καλή σας ημέρα...
σας επισυνάπτω μερικές ενδεικτικές αναφορές χρήσης της αστρολογίας στη διαδικασία ψυχοθεραπείας, που βρήκα στο internet...
Προσπάθησα να διαλέξω διευθύνσεις που δείχνουν να αφορούν επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές...
Προσπάθησα να μη συμπεριλάβω εδώ ιστοσελίδες που αναφέρονται σε new age σχολές που κάνουν Σιάτσου, Ταρώ, Καμπάλα και ολίγη Ψυχολογική Αστρολογία, αλλά ιστοσελίδες που αφορούν επαγγελματίες που έχουν γραφείο και κάνουν Ψυχοθεραπεία...
Ελπίζω να δίνουν μία ιδέα περί τίνος πρόκειται...
1. Glenn Perry, Psychotherapy with Astrology
2. Dan Keusal, Psychotherapist and Astrologer
3. Jean Hinson Lall, Jungian-Oriented Psychotherapist and Astrological Consultant
4. Christina Becker, Jungian Analyst
5. Eva Vibert, transpersonal psychotherapist, Special interests include using art and astrology - as adjuncts to psychotherapy (η ιστοσελίδα είναι κατάλογος ψυχοθεραπευτών)
6. Luis AlvaradoΓια βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
04-02-2008, 03:07 PM #53
Ευχαριστούμε...:bigsmile:
Ίσως η σωστή πίστη να είναι η πίστη χωρίς αντικείμενο.. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΑΝ..
-
04-02-2008, 03:08 PM #54
Γεια σου Σκορπιον,
Ισως και να το ξερεις, αλλα πληροφοριακα θα ηθελα να σου πω οτι ο Γιουνγκ ασχοληθηκε πολυ με Αστρολογια και Εσωτερισμο. Επισης ολα του τα αρχετυπα τα συνδεει με ελληνικους μυθους.
Ο συνδυασμος των αρχετυπων του Γιουνγκ με Αστρολογια θα ηταν ενα πολυ ενδιαφερον θεμα, αλλα δεν ξερω αν εχει γραφτει κατι.
Φιλικα
-
04-02-2008, 04:17 PM #55
Είχα γράψει εγώ κάτι παλιά, krhssa. Δεν ξέρω αν σε καλύπτει...
Ήταν ένα άρθρο σε τέσσερα μέρη και η βασική βιβλιογραφία ήταν από κάποια Kaaren Zondag που ισχυριζόταν ότι ήταν μαθήτρια του Jung.
Ψυχολογία και Αστρολογία (Μέρος 1ο)
Ψυχολογία και Αστρολογία (Μέρος 2ο)
Ψυχολογία και Αστρολογία (Μέρος 3ο)
Ψυχολογία και Αστρολογία (Μέρος 4ο)Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
04-02-2008, 04:51 PM #56
Ευχαριστω για τα λινκς. Θα τα κοιταξω.
Ο συνδυασμος αρχετυπων και μυθων αναφερεται απο τον ιδιο το Γιουνγκ. Καποτε ειχα κανει μια μελετη για τα αρχετυπα στους μυθους και στα παραμυθια και ειχα βρει για παραδειγμα το εξης> Οταν μιλουσε ο Γιουνκγ για την ανιμα στον ανδρα, τη θετικη ανιμα εδινε παραδειγμα το μυθο του Περσεα και της Ανδρομεδας. Και γενικα σε ολα τα παραμυθια οπου το παλικαρι σκοτωνει το τερας για να σωσει την κοπελα, εχουμε τη θετικη ανιμα στον ανδρα. Αυτο π.χ. τι θα ηταν αστρολογικα? οψη σε γενεθλιο η ισως και μια διελευση? Η επισης η Μητριαρχια και οπως εκδηλωνεται στους μυθους και παραμυθια. Κατα τη γνωμη μου ο μυθος της Μηδειας, Λιλιθ> Λιορονα, Χανσ και Γκρετελ δειχνουν εμμεσα Μητριαρχια. Γιαυτο υπαρχουν πολλα παραμυθια και μυθοι ανα τον κοσμο με αυτο το μοτιβο και ετσι ισως εκει να εχουμε εφαρμογη της θεωριας του για το συλλογικο ασυνειδητο του Γιουνγκ.
Το θεμα ειναι μεγαλο και μαλλον δεν καλυπτεται εδω.
-
04-02-2008, 05:23 PM #57
Για τους συγκεκριμένους μύθους δεν είχα βρει αναφορές...
Και δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι μπορούμε να μιλήσουμε για όψεις. Οι οίκοι στις εργασίες αυτές ορίζονται ως μέρη του ψυχισμού και συνεπώς η σχέση μεταξύ οίκων ορίζεται περισσότερο ως μετατόπιση της συνείδησης παρά ως ύπαρξη όψης. Οι όψεις νομίζω ότι δεν έχουν συσχετιστεί γενικά με αρχέτυπα στη δουλειά είτε του Γιουνγκ είτε των συνεχιστών του. Δεν έχω βρει κάτι εγώ τουλάχιστον.
Κάποιες έννοιες όμως αναλύονται πιστεύω επαρκώς σε αυτές τις εργασίες...
Για παράδειγμα αναλύεται πώς ο εαυτός (ωροσκόπος) αισθανόμενος ανεπαρκής απομακρύνει την εστίαση της συνείδησης του από το Είμαι (ωροσκόπος) στο Γίνομαι (2ος οίκος). Ο 2ος οίκος λειτουργεί έτσι ως πηγή επιθυμιών (τι θέλω να γίνω που δεν είμαι τώρα). Για να το επιτύχω αυτό πρέπει να λογαριάσω τι λέει η κοινή γνώμη γι' αυτό που θέλω να γίνω (6ος οίκος) και τελικά να υποδυθώ ένα ρόλο (μεσουράνημα). Ο ρόλος αυτός μπορεί να καταστεί Περσόνα, αν επιλέξω να υποδυθώ ένα ρόλο που δεν είμαι εγώ, αλλά είναι ένα σύμβολο αρχετυπικό που έχω ανασύρει από το συλλογικό ασυνείδητο (12ος οίκος). Θέλω π.χ. να παίζω το Ρομπέν των Δασών.
Η αλλοτρίωση αυτή με κάνει να χάνω την επαφή με το προσωπικό μου ασυνείδητο (4ος οίκος), που καταπιέζεται και ξεσπά για να αποτινάξει την Περσόνα από τον εαυτό. Από μόνος του όμως ο 4ος οίκος δεν μπορεί να αποτινάξει την Περσόνα, πόσο μάλλον που αυτή μπορεί να διεισδύσει και στον ίδιο τον 4ο οίκο. Τότε έρχεται η βοήθεια από την ¶νιμα ή τον ¶νιμους, την πραγματική μας επιθυμία που κρύβεται στον όγδοο οίκο. Όσο πιο ισχυρός ο έλεγχος της Περσόνα, τόσο πιο ισχυρή η αναζήτηση για τον ¶νιμους ή την ¶νιμα (όσο πιο ελεγκτικά τα άτομα, τόσο πιο δεμένα σε διαστροφές ή παθολογικές σχέσεις στην προσωπική τους ζωή).
Αυτό είναι ένα παράδειγμα που δείχνει πως απεικονίζονται τα κατά Γιουνγκ μέρη του ψυχισμού πάνω στο χάρτη.
Υποθέτω ότι αν οι μύθοι που αναφέρεις αναλύονται αρχετυπικά (π.χ. στο μύθο του Περσέα υπάρχει μία άνιμα ή ένας άνιμους), τότε οι μύθοι μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε ένα χάρτη και να εξεταστεί ο ψυχισμός κάποιου ανθρώπου.
Π.χ. ένας άνθρωπος με Κριό στο 12ο οίκο, εάν υιοθετούσε ένα μηχανισμό της Περσόνα υποθέτω ότι θα διάλεγε αρχετυπικούς μύθους που έχουν να κάνουν με τον Κριό (Ρομπέν των Δασών, Ιππότης, κλπ).Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
04-02-2008, 05:31 PM #58
Υποθέτω ότι αν οι μύθοι που αναφέρεις αναλύονται αρχετυπικά (π.χ. στο μύθο του Περσέα υπάρχει μία άνιμα ή ένας άνιμους), τότε οι μύθοι μπορούν να τοποθετηθούν πάνω σε ένα χάρτη και να εξεταστεί ο ψυχισμός κάποιου ανθρώπου.
Π.χ. ένας άνθρωπος με Κριό στο 12ο οίκο, εάν υιοθετούσε ένα μηχανισμό της Περσόνα υποθέτω ότι θα διάλεγε αρχετυπικούς μύθους που έχουν να κάνουν με τον Κριό (Ρομπέν των Δασών, Ιππότης, κλπ).[/QUOTE]
Πολυ καλη αναλυση, μπραβο! Αυτο ακριβως εννοουσα, αρχετυπικη αναλυση των μυθων σε σχεση με χαρτη..
Ισως αυτο να ειναι υλικο για το επομενο σου αρθρο!
-
04-02-2008, 05:36 PM #59
Καλή πρόταση.. Θα δούμε... Αν είμαστε καλά... πάντως αυτό είναι ένα ολόκληρα διαφορετικό σύστημα αστρολογίας. Μπορεί να περιέχει και διαφορετικού τύπου προβλέψεις που αφορούν ψυχολογικές διεργασίες για παράδειγμα αντί για το να θα κερδίσει κανείς το Lotto... Γι' αυτά τα θέματα θέλουμε ακόμη δουλειά...
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
04-02-2008, 05:56 PM #60
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.