s
Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ 2. Οδηγίες προς ναυτιλομένους - Λιγότερο χιούμορ - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 41 to 50 of 93
    Όνομα:
    Βασίλης

Re: Ο ΜΕΣΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ - (2) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΕΝΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!

Και μία παρατήρηση για το θέμα του Νίτσε. Ας θυμόμαστε όλοι ότι δεν κρίνουμε όλοι εμείς με τα ίδια κριτήρια ιδέες και ανθρώπους. Σε ένα αστρικά ευαίσθητο άνθρωπο, αν το άκουσμα λόγων ή το διάβασμα ιδεών προκαλεί πίεση στο στομάχι, μία αίσθηση ότι κυκλώνεται από σκοτάδι και μία αίσθηση ότι θέλει να σηκωθεί να φύγει εκείνη τη στιγμή από ένα μέρος, οι ιδέες δε νομίζω να τον βοηθήσουν. Οι υπόλοιποι τα εκλογικεύουμε ή μπορούμε να αποκλείσουμε απλά τις ευαισθησίες αυτές. Οπότε σίγουρα θα βγάλουμε άλλα συμπεράσματα.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Κώστας View Post
    Κοραλία έχουν ακουστεί πολλές απόψεις για το ζώδιο του Ιησού και είναι λιγάκι δύσκολο να βρούμε ποιό πραγματικά ήταν -εάν υποθέσουμε βέβαια ότι ο Ιησούς όντως υπήρξε. Πάντως και εγώ για Λέοντα θα τον έκανα και μάλιστα είχα βρει και μία ημερομηνία το 6 πΧ. (το υποτιθέμενο έτος της γέννησής του) που μου έκανε: εκείνη την ημέρα ο Ήλιος ήταν στο Λέοντα, η Σελήνη στον Καρκίνο, ο Ερμής στην Παρθένο, η Αφροδίτη στο Ζυγό και ο ¶ρης στο Σκορπιό! Δηλαδή ο κάθε πλανήτης στην πιο ισχυρή του θέση. Και με Δία-Κρόνο-Ουρανό στους Ιχθείς!!

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ιησούς συμβολίζει τον Ήλιο και την Εκλειπτική του στο Ζωδιακό ενώ οι 12 μαθητές συμβολίζουν τα 12 ζώδια.

Ακόμα και η Εκκλησία γνώριζε πολύ καλά τις παραπάνω αντιστοιχίες και μάλιστα τον 8ο αιώνα μΧ. ο αιδεσιμότατος Bede, ο "πατέρας της Βρετανικής Ιστορίας", πρότεινε τα 12 ζώδια να πάρουν τα ονόματα των 12 Αποστόλων!! Φυσικά, η παραπάνω αλλαγή δεν έγινε ποτέ....και είναι κρίμα...η Ιστορία θα είχε πάρει εντελώς διαφορετική τροπή.....
    Αγαπητέ μου Κώστα,
    δεν γνώριζα αυτό που λες για τον αιδεσιμότατο Bede και είναι πολύ ενδιαφέρον.

Για το ότι ο Ιησούς υπήρξε υπάρχουν πολλές ιστορικές μαρτυρίες. Μια απ' αυτές είναι η εξής: όταν πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας της Ρώμης τον σάλο που δημιουργήθηκε στην Παλαιστίνη από την διδασκαλία του Ιησού έβαλε ένα δικό του άνθρωπο να παρακολουθεί τον Ιησού και να τον ενημερώνει με επιστολές για το ποιος είναι, τι λέει και τι κάνει. Οι επιστολές αυτές βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του Βατικανού και έχουν εκδοθεί.

Απ' αυτές, διάβασα την πρώτη επιστολή στην οποία ο άνθρωπος αυτός περιγράφει στον αυτοκράτορα τον Ιησού, πώς ήταν στην εμφάνιση, πώς ήταν ντυμένος, μερικά πράγματα από την διδασκαλία του και τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντί του. Ένας φίλος μου που τις διάβασε όλες μου είπε ότι προς το τέλος ο άνθρωπος αυτός μιλούσε στις επιστολές του με λατρεία προς τον Ιησού και ασπάστηκε την διδασκαλία του.

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Αγαπητέ μου Κώστα,
    δεν γνώριζα αυτό που λες για τον αιδεσιμότατο Bede και είναι πολύ ενδιαφέρον.

Για το ότι ο Ιησούς υπήρξε υπάρχουν πολλές ιστορικές μαρτυρίες. Μια απ' αυτές είναι η εξής: όταν πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας της Ρώμης τον σάλο που δημιουργήθηκε στην Παλαιστίνη από την διδασκαλία του Ιησού έβαλε ένα δικό του άνθρωπο να παρακολουθεί τον Ιησού και να τον ενημερώνει με επιστολές για το ποιος είναι, τι λέει και τι κάνει. Οι επιστολές αυτές βρίσκονται στην βιβλιοθήκη του Βατικανού και έχουν εκδοθεί.

Απ' αυτές, διάβασα την πρώτη επιστολή στην οποία ο άνθρωπος αυτός περιγράφει στον αυτοκράτορα τον Ιησού, πώς ήταν στην εμφάνιση, πώς ήταν ντυμένος, μερικά πράγματα από την διδασκαλία του και τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντί του. Ένας φίλος μου που τις διάβασε όλες μου είπε ότι προς το τέλος ο άνθρωπος αυτός μιλούσε στις επιστολές του με λατρεία προς τον Ιησού και ασπάστηκε την διδασκαλία του.
    Μαρτυρίες υπάρχουν πολλές. Πόσες από αυτές όμως αντέχουν στην βάσανο της ανάλυσης και της διερεύνησης :bigsmile:
    Αστρολογία για όλους - View Single Post - Η δίκη του Ιησού
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Βασίλη φυσικά και δεν έχουμε τον ίδο τρόπο σκέψης ούτε έχουμε τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης. Αυτό θα ήταν εξ'ορισμού αδύνατον.

Όχι όμως και να λέμε για ένα γίγαντα του δυτικού πνεύματος ότι μόνο "οι προβληματικοί, οι αδύναμοι και οι κομπλεξικοί διαβάζουν και εμπνέονται από το Νίτσε".

Είναι δικαίωμα για τον οποιονδήποτε να μην του αρέσει ο Νίτσε αλλά όχι και να απαξιώνει όσους θαυμάζουμε το έργο του. Όποιος απαξιώνει με τέτοιο τρόπο γελοιοποιείται!!

Κοραλία, συμφωνώ με το Μητσάκο, η πιστότητα μαρτυριών σαν αυτή που αναφέρεις είναι ιδιαίτερα αμφίβολη....άσε που οι μεγαλύτεροι ιστορικοί της εποχής δεν λένε τίποτα για τον Ιησού. Πάντως ας μην πούμε στη διαδικασία της ιστορικής αναζήτησης του Ιησού διότι δεν θα ξεμπλέξουμε ποτέ...

Όνομα:
    Βασίλης

Καθένας στη γραμμή του, αυτό είναι σωστό, και καθένας με αναγκαία ανοχή στη γραμμή του άλλου.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Μητσάκος View Post
    Μαρτυρίες υπάρχουν πολλές. Πόσες από αυτές όμως αντέχουν στην βάσανο της ανάλυσης και της διερεύνησης :bigsmile:
    Αστρολογία για όλους - View Single Post - Η δίκη του Ιησού

Μητσάκο μου,
    διάβασα το άρθρο στο οποίο με παρέπεμψες και είναι όντως ενδιαφέρον. Υπάρχουν όμως και άλλες ιστορικές πηγές, χριστιανικές και μη, που δεν αναφέρονται στο άρθρο.
    Μέχρι και χειρόγραφο στο Θιβέτ για τον Ιησού βρέθηκε το 1940.

Μητσάκο μου,
    διάβασα το άρθρο στο οποίο με παρέπεμψες και είναι όντως ενδιαφέρον. Υπάρχουν όμως και άλλες ιστορικές πηγές, χριστιανικές και μη, που δεν αναφέρονται στο άρθρο.
    Μέχρι και χειρόγραφο στο Θιβέτ για τον Ιησού βρέθηκε το 1940.
    Πλαστό θα είναι :toung:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Πλαστό θα είναι :toung:
    Αμάν, βρε Μητσάκο μου, δεν τρώγεσαι!!! Ούτε ο άπιστος Θωμάς δεν έκανε έτσι!!!

Αμάν, βρε Μητσάκο μου, δεν τρώγεσαι!!! Ούτε ο άπιστος Θωμάς δεν έκανε έτσι!!!
    Ευχαριστώ, ευχαριστώ, τιμή μου :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον

Ευχαριστώ, ευχαριστώ, τιμή μου :bigsmile:
    Είδες τι κομπλιμέντα σου κάνω;! Σοβαρά τώρα, ένας ¶γγλος περιηγητής επισκέφτηκε, στις αρχές του 20ου αιώνα τα βουδιστικά μοναστήρια του Θιβέτ.

Επειδή έσπασε το πόδι του τον φιλοξένησαν για λίγο καιρό σ' ένα μοναστήρι. Εκεί οι μοναχοί του έδειξαν ένα χειρόγραφο που βρισκόταν στην βιβλιοθήκη του μοναστηριού, που ήταν ουσιαστικά μια ημερολογιακή καταγραφή ενός μοναχού του α' μισού του 1ου αι. μ.Χ.

Το χειρόγραφο έδινε το όνομα του Ιησού, την καταγωγή του, την ηλικία του (27-28 χρόνων) και περίγραφε την επίσκεψή του εκεί. Τους είχε κάνει εντύπωση γιατί σπάνια είχαν επισκέπτες.

Λέει ότι τον φιλοξένησαν για λίγο και συζητούσε μαζί τους θέματα θρησκείας και διαλογισμού. Σπάνια τον έβλεπαν όμως γιατί περνούσε τον περισσότερο χρόνο του έξω από το μοναστήρι όπου διαλογιζόταν.

Ο περιηγητής αυτός ζήτησε το χειρόγραφο και ένας μοναχός του το αντέγραψε μεταφρασμένο. Όταν επέστρεψε στην Αγγλία, εξέδωσε ένα περιηγητικό βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνεται το χειρόγραφο. Επίσης, γράφει το όνομα του μοναστηριού και τα ονόματα των μοναχών που του το έδειξαν.

Το διάβασα στα αγγλικά και απ' όσο ξέρω δεν έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Δεν μπορώ φυσικά να ελέγξω την γνησιότητα του χειρογράφου γιατί δεν έχω επισκεφτεί το Θιβέτ (ακόμα) αλλά θα είχε ενδιαφέρον να το κάνει κάποιος γιατί αν όντως υπάρχει μπορεί να μας δίνει πληροφορίες για την περίοδο της ζωής του Ιησού που αγνοούμε.

Page 5 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)