s
Εγωισμός - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 41 to 50 of 52

Re: Εγωισμός

Quote Originally Posted by Alien1 View Post
    Μου αρεσουν καποιοι Παρθενοι που καυχιουνται για τον εαυτο τους αλλα και για την απολυτη σιγουρια τους στο τι ειναι σωστο και τι λαθος
    Αυτό κατάλαβες από τα γραφόμενα μου ; 'Εγραψα ότι δεν υπάρχει πουθενά απόλυτη αλήθεια αν το πρόσεξες, κι αυτό ακριβώς επιβάλλει μέτρο σε οποιαδηποτε κριτική. Το να χτυπάς ένα ''πτώμα'' στο διηνεκές επίσης το θεωρώ τσάμπα μαγκιά και περιττό. Το αληθινό θάρρος θα ήταν να κατέκρινες το ''πτώμα'' και να προέβαλλες ενστάσεις όταν ήταν ζωντανό και στις δόξες του δημόσια, κι εγώ ήμουν από αυτούς που δεν ήταν κότες τότε και που το έκανε δημόσια. Το υποτακτικός ήταν ειρωνικό αν δεν το κατάλαβες. 'Ετσι θεωρούν κάποιοι τους ευγενικούς ανθρώπους. Τα υποχθόνια και όλα αυτά που έγραψες δεν τα ανέφερα πουθενά, αλλά για να τα λες κάτι θα ξέρεις....Εγώ ακόμα δεν ξέρω παρά τις προσπάθειες να μάθω. Ευχαριστώ που με θεωρείς επίσης υποχθόνιο και φαρισαίο χωρίς να με γνωρίζεις. Δεν ανταπαντώ στην προσβολή.

Θα παρακαλούσα οι όποιες προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιγνωμίες να μείνουν εκτός του συγκεκριμένου θέματος, του οποίου και δεν άπτονται.

Ευχαριστώ

Όνομα:
    DR WHO

Οκ συγγνωμη βγηκα και εγω εκτος θεματος και καταντησε σε αντιπαραθεση το θεμα...

και Αργοναυτη αν και θεωρησα ελαφρως προκλητικο το προηγουμενο μηνυμα σου δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου

Ο καθενας με την γνωμη του

Μια συνοδος αρη κρονου επισης δε θα μπορουσε να δειχνει εγωιστικη συμπεριφορα? με την εννοια οτι εμμενει στη συγκεκριμενη δραση και δεν κανει πισω...
    Οι καλες οψεις αφροδιτης, τονισμενο το ζωδιο του ζυγου, και καλος 7ος οικος ισως ειναι στοιχεια που κανουν το ατομο λιγοτερο εγωιστικο αρα αντιστοιχα τα κακα στοιχεια στα παραπανω μπορει να δειχνουν ατομο με λιγοτερο εγωισμο.... Σκληρες οψεις πλουτωνα επισης ισως να κρυβουν εγωιστικα κινητρα με διαθεση ελεγχου καταστασεων.... Τονισμενος Κρονος ξεροκεφαλια επεκταση εγωισμου.... Ο ουρανος σε οψεις με ηλιο ισως να βγαζει μια υποκειμενικη ανωτεροτητα επεκταση εγωισμου... και με τα υπολοιπα που αναφερθηκαν περι τονισμενου πρωτου οικου θα συμφωνησω... επισης πλανητες σε ζωδια ξεροκεφαλα....Ο ερμης σε ζωδια φωτιας και ισως και σε οψεις με ουρανο δινει κατι απο τα ξερω ολα, ενω σε οψη με πλουτωνα μια εμμονη και σε οψη με κρονο μια κριτικη σταση, τωρα αναλογως τις οψεις και τα ζωδια η κλιμακα του εγωιστικου στοιχειου ποικιλλει... Οποτε οσο πιο πολλα στοιχεια απ αυτα εχεις τοσο περισσοτερο εγωισμο εχεις, καπως ετσι το βλεπω εγω
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by skorpion View Post
    Μια συνοδος αρη κρονου επισης δε θα μπορουσε να δειχνει εγωιστικη συμπεριφορα? με την εννοια οτι εμμενει στη συγκεκριμενη δραση και δεν κανει πισω...
    Οι καλες οψεις αφροδιτης, τονισμενο το ζωδιο του ζυγου, και καλος 7ος οικος ισως ειναι στοιχεια που κανουν το ατομο λιγοτερο εγωιστικο αρα αντιστοιχα τα κακα στοιχεια στα παραπανω μπορει να δειχνουν ατομο με λιγοτερο εγωισμο.... Σκληρες οψεις πλουτωνα επισης ισως να κρυβουν εγωιστικα κινητρα με διαθεση ελεγχου καταστασεων.... Τονισμενος Κρονος ξεροκεφαλια επεκταση εγωισμου.... Ο ουρανος σε οψεις με ηλιο ισως να βγαζει μια υποκειμενικη ανωτεροτητα επεκταση εγωισμου... και με τα υπολοιπα που αναφερθηκαν περι τονισμενου πρωτου οικου θα συμφωνησω... επισης πλανητες σε ζωδια ξεροκεφαλα....Ο ερμης σε ζωδια φωτιας και ισως και σε οψεις με ουρανο δινει κατι απο τα ξερω ολα, ενω σε οψη με πλουτωνα μια εμμονη και σε οψη με κρονο μια κριτικη σταση, τωρα αναλογως τις οψεις και τα ζωδια η κλιμακα του εγωιστικου στοιχειου ποικιλλει... Οποτε οσο πιο πολλα στοιχεια απ αυτα εχεις τοσο περισσοτερο εγωισμο εχεις, καπως ετσι το βλεπω εγω

Όχι απαραίτητα, γιατί ο Κρόνος έχει την τάση να συγκρατεί και να σταματά οπότε μια τέτοια όψη μπορεί να δείχνει και συγκράτηση του ¶ρη από τον Κρόνο. Εξαρτάται, βέβαια και στα ζώδια που είναι και τι όψεις δέχονται:bigsmile:

Ο Ουρανός σε όψη με ήλιο θα μπορούσε να δείχνει εγωισμό μόνο αν δεχόταν αρνητική επιρροή από ¶ρη ή σε λιγότερο βαθμό από Πλούτωνα. Ο ¶ρης γενικά δείχνει εγωιστικές τάσεις ενώ ο Πλούτωνας κολλήματα και εμμονές.
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    Ιουλία

[quote=Αργοναύτης;44068]Και αυτές οι όψεις που οδηγούν σε κολλημένες στάσεις ζωής όπως λες και θέσεις, είναι κυρίως ο Ερμής και Σελήνη σε σκληρή όψη με Κρόνο, αλλά και σύνοδος Κρόνου/Ερμή και γενικά πολύ τονισμένος Κρόνος πάλι σε σχέση με τα φώτα
    κάνει φοβερά εγωιστές τους ανθρώπους.

Μάλλον απόμακρους θα έλεγα και λιγότερο εγωιστές.
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Κι εγώ είμαι της άποψης ότι η θέση του ¶ρη και οι όψεις που δέχεται έχουν να κάνουν με το πόσο εγωιστής είναι κάποιος. Όχι μόνο όμως. Ο εγωισμός μπορεί να εκδηλώνεται σαν μία σειρά από διαφορετικές συμπεριφορές. Εγωισμός μπορεί να είναι και μία θέση Αφροδίτης που ωθεί προς την προσωπική ηδονή ή ένας Ερμής με όψεις που τον οδηγούν σε εμμονές και κολλημένες απόψεις. Ο Πλούτωνας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανάγκη κτήσης των άλλων. Ο ¶ρης είναι απλά η μορφή του εγωισμού που βλέπουμε καθαρά. Επίσης ισχυρή παρουσία πλανητών στον 1ο οίκο και ενδεχομένως ταύτιση θέσης του Ήλιου με τον ωροσκόπο να μπορούν να οδηγήσουν σε εγωιστικές συμπεριφορές.

Γιατί ένα τετράγωνο ¶ρης στον Ταύρο, Αιγόκερω ή Σκορπιό με Αφροδίτη στον Λέοντα, δεν δίνει εγωιστικές τάσεις?
    Voltaire

Όνομα:
    Γεωργία

Quote Originally Posted by DrMaroulita View Post
    Πολύ ενδιαφέρον θέμα, Κα Σίμου!

Νομίζω πως ένα πρώτο δείγμα της άκρατης υπερβολής του Εγώ μας φαίνεται από τις όψεις που δέχεται ο Ήλιος. Π.χ. μία σύνοδός του με τον ¶ρη μπορεί να τον κάνει περισσότερο ανταγωνιστικό και με μία τάση όχι απλά να θέλει να επιβεβαιωθεί μέσα από τις πράξεις του, αλλά να θέλει να φανεί απλά. Δηλώνει πείσμα, έλλειψη υπομονής και υποχωρητικότητας. Δεν αφήνει δηλαδή χώρο έκφρασης στον άλλον. Ο χώρος έχει καλυφτεί από το Εγώ του.
    Συμφωνώ απόλυτα με την Μαρουλίτα! Προς στιγμή δεν το έχω ψάξει με όψεις που δεικνύουν εγωισμό.
    I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
    I like beeing unperfect...

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Εχεις αναρρωτηθεί μήπως αυτός ή αυτοί που επέλεξαν αυτή τη στάση έχουν δει ότι και οι δυο πλευρές μιας φοβερής και άξεστης αντιπαράθεσης έχουν τεράστιες ευθυνες και λάθη αλλά δεν είναι και "δαίμονες" ; Και γι'αυτό τον λόγο δεν επιλέγουν στρατόπεδο ; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως φαίνονται.
    Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της τοποθέτησης. Θεωρώ πως μια τέτοια θέση αποτελεί απλώς καλυμμένη φυγοπονία.
    Ωστόσο νομίζω πως μάλλον υπάρχει κάποια σύγχιση ως προς το τι αναφέρεται ο καθένας.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Παιδια, εγω εχω συνοδο Αρη-Ηλιου...Λιγες φορες με πιανει αυτο το ανταγωνιστικο που λετε...Αλλα παλι καλα που υπαρχει και αυτο, γιατι το υπολοιπο ωροσκοπιο μου εχει τοση ελλειψη αυτοπεποιθησης και τοση υποχωρητικοτητα, που θα ημουν εντελως χαμενη...
    Αυτο που εννοω ειναι οτι και να υπαρχει καποια απο τις οψεις που λετε, σπανια θα εκφραστει εξ ολοκληρου γιατι ολο και καποια αλλη οψη αλλων πλανητων θα δινει διαφορετικα χαρακτηριστικα...Φανταζομα τουλαχιστον...:embarrest

Page 5 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)