- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 59
-
08-11-2007, 05:02 PM #41
Re: Η Θεοδώρα Ντάκου στους "Πρωταγωνιστές"
Πάνω στις οποίες χτίζει ολόκληρες φιλοσοφίες και σχολές τις περισσότερες φορές. Οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάτι, όταν λέμε Εσωτερισμός ας έχουμε κατά νου ότι όλοι οι άνθρωποι δεν εννοούν το ίδιο, ότι σε κάθε θρησκεία υπάρχει η εσωτερική πλευρά και οι εσωτερικές παραδόσεις, οπότε τίθεται και το ερώτημα της κυριαρχίας μιας σχολής σκέψης πάνω στην άλλη, κάτι που δεν μου ακούστηκε ποτέ ιδιαίτερα δημοκρατικό. Να ανοιχτείς για ποιό λόγο ; Για να οργανώσεις μια συγκεκριμένη σχολή σκέψης και να διακυρήσεις τον ερχομό μιας Νέας Εποχής με βάση τα αξιώματα και τις διαπιστώσεις αυτής της σχολής, με τρομάζει ως σκέψη. Είναι σαν να θες να πείσεις ότι ο Μαρξισμός είναι η μόνη αλήθεια ή ο Φιλελευθερισμός η άλλη. 'Αλλοι φτιάχνουν ένα δικό τους Εσωτερισμό με βάση αποκλειστικά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, άλλοι τον Ιουδαισμό, άλλοι τον Ινδουισμό, και άλλοι προσπαθώντας να τα συμφιλιώσουν όλα, μπορεί να τα κάνουν ακόμα περισσότερο σαλάτα γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν συμφιλιώνονται από καταβολής κόσμου και πάντα θα ζούμε με αντιθέσεις και πολέμους. Πιστεύω ότι η αληθινή Νέα Εποχή θα έρθει όχι όταν επικρατήσει η μία ή άλλη σχολή Εσωτερισμού, αλλά όταν θα συνυπάρξουν αρμονικά μεταξύ τους δόγματα και δοξασίες αντλώντας τους θησαυρούς από την κάθε παράδοση όσο μπορούμε αντικειμενικά. Ακόμα δεν έχω βεβαιωθεί ότι πίσω από την Νέα Εποχή δεν κρύβεται τίποτα άλλο εκτός από καθαρή Παγκοσμιοποίηση. Οικουμενισμός ναι, παγκοσμιοποίηση όχι, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ τα έθνη έθνη, και τα κράτη κράτη και κανέναν απόλυτο Μεσσία. Δασκάλους ναι, από όλες τις θρησκείες, όχι Μεσσίες.
Η Αστρολογία είναι τελείως διαφορετικό, γιατί πρόκειται στο 90% για το ''ένα κι ένα κάνουν δύο'', και σπάνια στις μέρες μας χρησιμοποιείται ως εξέλιξη ή υποκατάστατο θρησκείας, γι'αυτό και δεν εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους το να προσδοκούμε και να παλεύουμε ο ένας ή ο άλλος με διαφορετικό τρόπο για την καθολική της αναγνώριση (έστω κι αν αυτό είναι ουτοπία κατά τη γνώμη μου).
-
08-11-2007, 05:11 PM #42
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
08-11-2007, 05:20 PM #43
-
08-11-2007, 05:26 PM #44
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
08-11-2007, 05:32 PM #45
Δεν ξέρω τίποτα. Εν οίδα ότι ουδέν οίδα. Μια ζωή ψάχνομαι με φιλοσοφίες, και όλα αυτά που λες (ο 9ος μου πάλι). Αλλά πρέπει να κουβαλάω πολύ Σοφιστή μέσα μου και δεν πείθομαι απόλυτα από κανέναν. Προς το παρόν τσιμπολογάω από δω κι από κει φοβούμενος υποσυνείδητα μην φερθώ δογματικά αν υιοθετήσω κάποιο δόγμα, θρησκεία ή αλήθεια. Για επικοινωνία είμαι ανοιχτός με όλους πάνω σ'αυτά, αλλιώς δεν θα ψαχνόμουν κιόλας καθόλου.
-
08-11-2007, 06:10 PM #46
Είπες κάτι σοφό... Φόβος... διάχυτος... Μήπως αυτό.. μήπως εκείνο... Πώς να ανοιχθεί κανείς στους άλλους με τόσο φόβο;
-
08-11-2007, 06:41 PM #47
-
08-11-2007, 07:02 PM #48
Επειδή έτσι τους θέλουν... κι επειδή εμείς δεν ανάβουμε φως...
-
08-11-2007, 07:06 PM #49
-
08-11-2007, 07:08 PM #50
Ωραίο, το τσατάκι μας, αλλά το έχουμε λίγο τραβήξει (ή πολύ)... Ας περιμένουμε όπως λέει και η Κα Σίμου τη συνέντευξη και τα ξαναλέμε...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.