s
Η προοδος της ψυχής - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 41 to 50 of 58
    Όνομα:
    Μαρία

Re: Η προοδος της ψυχής

Πάντως, Λευκή μου, αυτό που περιγράφεις δεν είναι η ουσία του εθελοντισμού. Ο γιατρός που θα πάει στον τόπο που γίνεται το όποιο μακελειό (εδώ βάλε όποια άλλη λέξη), δεν θα γυρίσει σπίτι του, να κάτσει στη καναπεδούμπα του και ν' αράξει. Αυτό που κανει είναι η φιλοσοφία του, ο τρόπος ζωής του. Ας μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Ο πάσης φύσης εθελοντισμός και η προσφορά ποτέ δεν έβλαψε.

Όνομα:
    Μαρία

Σ αυτό έχεις δίκιο,παρασύρθηκα λίγο απ την πλειοψηφία που δεν είμαστε γιατροί και δεν πάμε εκεί να βοηθήσουμε,μετά το σκέφτηκα.Και υπ αυτήν την έννοια συμφωνώ κι εγλω ότι όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά καλό είναι και να ενθαρρύνεται και μπράβο στους ανθρώπους.Το ζήτημα είναι όμως είναι να καταλάβει και ο γιατρός και ο υπόλοιπος καλοπροαίρετος κόσμος ότι όσο συντηρεί αυτή τη κατάσταση η μισή προσφορά του γιατρού και η δικιά του πάει στράφι.

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

Quote Originally Posted by Λευκή View Post
    Σ αυτό έχεις δίκιο,παρασύρθηκα λίγο απ την πλειοψηφία που δεν είμαστε γιατροί και δεν πάμε εκεί να βοηθήσουμε,μετά το σκέφτηκα.Και υπ αυτήν την έννοια συμφωνώ κι εγλω ότι όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά καλό είναι και να ενθαρρύνεται και μπράβο στους ανθρώπους.Το ζήτημα είναι όμως είναι να καταλάβει και ο γιατρός και ο υπόλοιπος καλοπροαίρετος κόσμος ότι όσο συντηρεί αυτή τη κατάσταση η μισή προσφορά του γιατρού και η δικιά του πάει στράφι.
    Να ρωτησω δλδ κατ'εσε τι θα επρεπε να κάνει ο γιατρός που με κίνδυνο για την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα πηγαίνει σε μέρη που όπως είπε παραπάνω η Maroulita γίνεται μακελειό προκειμένου να προσφέρει τις υπερπολύτιμες τετοιες ώρες υπηρεσίες του;:blink:

Όνομα:
    Τίνα

Μπράβο σε όσους έχουν τα κότσια να πάνε μέσα στην καρδιά του πολέμου και δίπλα στον ανθρώπινο πόνο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Και να σου πω την αλήθεια εγώ δεν θα το έκανα,όχι τόσο γιατί φοβάμαι αλλά κυρίως γιατί πιστεύω ότι δεν θα οδηγήσει κάπου.Ωραία,έσωσα μια ζωή.Και μετά;Ο κοσμάκης θα συνεχίσει να υποφέρει.Πρέπει να εξαλειφτεί και η αιτία που προκαλεί τον πόλεμο και τη φτώχεια,και όσο υπάρχει αυτή η αιτία όσοι καλοπροαίρετοι και άγιοι και δεν ξέρω τι άλλο άνθρωποι και να βρεθούν,τόσο σε φαύλο κύκλο θα βρισκόμαστε.Εσύ θεωρείς υποκριτικό να κάθονται κάποιοι και να μιλάνε για το τι προκαλεί τον πόλεμο ,χωρίς να κουνάνε το δαχτυλάκι τους(που και αυτό δεν αληθεύει) και είναι δικαίωμά σου.Εγώ με τη σειρά μου θεωρώ υποκριτικό να αφήνει κάποιος να διαιωνίζεται μια κατάσταση -πολέμου,φτώχειας,πείνας- με το σκεπτικό ότι πράττω εδώ και τώρα το καθήκον μου με το να είμαι καλά,στέλνω και μερικά λεφτά να σώσω τα παιδάκια,σώζω και μερικά απ τον ακρωτηριασμό,και ξεμπέρδεψα,έδειξα έμπρακτα τη συμπαράστασή μου και τώρα πάω σπίτι μου να δω σαπουνόπερα και δε πα να συνεχίζεται επ αόριστον αυτή η κατάσταση.Εκεί κολλάει ο καναπές κι όχι στη θεωρία.Όσο όμως δε χτυπάς αυτή την κατάσταση απ τη ρίζα,τόσο αυτή η κατάσταση θα διαιωνίζεται.Αυτό που πρέπει να προσπαθήσεις πρωτίστως είναι να μην έχουν λόγο ύπαρξης οι φιλανθρωπικές σου υπηρεσίες και μετά να τις προσφέρεις.

Καλησπερα, δυο ημερες τωρα εσκεμμενα δεν εχω παρει θεση,αλλα κ καποια πραγματα δεν μπορω να τα προσπερασω.
    Λευκη μου,"ωραια εσωσα μια ζωη"το λες ετσι απλα?εχεις φερει μια ζωη στον κοσμο για να καταλαβεις τι ειναι ΜΙΑ ΖΩΗ ?ναι ο "κοσμακης θα συνεχισει να υποφερει" αλλα οσοι καταφεραν να σωθουν απο εναν γιατρο η απο οποιδηποτε αλλον, ναι, ειναι ευχης εργο κ αν μη τι αλλο εβαλαν ενα λιθαρακι προς την προοδο της ψυχης τους κ αν ειναι εστω κ για να σωθει ενας ανθρωπος κ μονο, ενα παιδι μιας κατακαημενης μανας,ναι 100 γιατροι να πανε η δεν ξερω κ εγω ποιοι θα μπορουσαν να βοηθησουν σε εναν πολεμο με τον ενα η τον αλλο τροπο.
    Τωρα αν εσυ θες εμπρακτα να κανεις κατι, μπορεις να πολιτικοποιηθεις κ με τον οποιοδηποτε τροπο, μαζι με τους ομοιδεατες σου να βρειτε τροπο να καταργησετε τους πολεμους.

Και λίγος σεβασμός σ αυτούς οι οποίοι θυσιάστηκαν για να μπορούμε όλοι εμείς να λέμε εδώ μέσα και έξω άνετα τις αποψάρες μας ,δεν βλάπτει.Εκτός και αν τα μπουντρούμια των φυλακών,τα βασανιστήρια,οι εξορίες,τα ξερονήσια,οι απολύσεις ,οι διαδηλώσεις ενάντια στη δολοφονία παιδιών και εργατών,οι επιθέσεις με βιτρόλια θεωρούνται "καναπέδες".Στις περισσότερες περιπτώσεις,τα άτομα που κάθονταν στους παραπάνω "καναπέδες" ως επί το πλείστον πίστευαν σε μια θεωρία και προσπαθούσαν να τη διαδώσουν.

Επιπλεον νομιζω πως κανεις δεν εδειξε ασεβεια σε ολους αυτους που θυσιαστηκαν αλλα επειδη η κουβεντα κοντευει να γινει καθαρα πολιτικη, την σταματω εδω.

ΥΓ.νομιζω πως εσυ δειχνεις ασεβεια σε ολους οσους προσφερουν με τον τροπο τους μονο κ μονο επειδη εχουν διαφορετικη αντιληψη απο εσενα.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by kiaRRa View Post
    Να ρωτησω δλδ κατ'εσε τι θα επρεπε να κάνει ο γιατρός που με κίνδυνο για την ίδια τη σωματική του ακεραιότητα πηγαίνει σε μέρη που όπως είπε παραπάνω η Maroulita γίνεται μακελειό προκειμένου να προσφέρει τις υπερπολύτιμες τετοιες ώρες υπηρεσίες του;:blink:
    Κατ εμέ;Ο γιατρός που πηγαίνει εκεί πάντα αυτό θα πρέπει να κάνει:να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες.Η διαφορά έγκειται στο αν εγώ εσύ και ο άλλος θα αρκεστούμε σ αυτή τη βοήθεια του γιατρού και τη μικρή δική μας απ το υστέρημά μας,συντηρώντας αυτή τη κατάσταση λέγοντας πωπω τους ανθρώπους τι τους βρήκε ,ή αν θα κάνουμε και κάτι διαφορετικό.¶λλο είναι απλώς να στείλει κάποιος τη μικρή του βοήθεια κι άλλο να κατέβει στο δρόμο ,να μιλήσει και με άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσει να τους δείξει έναν άλλο τρόπο συμπαράστασης.Αυτή τη στιγμή οι πόλεμοι γίνονται με την ανοχή όλων μας.Αν (για παράδειγμα) όλοι όσοι θλίβονται αφήνανε έστω και για ένα δίωρο το σπιτάκι τους ή τα χόμπυ τους ή έστω και με αυταπάρνηση τη δουλειά τους και κατεβαίνανε στο δρόμο και μαζευόταν έξω απ τα κοινοβούλια όλων των χωρών πιέζοντας τις κυβερνήσεις να καταδικάσουν επισήμως το έγκλημα ,τότε τα πράγματα θα μπαίνανε σε άλλη σειρά.Και προτού με κατηγορήσεις ότι όλα αυτά είναι θεωρίες μη πραγματοποιήσιμες γιατί ο κόσμος δεν το κάνει,αναρωτήσου τι μερίδιο ευθύνης έχεις κι εσύ σ αυτό.Στην πρώτη περίπτωση,ανάμεσα στην κατάσταση και τον γιατρό,βοηθάς την κατάσταση.Στη δεύτερη,βοηθάς τον γιατρό.

Αυτά πάντα καλοπροαίρετα για τους γιατρούς απ την καλή τους πλευρά.Μπορούμε να εξετάσουμε όμως και μια άλλη πλευρά,αρκετά χαρακτηριστική του εφήμερου -το λιγότερο -αυτών των έμπρακτων κατά τα άλλα βοηθειών.

"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"

¶λλο είναι απλώς να στείλει κάποιος τη μικρή του βοήθεια κι άλλο να κατέβει στο δρόμο ,να μιλήσει και με άλλους ανθρώπους και να προσπαθήσει να τους δείξει έναν άλλο τρόπο συμπαράστασης.

Και για πες μου αυτό πώς θα βοηθούσε αυτούς που αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν στα υποτυπώδους εξοπλισμού νοσοκομεία της Γάζας? Ή πώς θα βοηθησει τόσα ατομα που πάσχουν στην Αφρική?
    Είναι σαφώς πολύ πιο πολύπλοκα τα πράγματα όταν μιλάμε για την ψυχοσύνθεση 6,5 δισεκατομμυρίων ατόμων και πώς αυτές συμβαδίζουν προς το κοινό καλό, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι μια σταθερή εννοια...

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by 'Ερση View Post

Καλησπερα, δυο ημερες τωρα εσκεμμενα δεν εχω παρει θεση,αλλα κ καποια πραγματα δεν μπορω να τα προσπερασω.
    Λευκη μου,"ωραια εσωσα μια ζωη"το λες ετσι απλα?εχεις φερει μια ζωη στον κοσμο για να καταλαβεις τι ειναι ΜΙΑ ΖΩΗ ?ναι ο "κοσμακης θα συνεχισει να υποφερει" αλλα οσοι καταφεραν να σωθουν απο εναν γιατρο η απο οποιδηποτε αλλον, ναι, ειναι ευχης εργο κ αν μη τι αλλο εβαλαν ενα λιθαρακι προς την προοδο της ψυχης τους κ αν ειναι εστω κ για να σωθει ενας ανθρωπος κ μονο, ενα παιδι μιας κατακαημενης μανας,ναι 100 γιατροι να πανε η δεν ξερω κ εγω ποιοι θα μπορουσαν να βοηθησουν σε εναν πολεμο με τον ενα η τον αλλο τροπο.
    Τωρα αν εσυ θες εμπρακτα να κανεις κατι, μπορεις να πολιτικοποιηθεις κ με τον οποιοδηποτε τροπο, μαζι με τους ομοιδεατες σου να βρειτε τροπο να καταργησετε τους πολεμους.
    Πρώτον,δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το αν έχω φέρει μια ζωή στον κόσμο με όλα τα υπόλοιπα.

Δεύτερον,όταν παραβλέπεις ότι ενώ μπορείς να κάνεις κάτι για να αποφύγεις να χαθούν μερικές χιλιάδες ζωές εσύ προτιμάς να σώσεις μερικές δεκάδες απ αυτές τις χιλιάδες,ναι είναι ένα τίποτα να σώζεις μερικές.Και αυτό το σχόλιο δεν αφορά τους γιατρούς που κινδυνεύουν στις εμπόλεμες ζώνες αλλά τους ομοϊδεάτες σου.

Τρίτον ωραίο το σχόλιο περί ευχής έργον και αρκετά αποκαλυπτικό.Μας λες δηλαδή απροκάλυπτα ότι είναι ευχής έργον να συντηρείται μια δυστυχία ανά τον πλανήτη γιατί κάποιοι καλοί άνθρωποι θα επενέβουν με το λιθαράκι τους σ αυτήν βοηθώντας όσο μπορούν κι έτσι θα κερδίσουν την πρόοδο της ψυχής τους.Δεν πειράζει που συντηρείται η δυστυχία στις πραγματικές ζωές μερικών ανθρώπων γιατί είναι όμορφο που το 1/100000 απ αυτούς θα κερδίσουν πόντους για τις επόμενες.Συγκλονίστηκα.¶φτ αστο το μεγαλείο αυτής της θεωρίας για σωτηρία της ψυχής για ακόμα μια φορά.Και εδώ δεν είναι μόνο πολιτικό το θέμα.

Quote Originally Posted by 'Ερση View Post
    Επιπλεον νομιζω πως κανεις δεν εδειξε ασεβεια σε ολους αυτους που θυσιαστηκαν αλλα επειδη η κουβεντα κοντευει να γινει καθαρα πολιτικη, την σταματω εδω.
    ΥΓ.νομιζω πως εσυ δειχνεις ασεβεια σε ολους οσους προσφερουν με τον τροπο τους μονο κ μονο επειδη εχουν διαφορετικη αντιληψη απο εσενα.
    Όταν τους αποκαλείς επαναστάτες του καναπέ αυτούς και τους ομοϊδεάτες τους,αυτό κάνεις(ή τέλος πάντων αυτός που το είπε).Και στην τελική δεν κατηγόρησα κανέναν επειδή έχει διαφορετική αντίληψη από μένα.Εκτός του ότι δεν είναι του χαρακτήρα μου,κάτι τέτοιο θα με καταδίκαζε να αποκοπώ από μεγάλο μέρος των ανθρώπων.Αυτό που επισημαίνω είναι ότι όλοι αυτοί που σκέφτονται όπως εγώ,ΚΑΙ σε πολέμους για εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες συμμετείχαν,ΚΑΙ σε πορείες,ΚΑΙ σε συζητήσεις με ανθρώπους ΚΑΙ σε παροχή ιατρικών υπηρεσιών,ΚΑΙ σε αποστολή οικονομικής βοήθειας ΚΑΙ στην τελική σε αγώνα για αλλαγή του κόσμου της κοινωνίας (και συνεπώς ΚΑΙ κατάργηση των πολέμων),και όπως και να το κάνουμε αυτό εμπεριέχει πολλά πράγματα πέραν της μικρής έπρακτης βοήθειας που αναφέρει ο καθένας.Αλλά αυτό και εσύ όπως και όλοι ,το έκανες...γαργάρα.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by kiaRRa View Post
    Και για πες μου αυτό πώς θα βοηθούσε αυτούς που αυτή τη στιγμή ψυχορραγούν στα υποτυπώδους εξοπλισμού νοσοκομεία της Γάζας? Ή πώς θα βοηθησει τόσα ατομα που πάσχουν στην Αφρική?
    Είναι σαφώς πολύ πιο πολύπλοκα τα πράγματα όταν μιλάμε για την ψυχοσύνθεση 6,5 δισεκατομμυρίων ατόμων και πώς αυτές συμβαδίζουν προς το κοινό καλό, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι μια σταθερή εννοια...
    Ποιο ακριβώς;Το να εξαλειφθεί το αίτιο που προκαλεί τους πολέμους;

Όσο για το να κατέβεις σε μια αντιπολεμική διαδήλωση,πέρα απ το ότι δίνει ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους που βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση,να ξέρει ότι ο κόσμος είναι "μαζί του",σε αντίθετη περίπτωση με τη σιωπή σου είναι σαν να λες "ναι,συνέχισέ το"...¶μα καθόμαστε και ανάβουμε εικονικά κεράκια στα blogs σωθήκαμε.

Ποιο ακριβώς;Το να εξαλειφθεί το αίτιο που προκαλεί τους πολέμους;

Όσο για το να κατέβεις σε μια αντιπολεμική διαδήλωση,πέρα απ το ότι δίνει ελπίδα και κουράγιο στους ανθρώπους που βρίσκονται σ αυτήν την κατάσταση,να ξέρει ότι ο κόσμος είναι "μαζί του",σε αντίθετη περίπτωση με τη σιωπή σου είναι σαν να λες "ναι,συνέχισέ το"...¶μα καθόμαστε και ανάβουμε εικονικά κεράκια στα blogs σωθήκαμε.
    Ωραία, ειναι μαζί τους ο κόσμος. Το θεμα είναι ότι δεν είναι ο κόσμος εκεί να τους βοηθήσε σε πιο πρακτικά θεματα. Δεν μπορεί να τους δώσει τρόφιμα, φαρμακα και χιλια δυο που χρειάζονται άμεσα. Δεν αιμορραγούμε εμείς, δεν χασαμε εμείς το παιδι μας, δεν είμαστε εκεί να χειρουργούμε ή εστω να βλέπουμε αυτή την κτηνωδία. Μην ισοπεδώνουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι το ίδιο....

Όνομα:
    Τίνα

Πρώτον,δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το αν έχω φέρει μια ζωή στον κόσμο με όλα τα υπόλοιπα.

Noμιζω πως την σχεση την εξηγω, αν δεν την καταλαβες σε παρακαλω ξαναδιαβασε το, οχι τιποτα αλλο να μην κουραζουμε τα υπολοιπα μελη με τις ιδιες επεξηγησεις.

Δεύτερον,όταν παραβλέπεις ότι ενώ μπορείς να κάνεις κάτι για να αποφύγεις να χαθούν μερικές χιλιάδες ζωές εσύ προτιμάς να σώσεις μερικές δεκάδες απ αυτές τις χιλιάδες,ναι είναι ένα τίποτα να σώζεις μερικές.Και αυτό το σχόλιο δεν αφορά τους γιατρούς που κινδυνεύουν στις εμπόλεμες ζώνες αλλά τους ομοϊδεάτες σου.

Δεν παραβλεπω τιποτα,απο εκει και περα ειναι ανεπιτρεπτο για εμενα προσωπικα να μην σωθει κανεις , εστω κ οι δεκαδες επειδη δεν μπορουν να σωθουν ολοι, οσο για τους ομοιδεατες μου δεν εχεις δικαιωμα να πεις τιποτα γιατι δεν ξερεις καν τι πρεσβευω αφου ειπα οτι εσκεμμενα δεν πηρα θεση

Αυτο που ειπα απροκαλυπτα ηταν μονο η αξια της ανθρωπινης ζωης κ τιποτα παραπανω γι αυτο μην διαστρεβλωνεις τα λογια μου.

Κ τελος παντων δεν εχει αξια να συνεχισω..........γιατι δεν καταλαβαινομαστε κ το μονο που κανουμε ειναι να κουραζουμε οσυς μας διαβαζουν.

ΥΓ. τιποτα προσωπικο μαζι σου απλα διαφορετικη αντιληψη.

Συγκλονίστηκα.¶φταστο το μεγαλείο αυτής της θεωρίας για σωτηρία της ψυχής για ακόμα μια φορά.Και εδώ δεν είναι μόνο πολιτικό το θέμα.

κ κατι αλλο εντελως φιλικα, φροντισε τηνειρωνεια να την κρατας για τις παρες σου κ οχι για το φορουμ, ανταλλαγη γνωσεων προσπαθουμε να κανουμε κ οχι να βγαλουμε ο ενας τα ματια του αλλου.!

Page 5 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)