- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 64
Thread: Πλανήτες χωρίς όψεις
-
06-11-2011, 04:41 PM #41
Σε ευχαριστώ..
Στην πρώτη περίπτωση αναφερόμουν. Στο παράδειγμά σου, για θέματα 4ου->10ου Οίκου θέματα, ή σε πιο ΄στενά όρια', θέματα 6ου, 7ου, και 8ου Οίκου η εξέταση της θέσης της Σελήνης θεωρείται πιο μείζονος σημασίας σε σχέση με άλλους γενέθλιους όπου η Σελήνη έχει όψεις ή/και δεν είναι απομονωμένη;
Έχει άλλη προτεραιότητα η εξέταση της Σελήνης σε κάποιο προοδευτικό στο παράδειγμά σου;
(Ρωτάω με διαφορετικό τρόπο για να βοηθήσω.. Απ' ό,τι φαίνεται δυσκολεύομαι να εξηγηθώ τον τελευταίο καιρό...)
Σε ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σου να εξηγήσεις!
-
06-11-2011, 05:36 PM #42
Λένα, να σου ξεκαθαρίσω ότι όλοι οι πλανήτες πρέπει να εξετάζονται προσεκτικά , είτε μιλάμε για γενέθλιο , είτε για προοδευτικό ωροσκόπιο (οι λεγόμενες δευτερεύουσες κατευθύνσεις) .
Στο παράδειγμα που σου έδωσα θα εξετάζαμε την Σελήνη δίνοντας μια παραπάνω βαρύτητα, όπως οφείλουμε να δίνουμε στα «φώτα» ενός ωροσκοπίου (Ήλιο\Σελήνη). Πολύ περισσότερο που στο παράδειγμα αναφερόμαστε σε μία Σελήνη που δεν κάνει καμία όψη και επιπλέον ελέγχει το δυτικό τμήμα του ωροσκοπίου. Όμως ξέχνα το αυτό , γιατί ενδεχομένως να σε μπερδεύει περισσότερο. Ας μείνουμε στην σημασία ενός πλανήτη δίχως όψεις. Σε κάθε περίπτωση, άλλη η σημασία του αν είναι προσωπικός ή «φώτα» ή ακόμα αν κυβερνά γωνιακούς οίκους (1ο , 4ο , 7ο , 10ο ) και άλλη αν μιλάμε για εξωκρόνιους.
Θα εξετάσουμε την προοδευτική κίνηση του εν λόγω πλανήτη με μεγάλη προσοχή , γιατί τελικά έχει τον κύριο έλεγχο του τομέα της ζωής μας που κυβερνά (τον οίκο) και είναι βασικός για να αντλήσουμε πληροφορίες του οίκου του ενδιαφέροντός μας.
Αφού βρίσκεται στον χάρτη δίχως όψεις, πάει να πει ότι ενδεχομένως τα θέματα του οίκου που κυβερνά ή τα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται, έχουν την τάση να παρουσιάζουν μια στασιμότητα ως προς την εξέλιξη\ωρίμανση. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με άλλους πλανήτες, καταδικάζει τον πλανήτη να εξαρτά την εξέλιξή του από την κινητήρια δύναμη των διελεύσεων και φυσικά, των προοδευτικών κατευθύνσεων. Υπό αυτό το πρίσμα δίνουμε μια παραπάνω σημασία σε μια τέτοια περίπτωση.
Ελπίζω να σε βοήθησα περισσότερο.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
06-11-2011, 07:21 PM #43
Πολύ! Να 'σαι καλά, πιστεύω 'ξεμπλόκαρα'
-
07-11-2011, 02:47 AM #44
Το ενα μελος ξεμπλοκαρε το αλλο μπλοκαρε!!! Απευθυνομαι στην katiakiss, για μην δημιουργω ασαφειες, και θελω να σε ρωτησω σχετικα με την απαντηση που εδωσες παραπανω:"Αφού βρίσκεται στον χάρτη δίχως όψεις, πάει να πει ότι ενδεχομένως τα θέματα του οίκου που κυβερνά ή τα θέματα του οίκου στον οποίο βρίσκεται, έχουν την τάση να παρουσιάζουν μια στασιμότητα ως προς την εξέλιξη\ωρίμανση. Η έλλειψη αλληλεπίδρασης με άλλους πλανήτες, καταδικάζει τον πλανήτη να εξαρτά την εξέλιξή του από την κινητήρια δύναμη των διελεύσεων και φυσικά, των προοδευτικών κατευθύνσεων. Υπό αυτό το πρίσμα δίνουμε μια παραπάνω σημασία σε μια τέτοια περίπτωση." επειδη στο γενεθλιο χαρτη μου εχω το δια χωρις οψεις στο 2 οικο, δηλαδη το φυσικο οικο του πλανητη, θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης: το γεγονος οτι ο πλανητης δε δεχεται οψεις, τον κανει να δουλευει "πιο αργα..?" δηλαδη οι ιδιοτητες του να εμφανιζονται με πιο αργο, πιθανον πιο ηπιο ρυθμο, ή μηπως, ακριβως επειδη δε δεχεται οψεις δρα απερισπαστα, δηλαδη, χωρις να αναχαιτιζεται απο καποιο τετραγωνο για παραδειγμα, αφου δεν κανει οψεις...? Συγνωμη που εμμενω στη λεπτομερεια, αλλα δεν τα εχω βαλλει σε σωστη σειρα στο μυαλο μου...πρωτακι γαρ!
-
07-11-2011, 12:11 PM #45
Καλημέρα Τόνια,
Φοβάμαι ότι με τις απαντήσεις μου στις παραπάνω τοποθετήσεις έχω εξαντλήσει τους τρόπους που μπορώ να εξηγήσω τον ρόλο ενός πλανήτη που δεν δέχεται όψεις, μέσα σε ένα ωροσκόπιο. Είμαι σίγουρη ότι αν διαβάσεις ξανά τα όσα γράφω και τα επεξεργαστείς, θα μπορέσεις να σχηματίσεις μια καλύτερη εικόνα.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ο Δίας σου δεν δέχεται καμία όψη (μπορεί να μην έχεις την εμπειρία να το δεις σωστά αυτό), αλλά επειδή το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά η κατανόηση του ρόλου ενός τέτοιου πλανήτη, θα σου ξεκαθαρίσω ότι είναι λάθος η αντίληψη ότι ο πλανήτης δουλεύει «πιο αργά» ή «απερίσπαστα». Οι πλανήτες συμβολίζουν ενέργειες και ένας πλανήτης που δεν κάνει καμία όψη, είναι ένας πλανήτης που δεν προάγει ροή ενέργειας.
Μάλλον έχεις μπερδευτεί και θα πρέπει να σου πω ότι ο Δίας κυβερνά τον Τοξότη και τον 9ο οίκο (αυτό σχετικά με την εντύπωση που έχεις για την θέση του στον 2ο \Ταύρο). Πρακτικά , στην περίπτωσή σου κυβερνά τα θέματα του οίκου που έχει τον Τοξότη στην ακμή , που λογικά θα πρέπει να είναι ο 9ος . Για να κάνουμε το παράδειγμα ακόμα πιο πρακτικό, τώρα που θα έχεις επιστροφή Δία (δηλαδή ο διελαύνον Δίας θα κάνει σύνοδο με την γενέθλια θέση του) , η διεύρυνση και η επέκταση που είναι τα υποσχόμενα δώρα του Δία, δεν θα φέρουν κάτι διαφορετικό από ότι έχεις βιώσει μέχρι σήμερα, έχοντάς τον στην ίδια γενέθλια θέση. Η ροή της επεκτατικής ενέργειας του Δία , θα διατρέξει το ίδιο κανάλι και το όποιο όφελος αυτής της «καλότυχης» περιόδου θα κλείσει έναν κύκλο 12 χρόνων και θα ανοίξει έναν καινούργιο κύκλο 12ετίας και όλη αυτή η ενέργεια θα παραμείνει σε ένα κλειστό κύκλωμα που αφορά τον 2ο οίκο και τον οίκο που στην ακμή του έχει τον Τοξότη.
Αν αυτός ο Δίας έκανε δύο όψεις, αμέσως-αμέσως η ενέργειά του θα μοιράζονταν σε ακόμα δύο οίκους που θα φιλοξενούσαν τους πλανήτες και πολύ πιθανά στους οίκος που οι πλανήτες αυτοί θα κυβερνούσαν. Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η επιστροφή Δία να ενεργοποιεί πέντε διαφορετικούς τομείς της ζωής σου (πέντε διαφορετικούς οίκους). Από την άλλη, οι πλανήτες που θα έκαναν όψη με τον Δία, θα τροποποιούσαν την ενέργειά του και θα εμπλούτιζαν με διαφορετικές παραμέτρους τα θέματα του 2ου οίκου σου και του οίκου που έχει τον Τοξότη στην ακμή του.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμα και τα τετράγωνα ή οι αντιθέσεις, δεν είναι απλώς παράγοντες ανασταλτικής δράσης ενός πλανήτη. Σηματοδοτούν τις προκλήσεις και τα μπλοκαρίσματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος και που συνήθως είναι η αιτία να γίνουν άλματα προόδου στα θέματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος. Για να ανακαλύψεις την δύναμή σου, πρέπει πρώτα να χρειαστεί να την χρησιμοποιήσεις. Έτσι, ένα πιθανό τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία σου, δεν θα σήμαινε ότι ο Δίας αυτός είναι «αναχαιτισμένος» , όπως το αναφέρεις.
Πρακτικά αυτό θα σήμαινε πως αν υποθέσουμε ήσουν δικηγόρος (Δίας κυβερνήτης του Τοξότη \κυβερνήτης φυσικού 9ου ) , με την θέση του Δία στον 2ο οίκο των αξιών και των οικονομικών , θα σήμαινε πιθανότατα ότι αυτό θα ήταν ένα επάγγελμα που σου εξασφαλίζει ικανοποιητικές αμοιβές. Ωστόσο, η έλλειψη αλληλεπίδρασης του Δία με άλλους πλανήτες θα μου έδιναν την πληροφορία ότι οι εμπειρίες σε αυτόν τον τομέα, δεν έχουν κάποια σημαντική ροή\επίδραση. Ίσως λοιπόν η νομική σου κατεύθυνση να ήταν σε ένα τομέα του νομικού κλάδου που δεν επιτρέπει πολλές εμπειρίες, όπως το να είσαι νομικός σύμβουλος σε μια εταιρία που ασχολείται με πολύ περιορισμένα θέματα ή να είσαι συμβολαιογράφος .
Σαφώς οι εμπειρίες και οι αντιξοότητες ενός μάχιμου δικηγόρου, είναι εντελώς διαφορετικές και ο κυβερνήτης του 9ου οίκου του θα είχε ενδιαφέρουσες πληροφορίες να μας δώσει, με αρμονικές και δυσαρμονικές όψεις.
Προσπάθησε να βάλεις την αναζήτηση της αστρολογικής γνώσης σε διαφορετικό πλαίσιο από τους εύκολους αφορισμούς του καλό\κακό , εύκολο\δύσκολο κλπ. Το νόημα και το μήνυμα , είναι εντελώς αλλού.
Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις λίγο καλύτερα...« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-11-2011, 06:53 PM #46
Αγαπητο μελος katiakiss, καταλαβα οτι το εχετε ψαξει το θεμα! ενα ενα ομως, γιατι δεν μπορω οτι αποσαφηνιστηκαν ολα τα ζητηματα!αρχικα, ευχαριστω για το χρονο σας, που αντι να με παραπεμψετε απλα πιο πανω, μου δωσατε ολοκληρη κατευθυντηρια απαντηση. επειτα, το μονο που μεχρι τωρα αντιλαμβανομαι μπορω να πω αρτια στην αστρολογια, ειναι οτι οι πλανητες παραγουν ενεργεια, μεσω της κινησης τους στο συμπαν και οτι εμεις ειμαστε δεκτες αλλα και πομποι ενεργειας. τωρα, σχετικα με το αν τελικα σχηματιζονται ή οχι οψεις, λεκτεα τα εξης: επειδη στο αρθρο αναφερονται μονο οι "κλασσικες", οι πτολεμαικες οψεις, εγω μονο για αυτες πηρα θεση! η εμπειρια μου σαφως και δε μου επιτρεπει να "αναγνωρισω" κι αλλες οψεις (θα ηταν υβρις να μπορω τη στιγμη που λιγο ασχολουμαι με την αστρολογια!!!) και σιγουρα εσεις ειστε αρκετα εξοικιωμενη στο ζητημα των οψεων. Πτολεμαικες οψεις ο γενεθλιος Διας μου με αλλους πλανητες, δεν σχηματιζει, (σχηματιζει μονο εξαγωνο με το AC και χιαστι με το MC), τα οποια απο οσο γνωριζω ειναι σημεια και δεν γνωριζω ακομη τη σημασια της οψης. επειτα, πολυ καλα κανατε και το διευκρινησατε αυτο με τους οικους, δηλαδη, οτι ο διας μπορει να βρισκεται ως πλανητης στο δευτερο οικο, αλλα ειναι κυβερνητης του 9ου (πεσατε διανα!), οπως επισης χτυπησατε διανα και στο ζητημα της εργασιας και των απολλαβων. επισης καταλαβα καλα οτι ολες οι οψεις ειναι ωφελιμες, και μαλλον ειτε ειναι τριγωνο ειτε αντιθεση, η οψη απο μονη της ειναι μεσο ροης ενεργειας, οποτε ειναι κατι που σημαινει δραστηριοτητα και οχι στασιμοτητα, συνεπως, θα πρεπει να αντιλαμαβανομαι τις οψεις σαν διαυλο και οχι σαν κατι θετικο ή αρνητικο. Τελος, με προβληματιζει το εξης: τα ατομα που ενας γενεθλιος πλανητης τους δε σχηματιζει πτολεμαικες οψεις ή καθολου οψεις, τι μπορουν να κανουν σε πρακτικο επιπεδο, για να ξεμπλοκαρει η ενεργεια που εχει τυχον συσσωρευτει καπου...? υπαρχει κατι που ανεξερτητα απο αλλους παραγοντες το ατομο με τον αν-οψιμο πλανητη μπορει να κανει και να επεμβει...? Ευχαριστω πολυ, κυριως για το χρονο σας!!
-
07-11-2011, 07:33 PM #47
Αχμ... Τώρα αν πω πως το 'χασα θα τραβάει κάποιος τα μαλλιά του;
Τελος, με προβληματιζει το εξης: τα ατομα που ενας γενεθλιος πλανητης τους δε σχηματιζει πτολεμαικες οψεις ή καθολου οψεις, τι μπορουν να κανουν σε πρακτικο επιπεδο, για να ξεμπλοκαρει η ενεργεια που εχει τυχον συσσωρευτει καπου...? υπαρχει κατι που ανεξερτητα απο αλλους παραγοντες το ατομο με τον αν-οψιμο πλανητη μπορει να κανει και να επεμβει...?
@toniateddybear, Αν το πας ανάποδα;
Η αλήθεια είναι πως η δική μου απορία ξεκίνησε καθαρά θεωρητικά μιας και δεν έχω πλανήτη χωρίς όψη στο γενέθλιο (με εξαίρεση ίσως κανα-δυο θεωρητικά σημεία)..
Αν κάνεις μια δοκιμή βλέποντας κάποια Ηλιακή επιστροφή (ή/και Σεληνική(?)) σε περίοδο της ζωής σου που επηρεάστηκε ο εν λόγω οίκος σου καθώς και σε τί θέση ήταν ο Δίας;
-
07-11-2011, 08:46 PM #48
Αγαπητο μελος Lena P, κοιταξα μηπως μπορεσω να βγαλω καποιο συμπερασμα αναποδα, αλλα εκτος του οτι δεν ειμαι ειδικη, αν κοιταξω μεμονομενα δεν θα καταλαβω αν ευθυνεται ο ανοψιος πλανητης ή οχι...ασε, ετσι κι αλλιως η απορια μου δεν εχει να κανει μονο επειδη εχω αν-οψιο πλανητη, οπως βλεπω με τη μικρη (εως ανυπαρκτη) εμπειρια μου....αλλα, θελω να δω ξεκαθαρα το ζητημα αυτο...οποτε και να το αναγνωριζω σε καθε περιπτωση!
-
07-11-2011, 11:16 PM #49
Απευθυνόμενη στις παραπάνω τοποθετήσεις, δυστυχώς αυτή τη φορά στ’ αλήθεια δεν έχω να προσθέσω τίποτα σημαντικό στα όσα έχω ήδη καταθέσει. Τώρα θα πρέπει να αφήσετε το περιθώριο της νοητικής επεξεργασίας των πληροφοριών και να επανέλθετε στο θέμα όταν θα έχετε πάρει αρκετή από την βασική γνώση αστρολογίας. Ένας πλανήτης δίχως όψεις, δεν είναι από τα πρώτα που μελετάμε στα πρώτα μας αστρολογικά βήματα.
Θα επισημάνω απλώς ότι το εξάγωνο του Δία με τον ωροσκόπο, είναι μία σημαντική όψη.
Όταν ένας πλανήτης δεν έχει καθόλου όψεις, τότε εξετάζουμε την κατάσταση του κυβερνήτη του πλανήτη αυτού. Στην περίπτωση ενός Δία στον Ταύρο, ο κυβερνήτης του Δία είναι η Αφροδίτη (κυβερνήτης Ταύρου).
Για όλες τις δυσμένειες ενός χάρτη, ο μόνος πρακτικός τρόπος αντιμετώπισης είναι ένας και είναι μονόδρομος. ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ!
Καληνύχτα.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-11-2011, 11:53 PM #50
Διάβασα όλα σας τα ποστ, και είχα την εντύπωση πως ένας πλανήτης χωρίς όψεις ενδυναμώνεται,παρά "χάνει" κάτι απ'την ποιότητα του.
Μόνο το μικρό μου ανθρωπάκι ξέρω με Ερμή στον Υδροχόο και χωρίς όψεις,στον 8ο οίκο κιόλας.Ωστόσο ο Ερμής κυβερνάει τον Δίδυμο ωροσκόπο του,αλλά θα πρέπει να περάσουν χρόνια για να σας πω την άποψη μου για το θέμα.Ναι,είναι έξυπνος,μιλάει πολύ ξεκάθαρα,και περισσότερο από άλλα παιδάκια συνομήλικα,ξέρει πχ τι ακριβώς κάνει ένα δορυφορικό"πιάτο"στην ταράτσα μας και άλλα τρελλά.
Το αρνητικό του Ερμή χωρίς όψεις δεν το έχω εντοπίσει ακόμα,κρατήστε το θέμα γιατί θα επανέλθω όταν θα είναι 25Οτι αφήνεις σε αφήνει.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.