- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 50 of 113
-
06-11-2009, 02:37 PM #41
Re: Μαγνητισμος κ Αστρολογικες Οψεις.
Εκτος απο τη συνοδο Ηλιου-Ουρανου,το Αφροδιτη-Πλουτωνας-Λιλιθ σε συζυγια μες το 2ο,τι σας λεει;
Μηδέν άγαν.
-
06-11-2009, 03:14 PM #42
:bigsmile:O Ήλιος είναι ουράνιο σώμα, έχει υλική υπόσταση, ενώ ο ωροσκόπος ένα νοητικό σημείο, μια συνθήκη ας πούμε
Λογικό και επόμενο η επιδραση ενός υλικού σώματος να είναι περισσότερο δυναμική. Η ηλιακή ακτινοβολία δημιουργεί τις προϋποθέσεις της ζωης.
Όμως ο ωροσκόπος δεν μπορεί να είναι μόνο ο τρόπος που μας βλέπουν οι άλλοι. Δεν θυμάμαι αν ηταν ο Λήο ή ο Τ. Κάρτερ που έλεγε :όταν αναφέρομαι στην ζωδιακή εικόνα κάποιου μιλάω φυσικά για τον ωροσκόπο του.
Αν μπορούσα να κάνω μια εντελώς δική μου μεταφορά της αίσθησης του ωροσκόπου θα σου έλεγα το εξής : Ήλιος μπορεί να είναι ο γονέας αλλά ο ωροσκόπος είναι ο τόπος που γεννήθηκε κάποιος....
Κατα τη γνώμη μου η σφραγίδα του ωροσκόπου είναι εξαιρετικά καθοριστική...Η επιρρόη του δίνει την βάση της προσωπικότητας, τον τρόπο και τον δρόμο που εκφράζεται αυτή η Ψυχή. Η χρήση του ωροσκόπου δεν αφορα το πως μας βλέπουν αλλα το πως μπορούμε εμεις να εκφραστούμε, εν τέλει ποια προσωπικότηκα και ποια ζωη μας "κάνει", και είμαστε σε θέση να την αξιοποιήσουμε....Και μια εντελώς προσωπική μου παρατήρηση: έχω προσέξει πως οι περισσότεροι εμφανίζουμε πιο έντονα "και εύκολα" τα ελλατώματα, του ηλιακού μας ζωδίου, ενώ έχουμε μια φυσική επιδεξιότητα να εκφράζουμε τις ανώτερες δονήσεις του ωροσκόπου.
Για παράδειγμα: Ένας ταύρος στο ζώδιο με ωροσκόπο στον Τοξότη μπορεί να είναι κάποιος που αγαπά την φιλοσοφία, που την μελετα και την διδάσκει με αρκετή επιτυχία (ανώτερη έκφραση του Τοξότη) ενώ ταυτόγχρονα υποφέρει από την έλλειψη προσαρμοστικότητας και την αγάπη για το φαγητό (Ταύρος)Η ανθρώπινη φύση δεν έχει αληθινή γνώση,
μόνο η θεϊκή έχει
Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον
μόνο αυτό που τον περιβάλλει έχει νόηση
-
06-11-2009, 03:36 PM #43
Είναι η εικόνα που εμείς προβάλλουμε προς τα έξω. Ορισμένα χαρακτηριστικά του μας βγαίνουν άθελά μας, άλλα όμως τα βγάζουμε επίτηδες, γιατί είναι αυτό που θέλουμε να δείξουμε. Είναι μια μάσκα, όπως μάσκα είναι και το Μεσουράνημα.
Οι ιδιότητες του Ήλιου μας είναι ο σκοπός που πάμε να εκπληρώσουμε. Όσο και να προσπαθήσουμε, δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε.Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.
-
06-11-2009, 03:47 PM #44
Και όταν έχουμε αντίθεση Oυρανού με Ήλιο, Ερμή και Μεσουράνημα να υποθέσουμε ότι το άτομο είναι απωθητικό;
-
06-11-2009, 04:15 PM #45
Ότι φωνάζω και δεν πείθω! :bigsmile: Έχω την... χαρά να γνωρίζω δύο άτομα με αυτή τη συζυγία, και είναι και τα δύο κατ΄ευθείαν για το CERN! Αν το αναλύσουμε και συναστριακά όμως, μία πυκνή «ηλεκτρική» συγκέντρωση του χάρτη τους σε όποιο σημείο και να πέσει σε έναν άλλο χάρτη θα το διεγείρει. Οπότε και έτσι μπορούμε να δεχτούμε τον μαγνητισμό. Φυσικά, εάν πέσει σε ερωτικά συναισθηματικά ή προσωπικά στοιχεία του άλλου ακόμα χειρότερα.
Vaval η αντίθεση μαγνητικά λειτουργεί σχεδόν όπως η σύνοδος μόνο που μπορεί να σου δώσει πιο ανεξέλεγκτα αποτελέσματα: θα χρειαστεί να βρεις ισορροπίες σε εσωτερικές σου εντάσεις. Κοίταξε για την ερμηνεία της όψη στο υπολογιστικό μας γεννέθλιο για μία εκτεταμένη ανάλυση
. Mind over matter.
.
.
> >
-
07-11-2009, 03:15 AM #46
Όμως ο ωροσκόπος δεν μπορεί να είναι μόνο ο τρόπος που μας βλέπουν οι άλλοι
Αγαπητή Τόνια, έχεις δίκιο. Ο ωροσκόπος δεν είναι μόνο αυτό. Επίσης δεν συμφωνώ με την άποψη ότι είναι η βιτρίνα ή μάσκα που βγάζουμε προς τα έξω, τουλάχιστον με την κυριολεκτική έννοια της βιτρίνας. Αυτό που εκλαμβάνουν οι άλλοι, είναι ουσιαστικά εκείνο το οποίο βγάζουμε εμείς, είτε από ένστικτο, είτε από ανάγκη. Αν για παράδειγμα έχουμε έναν ωροσκόπο στο ζώδιο του Καρκίνου, η εσωτερική ή η ενστικτώδης ανάγκη δημιουργίας οικογένειας, βγάζει προς τα έξω ένα άτομο τρυφερό, γλυκό με πρωταρχικό σκοπό την απόκτηση παιδιού.
Επομένως είναι απόλυτα κατανοητό το γιατί οι άλλοι, βλέπουν τον ωροσκόπο μας.Ποτέ μου δεν πείστηκα ότι μέχρι τα 30 η τα 40 μας χρόνια λειτουργούμε με τον Ήλιο μας και αργότερα με τον ωροσκόπο μας. Η ώρα γέννησης ενός ανθρώπου, που καθορίζει τον ωροσκόπο είναι η 1η σπίθα, το πρώτο "τσαφ". Έτσι, δεν μπορεί ούτε να είναι μια μάσκα, ούτε ο καθένας από εμάς να τον ανακαλύπτει σε μεγαλύτερη ηλικία. Επίσης, δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός, ότι ο ωροσκόπος αντιστοιχεί στον 1ο οίκο, στο ζώδιο του Κριού που σχετίζεται με τον αυθορμητισμό, τα ένστικτα και παντός είδους ξεκινήματα.
Αντίθετα για τον Ήλιο , πιστεύω πως τον ανακαλύπτουμε στην πορεία της ζωής μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως καθ' όλη την διάρκεια της ζωής μας δεν είμαστε ένα "μείγμα" ωροσκόπου- 'Ηλιου. Νομίζω πως οι όψεις παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πόσο εύκολα η όχι θα ανακαλύψουμε τον Ήλιο μας και όχι το ότι ο Ήλιος είναι το σημαντικότερο σώμα μέσα σε ένα χάρτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον θεωρώ το σημαντικότερο.
Ναι, ναι ξέρω είμαι οφ τόπικ
-
07-11-2009, 04:39 PM #47
Αν και εχω καιρο να μπω λογω "σπουδαστικων υποχρεωσεων " ομολογω οτι εντυπωσιαστηκα απο τις αποψεις σας στο θεμα που ξεκινησα.
Aν δεν κανω λαθος σε καποιο προηγουμενο ποστ εγινε αναφορα για την επιδραση του Ουρανο στο Γενεθλιο Ωροσκοπιο σε οτι αφορα με τον μαγνητισμο. Θα συμφωνησω και εγω με αυτη την αποψη. Η εντονη επιδραση του Ουρανο πανω στον γενεθλιο χαρτη θα δωσει ενα "ηλεκτρικα" μαγνητικο ατομο. Ο Ουρανος σημαινει ανεξαρτησια και εντονη επιδραση. Θεωρω λοιπον οτι τα ατομα αυτα εξαιτιας της ανεξαρτητης και ιδιορυθμης φυσης τους μπορουν να καταταγουν στα μαγνητικα ατομα. Ειναι ατομα τα οποια δυσκολα μπορεις να "υποταξεις" . Η γνησιοτητα του χαρακτηρα τους καθως και οι εντονες ενορμησεις τους πολλες φορες ειναι αντικειμενα θαυμασμου για περισσοτερους.
Ενα τετοιο κλασσικο παραδειγμα ειναι και ο Andy Worhol. Δεν ξερω ποσοι απο εσας τον γνωριζεται αλλα θεωρω οτι αποτελουσε μια αντιπροσωπευτικη εικονα ενος "Ουρανιου" ατομου. Ο Ουρανος του σχηματιζε συνοδο με την Σεληνη του και τριγωνο με τον Ηλιο και τον Ερμη του. Ο Ουρανος ηταν ο πλανητης εκεινος που σχηματιζε τις περισσοτερες οψεις με τους προσωπικους πλανητες του. Η ιδιαιτερη προσωπικοτητα του τον εκανε αντικειμενο θαυμασμου για πολλες δεκαετιες. Υπαρχαν πολλοι που αντεγραφαν το στυλ του, την προσωπικοτητα του και τοτε αν δεν ανηκες στην "κλικα' του Worhol ησουν απλα ενα τιποτα στα καλλιτεχνικα δρωμενα. Εξαιτιας της εντονης επιρροης που ασκουσε στο κοινο (Σεληνη συνοδος Ουρανος) οδηγησε πολλους στην αυτοκτονια καθως και στην παρολιγο δολοφονια του απο θαυμαστρια του.
Η ορμη των Ουρανιων ατομων σε σχεση με τον μαγνητισμο ειναι πιο εντονη, πιο αμεση και πιο αφοπλιστικη. Αντιθετα ο Πλουτωνας και ο μαγνητισμος που ασκει ειναι πιο εμμεσος. Συνηθως αυτο που μαγνητιζει περισσοτερο ειναι η αισθηση του μοιραιου και του σεξουαλικου που αποπνεει ενα τετοιο ατομο. Αγγιζει περισσοτερο πρωτογονα ενστικτα απο οτι ο Ουρανος, του οποιου η επιδραση ειναι κεραυνοβολος.
Συμφωνω επισης με τις αποψεις των παραπανω οσον αφορα τον Ωροσκοπο. Εδω ομως θα ηθελα να θεσω μια ερωτηση. Ο Ωροσκοπος δεν θα μπορουσε μεσα απο τις οψεις των πλανητων προς αυτων να συντελεσει σαν μαγνητικος "παραγοντας" ? Ειναι κατανοητο βεβαια οτι ο Ωροσκοπος αποτελει σημειο. Αν ομως συγκεντρωναμε ολες τις οψεις των πλανητων προς τον Ωροσκοπο καθως και τους αστεροειδεις που "πεφτουν" πανω του θα μπορουσαμε να κρινουμε την "μαγνητικη ικανοτητα" του ατομου ?
-
07-11-2009, 06:37 PM #48
Be cool Cancerian!...
Νομίζω ότι η σύνδεση του Ουράνιου "μαγνητισμού" με αυτοκτονίες και δολοφονίες είναι μάλλον υπερβολική.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ο Andy Warhol είχε και τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα.Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
07-11-2009, 07:33 PM #49
-
07-11-2009, 07:54 PM #50
Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στην αστρολογική κοινότητα για Πλούτωνα Σελήνη (εάν αναφέρεσαι σε αυτό Γιάννη) και μόνο μοιραία και σεξουαλικά συμπεράσματα δεν έχουν εξαχθεί.
Βεβαίως εξαρτάται πώς ο καθένας ορίζει το μοιραίο ναι;
Και μια άλλη διευκρίνηση που θα ήθελα. Ο Ουρανός Σελήνη που ανέφερες, ασκούσε επιρροή στο κοινό οδηγώντας σε αυτοκτονίες;De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.