s
Περί Ελεύθερης Βούλησης... - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5
Results 41 to 48 of 48

Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Ελεύθερη βούληση, χμ.
    Δεν ξέρω κάποιον που να αποφάσισε να γεννηθεί ή να πεθάνει. Ή κἀποιον που ελεύθερα αποφάσισε να περάσει στις 12.02 κάτω από ένα μπαλκόνι που κατέρευσε ακριβώς στις 12.02. Μια σειρά συμπτώσεων μου φαίνονται όλα και τα περί ελεύθερης βούλησης καλά μου ακούγονται, αλλά όχι στην πράξη της ζωής. Αυτή στην καλύτερη περίπτωση μου φαίνεται το αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων που δεν ξέρω που θέλουν να μας οδηγήσουν. Στην χειρότερη μια καλοστημένη φάρσα στην πλάτη μας.
    Αν π.χ. εγώ έχω ένα κάρρο ψυχολογικά προβλήματα και απωθημένα από τα παιδικά μου χρόνια, αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων: Πως συναντηθηκαν και παντρεύτηκαν οι γονείς μου, γιατί έσπασε το προφυλακτικό όταν ήμουν εγώ στη σειρά κ.λ.π. Στην ελεύθερή μου βούληση είναι να ξεπεράσω αυτά τα απωθημένα. Αλλά αν μπορούσα να το κάνω θα το είχα καταφέρει νομίζω, δε θα έτρεχα π.χ. σε ψυχολόγο, ούτε καν θα υπήρχαν τόσες επιστήμες αφιερωμένες σε αυτό.
    Εγώ πιστεύω ότι η ελεύθερη βούληση έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα: Πόσο ακούμε το ένστικτό μας και το βαθύτερο εγώ μας και δε βάζουμε μόνοι μας τρικλοποδιές στον εαυτό μας.
    Από κει και πέρα, έχω αρχίσει να πιστεύω στο κάρμα, βλέποντας κάποια πράγματα γύρω μου. Κι αν πιστεύουμε στην ελευθερη βούληση, ποιος ο λόγος να ζητάμε μαντείες? Κι αν οι μαντείες επαληθεύονται, πού είναι η ελεύθερη βούληση, αφού τα πράγματα είναι προδιαγεγραμένα?

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητή ηχώ

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπει κάποιος και πόσο βαθιά αναζητά την αλήθεια του.
    Σύμπτωση δεν υπάρχει με το επιφανειακό και αόριστο της έννοιας. Σύμπτωση σημαίνει συν-πίπτει κάτι, δηλαδή πέφτει μαζί με κάτι άλλο για να έρθει ένα αποτέλεσμα. Και δεν έχει σχέση με το "τυχαίο". Διαφορετικά η Δημιουργία θα ήταν ένα τυχαίο συμβάν. Αλλά πώς θα υπήρχε τόση σοφία και αρμονία στους κόσμους του σύμπαντος, μέσα από μία τυχαία ένωση;
    Όλα έχουν λόγο ύπαρξης και η κάθοδός μας δεν γίνεται τυχαία, ούτε σε τυχαίους γονείς, ούτε σε τυχαία χώρα. Εμείς -αν δεν γνωρίζουμε -τα βλέπουμε όλα τυχαία. Δεν είναι όμως αν ψάξουμε σε βάθος έτσι. Φαίνεται όντως ως φάρσα, αν είμαστε πιόνια. Αλλά παίζει η Θεία Δύναμη μαζί μας; Και γιατί;

Η ζωή στη γη είναι ένα δύσκολο σχολείο μαθητείας, επομένως έχει ανάγκη από πρόοδο η ψυχή και θα αποκτηθεί με κόπο. Υπάρχει στόχος, αρκεί να τον ανακαλύψουμε. Ψάχνουμε μέσα από δρόμους εσωτερισμού, μεταξύ αυτών και την αστρολογία, τον λόγο και τον στόχο.

Δεν ήρθαμε δίχως προσωπική απόφαση. Αυτό αφορά όμως όχι το εξωτερικό λογικό κομμάτι, αλλά την ψυχική και πνευματική μας υπόσταση. Αυτό το άυλο μέρος μας γνωρίζει. Το ότι τρέχουμε σε ψυχολόγους ή περιμένουμε από κάθε μαντική τέχνη να μας προδιαγράψει το μέλλον και να ησυχάσουμε, μοιάζει να βάζουμε τραυμοπλάστ σε μία ανοιχτή πληγή. Πρέπει να αντικρύσουμε με σθένος την πληγή, να βρούμε τη θεραπεία και να αγωνιστούμε γι' αυτήν. Οι άλλοι δεν θα μας κάνουν τίποτα δίχως συνειδητή δική μας θέληση να πετύχουμε. Επομένως θα διαιωνίζουμε ένα φαύλο κύκλο.

Η αστρολογία στην ψυχολογική και καρμική της δομή προσφέρει ένα ευρύ πεδίο συνειδητοποίησης και αυτογνωσίας. Μπορεί να βοηθήσει και να προτείνει λύσεις. Αλλά στο χέρι μας είναι να τις χρησιμοποιήσουμε ή να τις απορρίψουμε. Αυτό που ονομάζεται "βαθύτερο ένστικτο" δεν είναι παρά η εσωτερική μας φωνή, η φωνή της πνευματικής μας υπόστασης. Καλό είναι να την ακούμε, αλλά να μην την μπερδεύουμε με τη φωνή της επιιθυμίας.

Αν κάποιος μαντεύει διαισθητικά, απλά συλλαμβάνει αυτό που τείνουμε να κάνουμε. Δεν περιέχει κάτι το θεαματικό, ξέρει να κυλά στον χρόνο και βλέπει αυτό που θέλουμε να αποφασίσουμε. Γι' αυτό και η αστρολογία που δείχνει τάσεις και τρόπους αντίδρασης, είναι πιο ουσιαστική από την μαντική και μας διευκρινίζει πώς θα ήταν καλά να οδηγήσουμε το άρμα της ζωής.

Είναι καλό που ερευνάτε την περίπτωση του κάρμα. Είναι ο νόμος του αιτίου και του αποτελέσματος. Αυτό που κάνουμε, επιστρέφει, μέχρι να μάθουμε τι συμβαίνει και να χειριστούμε καλύτερα τις καταστάσεις.

Σας εύχομαι μία καλή και προσοδοφόρα αναζήτηση!
    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Δυστυχως μαλλον ή ευτυχως δε ξερω με σιγουρια...η ζωη δεν ειναι μονο αποφασεις...το μελλον δε ξεδιπλωνεται μονο απο τις αποφασεις μας....

Ενα λαθος ηταν συνειδητη αποφαση? τα λαθη δεν ειναι παντα συνειδητα το ιδιο και οι επιτυχιες...Οι επιθυμιες μας ειναι παντα συνειδητες? κι αν οχι ποιος ή τι ορισε το ασυνειδητο? Δε διαλεγουμε που θα γεννηθουμε πως και με ποιους ή πως θα μεγαλωσουμε...Διαλεγουμε παντα ποιοι ανθρωποι θα βρεθουν μπροστα μας και πως θα επηρεασουν τη ζωη μας? Πως θα διαμορφωσουμε τους εαυτους μας...ουτε αυτο ειναι στο χερι μας εξολοκληρου, καθολου δε θα τολμησω να πω γιατι δε θελω να το πιστευω και δε πρεπει.....

Εγω πιστευω οτι οι διαδρομες μπορει να αλλαξουν λιγο ή και περισσοτερο οι προορισμοι ομως νομιζω πως οχι... Αλλα και οι διαδρομες παιζουν το ρολο τους και γι αυτες ισως προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι...
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

4. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Πιστεύω ακράδαντα (κι όποιος έχει επιχείρημα για το αντίθετο παρακαλώ να το καταθέσει) ότι ο καθένας είναι Μοναδικός πάνω σ'αυτή τη γη κι αυτό το λέω χωρίς ίχνος ντροπής και έπαρσης...Αφού είμαι μοναδικός πως γίνεται κάποιος άλλος να ξέρει καλύτερα Εμένα?Το λέω με πλήρη Συνείδηση...η αμέσως επόμενη σκέψη μου είναι ότι αυτή την πληροφορία ,μου την παρέχει το Ασυνείδητο..και πάλι καταλήγω ότι αν είμαι εναρμονισμένος με μένα χωρίς Ϊχνος Ντροπής και ¨Επαρσης τότε ¨Ολη η Γνώση είναι Εδώ για Εμένα...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by εφη ταδε-ταδε εφη View Post
    Πιστεύω ακράδαντα (κι όποιος έχει επιχείρημα για το αντίθετο παρακαλώ να το καταθέσει) ότι ο καθένας είναι Μοναδικός πάνω σ'αυτή τη γη κι αυτό το λέω χωρίς ίχνος ντροπής και έπαρσης...Αφού είμαι μοναδικός πως γίνεται κάποιος άλλος να ξέρει καλύτερα Εμένα?Το λέω με πλήρη Συνείδηση...η αμέσως επόμενη σκέψη μου είναι ότι αυτή την πληροφορία ,μου την παρέχει το Ασυνείδητο..και πάλι καταλήγω ότι αν είμαι εναρμονισμένος με μένα χωρίς Ϊχνος Ντροπής και ¨Επαρσης τότε ¨Ολη η Γνώση είναι Εδώ για Εμένα...

Αγαπητή μου Έφη

Θα συνηγορήσω μαζί σας, καθώς αυτό υποστήριζε και ο Ντέην Ρουντγίαρ, ο μεγάλος αυτός δάσκαλος της αστρολογίας. Θεωρούσε πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ωροσκόπιο ως κακό ή καλό, καλότυχο ή κακορίζικο, όπως πολλοί κάνουν. Γιατί ο καθένας είναι μοναδικός, δημιουργία αυθεντική σαν ένα έργο τέχνης, το οποίο πρέπει να θαυμάζουμε, να σεβόμαστε και να φροντίζουμε, με τις όποιες ατέλειές του. Επειδή δεν υπάρχει δεύτερος ίδιος.

Ακριβώς με αυτή την οπτική και όπως λέτε δίχως έπαρση φυσικά, θα ήταν καλό να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και να τον αποδεχόμαστε. Αν τον αποδεχτούμε θα τον φροντίσουμε και θα τον βελτιώσουμε. Αν τον αντιπαθούμε και τον οικτίρουμε, είμαστε έρμαιο της δικής μας κακής επιλογής κι όχι κάποιας άδικης μοίρας.

Να είστε καλά όλοι
    Λίλιαν Σίμου

Εγω απλα θα συμφωνησω οτι ενα ωροσκοπιο δε μπορουμε να το δουμε ως καλο ή κακο, καλοτυχο ή κακοτυχο καθως αυτο δε μπορει να μας δωσει τετοιες πληροφοριες
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

Όνομα:
    Μαργαρίτα

Quote Originally Posted by ηχώ View Post
    Ελεύθερη βούληση, χμ.
    Δεν ξέρω κάποιον που να αποφάσισε να γεννηθεί ή να πεθάνει. Ή κἀποιον που ελεύθερα αποφάσισε να περάσει στις 12.02 κάτω από ένα μπαλκόνι που κατέρευσε ακριβώς στις 12.02. Μια σειρά συμπτώσεων μου φαίνονται όλα και τα περί ελεύθερης βούλησης καλά μου ακούγονται, αλλά όχι στην πράξη της ζωής. Αυτή στην καλύτερη περίπτωση μου φαίνεται το αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων που δεν ξέρω που θέλουν να μας οδηγήσουν. Στην χειρότερη μια καλοστημένη φάρσα στην πλάτη μας.
    Αν π.χ. εγώ έχω ένα κάρρο ψυχολογικά προβλήματα και απωθημένα από τα παιδικά μου χρόνια, αυτό είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συμπτώσεων: Πως συναντηθηκαν και παντρεύτηκαν οι γονείς μου, γιατί έσπασε το προφυλακτικό όταν ήμουν εγώ στη σειρά κ.λ.π. Στην ελεύθερή μου βούληση είναι να ξεπεράσω αυτά τα απωθημένα. Αλλά αν μπορούσα να το κάνω θα το είχα καταφέρει νομίζω, δε θα έτρεχα π.χ. σε ψυχολόγο, ούτε καν θα υπήρχαν τόσες επιστήμες αφιερωμένες σε αυτό.
    Εγώ πιστεύω ότι η ελεύθερη βούληση έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα: Πόσο ακούμε το ένστικτό μας και το βαθύτερο εγώ μας και δε βάζουμε μόνοι μας τρικλοποδιές στον εαυτό μας.
    Από κει και πέρα, έχω αρχίσει να πιστεύω στο κάρμα, βλέποντας κάποια πράγματα γύρω μου. Κι αν πιστεύουμε στην ελευθερη βούληση, ποιος ο λόγος να ζητάμε μαντείες? Κι αν οι μαντείες επαληθεύονται, πού είναι η ελεύθερη βούληση, αφού τα πράγματα είναι προδιαγεγραμένα?
    Ηχω δεν ξερω ποσο χρονων εισαι,εγω ειμαι 17...στις γονεις μου συνεβη κατι παρομοιο οπως με τους δικους σου,η μητερα μου επαιρνε αντισυλλητικα χαπια για να φυγουν οι κυστες που ειχε και ομως να'μαι!ΟΛΟΙ διαλεγουμε το ποτε θα ερθουμε,με ποιους γονεις,με ποιους φιλους,εραστες,βοηθους,κατ κριτικους προς εμας...τα παντα..ολα ειναι ενα συνεχομενο μαθημα...αιτιο-αποτελεσμα...ολα ειναι σε μια ταξη.Ειδα σε ενα ποστ για τα παιδια και οτι πρεπει να τα αφηνουμε ελευθερα!Στα παιδια μαθαινουμε στους εφηβους κοιταμε να μην καταπιεζουμε και να βοηθαμε ενω στους ενηλικες συμπληρωματικη βοηθεια οποτε το χρειαζονται...το να αφηνεις καποιον ανεξελεκτο(δεν υποστηριζω οτι αυτο ειπωθηκε στο ποστ)ειναι καταστροφικο και ανευθυνο,μην αφυσουμε τν εμεση ελευθερια να παρερμηνευθει σαν εγκαταλειψη απο ενα παιδι.Δεν εχει τις απαραιτητες γνωσεις ωστε να ξερει "αυτο ηταν η καλυτερη επιλογη των γονιων μου για εμενα."Συνεβη σε εμενα για αυτο στεκομαι περισσοτερο εδω.

8. Re: Περί Ελεύθερης Βούλησης...

Quote Originally Posted by skorpion View Post
    Εγω απλα θα συμφωνησω οτι ενα ωροσκοπιο δε μπορουμε να το δουμε ως καλο ή κακο, καλοτυχο ή κακοτυχο καθως αυτο δε μπορει να μας δωσει τετοιες πληροφοριες
    Μα ακόμη και η επιστήμη συνηγορεί στην Αυθεντικότητα...d n a...από όπου κι αν το πιάσεις η κατάληξη είναι μία...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)