- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 76
-
29-06-2007, 09:05 AM #31
Re: Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη
Mα ο ρεαλισμός είναι που οδηγεί σε συμβιβασμούς. Συμβιβασμός δεν σημαίνει ξεπούλημα, και δεν το ανέφερα με αρνητική έννοια, αλλά ποιόν θα θεωρήσω κατεξοχήν εκπρόσωπο του συμβιβασμού ? Τον Κρόνο και τον Αιγόκερω. Τον ανατρεπτικό Ουρανό ? Τον πληθωρικό εξωστρεφή Δία ? Ο Ποσειδώνας ''φεύγει'' από την πραγματικότητα, ο Κρόνος την αντιμετωπίζει και συμβιβάζεται μ'αυτήν. Αν η διπλωματία συμβολίζεται από το Ζυγό και η ευελιξία από τους Διδύμους, ο συμβιβασμός είναι κατεξοχήν Κρόνεια ιδιότητα.
-
29-06-2007, 12:33 PM #32
Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ με τη συγκεκριμένη γενίκευση. Και οι διαφωνίες μου εντοπίζονται σε δύο σημεία.
Πρώτον, σχετικά με τον ρεαλισμό εν γένει, ο οποίος, ανάλογα με το πως τον αντιλαμβάνεται κανείς, πολλές φορές λειτουργεί ως ο παράγων που βοηθάει στην αποφυγή των πάσης φύσεως περιπετειών και συμβιβασμών. Κι αυτό διότι για να φτάσει κανείς στο στόχο του αναγκάζεται να οργανωθεί διεξοδικά, να αναλύσει όλες τις παραμέτρους, και γενικώς να επιληφθεί επιμελώς κάθε τι που σχετίζεται με τη δράση του ως προς την επίτευξη του σκοπού. Η διαδικασία αυτή, όπως και τα αποτελέσματά της, αποτελούν σαφώς προϊόν του ρεαλισμού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί σε συμβιβασμούς.
Δεύτερον, σχετικά με το ποιος αποτελεί τον κύριο πλανητικό υπεύθυνο των συμβιβασμών, θεωρώ άδικη την αναγόρευση του Κρόνου ως προς αυτό. Το γιατί το εξήγησα συνοπτικά παραπάνω. Η αντιμετώπιση της πραγματικότητας δεν αποτελεί συνεπαγωγή του συμβιβασμού μαζί της.
Επιπλέον, γιατί να αντιστοιχίσουμε τον συμβιβασμό με έναν συγκεκριμένο πλανήτη; Το ζήτημα είναι αν υφίστανται διαδοχικές ενεργοποιήσεις όψεων, οι οποίες συμφωνώ πως τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν τον Κρόνο, αλλά σίγουρα όχι πάντα και οπωσδήποτε όχι μόνο του. Π.χ. σε μια διέλευση του Δία σε σύνοδο από τον γεννέθλιο Ήλιο το άτομο μπορεί να εκδηλώσει τάσεις επιπολαιότητας, οι οποίες να παρέλθουν αμέσως μόλις λήξει η επίδραση της όψης, ωστόσο τα αποτελέσματά τους να χρήζουν άμεσης επίλυσης και ο δυστυχής παρασυρθείς από την επιπολαιότητα του Δία να τρέχει και να μην φτάνει. Και μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό ο Κρόνος να μην έχει αναμειχθεί πουθενά.
Και κάτι ακόμη που μου διέφυγε αρχικώς: όσον αφορά τα ζώδια, γιατί ο Αιγόκερως να αποτελεί τον κατεξοχήν εκπρόσωπο του συμβιβασμού; Υπάρχουν και άλλα γήινα ζώδια που μπορούν να διεκδικήσουν επάξια τον τίτλο, για να μην πω να τον κερδίσουν με διαφορά. Κι αυτό, υπό την έννοια πως ταυτίζουμε τον συμβιβασμό με κάποιες τάσεις συντήρησης, γιατί αλλιώς προσωπικά δεν δύναμαι να τον συσχετίσω με κάτι άλλο. Ο Ταύρος και η Παρθένος αν το καλοεξετάσουμε θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαφώς συντηρητικότερες φύσεις από τον Αιγόκερω, και άρα πιο επιρρεπείς σε λήψεις συμβιβαστικών αποφάσεων. Ο μεν πρώτος με την σταθερή του φύση την προσκολλημένη στα όσα κατέχει και όσα γνωρίζει, η δε δεύτερη με τη χαρακτηριστική τάση της λειτουργίας βάσει ανταποδοτικότητας.
Αλλά όχι ο Αιγόκερως εκπρόσωπος του συμβιβασμού. Ο Αιγόκερως αρρωσταίνει και μόνο στην ιδέα του συμβιβασμού. Μπορεί να κάνει υπομονή για χρόνια περιμένοντας στωικά κάτι, ότι κι αν είναι αυτό, ενώ θα μπορούσε να "βολευτεί" με οτιδήποτε άλλο.
-
29-06-2007, 01:07 PM #33
Ο Αιγόκερως αρρωσταίνει στην ιδέα του συμβιβασμού ? Αρχικά δεν έχω καταλάβει γιατί τόση αντίδραση με τον χαρακτηρισμό συμβιβασμός. Ο συμβιβασμός είναι προσόν, δεν είναι δουλοπρέπεια ούτε ισοπέδωση όπως τόνισα και προηγουμένως. Η ζωή η ίδια είναι ένας συμβιβασμός για λόγους επιβίωσης. Ο Αιγόκερως αντιστοιχεί στον 10ο οίκο που είναι η κοινωνική καταξίωξη και σημαίνει συμβιβασμό για την επίτευξή της. Ο 10ος οίκος δεν είναι το outsider του ζωδιακού όπως ο 12ος. Είναι το ζενίθ, η καταξίωση και ο Κρόνος, όπως και το ζώδιό του, ο Αιγόκερως, είναι τα όρια, οι κανόνες και τα πλαίσια σ'αυτή την ζωή όπως και να το κάνουμε. Για το σύμβολο του Ταύρου εν μέρει συμφωνώ, για την Παρθένο καμμία συμφωνία. Η Παρθένος εκπροσωπεί το πνεύμα αντιλογίας, είτε με την θετική είτε με την αρνητική άποψη, είναι ένας συνδυασμός Μερκουριακών και Χειρώνιων χαρακτηριστικών, που σημαίνει ότι της αρέσει ο δι-άλογος αλλά και ο αντί-λογος. Εξάλλου οι τύποι της Παρθένου που έχουν περισσότερο χειρώνια χαρακτηριστικά, είναι οι maverick του ζωδιακού, μονίμως εναντιωμένοι στο σύστημα και με διάθεση κριτικής. Από πότε η παρθενίσια κριτική εξυπηρετεί το σύστημα ? 'Οταν βρίσκεις ελατώματα στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και θες να τα διορθώσεις, δεν βολεύεις το σύστημα. Οι Παρθένοι μαζί με τους Υδροχόους και τους Σκορπιούς είναι οι πιο δεινοί υπονομευτές του συστήματος. Στην Παρθένο αλλά και στο Σκορπιό αποδίδεται μάλιστα η σοφιστεία και είναι τύποι που δεν χαρίζουν κάστανα ούτε στον εαυτό τους, γι'αυτό και γίνονται εύκολα αντιπαθείς.
Τέλος πάντων, συγνώμη για τον τόνο, αλλά μας υποτιμάτε εμάς τους Παρθένους :toung: αγαπητή κυρία Αιγόκερε αν και πιθανόν θα έχετε ένα επαναστατικό και συμπαθέστατο Ωροσκόπιο. :bigsmile:
-
29-06-2007, 05:39 PM #34
Ναι, ο Αιγόκερως αρρωσταίνει στην ιδέα του συμβιβασμού. Γι'αυτό και αργεί να πετύχει αυτό που θέλει, γιατί απορρίπτει εν γένει όλες τις μεσοβέζικες λύσεις, με τις οποίες βολεύονται όλοι οι άλλοι.
Από εκεί και πέρα δεν αντιλαμβάνομαι τη συνεπαγωγή 10ος οίκος - κοινωνική καταξίωση - συμβιβασμός για την επίτευξή της. Αλλά ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε.
Όπως επίσης θα διαφωνήσω όσον αφορά τους Παρθένους. Προσωπικά τους θεωρώ από τα πιο υποταγμένα στο σύστημα όντα. Όπως επίσης και τους βαθύτατα ατομιστές και συντηρητικούς Σκορπιούς. Αν και ομολογουμένως, μεταξύ των δύο, όντως οι Σκορπιοί σε σχέση με τους Παρθένους μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν επαναστάτες. Η παρθενίσια κριτική αποτελεί το στυλοβάτη του συστήματος, εφόσον διερωτάσθε. Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για τις θέσεις και τις πρακτικές τους υπέρ του ατομικού συμφέροντος. Ακόμη και η οποιαδήποτε προσφορά τους στο σύνολο βασίζεται σε λογικές ανταποδοτικότητας. Διακατέχονται από τη λογική του υπολογιστή, σε όλα τα πεδία.
Για να μην ξεφεύγουμε όμως, ας κρατήσουμε ως δεδομένο πως δεν συμφωνούμε με την απόδοση της τάσης για συμβιβασμούς στον Κρόνο.
-
30-06-2007, 10:30 AM #35
Κατά την άποψη μου η έννοια συμβιβασμός έχει δύο πλευρές και αυτός ήταν και ο λόγος πιστεύω που είχαμε και διαφορετική άποψη σε παλιότερα post για το θέμα Αφροδίτη ή Κρόνος. Ο συμβιβασμός μπορεί να είναι υποχρεωτικός, δηλαδή να επιβάλλεται από τις περιστάσεις, οπότε έχει κρόνια χροιά, γιατί είναι κάτι που υποχρεώνεται κανείς να κάνει, μπορεί να είναι όμως και συνειδητή διαδικασία. Για παράδειγμα είμαι σε μία σύσκεψη και διαφωνούν γύρω μου τα στελέχη μίας εταιρίας. Εκεί επεμβαίνω εγώ και προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή. Στην περίπτωση αυτή δεν έχω κάποια υποχρέωση να το κάνω, ούτε με αναγκάζει κανείς. Μπορεί να έχω μάλιστα τη φιλοδοξία να αρέσω στο σημείο αυτό ή να μου πουν μπράβο. Στις περιπτώσεις αυτές ο συμβιβασμός είναι ιδιότητα του Ερμή και της Αφροδίτης συνάμα (αν ήταν μόνο του Ερμή θα υπήρχε μόνο αντιλογία). ¶ρα θα πρέπει όταν μιλάμε για συμβιβασμούς, να διευκρινίζουμε τι ακριβώς εννοούμε.
Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα για τα ζώδια, θα ήθελα να επαναλάβω αυτή την άποψη που λέει ότι στα ζώδια δεν έχουν σημασία οι ιδιότητες που τους αποδίδονται αλλά τα αιτήματα που τους απασχολούν. Για παράδειγμα ένας Αιγόκερως δεν πρέπει να θεωρηθεί γενικώς αξιοπρεπής ή φιλόδοξος, αλλά ότι απλά τον απασχολεί η αξιοπρέπεια ή η φιλοδοξία ως θέμα. Το τι στάση θα τηρήσει όμως πάνω σε αυτό το αίτημα είναι μία άλλη ιστορία. Μπορεί να γίνει υπέρ το δέον αξιοπρεπής, να μη σηκώνει μύγα στο σπαθί του και να έχει υπερβολικές (κρόνιες) απαιτήσεις από τους άλλους και τον εαυτό του (και άρα να μη συμβιβάζεται). Μπορεί όμως να υποτάξει και τελείως την αξιοπρέπεια στο συμφέρον και να γίνει αυλικός ή κόλακας κάποιων άλλων.
Με την ίδια λογική μπορεί να είναι φιλόδοξος και να δουλεύει μέρα νύχτα να επιτύχει κάτι ή μπορεί να μην έχει καμία φιλοδοξία και να αφήνει τη ζωή να περνάει ρέμπελα από μέρα σε μέρα...
Κατά τον ίδιο τρόπο ο Παρθένος σχετίζεται με το σύστημα ως γρανάζι. Μπορεί να κρίνει το σύστημα προσπαθώντας να το αλλάξει ή να δέχεται το σύστημα και να κρίνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποκλίνουν από αυτό.
Ο Σκορπιός σχετίζεται με την ατομική αξία και τον ατομικό δρόμο. Μπορεί να προσπαθήσει να επιτύχει τον ατομικό δρόμο μέσα από την προσωπική του εξέλιξη ή μπορεί να τα παρατήσει και να γίνει ένας κυνικός εκμεταλλευτής των άλλων ψυχών.
Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τα ζώδια ως δίπολα ενεργειών και να πραγματευόμαστε τα αιτήματα που τα απασχολούν, παρά να τους αποδίδουμε συγκεκριμένες ιδιότητες.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-06-2007, 11:43 AM #36
-
30-06-2007, 12:35 PM #37
Παιδιά, ανοίξατε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και μπράβο σας.
Με ενδιαφέρων διάβασα τα γραφόμενά σας. Μου άρεσε ακόμη και η απόκλιση από το αρχικό θέμα που ήταν ...αν θυμάμαι καλά...:bigsmile: <πλανήτες με έντονη θέση>.
Πολύ σημαντικό θεωρώ τις συνόδους 1-3 μοιρών πλανητών-ιδίως από ¶ρη και μετά- με Ήλιο , Σελήνη και Ερμή. Επίσης την ακριβείας σύνοδο με μερικούς απλανείς.
πχ. Ένας Ουρανός κολλημένος στον Ήλιο, όσο συμβατικό και να είναι το ζώδιο, σίγουρα θα δώσει στο άτομο μια υφή αντισυμβατικότητας και απρόβλεπτου.
Πολύ πιθανόν ενασχόληση ως και κόλλημα με τεχνολογίες, υπολογιστές κλπ.
Ένας Ήλιος ακριβώς πάνω στον στον algor σίγουρα κάτι θέλει να μας πει.
Και να πω για ένα παράδειγμα που έχω προσωπικά με άτομο που έχει ακριβείας σχεδόν σύνοδο Ερμή με τον Yed Priod. .....Μήνες αναρωτιόμουνα γιατί αυτός ο σκορπιός ρε γμτ λειτουργεί έτσι....(βασικά συμπαθώ τους σκορπιούς). Στον χάρτη του δεν έβρισκα κάτι το τόσο υποχθόνιο, σκοτεινό, δολοπλόκο, ψεύτικο. Ψεύτης, ανακατώστρας, ένα βρώμικο μυαλό ουσιαστικά, μην πω άρρωστο. Μια μέρα πως σκεύτηκα να κοιτάξω τους απλανείς. Εκεί κατάλαβα πολλά.
Τώρα για τον ....συμβιβασμό του Αιγόκερου έχω να πω αυτά.
Η συμβιβατικότητα σαν χαραχτηριστικό νομίζω πως δένει με την Αφροδίτη.
Ιδίως οι Ζυγοί, που δεν θέλουν εντάσεις και καυγάδες, τις πιο πολλές συμβιβάζονται, με όφελος ή και χωρίς όφελος.
Οφελιμιστές όμως είναι και οι Αιγόκεροι-κυρίως αυτοί- και λατρεύουν την εξουσία.
Τώρα αν χρειαστεί να κάνουν και κάποιον συμβιβασμό με το ΑΖΥΜΙΩΤΟ...νομίζετε δεν θα τον κάνανε ; Αλλά σαν ζώδιο εξουσίας, φυσικά αυτό δεν θα γίνει...ψωμοτύρι...πάντα θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο των πάντων.Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )
-
30-06-2007, 01:05 PM #38
Καλημέρα... και σαν τα χιόνια...
σόρρυ που ξεφύγαμε από το θέμα... Συζητούσαμε όντως για έντονη παρουσία πλανήτη στο χάρτη. Κάπου εκεί αρχίσαμε να σχολιάζουμε την άποψη του Αργοναύτη μας (με γειά το nick) και μπήκαμε στα προσωπικά μας...
Ζητούμε συγγνώμη...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
30-06-2007, 06:33 PM #39
Στη ζωή χρειάζεται να ξεφεύγεις και λίγο απ'την τάξη και να σηκώνεις και λίγο παντιέρα. Tα χαοτικά άτομα είναι και πιο δημιουργικά. Και στο λέει αυτό ένας Παρθένος που δεν είναι καθόλου τακτοποιημένος κι υποταγμένος στο σύστημα όπως πιστεύει η Κασσιόπη. 'Οταν ο 'Ηλιος και Ερμής μου κάνει 45αρα με Ουρανό, ό,τι και να μου πουν από τάξη και πειθαρχία εγώ δεν υποτάσσομαι σε κανέναν παρά μόνο στην αγάπη. Και τους Αιγόκερους τους βλέπω με πολύ συμπάθεια και αγάπη ακόμα, απλά κάποιες φορές παράείναι επίμονοι και οχυρωμένοι πίσω από τις θέσεις τους. Ακούω την αλήθεια τους, είναι βαθείς άνθρωποι και συγκροτημένοι και τους σέβομαι απεριόριστα. Στο σόι μου όμως όσοι έχουν Ωροσκόπο στον Αιγόκερω ήταν σούζα στα αφεντικά τους κι αυτό ήταν ο μόνιμος λόγος προστριβής μαζί τους. Οι Παρθένοι μπορεί να γίνουν πιο εύκολα θύματα του συστήματος από επιθυμία για προσφορά, επιμένω ότι έχουν κάτι έντονα Χειρώνιο και θα αποδειχθεί τα επόμενα χρόνια πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ο Χείρωνας γι'αυτό το ζώδιο. Καλό Σάββατο σε όλα τα χειρώνια αδέλφια που αντέχουν να πληγώνονται από το σύστημα και να το πληγώνουν από όποιο μετερίζι.
ΥΓ : Διάσημοι Αιγόκεροι : Ρίτσαρντ Νίξον, Κόνραντ Αντενάουερ, Βίλχελμ Κανάρις, Χέρμαν Γκέρινγκ, Μάο τσε Τουνγκ, και ο δικός μας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. 'Ενας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ υπήρξε, κι αυτός είχε Σελήνη στην ψυχούλα τους Ιχθείς.
Είναι φυσικά θέμα προσωπικού Ωροσκοπίου θα μου πείτε. Εντάξει, καλό Σάββατο.
-
30-06-2007, 10:13 PM #40
Δεν στοχοποιήθηκε κάποιο πρόσωπο μέσω της συζήτησης. Απλώς έθεσα τις απόψεις μου σχετικά με το ζώδιο της Παρθένου εν γένει.
Για τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω και για το τι εκφράζει ο Ωροσκόπος γενικότερα έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν. Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη που ταυτίζει τον Ωροσκόπο με το φυσικό σώμα, το φαίνεσθαι και την αυθόρμητη εξωτερική έκφραση της προσωπικότητας. Δεν πιστεύω ότι δίνει στοιχεία στον χαρακτήρα. Π.χ. ένας Κριός με ωροσκόπο Αιγόκερω σκέφτεται και αισθάνεται ως Κριός και δείχνει - "εκφράζεται" ως Αιγόκερως. Αλλά κι αυτό είναι μεγάλο θέμα και νομίζω υπάρχει ήδη άλλη ενότητα ανοιχτή γι'αυτό.
Τέλος, για τον ρόλο του Χείρωνα δεν έχω να πω πολλά, καθώς δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, υπό την έννοια της προσωπικής στατιστικής επαλήθευσης. Ομολογώ όμως πως οι πλανητοειδείς δεν με συγκινούν ιδιαίτερα. Ωστόσο κοιτάζω με ενδιαφέρον τις όποιες θεωρήσεις σχετικά με αυτούς.
Και για να επανέλθουμε στο θέμα, με αφορμή κάτι που εμπεριέχεται στην παρατιθέμενη δημοσίευση και μου κίνησε την περιέργεια: Οι γωνίες 45ο, 135ο, 144ο κλπ. μεταξύ πλανητών μπορούν να θεωρηθούν πώς δίνουν "έντονη θέση" στο ωροσκόπιο;
ΥΓ.1: Διάσημοι Παρθένοι: Αναζητήστε τους στις ηγεσίες των συντηρητικών κομμάτων κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.
ΥΓ.2: Ψυχούλα οι Ιχθείς;
Καλό Σαβ/κο και σε σας.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.