- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 63
-
23-09-2011, 11:19 AM #31
Re: Η σκοτεινή πλευρά των όψεων Σελήνης - Αφροδίτης
Οπότε φαίνεται να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι «εύκολες» όψεις Σελήνης / Αφροδίτης είναι «βούτυρο στο ψωμί» ενώ οι «δύσκολες» φέρνουν προβλήματα. Με όλες τις επιφυλάξεις βέβαια για το τι γίνεται στον υπόλοιπο χάρτη. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό.
Δημήτρη γιατί μου "ακούγεσαι" σχεδόν απογοητευμένος;
Επί της ουσίας δεν έχω καταλάβει αν διαφωνούμε. Μίλησες για ένα τρίγωνο Σελήνης/Αφροδίτης/Ποσειδώνας στα ζώδια του νερού και είπες πως "θα του είναι τόσο φυσιολογική η προσκόλληση που δεν θα χρειαστεί να κάνει κάτι". Από ότι θυμάμαι η Κοραλλία κλείνει το άρθρο της λέγοντας πως "τα μεγάλα τρίγωνα είναι τα σημεία στα οποία μπορούμε με εμπιστοσύνη να επαναπαυτούμε". Αν λοιπόν υπάρχει έστω και ένα σημείο στο χάρτη μου στο οποίο μπορώ να επαναπαυτώ για να δώσω αλλού την προσοχή και βαρύτητα μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να το παιδεύω;
Ένας χάρτης έχει τόσες δυσκολίες που κάπου θα πρέπει να ακουμπά και ο κάτοχος του. Γιατί θα πρέπει να ακόμη και τα "εύκολα" να τα κάνουμε δύσκολα;
-
23-09-2011, 11:45 AM #32
Καλημέρα, Δημήτρη μου.
Αυτό που ήθελα να πω στο άρθρο μου για το μεγάλο τρίγωνο είναι ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να το χαρακτηρίσουμε ως "μεγάλη ευκολία" στην ζωή ενός ατόμου γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά τις περισσότερες φορές. Στο παράδειγμα που αναφέρεις Σελήνης/Αφροδίτης/Ποσειδώνα, αν η Σελήνη είναι στον Αιγόκερω π.χ. πιστεύεις ότι τα θέματα που αντιπροσωπεύει αυτό το μεγάλο τρίγωνο θα είναι τόσο απλά;
Ας πάρουμε ως παράδειγμα το μεγάλο τρίγωνο της taurine, μια και το ανάφερε στην συζήτηση μας εδώ. Η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα και μάλιστα στον 12ο οίκο. Αυτό δείχνει ότι η ίδια η μητέρα δεν είναι ισορροπημένη ψυχικά, αισθάνεται η ίδια να είναι σε μια κατάσταση ψυχικής "αδυναμίας" και εξαρτήσεων και καταβάλλεται από προσωπικά της προβλήματα. Επομένως πόσο ισορροπημένες μπορεί να είναι και οι σχέσεις της με το παιδί της;
Η σύνοδος αυτή είναι σε μεγάλο τρίγωνο με την Αφροδίτη/¶ρη στον Κριό και τον Κρόνο στον Λέοντα. Η Αφροδίτη είναι σε θέση αδυναμίας στον Κριό και "κτυπημένη" από τον ¶ρη. Η γυναίκα αυτή ωθούσε την κόρη της σε μια εμφάνιση ή και συμπεριφορά αγοροκόριτσου. Αυτό ίσως να δείχνει μια υποσυνείδητη ανάγκη της να "προστατέψει" την κόρη της κάνοντάς την πιο ανεξάρτητη και δυναμική, πιο "αντρική" (έννοια της Αφροδίτης στον Κριό) ώστε να μην βρεθεί στην ίδια κατάσταση αδυναμίας μ' αυτήν. Ή μπορεί να δείχνει ότι η γυναίκα αυτή ήθελε την κόρη της πιο δυνατή και ανεξάρτητη ώστε να μπορέσει η κόρη να στηρίξει την ίδια.
Οι πλανήτες αυτοί είναι σε μεγάλο τρίγωνο αλλά πόσο εύκολο ήταν για την taurine που το βίωσε; Το μεγάλο τρίγωνο όμως δείχνει ότι η taurine έχει την δυνατότητα να αντιδράσει σ' αυτά τα θέματα και να βρει τελικά τις ισορροπίες της. Και ειδικά αν αξιοποιήσει την συμμετοχή του Κρόνου σ' αυτό.
-
23-09-2011, 11:52 AM #33
Παιδιά, είναι απενεργοποιημένο το "like" μου. Έχετε πει ωραία πράγματα οι προλαλήσαντες και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω αλλά... δεν υπάρχει.
-
23-09-2011, 01:24 PM #34
Κα Μόζορρα, σωστά αναφέρατε τα περισσότερα.
Πράγματι, όλα αυτά τα πρώτα νεανικά μου χρόνια, ένιωθα πως για κάποιο λόγο έπρεπε να μεγαλώσω πριν της ώρας μου, χωρίς προφανή λόγο. Και σε αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε όλο αυτό το μεγάλο τρίγωνο, να με παιδεψει τόσο, σε μια ηλικία όπου έπρεπε ο σχηματισμός σελήνης/αφροδίτης να μου δωσει μια κάποια ανεμελιά.
Η σκορπίνα μαμά μου, εχει τετράγωνο αφροδίτης /σελήνης σε αρχές ζυγού και τέλη τοξότη. Μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα, δεν άκουσε ποτέ "οχι" και ως μοναχοκόρη από ευκατάστατη οικογένεια είχε όλα όσα ήθελε, χωρίς κούραση και μόχθο. Βέβαια, στο χάρτη της εχει και σχηματισμό τριγωνου Δια/Αφροδίτης, (ο Δίας στον 4ο), οπότε ειναι λογικό να μεγαλωσε στα "πούπουλα".
Μεγαλώνοντας και κάνοντας τη δική της οικογένεια, προφανώς τα βρήκε σκούρα, με νέες ευθύνες, με 2 μωρά, και μακριά από τους γονείς της. Σε αυτό συνέβαλλε και ο μπαμπάς μου (με σελήνη στον καρκίνο) που επωμίστηκε πρόθυμα ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ακόμη και το γάλα μου θυμάμαι πως μας το έφτιαχνε ο μπαμπάς μου το πρωί, πριν φύγει για δουλειά.
Γενικά, σαν χαρακτήρας, δεν ήταν αυτό που λέμε δυναμική, παρά μόνο όταν έπρεπε να ελέγχει και να χειραγωγεί (αθόρυβα πάντα) όλες τις καταστάσεις. Και πίστευε πως πάντα φταίνει οι "άλλοι" για τα λάθη της και ποτε η ίδια.
Υ.Γ Κα Μόζορρα, να σας διευκρινήσω πως η σελήνη μου είναι στον 11ο και ο Ποσειδώνας στο 12ο αλλά έχουν μικρή απόκλιση (6-7 μοίρες) μεταξύ τους.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
23-09-2011, 01:38 PM #35
Να συμπληρώσω πως η μαμά υπήρξε πολύ όμορφη και κοκέτα γυναίκα, γεγονός που φαίνεται από την Αφροδίτη και τον Αρη της στο Ζυγό.
Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
23-09-2011, 01:52 PM #36
De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
23-09-2011, 07:17 PM #37
Mαρακι, ειλικρινα με προβληματισες με την οψη του συζυγου.
Συμφωνω μαζι σου οτι τ αγορια <αντιγραφουν> την συμπεριφορα του πατερα, ωστοσο
επειδη μεγαλωνοντας στρεφονται προς την πλευρα του αδυναμου <κρικου>, νομιζω οτι υπαρχουν ελπιδες.......
Κυρια Μοζορα, ευχαριστω για τις διευκρινισεις.
-
24-09-2011, 12:04 AM #38
Nα πω σε όλους ότι μ'αρέσει πολύ αυτή η συζήτηση,γι'αυτό και τολμάω να μπω σε λεπτομέρειες,όπως και άλλα μέλη.Μπράβο σε όλους,γιατί χωρίς ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του,όλοι μαθαίνουμε..
Δημήτρη,όπως προανέφερα,εμένα το άρθρο σου μου άρεσε και τον λόγο τον είπες μόνος σου.Το δικό μου τρίγωνο είναι υδάτινο,και εκτός από μια απρόσμενη δύναμη που πάντα μου δίνει η Σελήνη μου στο Σκορπιό,δε με λες και νικητή στη ζωή.Ούτε ηγετικό χαρακτήρα.
Πάντα κοιτούσα οι άλλοι να είναι καλά,γιατί αν δεν ήταν δεν ήμουν ούτε γω.Γεννήθηκα έτσι αλλά και χειραγωγήθηκα να σκέφτομαι έτσι.Τώρα που μεγάλωσα,ναι μεν έχω γίνει πιο απόλυτη και σκληρή,αλλά πάλι δεν διεκδικώ τα θέλω μου.Είμαι μια μαμά που και μόνο που βλέπω το γιο μου ν'αναπνέει συγκινούμαι,να μη σου πω ότι τον αγαπώ τόσο γίνεται καταθλιπτικό κάποιες φορές.
Ολ'αυτά τα λέω γιατί ναι μεν τρίγωνο,αλλά...
Κοραλλία το λιοντάρι μου έχει Ηλιο και Ερμή στον 4ο οίκο(Λέων-Παρθένος αντίστοιχα),με ακμή στον Λέοντα.Αρα ο κυβερνήτης Ηλιος κάνει μόνο μια αντίθεση με το MC.
Κι ο Ερμής είναι σε εξάγωνο με Σελήνη και Αφροδίτη
τετράγωνο με Αρη και ωροσκόπο
τρίγωνο με Κρόνο
χιαστί με Χείρων.Μπέρδεμα,ε?Σχεδόν όλοι του οι πλανήτες κάνουν όψεις με τον Χείρωνα.
Δεν θα έλεγα ότι είναι ένας κακός 4ος με τα όσα ξέρω,βέβαια η επιρροή του πατέρα του είναι τεράστια,κι εδώ ξεκινά ο εφιάλτης μου,μήπως η ιστορία επαναληφθεί.Ο μικρός έχει ανάδρομο Κρόνο στον 4ο..
Διαχείρηση,πρώτη φορά ρωτάω με κατεβατό,και θυμίζω γνωστό μέλος που διαγράφηκε πρόσφατα,και που της απαντούσαν και συνέχεια!!
Συγχωρέστε με...:nuts:Οτι αφήνεις σε αφήνει.
-
24-09-2011, 11:48 AM #39
taurine,
το θυμόμουν ότι είχες πει πως η Σελήνη σου είναι στον 11ο σου και ο Ποσειδώνας στο 12ο. Όμως ο Ποσειδώνας είναι φυσικός κυβερνήτης του 12ου και βρίσκεται στον 12ο οίκο, έτσι η Σελήνη που είναι σε σύνοδο μαζί του χρωματίζεται έντονα από τα στοιχεία του 12ου οίκου.
Μια όψη από μόνη της δεν θα δείξει ανεμελιά, η ανεμελιά φαίνεται από πολλά στοιχεία σ' ένα χάρτη. Έχεις ακμή 12ου στον Τοξότη επομένως μάλλον έχεις ωροσκόπο στον Αιγόκερω και αν θυμάμαι καλά σε μια άλλη συζήτηση είχες πει ότι έχεις τον Κρόνο σε τετράγωνο με τον Ήλιο σου. Αν όντως ισχύουν αυτά, δεν είναι στοιχεία που δείχνουν ανεμελιά, ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες.
Μια μοναχοκόρη ευκατάσταση που δεν ακούει ποτέ όχι και τα έχει όλα εύκολα σε σημείο που να μην μπορεί να αναλάβει αργότερα τις ευθύνες της δεν μου κάνει και για την πιο υγιή κατάσταση. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα είχε ενδιαφέρον για σένα να ψάξεις δυο πράγματα στον χάρτη σου. Το ένα είναι το γιατί μια γυναίκα τόσο θηλυκή και κοκέτα όσο η μητέρα σου προσπάθησε να περάσει μια εικόνα αγοροκόριτσου στην κόρη της και δεύτερον πώς η μητέρα σου με τετράγωνο Αφροδίτης/Σελήνης (παρόλο που είναι ασύμβατο τετράγωνο και κατά την γνώμη μου δεν έχει την ίδια συγκρουσιακή δύναμη ενός κανονικού τετραγώνου) πέρασε σε σένα τους ίδιους πλανήτες σε τρίγωνο.
Maria76,
Από τα στοιχεία που δίνεις θα ήθελα να σημειώσω δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι ο Ήλιος στο 4ο σπίτι είναι κάπως "περίεργη" θέση επειδή έχουμε το κατ' εξοχήν πατρικό πρότυπο μέσα στον οίκο της μητέρας. Αυτό δείχνει ότι κάπου υπάρχει ένα θέμα ρόλων στην οικογένεια. Το δεύτερο είναι ότι μπορεί να μην μισεί πραγματικά την μητέρα του αλλά να συγκρούεται μαζί της επειδή παλεύει μέσα του με τα δικά του συναισθήματα εξάρτησης (Σελήνη/Αφροδίτη στον Καρκίνο) που δεν συνάδουν με το δυνατό αντρικό πρότυπο που θέλει ο Ήλιος στον Λέοντα. Αυτά όμως είναι απλές σκέψεις. Το τι πραγματικά συμβαίνει μπορεί να το κατανοήσει κανείς μόνο όταν έχει όλη την εικόνα του χάρτη και μιλήσει με το ίδιο το άτομο.
-
24-09-2011, 11:49 AM #40
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.