s
ζώδιο, ωροσκόπος και σελήνη σε ζώδιο της φωτιάς - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 31 to 33 of 33
    Όνομα:
    Κάτια

Re: ζώδιο, ωροσκόπος και σελήνη σε ζώδιο της φωτιάς

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    liontarini,

είναι σαν να λέμε τι τα θέλουμε τα κβάντα και τα σωματίδια κι όλα αυτά που κάνουν σήμερα τόσο πολύπλοκη την επιστήμη; Καλύτερα δεν ήταν στην εποχή του Αρχιμήδη που έμπαινε στην μπανιέρα του και έβγαινε ευτυχισμένος;

Η αστρολογία σε κάθε εποχή αντανακλά την γνώση του ανθρώπου για τον εαυτό του. Έτσι, είναι επόμενο όσο ο άνθρωπος γνωρίζει τον εαυτό του βαθύτερα τόσο πιο πολύπλοκη να γίνεται και η αστρολογική ερμηνεία. Γιατί η ερμηνεία της αποκτά βαθύτερη ουσία και πιο λεπτές αποχρώσεις.

Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι όλα αυτά τα σημεία και οι κλήροι, οι πλανητοειδείς κ.λπ. απλώς "φορτώνουν" ένα χάρτη και αποπροσανατολίζουν στην κατανόηση της ουσίας του.
    Κοραλλία μου, θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την εξέλιξη στα πράγματα ως λογική ακολουθία, αλλά θεωρώ ότι ο παραλληλισμός των κβάντων με τους αστεροειδής κτλ, είναι ατυχής γιατί δεν τηρούνται οι αναλογίες.

Η κβαντική έχει τέτοια αποδειγμένη αξία, που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να δώσεις την αντίστοιχη σε αστεροειδείς, πλανητοειδείς και σημεία, αν πούμε ότι θέλουμε να τηρήσουμε τις αναλογίες. Η ύπαρξή τους, δεν βάζει καν την σκέψη μας σε έναν καινούργιο φιλοσοφικό συνειρμό ώστε να μας ανοιχτούν καινούργιοι δρόμοι. Συλλήψεις υψηλής ρευστότητας.
    Είμαστε ακόμα στη φάση παρατήρησης και αποκωδικοποίησης του Πλούτωνα και αποσαφήνισης της λειτουργίας του 9ου, του 11ου και του 12ου . Υπάρχουν αυτά τα απλά παραδείγματα, αλλά όπως ξέρεις υπάρχουν και άλλα πιο σύνθετα, αλλά εξίσου σοβαρά.
    Ποια είναι η βαθύτερη ουσία και οι λεπτές αποχρώσεις (όπως αναφέρεσαι) στην εξέλιξη της αστρολογίας, που ήρθε και πήγε τα πράγματα έστω και λιγάκι παραπέρα, μέσα από όλα αυτά;

Ο περισσότερος κόσμος ακούει Υδροχόος\11ος\Ουρανός και αυτό που λένε όλοι είναι «χα χα! Τρελάρες οι Υδροχόοι! Ουρανός ε;» Πόσοι σκέφτονται ότι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ήταν ο Κρόνος και ότι αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο αν σκεφτείς ότι ο Υδροχόος είναι ο 12ος του 12ου και ο 6ος του 6ου . Κρόνια πράγματα. Αν χάσεις το παιχνίδι της ζωής στον 12ο και στον 6ο , τα έχεις χάσει όλα! Λογικό, γιατί τότε δεν υπήρχε ακόμα ο Πλούτωνας για αυτή τη δουλειά(που καλώς υπήρξε αυτή η εξέλιξη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και πήγε τα πράγματα λίγο πιο κάτω. Επί της ουσίας, αν βάλουμε και τον Ουρανό, μια αναδιοργάνωση\ανακατανομή από τον 7ο και πάνω. Στην πνευματική πλευρά των θεμελίων. Ήρθαν όλα στην ώρα που μπορούσαν να κατανοηθούν. Το μεγαλείο κάνει μπαμ!)

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ να παράγει τέτοιο συνειρμό η Δήμητρα για παράδειγμα… Αυτό εννοώ. Κατά τα άλλα, διασκεδάζω πολύ όταν διαβάζω διάφορες πληροφορίες για διάφορους αστεροειδείς.. Νέες αντιλήψεις… τάσεις.. μέθοδοι… κτλ. Αν καταφέρω ποτέ να κατανοήσω την αστρολογία σε βάθος, σίγουρα θα ενδιαφερθώ και για αυτούς.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Κοραλλία μου, θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με την εξέλιξη στα πράγματα ως λογική ακολουθία, αλλά θεωρώ ότι ο παραλληλισμός των κβάντων με τους αστεροειδής κτλ, είναι ατυχής γιατί δεν τηρούνται οι αναλογίες.

Η κβαντική έχει τέτοια αποδειγμένη αξία, που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να δώσεις την αντίστοιχη σε αστεροειδείς, πλανητοειδείς και σημεία, αν πούμε ότι θέλουμε να τηρήσουμε τις αναλογίες. Η ύπαρξή τους, δεν βάζει καν την σκέψη μας σε έναν καινούργιο φιλοσοφικό συνειρμό ώστε να μας ανοιχτούν καινούργιοι δρόμοι. Συλλήψεις υψηλής ρευστότητας.
    Είμαστε ακόμα στη φάση παρατήρησης και αποκωδικοποίησης του Πλούτωνα και αποσαφήνισης της λειτουργίας του 9ου, του 11ου και του 12ου . Υπάρχουν αυτά τα απλά παραδείγματα, αλλά όπως ξέρεις υπάρχουν και άλλα πιο σύνθετα, αλλά εξίσου σοβαρά.
    Ποια είναι η βαθύτερη ουσία και οι λεπτές αποχρώσεις (όπως αναφέρεσαι) στην εξέλιξη της αστρολογίας, που ήρθε και πήγε τα πράγματα έστω και λιγάκι παραπέρα, μέσα από όλα αυτά;

Ο περισσότερος κόσμος ακούει Υδροχόος\11ος\Ουρανός και αυτό που λένε όλοι είναι «χα χα! Τρελάρες οι Υδροχόοι! Ουρανός ε;» Πόσοι σκέφτονται ότι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ήταν ο Κρόνος και ότι αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο αν σκεφτείς ότι ο Υδροχόος είναι ο 12ος του 12ου και ο 6ος του 6ου . Κρόνια πράγματα. Αν χάσεις το παιχνίδι της ζωής στον 12ο και στον 6ο , τα έχεις χάσει όλα! Λογικό, γιατί τότε δεν υπήρχε ακόμα ο Πλούτωνας για αυτή τη δουλειά(που καλώς υπήρξε αυτή η εξέλιξη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και πήγε τα πράγματα λίγο πιο κάτω. Επί της ουσίας, αν βάλουμε και τον Ουρανό, μια αναδιοργάνωση\ανακατανομή από τον 7ο και πάνω. Στην πνευματική πλευρά των θεμελίων. Ήρθαν όλα στην ώρα που μπορούσαν να κατανοηθούν. Το μεγαλείο κάνει μπαμ!)

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε ποτέ να παράγει τέτοιο συνειρμό η Δήμητρα για παράδειγμα… Αυτό εννοώ. Κατά τα άλλα, διασκεδάζω πολύ όταν διαβάζω διάφορες πληροφορίες για διάφορους αστεροειδείς.. Νέες αντιλήψεις… τάσεις.. μέθοδοι… κτλ. Αν καταφέρω ποτέ να κατανοήσω την αστρολογία σε βάθος, σίγουρα θα ενδιαφερθώ και για αυτούς.
    Κάτια μου,

κάτι πρέπει να συμβαίνει με τον ανάδρομο Ερμή γιατί είπα ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που κατάλαβες ότι είπα.

Το liontarini είπε ότι η αρχαία και ελληνιστική αστρολογία είχε απλούστερα εργαλεία ερμηνείας κι αυτό συνέβαλλε στο να μην φορτώνεται ο χάρτης και αναφερόταν κυρίως στην οικοθεσία. Λέει ότι η ερμηνεία ήταν πιο στρωτή και αποτελεσματική και όλα ήταν πιο απλά.

Η απάντησή μου ήταν με άλλα λόγια ότι ο άνθρωπος είναι ένα πολυδιάστατο και πολύπλοκο ον από την φύση του και όσο καλύτερα γνωρίζει τον εαυτό του τόσο πιο πολύπλοκη και βαθιά γίνεται και η ερμηνεία ενός χάρτη επειδή στην ουσία ο χάρτης αντανακλά την γνώση του ανθρώπου για τον εαυτό του.

Να εξηγήσω την γνώμη μου καλύτερα. Κατ' αρχήν είναι μύθος ότι η αρχαία και μέχρι και τον 19ο αι. μ.Χ. αστρολογία ήταν απλούστερη και ο χάρτης δεν φορτωνόταν με άσκοπα πράγματα. Μόνο ο κατάλογος των απλανών που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι αστρολόγοι είναι ατέλειωτος. Ο Πτολεμαίος στην Τετράβιβλο δίνει ερμηνεία και των 360 μοιρών του ζωδιακού με βάση τους απλανείς που υπήρχαν σε κάθε μοίρα.

Ο κατάλογος των κλήρων που χρησιμοποιούσαν είναι ατέλειωτος και τόσο πολύπλοκος στον υπολογισμό και την χρήση τους που είναι αδύνατο να τους μάθει κανείς. Επίσης χρησιμοποιούσαν πολλά άλλα στοιχεία και κανόνες που δεν χρησιμοποιούνται σήμερα που θα έπρεπε να σου γράφω ώρες εδώ μόνο για να τα απαριθμήσω. Επιπλέον, οι αρχαίοι αστρολόγοι είχαν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ τους. Μόνο τους κυβερνήτες των τριπλοτήτων να πάρεις υπάρχουν 3-4 διαφορετικοί πίνακες. Οι διαφωνίες μεταξύ τους στους κανόνες ήταν τόσο ουσιαστικές ώστε ο μελετητής σήμερα των αρχαίων αστρολογικών κειμένων μόνο απλή να μην θεωρεί την παλαιότερη αστρολογία.

Ας πάμε στην ουσία όμως αυτών που είπε το liontarini. Αν διαβάσει κανείς ερμηνείες χαρτών από αρχαίους και μεσαιωνικούς αστρολόγους θα δει μια προσέγγιση του ατόμου πολύ διαφορετική από την σημερινή. Η ερμηνεία ήταν μια κάθετη και απόλυτη περιγραφή γεγονότων που είχαν την έννοια του πεπρωμένου και μια εξίσου απόλυτη περιγραφή των εξωτερικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς ενός ατόμου. Όλα αυτά συνοδευμένα με κάμποσες ηθικολογίες.

Η σύγχρονη προσέγγιση της αστρολογίας είναι πολύ διαφορετική. Δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσωπική ανάπτυξη και ωρίμανση ενός ατόμου και η προσέγγιση είναι περισσότερο ψυχολογική και βιωματική, πιο εξατομικευμένη. Δίνεται μεγαλύτερη σημασία στα κίνητρα της συμπεριφοράς παρά στην εξωτερική εκδήλωσή της. Δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο. Αυτό είναι φυσικό γιατί άλλαξε το πολιτισμικό περιβάλλον, μεσολάβησε η ψυχολογία, ο τρόπος που βλέπει ο άνθρωπος τον εαυτό του σήμερα είναι πολύ διαφορετικός. Δεν μπορεί να μιλά κανείς σήμερα για απλή ερμηνεία χάρτη. Έτσι, η ερμηνεία της λειτουργίας των οίκων βοηθά σ' αυτή την εμβάθυνση και την κατανόηση της βαθύτερης λειτουργίας ενός ατόμου.

Πιστεύεις ότι αν μιλούσες με τον Πτολεμαίο για τις απόψεις σου για την αστρολογία και την ερμηνεία ενός χάρτη θα σε καταλάβαινε; Δεν υπάρχει περίπτωση, μιλάτε μια εντελώς διαφορετική γλώσσα.

Στο τέλος του ποστ μου έγραψα επί λέξη "Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι όλα αυτά τα σημεία, οι κλήροι και οι αστεροειδείς φορτώνουν ένα χάρτη και τον αποπροσανατολίζουν στην κατανόηση της ουσίας του". Να το κάνω ακόμα πιο καθαρό. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα σημεία και οι αστεροειδείς είναι αμφισβητούμενα, χωρίς ουσιαστική βαρύτητα και γίνεται κατάχρησή τους σήμερα από πολλούς αστρολόγους Έλληνες και ξένους. ¶λλωστε οι απόψεις μου αυτές δεν είναι άγνωστες επειδή το ίδιο υποστηρίζω σε όλα τα σχετικά ποστ μου όλο αυτό το διάστημα που είμαι μέλος σ' αυτό το σάιτ.

Όνομα:
    Κάτια

Κοραλλία μου, ότι κάτι γίνεται με τον ανάδρομο, είναι το μόνο σίγουρο!

Μάλλον κι εσύ με την σειρά σου δεν κατάλαβες το πνεύμα μου. Κι εγώ αναφέρω ότι θα συμφωνήσω μαζί σου στο ένα σκέλος και θα διαφωνήσω μόνο ως προς την σπουδαιότητα των τάσεων. Ούτε καν τα ακύρωσα!

Απλώς θεωρώ ότι οι αρχαίοι προσέγγιζαν εντελώς διαφορετικά την αστρολογία (να μην τα ξαναγράφω, γιατί τα έγραψες τέλεια και με όλη την γνώση που διαθέτεις) ενώ οι σύγχρονοι, ψάχνοντας για το δέντρο χάνουν το δάσος. Με άλλα λόγια, την χρήσιμη ουσία.

Ο Πτολεμαίος μια χαρά την έκανα την δουλειά του, αλλά δεν μπορούμε να επιλέγουμε μέρος των πρακτικών του και το υπόλοιπο να το κάνουμε στην άκρη. Δίνοντας μάλιστα έμφαση στην υπερβολή.
    Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα και ο μόνος λόγος που έγραψα το ποστ, είναι ακριβώς επειδή γνωρίζω τις θέσεις σου και διέκρινα μια ελαστικότητα στην προηγούμενη τοποθέτησή σου. Σε αυτή γίνεσαι περισσότερο Κοραλλία από πριν…

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Να το κάνω ακόμα πιο καθαρό. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα σημεία και οι αστεροειδείς είναι αμφισβητούμενα, χωρίς ουσιαστική βαρύτητα και γίνεται κατάχρησή τους σήμερα από πολλούς αστρολόγους Έλληνες και ξένους. ¶λλωστε οι απόψεις μου αυτές δεν είναι άγνωστες επειδή το ίδιο υποστηρίζω σε όλα τα σχετικά ποστ μου όλο αυτό το διάστημα που είμαι μέλος σ' αυτό το σάιτ.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)