- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 182
Thread: Ψευδωνυμα ή nick name
-
25-03-2006, 10:12 PM #31
Re: Ψευδωνυμα ή nick name
Επιτελους στη γλωσσα μου!
Καταρχην δεν μπορουσα να γραφτω με το πραγματικο μου ονομα, καθως ηδη υπηρχε αλλο μελος (Ρανια). Βρισκομαι πλεον στα Τιρανα, οι φιλοι μου με φωναζουν τυ-ραννια, ενιοτε και πα-ρανοια (!) και ετσι απλα κατεληξα. Συμπτωματικα (η οχι) και τα δυο αντιστοιχα ρηματα με οριζουν εν μερει, το πρωτο ως παθητικο...
Φιλια στη σαδιστρια Ελλαδιτσα μας που διωχνει τα παιδια της!
-
26-03-2006, 04:10 PM #32
Δείμων... Βασικά, καμμία σχέση με το ειδήμων! :-Ρ Τουλάχιστον στα περί αστρολογίας. Προσπαθώ και μελετώ - γι αυτό προτιμώ και να μην συμμετέχω γράφοντας, ελπίζοντας να έρθει και αυτή η ώρα.
Η επιλογή αυτού του ψευδώνυμου έγινε επειδή την εποχή της εγγραφής μου υπέφερα πολλά δεινά για τα οποία ήθελα να αναζητήσω βοήθεια (αυτός και ο λόγος που εγγράφηκα άλλωστε!) και το Δείμων προέκυψε: 1) από την διττή έννοια του δεινού, ως εξαιρετικά δυσάρεστης κατάστασης αλλά και του πολύ ικανού ανθρώπου, και 2) από την αρχέγονη σημασία του όρου δαιμόνιος («κατά γαρ τον Πορφύριον ο κατά τας πολιτικάς και πρακτικάς αρετάς ενεργών σπουδαίως καλείται· ο δε κατά τας ψυχικάς, ήτοι καθαιρούσας ψυχήν, δαιμόνιος και δείμων») πριν χρησιμοποιηθεί για την περιγραφή των θρησκευτικών αρνητικών δυνάμεων.
Τέλος, σε περεταίρω έλεγχο στο google βρήκα αναφορές στο όνομα Βιβλικής λίμνης στον Ησαΐα («Διοτι τα υδατα της Δειμων θελουσι γεμισθη αιματος· διοτι θελω επιφερει ετι δεινα επι Δειμων...») , και αυτό το τελευταίο ήταν απόλυτα καταλυτικό στην επιλογή μου.
. Mind over matter.
.
.
> >
-
27-03-2006, 01:47 PM #33
Διάλεξα το Fioroula γιατί εκτός του ότι αγαπώ αφάνταστα κάθε είδους φυτό, μοιάζω πολύ με τις ανάγκες ενός φυτού: αν κάποια μέρα δεν με ποτίσουν (αγάπη κλπ) ή μου βάλουν δηλητήριο(μίσος, ζήλια κλπ) μαραίνομαι, μελαγχολώ. Μόλις όμως με ποτίσουν με τα απαραίτητα θετικά στοιχεία τότε αμέσως αναζωογονούμαι. (φυσικά τώρα έμαθα να έχω και άλλους μηχανισμούς για να μην έχω τόσο απότομα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία μου άσκοπα).
-------------------
Όταν θέλουμε κάτι το σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχουμε!
-
02-04-2006, 09:53 AM #34
εγώ πάλι διάλεξα το δικό μου με βάση την ηρεμία (apn3a = apnea = άπνοια).. ο όρος άπνοια συναντάται στις καταδύσεις (στατική κ δυναμική άπνοια), στον καιρό (όταν δεν φυσάει), αλλα κ στην ιατρική (άσθενεια). Η λέξη άπνοια μου θυμίζει ήρεμη θάλασσα κ γενικά γαλήνη.
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
02-04-2006, 11:08 PM #35
Αναρωτιόμουν από καιρό apn3a για το nick σου, γιατί ήμουν σίγουρη πως κάνεις καταδύσεις, για να το επιλέξεις. Ενας οικογενειακός φίλος κατασκευάζει καταδυτικό υλικό, hi tech, με την ίδια ακριβώς φίρμα! Mόνο τέτοιοι... θα διάλεγαν ... τέτοιο nick.
Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
-
03-04-2006, 10:28 AM #36
Και εγώ για το ίδιο αναρωτιόμουν τόσο καιρό.
Πάντως, με τίποτα δεν πήγαινε το μυαλό μου σε καταδύσεις.
-
03-04-2006, 04:21 PM #37
Το δικό μου "Litsacorinth" το διάλεξα λόγω του υποκοριστικού που με φωνάζουν (Λίτσα από Ευαγγελία) και της πόλης (Κόρινθος) που γεννήθηκα και που ζούσα μέχρι και πριν πέντε χρόνια (πριν η αγάπη με οδηγήσει στην Κύπρο) και που πάντα έλεγα ότι δε θέλω να φύγω ποτέ από εκεί (αν και όλοι οι υπόλοιποι ήθελαν να φύγουν!!!), διότι είναι μία πόλη που συνεχώς ομορφαίνει και μου λείπει πολύ που δε ζω εκεί τώρα.
-
29-04-2006, 04:40 AM #38
Εγώ διάλεξα το Νόρα για δύο λόγους.
1. Αποτελεί υποκοριστικό ενός από τα μικρά μου ονόματα.
2. Εμπνευσμένη απο την ηρωίδα του Ιψεν στο ομόνυμο θεατρικο (ή αλλοιώς Κουκλόσπιτο).
Το πρώτο nick που που έκανε εντύπωση μπαίνοντας στο site ήταν το apnea... Και μάλιστα μ' αρεσε πολύ ο τρόπος που είναι γραμμένο με το ανάποδο ε Τελικά αυτή η λέξη - όρος με κυνηγάει...
-
30-04-2006, 05:06 AM #39
Όταν βρήκα το site, είπα: εδώ θέλω να γραφτώ! Από τα πρώτα που μου ζήτησαν ήταν ένα ψευδώνυμο και εκεί μπλόκαρα. Δεν το είχα σκεφτεί! Μετά το πρώτο σοκ - πανικό- έκλεισα τα μάτια και διαλογίστηκα: πως θέλω να συστηθώ; Μου ήρθε στο μυαλό το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά Πηλίου, η μυθική μορφή που δένει το πνευματικό με το ζωώδες, την ψυχή με το ένστικτο. έτσι το διάλεξα! Αργότερα, έμαθα οτι ο Κένταυρος στην ελληνική μυθολογία ήταν ο θεραπευτής, ο δάσκαλος του Ασκληπειού, που μπορούσε να θεραπεύσει τα τραύματα των άλλων, όχι όμως και τα δικά του. Παράξενο, ε; Να ξέρουμε πριν να μάθουμε...
Οι μεγάλοι έρωτες δεν φοράνε νυφικό
-
02-05-2006, 12:08 AM #40
εγώ σαν σωστή ζυγός διαλεξα το δικό μου εμπνευσμένη απο την coco channel, αλλά και γιατί έτσι φωνάζω το σκυλάκι μου τονίζοντας όμως στην πρώτη συλλαβή.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.