- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 31 to 40 of 178
Thread: Οι καρμικές συναντήσεις.
-
14-08-2008, 03:07 PM #31
Re: Οι καρμικές συναντήσεις.
Όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα πίστης. Είτε πιστεύεις στο κάρμα είτε δεν πιστεύεις και η μία και η άλλη απόφαση έχει χαρακτήρα πίστης. Και ως τέτοια διαμορφώνει τη ζωή σου. Γιατί απόδειξη δεν υπάρχει ούτε για την ύπαρξη ούτε για τη μη ύπαρξη. Όσο παράλογο αν φαίνεται να πιστεύεις σε κάτι που δεν αποδεικνύεται άλλο τόσο παράλογο είναι να το αποκλείεις. Υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες; Μπορεί να το αποδείξει κανείς σήμερα; Μπορεί να το αποκλείσει; Τίποτα από τα δύο. Η σωστή στάση είναι ο αγνωστικισμός. Δεν ξέρω. Οι πιθανότητες λένε αυτό, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Υπάρχει Θεός; Μπορεί και να υπάρχει, αλλά δεν τον είδα. Αλλά πάλι και τις ακτίνες του Ήλιου δεν τις βλέπω αλλά υπάρχουν. Ποιος ξέρει λοιπόν;
Το μόνο σίγουρο κι αυτό που υπάρχει είναι η αγάπη των διπλανών μας και η προσωπικότητα τους. Αυτό πρέπει να σεβόμαστε καταρχήν και με αυτό να πορευόμαστε.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
14-08-2008, 06:07 PM #32
Πολύ σοφή άποψη Βασίλη...! Ειδικά με το φως, μιας και το αναφέραμε, να θυμίσω την διττή του υπόσταση - σωματιδιακή και κυματική - ανάλογα με την μελέτη που θέλουμε να του κάνουμε. Αλλού μας εξυπηρετεί το ένα, αλλού το άλλο, οπότε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο//πράγμα πότε το θεωρούμε σαν ύλη και πότε σαν ενέργεια και αυτό θα συμβαίνει μέχρι να βγει (αν ποτέ) μία μεγάλη ενοποιητική θεωρία. Και μία θεωρία δεν είναι τίποτε αλλο παρά η προσπάθεια του ανθρώπου να εξηγήσει τον Κόσμο και το Χάος.
Κάποιοι εκεί κοντά στο «start» της οθόνης θα βγάλουν σπυριά με τα παραπάνω, αλλά τι να γίνει η ανθρώπινη σκέψη προχωράει...
. Mind over matter.
.
.
> >
-
14-08-2008, 06:15 PM #33
Μήπως να λέμε και που έχουμε τον Ερμή μας και τι όψεις κάνει, ειδικά με βαρείς πλανήτες;
Έτσι για να έχουμε και ένα μικρό στατιστικό; (του χάους)
Ε παιδιά; Τι λέτε εσείς;Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
14-08-2008, 06:47 PM #34
¶στα, αέρας..
Για να το κάνω πιο γήινο με το παραπάνω εννοώ ότι ξεκινώντας από μία παρατήρηση ο άνθρωπος προσπαθεί να βρει λόγους αιτίες εξηγήσεις και να την προσδιορίσει αν είναι δυνατόν λογικά. Αφήνουμε το φως (που το επικαλέστηκα σαν επιστημονικά και πειραματικά ερευνημένο και που ακόμα και οι επιστήμονες ορίζουν ακόμα «κατά περίπτωση») και ερχόμαστε στα καθ' ημάς.
Το κάρμα είναι μία θεωρία, μία επινόηση του ανθρώπινου νου (από τη στιγμή που είναι αναπόδεικτο) για να εξηγήσει τους λογους που μερικά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή του και (του) φαίνονται αναπόφευκτα. Η εξάρτηση από προηγούμενες και η μετάβαση σε επόμενες ζωές είναι θεμέλιες για την συγκεκριμένη θεώρηση. Για κάποιον που δεν πιστεύει σε αυτά η εξήγηση θα αναζητηθεί αλλού, π.χ. στην αστρολογική επίδραση, κληρονομικότητες, ψυχολογία, περιβάλλον κλπ. Αλλά βασικά για το ίδιο πράγμα θα μιλάμε απλά προσπαθώντας ο καθένας να το εξηγήσει σύμφωνα με τις δικές του γνώσεις.
Ποιά θα είναι η πιο σωστή εξήγηση? Μα εκείνη που βολεύει τον καθέναν! Ειδικά από τη στιγμή που θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα (αποτέλεσμα), ο δρόμος, η θεωρία δηλαδή, δεν ενδιαφέρει... Αστρολογία, κάρμα, ουράνιαν, κινέζικο, ο καυγάς θα είναι για το πάπλωμα.
Πολλοί συμβουλεύονται διάφορα συστήματα παιρνοντας τα καλύτερα από το καθένα. Προς το παρόν απόλυτα θεμιτό και δεκτό. Αυτό όμως κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι το κάθε σύστημα από μόνο του ακόμα παρουσιάζει αδυναμίες στο να εξηγήσει τα πάντα (καθολικότητα) και είτε δεν έχει φτάσει ακόμα στο ανώτατο σημείο εξέλιξης είτε εγγενώς είναι αδύναμο και ελλειπές.
Πιθανόν λοιπόν, εφ όσον πραγματικά υπάρχει κάτι εκεί έξω για να δούμε, να χρειάζεται ένα εντελώς καινούργιο σύστημα για να μας το κάνει ορατό με πληρότητα και σαφήνεια (ενωτική θεωρία). Μέχρι τότε ας δέχεται ο καθένας την οδό που (ανα)γνωρίζει με σεβασμό, σεμνότητα, και σκεπτικισμό όπως είπε και ο Βασίλης.
(Το έσωσα? :bigsmile
. Mind over matter.
.
.
> >
-
14-08-2008, 09:29 PM #35
όχι:toung:
Μήπως να πιάσουμε τώρα και την κοινωνική διάσταση της θεωρίας του κάρμα και τι αρνητικά συνεπάγεται αυτή για την εξέλιξή μας όχι τόσο ατομικά,όπως όλοι αρέσκονται (καθείς για τους λόγους του-αισθηματικοί συνήθως) αλλά ως είδος και άθροισμα κοινωνιών;Έτσι για να υπάρχει και πλουραλισμός βρε συνσεληνογκρινιάρη:bigsmile:
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
14-08-2008, 11:39 PM #36
Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι "όλα τα πράγματα στη ζωή είναι θέμα πίστης". Καλώς ή κακώς υφίσταται και η συλλογική γνώση. Οι περισσότερες φιλοσοφικές θέσεις δεν έχουν προκύψει από το μηδέν, είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων μεθόδων και επ' αυτών, κατά βάσει, κρίνονται.
Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την θεώρηση που αφορά το λεγόμενο "Κάρμα". Από κάπου προέκυψε, και προφανώς για κάποιους λόγους. Το θέμα είναι από που και για ποιό λόγο, προφανώς. Δεν είναι βέβαια εδώ το κατάλληλο θέμα ώστε να ανατρέξουμε σε ιστορικές πηγές και να επικαλεστούμε κοινωνικά δεδομένα (αν και πολύ θα το ήθελα..), ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μερικές σκέψεις επί αστρολογικής βάσεως και κατ' επέκτασην όσον αφορά το αν η μόνη λύση είναι το βολικό αγνωστικιστικό προφίλ.
Για παράδειγμα, υποτίθεται πως στη λεγόμενη Καρμική αστρολογία σημαίνοντα ρόλο παίζουν οι λεγόμενοι Δεσμοί της Σελήνης και πως συμβολίζουν τα χρέη της ψυχής στην τρέχουσα ενσάρκωση. Μια φυσιολογική συλλογιστική αντίδραση είναι να αναρωτηθεί κανείς από που προέκυψε αυτή η ρητή ερμηνεία;
Για όλες τις υπόλοιπες όψεις μπορεί κανείς να θεωρήσει πως στη διάρκεια των εκατοντάδων χρόνων υφίστατο συστηματική παρατήρηση όσον αφορά γενέθλια, συναστριακά και, έστω, προοδευτικά ωροσκόπια, και επαλήθευση, είτε επί μεμονωμένων όψεων είτε επί του συνόλου του χάρτη, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Π.χ. τετράγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα σημαίνει αυτό κι αυτό κι εκείνο και το επαληθεύουν οι τόσοι στους τόσους γιατί το αισθάνονται.
Το χρέος όμως της προηγούμενης ζωής, και ειδικά ο κανόνας αποτίμησης αυτού, από που προέκυψε; Ποιος τον κατάστρωσε και με ποια στοιχεία; Γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει απλά το "ναι, αισθάνομαι πως έχω χρέος σε αυτή τη ζωή το γάμο γιατί έχω Β.Δ. στον έβδομο", οι λόγοι νομίζω είναι προφανέστατοι. Ή μήπως "υπνώθηκαν" εκατοντάδες επί εκατοντάδων και κατά τη διάρκεια της ύπνωσης επιβεβαίωσαν την ορθότητα της "θεωρίας"; (γιατί έχω διαβάσει και κάτι τέτοια παρα-επιστημονικά περί μεμονωμένων υπνώσεων και έχω ανατριχιάσει - οι λόγοι, εξίσου προφανείς, φαντάζομαι).
Επί του αστρολογικού πάντα, πολύ θα ήθελα να γνωρίσω τον ιδιοφυή (αν και συνήθως βέβαια νομίζω πως τιτλοφορείται πομποδώς και καθηλωτικώς "σοφός" ή "μύστης") που κατέληξε στο συμπέρασμα πως το σημείο τομής της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική εκφράζει τα χρέη των απείρων υποθηκευμένων στη συμπαντική τράπεζα ψυχών. Αν και μεταξύ μας, μάλλον μου "μυρίζει" πως είχε τα μέσα και του το σφύριξε το μυστικό στο αυτί κάποιο ανώτερο πνεύμα...Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.
"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
¶ντε γεια σας.
-
14-08-2008, 11:53 PM #37
-
15-08-2008, 02:12 AM #38
και εγω εχω ηλιο αφροδιτη και ερμη στον αιγοκερω και σεληνη στους διδυμους αλλα αντιθετως ,εγω ειμαι πολυ ευαισθητη σαν ψαρι,πολυ ομιλητικη και πολυ συναισθηματικη. οποτε δεν ειναι μονο οι θεσεις των πλανητων που περιεγραψες που μπορει να κανουν καποιον απομακρο ή ψυχρο. ισως οι οψεις πιο πολυ!
-
15-08-2008, 02:27 AM #39
Α καλά δεν το συζητώ σίγουρα. Όπως παρατηρούσα το χάρτη του όλο χιαστί και αντιθέσεις είναι. Τί να σου κάνει και η σύνοδος Ερμή Αφροδίτης με τον Ωροσκόπο ??? Όχι βέβαια ότι εγώ που έχω πολύ περισσότερες συνόδους ανοίγομαι πιο εύκολα είμαι κι εγώ λίγο στρείδι. Αλλά έτσι και πάρω μπρος, ποιός είδε τη Virginia Wolf και δεν τη φοβήθηκε...χα χα χα
-
15-08-2008, 09:03 AM #40
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.