s
ΚΛΙΣΕΙΣ- ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 31 to 40 of 47
    Όνομα:
    Νασος

Re: ΚΛΙΣΕΙΣ- ΤΑΛΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ

Το ξερα!! :bigsmile: Ετσι εξηγήται που κάνεις όλες τις αγγαρίες και τις δουλειές εσυ!!

Και ο ΒΔ στον Ιχθύ, σημαίνει πως τα τελευταία χρόνια τις ζωής σου θα φτάσεις να Ιχθυαστείς!!
    Είναι το ζενίθ σου!! Το καλυτερο που θα μπορέσεις ποτέ να φτάσεις!!:nuts: Ο Ιχθυς...!! :weird:

Kαλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω ποιούς παράγοντες στον αστρολογικό χαρτη θα μελετούσε ένας αστρολόγος ώστε να διαγνώσει το ταλέντο και την πιθανή μελλοντική ενασχόληση του ατόμου με την αστρολογία Ποιά είναι η συλλογιστική πορεία που ακολουθεί?
    Για να το θέσω και σε προσωπικό επίπεδο θα παραθέσω κάποια στοιχεία από τον δικό μου χαρτη. Έχω ακμή 3 οίκου στον Αιγόκερω με εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο, άρα 2 κυβερνήτες. Οι 2 κυβερνήτες που έιναι και σε στενή σύνοδο στον Τοξότη φαντάζομαι οτι δίνουν ισχυρό προσανατολισμό σε φιλοσοφικές αναζητήσεις επιχειρώντας να ενώσει το συμβατικό με το καινοτόμο, άρα η αστρολογια θα μπορόυσε να εντασσεται μεσα στο πεδιο δράσης. Ταυτόχρονα τριγωνίζουν το μεσουρανημα στη 2 μοιρα της παρθένου, άρα σαν μελλοντική ενασχόληση θα μπορούσε να είναι ένα επάγγελμα της φύσεως του παρθένου με μια πιο εναλλακτική προσέγγιση. ταυτόχρονα σχηματιζουν και οψη αντίθεσης με αφροδιτη στον διδυμο 2 μοιρες πριν μπει στον 8οικο. Αρα αγαπη για το μεταφυσικο.. Επίσης, υπάρχει ένας εντονος 9 οικος γιατι η σεληνη κυβερνήτης του, ειναι στον 1 οικο, στον τοξότη, εντείνοντας την αναγκη για μορφωση και διευρυνση των φιλοσοφικων οριζόντων. Ο συγκυβερνήτης του 9 είναι ο Ηλιος στον 9, σε τετραγωνο με πλουτωνα στον σκορπιο( κυβερνητη ωροσκοπίου) στον 12, και εξαγωνο με δια, θα υπέθετα οτι δινουν εντονη ανάγκη για ενδοσκόπηση, ερευνα, μορφωση δινοντας και μεταφυσικές προεκτασεις, ενω κανει και οψη με διπλου ενδεκαγωνου με ουρανο. Ερμής στον 8 στον καρκινο.
    Πιστευτε οτι τα παραπανω στοιχεια δείχνουν πιθανη επαγγελματικη ενασχοληση με την αστρολογια? Ευχαριστω εκ των προτερων Κatia Kiss θα ήθελα και την δική σου απάντηση αν δεν εχεις πρόβλημα φυσικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by ALEXVOUT123 View Post
    Kαλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω ποιούς παράγοντες στον αστρολογικό χαρτη θα μελετούσε ένας αστρολόγος ώστε να διαγνώσει το ταλέντο και την πιθανή μελλοντική ενασχόληση του ατόμου με την αστρολογία Ποιά είναι η συλλογιστική πορεία που ακολουθεί?
    Για να το θέσω και σε προσωπικό επίπεδο θα παραθέσω κάποια στοιχεία από τον δικό μου χαρτη. Έχω ακμή 3 οίκου στον Αιγόκερω με εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο, άρα 2 κυβερνήτες. Οι 2 κυβερνήτες που έιναι και σε στενή σύνοδο στον Τοξότη φαντάζομαι οτι δίνουν ισχυρό προσανατολισμό σε φιλοσοφικές αναζητήσεις επιχειρώντας να ενώσει το συμβατικό με το καινοτόμο, άρα η αστρολογια θα μπορόυσε να εντασσεται μεσα στο πεδιο δράσης. Ταυτόχρονα τριγωνίζουν το μεσουρανημα στη 2 μοιρα της παρθένου, άρα σαν μελλοντική ενασχόληση θα μπορούσε να είναι ένα επάγγελμα της φύσεως του παρθένου με μια πιο εναλλακτική προσέγγιση. ταυτόχρονα σχηματιζουν και οψη αντίθεσης με αφροδιτη στον διδυμο 2 μοιρες πριν μπει στον 8οικο. Αρα αγαπη για το μεταφυσικο.. Επίσης, υπάρχει ένας εντονος 9 οικος γιατι η σεληνη κυβερνήτης του, ειναι στον 1 οικο, στον τοξότη, εντείνοντας την αναγκη για μορφωση και διευρυνση των φιλοσοφικων οριζόντων. Ο συγκυβερνήτης του 9 είναι ο Ηλιος στον 9, σε τετραγωνο με πλουτωνα στον σκορπιο( κυβερνητη ωροσκοπίου) στον 12, και εξαγωνο με δια, θα υπέθετα οτι δινουν εντονη ανάγκη για ενδοσκόπηση, ερευνα, μορφωση δινοντας και μεταφυσικές προεκτασεις, ενω κανει και οψη με διπλου ενδεκαγωνου με ουρανο. Ερμής στον 8 στον καρκινο.
    Πιστευτε οτι τα παραπανω στοιχεια δείχνουν πιθανη επαγγελματικη ενασχοληση με την αστρολογια? Ευχαριστω εκ των προτερων Κatia Kiss θα ήθελα και την δική σου απάντηση αν δεν εχεις πρόβλημα φυσικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Καλησπέρα ALEXVOUT123, είναι πολύ καλό που μπαίνεις στη διαδικασία της αστρολογικής σκέψης και κάνεις τους συνδυαστικούς συνειρμούς σου. Και μόνο αυτό, είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Βρίσκεσαι σε εποικοδομητικό δρόμο, αν το δούμε από αυτή την οπτική γωνία. Ωστόσο, δεν ξέρω σε τι θα ωφελούσε η αναζήτηση κάποιου ειδικού ταλέντου στην αστρολογία και αν αυτό τελικά υπάρχει.
    Σύμφωνα με όσα ξέρουμε, ιδανικές θεωρούνται οι όψεις μεταξύ Ουρανού/Ερμή , η έμφαση στο ζώδιο του Υδροχόου, Διδύμων και Τοξότη. Όμως έχω δει χάρτες ικανότατων ανθρώπων, στην αστρολογία, που δεν είχαν τίποτα από όλα αυτά, όπως έχω δει και χάρτες ανθρώπων με πολλά από αυτά, και ακόμα περισσότερα , που δεν ασχολήθηκαν ποτέ.
    Αυτό που χρειάζεται βασικά, είναι το άτομο να θέλει να ασχοληθεί ανεξάρτητα από το τι λέει ο χάρτης του. Έχοντας έναν ωροσκόπο και μια Σελήνη στον Τοξότη, η πιθανότητα της αγάπης για μάθηση , η περιέργεια για την διευρυμένη εικόνα του κόσμου μας και η φιλοσοφική διάθεση αυξάνεται κατά πολύ. Αυτό από μόνο του , είναι μια καλή βάση. Από εκεί και πέρα, τον ρόλο τον παίζει η προσωπική βούληση.

Αν θες την εντελώς προσωπική μου άποψη, αναζητώντας σε έναν χάρτη την πιο θερμή ενασχόληση με την αστρολογία, θα έψαχνα τα σημεία εκείνα που μου υποδεικνύουν κάποιου είδους ανασφάλειας και προσωπικού άγχους. Κάποιο ψυχολογικό «ράγισμα» που ωθεί το άτομο στην εμβάθυνση της ανακάλυψης του εαυτού του και των ανθρώπων γύρω του. Ανάμεσα σε χάρτες ανθρώπων που ασχολούνται θερμά με την αστρολογία, έχω παρατηρήσει μεγάλη έμφαση στο υδάτινο στοιχείο, κάτι που εγγυάται μεγάλη ψυχική ευαισθησία. Έχω παρατηρήσει επίσης αρκετές όψεις (πολλές φορές δύσκολες) Κρόνου. Αυτό έχει μια διπλή εξήγηση. Αρχικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, ένα ζώδιο που αγαπά το εναλλακτικό και αγκαλιάζει το καινούργιο. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, ο Κρόνος συχνότατα σχετίζεται με εσωτερικά άγχη και φόβους.
    Ποιο θα μπορούσε να είναι το αρχικό κίνητρο της ενασχόλησης με την αστρολογία; Δεν μιλώ για το προφανές, που είναι η γοητεία της πρόβλεψης . Πίσω από αυτή την γοητεία κρύβεται η ανάγκη ελέγχου της ζωής του ατόμου, ως αντίδραση στο άγνωστο επερχόμενο. Άλλη παράμετρος είναι η ανάγκη αναζήτησης απαντήσεων σε σοβαρά ζητήματα που ταλαιπωρούν το άτομο.
    Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάποιος φόβος που ζητά διεξόδους. Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, όποιος ξυπνάει το πρωί και αγωνίζεται με λογική και συνέπεια για τη ζωή του , αγαπάει τον εαυτό του και προσπαθεί για το καλύτερο με ένα φυσικό και αβίαστο τρόπο, δηλαδή ένα ψυχικά και σωματικά υγειές άτομο, με υγιείς οικογενειακές βάσεις, δεν έχει χώρο , χρόνο και διάθεση για αστρολογική μελέτη. Δεν υπάρχει αυτός ο χώρος και χρόνος σε μια απόλυτα γεμάτη ζωή. Δεν μιλώ για την επιφανειακή ενασχόληση, έτσι; Μιλώ για την προσηλωμένη μελέτη της αστρολογίας. Μιλώ λοιπόν για εκείνο το μικρό και βασανιστικό «κρακ» που δέχεται η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στη ζωή , εκείνο το «ράγισμα» που κάνει το άτομο ανοιχτό σε κάθε εναλλακτική ανακούφιση των φόβων του.
    Δεν είναι υποτιμητικό να έχει κανείς αδυναμίες ή να κουβαλά κάποιους ασυνείδητους φόβους. Στην πραγματικότητα συμβαίνει με στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων γύρω μας. Κάποιοι το καταλαβαίνουν, κάποιοι όχι. Κάποιοι το αρνούνται , κάποιοι όχι.
    Οι λόγοι που ο καθένας ασχολείται με την αστρολογία, δεν μειώνουν την αξία της σε καμία περίπτωση και σίγουρα θα υπάρχει και ένα ελάχιστο ποσοστό ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί από καθαρή περιέργεια και γοητεία .
    Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, καταβαίνεις ότι δεν αντιμετωπίζω το θέμα από την οπτική γωνία που το βλέπεις, άρα δεν είμαι η καταλληλότερη να σου δώσει τις απαντήσεις που επιθυμείς.

Σε ευχαριστώ κι εγώ για την εμπιστοσύνη.
    Last edited by katiakiss; 22-08-2014 at 03:09 PM.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Αγαπητή Κάτια,

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση και να διορθώσω οτι εχω ωροσκόπο σκορπιο, 3 δεκανο. όσον αφορά την τοποθέτησή σου, θα έλεγα οτι και εγώ υιοθετώ την ίδια προσέγγιση, δεν είναι συγκεκριμένες όψεις και αστρολογικοί συνδυασμοί που θα πρεπε να απομονωθούν και να <<ενοχοποιηθούν>> για οποιοδίποτε ταλέντο, αλλά ένας συνδυασμός συγκεκριμένων προσωπικών χαρακτηριστικών που θα μπορόυσαν να ωθήσουν το άτομο προς μια κατεύθυνση. Αρα, κατα την γνώμη μου, και σε αστρολογικό επίπεδο ( γιατι για μένα προσωπικη βουληση δεν ειναι τιποτε άλλο παρα η εναρμόνιση των ενεργειων του ατόμου με τις δυνατότητες του χάρτη του) ένας αστρολόγος ίσως θα έπρεπε να ασχοληθέι με το ωροσκόπιο στο σύνολο του, κατανοώντας σε βάθος την ψυχοσύνθεση του ατόμου που μελετά παρά να προσκοληθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία. Απλώς έτυχε να πεσουν στην αντίληψη μου τεστ αξιολογησης του ταλέντου στην αστρολογια , και όπως καταλαβαίνεις παρασύρθηκα αλλα και αναρωτήθηκα πως τελικα προκύπτει μια τέτοια εκτιμηση, Συμφωνώ με την ψυχολογική ερμηνεία που έδωσες, όπως και πολύ εύστοχη η παρατήρηση οτι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει σε ενα περίβάλλον που του τα δίνει όλα έτοιμα, δεν έχει χρονο ή την ανάγκη να εμβαθύνει και να αναζητήσει τέτοια μονοπάτια. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση και κυρίως για τον σεβασμό με τον οποίο απευθύνεσαι σε κάθε μέλος του Φορουμ.

Υ.γ: ο τρόπος που σκέφτεσαι μου θυμίζει έντονα την κ. Ντακου

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by ALEXVOUT123 View Post
    Αγαπητή Κάτια,

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση και να διορθώσω οτι εχω ωροσκόπο σκορπιο, 3 δεκανο. όσον αφορά την τοποθέτησή σου, θα έλεγα οτι και εγώ υιοθετώ την ίδια προσέγγιση, δεν είναι συγκεκριμένες όψεις και αστρολογικοί συνδυασμοί που θα πρεπε να απομονωθούν και να <<ενοχοποιηθούν>> για οποιοδίποτε ταλέντο, αλλά ένας συνδυασμός συγκεκριμένων προσωπικών χαρακτηριστικών που θα μπορόυσαν να ωθήσουν το άτομο προς μια κατεύθυνση. Αρα, κατα την γνώμη μου, και σε αστρολογικό επίπεδο ( γιατι για μένα προσωπικη βουληση δεν ειναι τιποτε άλλο παρα η εναρμόνιση των ενεργειων του ατόμου με τις δυνατότητες του χάρτη του) ένας αστρολόγος ίσως θα έπρεπε να ασχοληθέι με το ωροσκόπιο στο σύνολο του, κατανοώντας σε βάθος την ψυχοσύνθεση του ατόμου που μελετά παρά να προσκοληθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία. Απλώς έτυχε να πεσουν στην αντίληψη μου τεστ αξιολογησης του ταλέντου στην αστρολογια , και όπως καταλαβαίνεις παρασύρθηκα αλλα και αναρωτήθηκα πως τελικα προκύπτει μια τέτοια εκτιμηση, Συμφωνώ με την ψυχολογική ερμηνεία που έδωσες, όπως και πολύ εύστοχη η παρατήρηση οτι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει σε ενα περίβάλλον που του τα δίνει όλα έτοιμα, δεν έχει χρονο ή την ανάγκη να εμβαθύνει και να αναζητήσει τέτοια μονοπάτια. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση και κυρίως για τον σεβασμό με τον οποίο απευθύνεσαι σε κάθε μέλος του Φορουμ.

Υ.γ: ο τρόπος που σκέφτεσαι μου θυμίζει έντονα την κ. Ντακου
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Θα πρέπει όμως να πω πως ούτε τις γνώσεις της Ντάκου έχω, ούτε και την εμπειρία. Και μόνο ηλικιακά να το δεις, θέλω πολλά ψωμιά ακόμα!
    Ξεκίνησα ως απλό μέλος και απλό μέλος παραμένω. Τα ράσα δεν κάνουν τον ιερέα. Μελετητήρια αστρολογίας (όπως και αναγράφεται) , ναι. Αστρολόγος, όχι. Λάθη πολλά… βεβαιότητες καμία.
    Το μόνο που χρειάζεται κανείς, είναι διάβασμα, πρακτική εξάσκηση και κάτι που προσωπικά πιστεύω πως ή γεννιέσαι με αυτό ή όχι. Αυτό είναι η αντίληψη-αντιληπτική ικανότητα , η ικανότητα συνδυαστικών συνειρμών και σύλληψης αφηρημένων εννοιών. Η φυσική τάση εμβάθυνσης στα δεδομένα και τις έννοιες. Η επιφανειακή ή εντελώς μοιρολατρική-μεσαιωνική προσέγγιση, δεν οδηγεί πουθενά.
    Θα σου δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Τα πιο συχνά ερωτήματα έχουν σχέση με τα αισθηματικά. Πότε θα βρεθεί ο ιδανικός /ιδανική σύντροφος. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που μπορεί να δείξουν κάτι τέτοιο. Όσοι ξέρουν αστρολογία , ξέρουν ότι ακόμα και αν ο transit Δίας θρονιαστεί πάνω στην γενέθλια Αφροδίτη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρεις τον άνθρωπο της ζωής σου. Θα μπορούσε να σημαίνει κάτι τέτοιο, αν στον προοδευτικό σου χάρτη υπάρχει μια τέτοια σοβαρή ένδειξη πχ ένας προοδευτικός Ωροσκόπος σε σύνοδο με τον γενέθλιο κυβερνήτη του 7ου οίκου ή ένα σορό άλλες σημαντικές ενδείξεις. Και πάλι όμως, αυτό θα συμβεί αν η γενέθλια υπόσχεση δεν λέει κάτι άλλο, όπως μια λανθάνουσα ανάγκη του ατόμου για απόσταση ή φόβο προς τις δεσμεύσεις. Σε αυτή την περίπτωση, το άτομο αυτό θα έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει τον σύντροφο της ζωής του, όταν η κατάσταση του ωροσκοπίου του δείχνει ότι είναι η εποχή που αντιμετωπίζει τον συγκεκριμένο του φόβο ή του δίνεται η ευκαιρία να το κατανοήσει και να βρει λύσεις.
    Σε μια τέτοια περίπτωση, ποιος είναι εκείνος που πραγματικά ασχολείται με την αστρολογία, είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά;
    Εκείνος που κυνηγά την διέλευση του Δία;
    Εκείνος που βασίζεται σε σοβαρότερες ενδείξεις, αλλά δεν έχει το υπόβαθρο να κατανοήσει την γενέθλια υπόσχεση ;
    Εκείνος που κατανοεί την γενέθλια υπόσχεση , αλλά με μεσαιωνικό τρόπο;
    Θα σε πάω ακόμα πιο μακριά. Η ίδια η ερώτηση, «πότε θα βρω τον σύντροφο της ζωής μου» , είναι μια ερώτηση υπό αμφισβήτηση. Τι σημαίνει σύντροφος ζωής για τον καθένα;
    Σύντροφος ζωής είναι εκείνος που θα με αγαπήσει και θα έχει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να φτιάξω μαζί του μια οικογένεια;
    Είναι εκείνος που μπορούμε να έχουμε νοητική και ψυχική επαφή;
    Είναι ένας σύντροφος-συνταξιδιώτης στην περιπέτεια που λέγεται ζωή;
    Ακόμα κι αν κάποιος έχει κυβερνήτη του 7ου οίκου του τον Ήλιο, αν ο χάρτης του δείχνει ότι ο Ερμής είναι ένας σημαντικότατος πλανήτης, τότε η ενεργοποίησή του από κατάλληλες διελεύσεις, μπορεί αν σημαίνει μία εξαιρετική σχέση ζωής. Όσους κανόνες αστρολογίας και να μάθεις, αν δεν μπορείς να σκεφτείς έτσι, πάντα θα λείπουν κομμάτια και θα πέφτεις σε αδιέξοδα.
    Πόσοι από εκείνους που θέτουν αυτό το ερώτημα αναρωτιούνται τι έχουν οι ίδιοι να προσφέρουν στον ιδανικό σύντροφο της φαντασίας ή των ονείρων του;
    Στο τέλος-τέλος, υπάρχει ο «ιδανικός σύντροφος» ή είναι μια ιδέα χωρίς καμία θέση στην πραγματική ζωή;
    Με όλα τα παραπάνω, εκείνο που θέλω να πω είναι πως η ρευστότητα , η υποκειμενικότητα και η ασάφεια, είναι οι λόγοι που προσωπικά ποτέ δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την αστρολογία. Δεν είναι για μένα.
    Αν είχα μπροστά μου έναν άνεργο πελάτη με οικονομικά προβλήματα, εγκατάλειψη της εμφάνισης του και τάσεις απομόνωσης, ότι και να έβλεπα στον χάρτη του, πως θα μπορούσα να του πω ότι ναι, τώρα είναι η εποχή να βρεθεί ο σύντροφος της ζωής σου; Με λίγα λόγια, να τον κάνω να πιστέψει σε μια θεία τύχη , ένα παραμύθι ότι θα βρεθεί εκείνος που θα αγαπήσει έναν παραιτημένο άνθρωπο , που ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του;
    Θα προτιμούσα να ασχοληθώ με το πώς θα σταθεί πρώτα ξανά στα πόδια του, ώστε να αποφύγει τις εκπτώσεις επιλογών που μαθηματικά θα τον οδηγήσουν σε καινούργια συναισθηματικά αδιέξοδα. Δεν είναι καθόλου απλό. Είναι μια τεράστια ευθύνη για τις ανασφαλείς πλάτες και το εσωτερικό χάος ενός Ιχθύ, ακόμα και με Κρόνο στον 3ο .

Χάρηκα πολύ για την ευκαιρία να πούμε αυτά τα σημαντικά πράγματα.

Και όμως απαντάς όπως και εκέινη. Σε μία απο τις δυο συναντήσεις μου με την κ.α Ντάκου έτυχε να την αποκαλέσω ως αστρολόγο και η απάντησή της ήταν ακριβώς αυτό που έγραψες πιο πάνω: δεν είμαι αστρολόγος, με έναν ίσως απαξιωτικό τρόπο. Ισως γιατι ακόμη και σήμερα στον κοινό νου ο αστρολόγος συσχετίζεται με μια Πειθία που δίνει έτοιμες απαντήσεις , ίσως γιατι αποδίδοντας της αυτην την ταμπέλα την αδικούμε, καθώς αγνοούμε το ευρύ φάσμα γνώσεων που διαθέτει από άλλα επιστημονικά πεδία. Η ποιότητα, το βάθος της σκέψης σου είναι που με έκαναν να σας ταυτήσω, ακόμα και αν δεν έχεις όσες γνώσεις έχει εκέινη. Δίνεις στον αναγνώστη των κειμένων σου να καταλάβει οτι η αστρολογία είναι κατι πέρα απο τριγωνα, τετράγωνα κτλπ., ένα μέσο πνευματικής εξέλιξης.
    Οσον αφορά την επιλογή επαγγελματικής ενασχόλησης με την αστρολογία, ναι, τρομάζεις αν αναλογιστείς οτι ο πελάτης-ασθενής κρεμεται κυριολεκτικά από τα χείλη του αστρολόγου του. Έχει τεραστια ευθύνη στο τί, πώς, και πότε πρεπει να του πει αυτά που έχει να του πει., να διαγνώσει όλα τα πιθάνά ρεπερτότια του αστρολογικού του χάρτη. Από αυτήν την άποψη ίσως καλά έκανες και δεν έκανες την μελέτη σου επάγγελμα. Θα το θέσω ομως και κάπως αλλιώς. Η διαμόρφωση των διαφόρων επιστημονικών πεδίων που σαν κέντρο έχουν τον άνθρωπο ( ιατρική, ψυχολογία κτλπ), χαρακτηρίζεται αν μη τι αλλο από μια διάχυτη σύγχυση και υποκειμενικότητα. Για παράδειγμα, πολύ συχνά ακούμε για διχογνωμίές μεταξύ γιατρών για την αιτία ή την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Ακόμα και σε επιπεδο διαγνωσης, ο ένας ορθοπεδικός θα σου πει οτι έχει ρήξη χιαστου και ο άλλος οτι έχεις πρόβλημα με τον μηνίσκο. Έτσι, η χρηση της αστρολογικής γνώσης θα έκανε τους επαγγελματίες υγείας πιο αποτελεσματικούς και αντικειμενικούς στην κρίση τους απέναντι στα προβλήματα των ασθενων. Σε αυτήν την βάση λοιπόν, νομίζω οτι η κατάκτηση της αστρολογικής γνώσης για επαγγελματικούς σκοπόυς επιβάλλεται. Τέλος, σχετικά με τις ανασφαλέις ιχθύσιες πλάτες, τί καλύτερο από έναν θεραπευτή που πριν θεραπεύσει τους άλλους, ήρθε αντιμέτωπος με τις δικές του πληγές..Κρόνος στον 3ο? και γράφεις τόσο γλαφυρά?
    Εγώ ευχαριστώ για όσα μοιράστηκες μαζί μας

Όνομα:
    Maria

Καλημερα, guys!

Eπειδη εχω ψαξει αρκετα αυτο το θεμα (εκανα μια προσωπικη μινι ερευνα σε χαρτες ατομων του κυκλου μου-ενα δειγμα 75 ατομων-καλα δεν ειναι μεγαλος ο αριθμος αλλα ποσα ατομα να γνωριζω κι εγω πια? ), θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας τα ευρηματα μου, ετσι για την ιστορια...:

Εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι η παρουσια δυσκολων οψεων στο ΗλιοΣεληνιακο διπολο- (αρα εχει δικιο η Κατια που λεει οτι θες ενα ισχυρο κινητρο για να ασχοληθεις με την αστρολογια, οπως πχ το να θελησεις να μαθεις τον εαυτο σου και το πως λειτουργουν οι ανθρωπινες σχεσεις,ξεκινωντας απο τη σχεση των γονιων σου κι αυτο δε θα γινει ποτε αν σου τα δωσανε οι γονιειςμολα στο πιατο και δεν χρειαστηκε εσυ να κοπιασεις για τιποτα!-και τι πιο ισχυρο κινητρο λοιπον απο τις πληγες/τραυματα/απωθημενα/παραπονα που μπορει να προκαλεσε το μητρικο η πατρικο προτυπο!)...ειδικα οι συνοδοι και οι αντιθεσεις μεταξυ Ηλιου/Σεληνης και Πλουτωνα βρεθηκαν να ειναι ενεργες σε πανω απο τους μισους χαρτες του δειγματος...και μαλιστα ο Πλουτωνας κυβερνουσε ενα εκ των Φωτων ή αλλου ηταν και γωνιακος!επαθα πλακα!
    ** Σε αρκετους χαρτες ειδα και εναν Ποσειδωνα γωνιακο σε συνοδο με καποιον απο τους 2 αξονες ή το ΗλιοΣεληνιακο διπολο...και το αναφερω γιατι ισως να εχει καποια σημασια...το λεω αυτο γιατι -απο τις συζητησεις που εκανα κατα καιρους με τα ατομα αυτα-συγκρατησα τη συχνη αναφορα στη φραση "αγαπω τους ανθρωπους" (αρα ψαχνομαι-και διαμεσου της ενασχολησης με την αστρολογια- να τους μαθω και να βελτιωσω τις σχεσεις μου μαζι τους) που ειναι κατ'εμε μια καθαρα Ποσειδωνια εκφραση!

Επιπροσθέτως, στα περισσοτερα ωροσκοπια που μελετησα (οσο μου επιιτρεπουν οι γνωσεις μου βεβαια, καθοτι ειδικος δεν ειμαι), οι παραπανω 'ενδειξεις' συνοδευονταν κι απο εντονη επιρροη ενος δυνατου Κρονου (σε εξαρση,θεση,γωνιακος ή στον 10ο/11ο οικο και σε οψεις με Ηλιο/Σεληνη) και ταυτοχρονη κυριαρχια του Αερινου στοιχειου (πανω απο 4 πλανητες σε ζωδια του αερα), που συνειδητοποιησα εκ των υστερων οτι πιθανον να ειναι απαραιτητος ο Κρονος για να δομησει καλα την προσωπικοτητα (κρονος δινει δομη), ωστε να μπορει το ατομο να θεσει ορια και να μην πνιγεται στο συναισθημα του ή να μην εξιδανικευει αν εχει πχ επιρροη Ιχθυ ή/και δυνατο ποσειδωνα...και ο τοσος αερας" χρειαζεται επισης για να δωσει την ικανοτητα της αποστασιοποιησης (να βγει κανεις εξω απο το προβλημα) και εκλογικευσης των καταστασεων ωστε να κατεφερει να προσεγγιζει τη ριζα τους, κανοντας ετσι το πρωτο βημα για την επιλυση τους.

Επισης, απο ζωδια...υπερισχυαν τα Υδατινα καθως και οι Υδροχοος και Τοξοτης (σε ηλιο/σεληνη/ωροσκοπο) και απο οικους ειχαμε εμφαση σε 9ο(ειδικα ο Ουρανος/Διας εδω) και 11ο...-σε καποιους χαρτες ,ενας εκ των πλανητων της αστρολογιας ή και οι δυο (Ουρανος/Διας) βρισκοταν, ειτε στο φυσικο τους οικο ή σε θεση/εξαρση ή ηταν ψηλα στο χαρτη-.Αυτο το περιμενα φυσικα,δε με εξεπληξε!

Ακόμη, να συμπληρωσω οτι, σχεδον ολοι οι χαρτες ειχαν -εκτος απο τα παραπανω στοιχεια-ΚΑΙ εναν δυνατο Ερμη απο ζωδιο η οικο ,δλδ σε Παρθενο ή Υδροχοο (αλλα παραδοξως οχι στο Διδυμο, ισως γιατι ειναι επιφανειακος?δεν ξερω!) και στον αξονα 3ου/9ου ή στον 11 ή στον Αιγοκερω (επειδη δινει δομημενη σκεψη μαλλον!) και σε οψη με Δια/Ουρανο ή/και οι Ερμης/Ουρανος να κυβερνανε 3ο/9ο ή/και ο κυβερνητης του 3ου, του 9ου ή/και του 11ου να βρισκεται στον 1ο οικο (καθιστωντας αυτον τον οικο (+ τον κυβερνητη πλανητη του) εξαιρετικα σημαντικο για το ατομο)!

Τελος, τα μεσοδιαστηματα Ηλιου/Σεληνης,Ερμη/Ουρανου,Δια/Ποσειδωνα,Δια/Ουρανου ή/και Ερμη/Δια με εμπλοκη Ηλιου/Σεληνης/Ερμη/Δια/Ουρανου ως ο πλανητης που ενεργοποιει την οψη της εξισωσης , ηταν ενεργα στους περισσοτερους χαρτες [πχ εγω εχω τα Ηλιος=Ερμης/Ουρανος και Ηλιος=Διας/Ποσειδωνας αλλα και το Ερμης+Ποσειδωνας=Ηλιος/Σεληνη].

Αυτα απο μενα...αν θελετε μπορω να σας αναφερω κ ποια απ' αυτα τα στοιχεια απαντωνται στο δικο μου ωροσκοπιο,οπου ασχολουμαι με την αστροογια απο τα 15 μου κ εξακολουθω να τη λατρευω!

Με εκτιμηση
    Το Μαράκι!

{"Αγαπω τον εαυτο μου τοσο οσο να μπορω να αγαπησω και τους αλλους!"}
    Last edited by kinky_skorpina; 23-08-2014 at 11:55 AM.

Όνομα:
    Κάτια

Καλησπέρα αγόρια και κορίτσια (ανεξαρτήτου ηλικίας... )
    Αυτό που κυρίως με ευχαριστεί, είναι που υπάρχει μια ζωντάνια στο forum του myhoroscope. Ίσως όχι ακόμα όπως ήταν τον παλιό καλό καιρό, αλλά φυσά ένας αέρας επικοινωνιακής ανάκαμψης, που θα έλεγε και ο Σαμαράς.
    Μαρία, σε ευχαριστούμε για όσα μοιράστηκες μαζί μας και για όλες τις λεπτομέρειες που ανέφερες.
    ALEX, καλή παρατήρηση σχετικά με τον Κρόνο στον 3ο , γιατί μου δίνεις μια καλή πάσα να αναφερθώ σε κάποιους παρανοημένους αφορισμούς. Γιατί θα έπρεπε ένας Κρόνος στον 3ο να μην επιτρέπει την «γλαφυρή γραφή» , όπως χαρακτηριστικά γράφεις; Η Μαρία, στο ποστ της , σωστά επισημαίνει ότι ο Κρόνος στον 3ο θα μπορούσε να σημαίνει δομή. Δομή στον λόγο και τη σκέψη. Θα συμφωνήσω απόλυτα, με κάποιες επισημάνσεις βέβαια. Στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για έναν Κρόνο στους Διδύμους και για μία ακμή 3ου στους Διδύμους (δεν θα ήταν το ίδιο αν η ακμή και ο Κρόνος ήταν σε άλλο ζώδιο). Επίσης, μιλάμε για έναν Κρόνο που κυβερνά το Μεσουράνημα. Αμέσως-αμέσως έχουμε μια ένδειξη ότι η τοποθέτηση του κυβερνήτη του Μεσουρανήματος στον 3ο , φέρνει τις υποθέσεις του οίκου στο προσκήνιο. Και πάλι όμως, δεν θα ήταν το ίδιο, αν ο Κρόνος δεν σχημάτιζε τρίγωνα με Σελήνη και Αφροδίτη , κρατώντας ενεργά και τα τρία ζώδια του αέρα.
    Για να γίνει η συζήτηση όμως, θα σας δώσω ακόμα ένα στοιχείο που ανατρέπει τις σκέψεις που σίγουρα κάνατε μέχρι τώρα. Ο ίδιος Κρόνος, σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Ερμή (κυβερνήτη 3ου ) στην πτώση του Ιχθύ και στον 12ο . Με αυτό σαν δεδομένο, θα μπορούσε με ευκολία να πει κάποιος ότι το άτομο που έχει αυτή την ένδειξη στον χάρτη του, ίσως να μπορεί να γράψει το όνομά του κάτω από μια μικρή περίληψη για το πως πέρασε το μεσημέρι του, και πάλι θα του ήταν κόπος. Στην πράξη όμως, έφερε το ακριβώς αντίθετο, επαγγελματική ενασχόληση με τη γραφή. Σπουδαία απόδειξη ότι τα κλισέ και οι αφορισμοί ή τα εύκολα συμπεράσματα, δεν έχουν καμία θέση στην αστρολογία.

Μια και το θέμα μας είναι τα ταλέντα και οι κλίσεις , στην προκειμένη περίπτωση το αστρολογικό ταλέντο, καλό θα ήταν να πούμε ότι τα πεντάγωνα (74ο ) και τα διπλά πεντάγωνα (144ο ) μέσα σε ένα χάρτη, θεωρούνται σοβαρές ενδείξεις κάποιων ιδιαίτερων ταλέντων . Εμπρός λοιπόν στην μάχη της αναζήτησης πενταγώνων στους χάρτες σας ! (θα πάρει φωτιά το προγραμματάκι!)
    Πριν κάποια χρόνια, όταν είχα πρωτοδιαβάσει πληροφορίες σχετικά με τα πεντάγωνα, το είχα δει με δυσπιστία και είχα ελέγξει όλους τους χάρτες φίλων και γνωστών , με τη βεβαιότητα ότι θα βρω πολλά πεντάγωνα σε ανθρώπους που δεν εμφανίζουν κανένα είδος ταλέντου (και μην πάει το μυαλό σας μόνο σε κάτι καλλιτεχνικό γιατί το πεντάγωνο σχετίζεται με όλες τις μορφές δημιουργικότητας και προσωπικής έκφρασης). Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ελάχιστοι είχαν πάνω από ένα-δυο πεντάγωνα , αλλά και σε αυτή ακόμα την περίπτωση, παίζει ρόλο το ποιοι πλανήτες είναι σε πεντάγωνο, τι κυβερνούν , σε ποιους οίκους βρίσκονται κτλ. Είναι άλλο να δεις ένα πεντάγωνο Άρη/Β.Δ και άλλο ένα πεντάγωνο Ήλιου/Σελήνης. Νομίζω ότι είναι απόλυτα κατανοητό.
    Εκείνο που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι κοίταξα χάρτες φίλων , ηθοποιών που είναι από μέτριοι και κάτω και παρατήρησα ότι δεν έχουν πεντάγωνα ή έχουν κάποιο πεντάγωνο μικρής σημασίας. Αντίθετα, στους ταλαντούχους βρήκα ενεργά πεντάγωνα κομβικής σημασίας και πάνω από τρία! Από τότε, δεν σας κρύβω ότι τη ρίχνω τη ματιά μου όταν πρωτοβλέπω έναν χάρτη.

Για ψαχτείτε….
    Last edited by katiakiss; 23-08-2014 at 02:38 PM.

Όνομα:
    Maria

Πενταγωνα, ε?

Αφροδιτη και Κρονος (απο το 10o oiko + σε συνοδο με το Mc) σε πενταγωνο με ΤΗΝ ΑΝΑΤΕΛΛΟΥΣΑ ΣΥΝΟΔΟ ΑΡΗ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ και διπλο πενταγωνο Ερμη/Χειρωνα!

Ειμαι ταλαντουχα!!Yeeeessss!

Μιας και μιλησε η Κατια για τον 3ο οικο...κυβερνητης 3ου μου, ο Ποσειδωνας στον 1ο και κυβερνητης 9ου μου ο Ερμης στο Σκορπιο, αναδρομος και στον 11ο.

Οι δικες μου ενδειξεις της κλισης μου στην αστρολογια απο γενεθλιο:

Μεσα στον 9ο ο ζυγισιος Διας μου, κυβερνητης ωροσκοπου και οντας σε συνοδο με τον πολυ δυνατο, επισης Ζυγισιο, γωνιακο Κρονο μου.

Στελλιουμ στον 11ο...τριπλη συνοδος Ηλιου/Ερμη/Ουρανου...Ουρανος σε εξαρση και στο φυσικο του οικο...

Κυριαρχια του Αερινου στοιχειου και αυτοπροσδιορισμος Ζυγου (5 πλανητες σε Ζυγο-αερας/παρορμητικο)

Συνοδος Σεληνης/Πλουτωνα (Σεληνη κ Πλουτωνας να κυβερνανε οικους νερου, εβρισκομενοι στον 10ο) + Πλουτωνιοι οι Ηλιος,Σεληνη,Ερμης=ικανοτη α εμβαθυνσης και ενδοσκοπησης...
    Last edited by kinky_skorpina; 23-08-2014 at 04:22 PM.

katiakiss η λογική μου ήταν η εξής :ναι μεν ένας κρόνος στον 3 πιθανότατα να δίνει δομή στον λόγο όμως θα περίμενα με έναν πιο λακωνικό τρόπο. Το δεύτερο δεν αναιρεί το πρώτο. Σε σένα λοιπόν ίσως η φλυαρία του διδύμου μπαίνει ΄σενα καλούπι Κρόνος, και έτσι ο λόγος σου γίνεται μακροσκελής. αποκτά σοβαρότητα και ευελιξία. Λαμβάνοντας υπόψη και το τετράγωνο με ερμή, θα σε ρωτούσα, η ικανότητά σου στον λόγο ήταν κάτι έμφυτο ή κάτι που κατέκτησες σταδιακά με προσπάθεια? Μπορούσες ανέκαθεν να μετουσιώσεις τις νοητικές σου αναπαραστάσεις στον προφορικό λόγο? Επιπρόσθετα, η εμπλοκη του κρόνου στα θέματα του 3 όσο δομεί άλλο τόσο αποδομεί. Στην δική σου περίπτωση, μήπως κατι τέτοιο συνέβη με την δυσκολία σου στα μαθηματικά όπου η πειθαρχία και οργάνωση στον νου είναι απαραίτητες?

Σχετικά με τα πεντάγωνα και τα διπλά πενταγωνα, έιχα και εγώ καπου διαβάσει σχετίζονται με ταλέντα, χαρίζουν δημιουργικότητα, επιτυχία σε επιστημινικές έρευνες κτλπ. Νομίζω όμως οτι ενεργοποιούνται εφόσον το άτομο έχει ήδη χαράξει ανάλογη πορεία. Για παράδειγμα, άλλη βαρύτητα έχει μια όψη πενταγώνου σε έναν επιστήμονα και άλλη σε έναν δημόσιο υπάλληλο.

Προσωπικά έχω ήλιο στον λεοντα σε διπλό πεντάγωνο με κρόνο, ουρανο στον τοξότη και αφροδίτη πεντάγωνο μεσουράνημα ( ανοχή λίγοτερο της μιας μοίρας)

Κinky skorpina ευχαριστώ για την απάντηση!

Page 4 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)