s
ΙΣΡΑΗΛ - Ένας Ζυγός συζυγοκτόνος - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 42

Re: ΙΣΡΑΗΛ - Ένας Ζυγός συζυγοκτόνος

Quote Originally Posted by ΗΛΙΔΑ View Post
    Ενδιαφερον το αρθρο πραγματικα.Βεβαια η ωρα αυτου του ωροσκοπιου παιζεται(οπως συμβαινει συνηθως με τα ωροσκοπια των κρατων).Εχω διαβασει αρθρο οπου ο ωροσκοπος του Ισραηλ ειναι στην Παρθενο.
    Ποιος ξερει;
    Γεια σου Ήλιδα.

Η ώρα ανακήρυξης του κράτους του Ισραήλ είναι καταγεγραμμένη ιστορικά και έγινε στις 4 ακριβώς το απόγευμα στο Τελ Αβίβ.

Και στον χάρτη της Τουρκίας βλέπουμε να επικρατεί ο Πλούτωνας και ο ¶ρης, όπως και στον χάρτη του Ισραήλ αλλά με αρκετές όμως διαφορές.

Η Τουρκία είναι Σκορπιός με Πλούτωνα πάνω στον ωροσκόπο, πράγμα που δίνει μεγάλη δύναμη στον Πλούτωνα στον χάρτη. Επίσης ο ¶ρης είναι σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τον ωροσκόπο. Έχουμε κι εδώ ένα στρατιωτικό, αυταρχικό κράτος που επιβάλλεται με την βία του ισχυρού στο περιβάλλον του. Ο ¶ρης είναι στον 4ο οίκο που δείχνει συχνές αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας και στον Ζυγό που δείχνει μια αδυναμία της εξουσίας να συνεργαστεί σε ισότιμη βάση με τις διάφορες εθνότητες που συναποτελούν την χώρα αυτή.

Ο ωροσκόπος στον Καρκίνο δείχνει προσκόλληση στο παρελθόν και στους θεσμούς και ο Πλούτωνας στον Καρκίνο πάνω στον ωροσκόπο δείχνει φανατισμό και εθνικισμό.

Όμως ο χάρτης της Τουρκίας δείχνει καλύτερες προϋποθέσεις απ' αυτόν του Ισραήλ. Από την μια το τετράγωνο του ¶ρη με τον Πλούτωνα πάνω στον ωροσκόπο δείχνει την δύναμη του βαθέος ή στρατιωτικού κράτους και από την άλλη το μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα/ωροσκόπο και Ουρανό δείχνει την αντίθεση της πολιτικής ηγεσίας, η οποία πιστεύει ότι με τις μεταρρυθμίσεις θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη. Επίσης, το μεγάλο αυτό τρίγωνο του Ήλιου εξηγεί γιατί η Τουρκία τα καταφέρνει καλά να αποτελεί μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη.

Ο Ουρανός είναι επίσης δυνατός σ' αυτό τον χάρτη λόγω της όψης του με τον Ήλιο. Κι είναι θετική αυτή η όψη που δείχνει ότι μέσα από τις μεταρρυθμίσεις βγαίνουν οφελημένοι και ότι έχουν ένα ισχυρό πολιτικό ένστικτο. Έχουν ένα ταλέντο να βγαίνουν οφελημένοι από τις διεθνείς συγκυρίες. Το μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου δίνει καλύτερες προϋποθέσεις στην Τουρκία να προχωρήσει σε αλλαγές και να ερδαιώνει την δύναμή της. Ταυτόχρονα, η σύνοδος Ερμή/Κρόνου στον Ζυγό και στον 5ο οίκο δείχνει πάρα πολύ καλή διπλωματία από την οποία κερδίζει μεγάλα οφέλη.

Με τον Ποσειδώνα όμως στον 3ο σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και τον Δία δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτά που λένε δημόσια ή ότι θα τηρήσουν αυτά που υπογράφουν.

Όνομα:
    Δημήτρης

Αγαπητή Κοραλλία,
    Συγχαρητήρια και από ‘μένα για το άρθρο σου. Θα μου επιτρέψεις όμως να πω ότι είναι λίγο μονόπλευρο όσο αναφορά την ισχύ των «κακεργετών». Θέλω να πω ότι ένα κράτος που θα στηριζόταν μόνο στη δράση ¶ρη, Κρόνου και Πλούτωνα θα είχε καταρρεύσει πολύ σύντομα, κάτι που βέβαια δεν συμβαίνει με το Ισραήλ.
    Στο ωροσκόπιο του κράτους αυτού υπάρχουν άλλοι δυο πολύ ισχυροί πλανήτες, ο Ερμής και ο Δίας που βρίσκονται σε κυριαρχία στα δικά τους ζώδια, Δίδυμους και Τοξότη αντίστοιχα. Ο Δίας σχηματίζει ένα κλειστό τρίγωνο με τον ¶ρη δίνοντας περίσσεια ενέργειας και καμία διάθεση συμβιβασμού. Ο Ερμής σε τρίγωνο σχεδόν ακριβείας με τον Ποσειδώνα βοηθάει στην επικοινωνία του συλλογικού οράματος σχετικά με τον περιούσιο λαό του Θεού αλλά νομίζω και στην αποτελεσματική διπλωματία που έχει πείσει αρκετούς ότι αποτελούν θύμα των αράβων. Ας μη ξεχνάμε ότι το Ισραήλ έχει καταφέρει να αποκτήσει το «δικαίωμα» να σκοτώνει αμάχους χωρίς καμιά ουσιαστική συνέπεια.
    Είναι προφανές από το ωροσκόπιο του Ισραήλ ότι διαθέτει πολλή δύναμη που δε διστάζει να επιδείξει. Ωστόσο η βία μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη μπορεί να δώσει. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται στον έβδομο οίκο, κάτι που δείχνει καθαρά ότι η μεγάλη πρόσκληση για το κράτος αυτό είναι η αρμονική συνύπαρξη. Τα τετράγωνα που δέχεται ο άξονας των Δεσμών από Κρόνιο και Πλούτωνα δείχνουν τις δυσκολίες που θα έχει να ξεπεράσει την αίσθηση υπεροχής που έχει απέναντι στους άλλους ώστε να συμβιώσει αρμονικά μαζί τους. Ωστόσο αυτός είναι ο μόνος δρόμος αν και νομίζω ότι το Ισραήλ θα αργήσει να το καταλάβει. Μακάρι η ενεργοποίηση της γενέθλιας Αφροδίτης που αναφέρεις να αποτελέσει μια αφετηρία αλλά δεν βλέπω οι υπάρχουσες συνθήκες να ευνοούν κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει το Ισραήλ να δεχτεί πρώτα ένα ισχυρό χτύπημα εκεί που πονάει, στην στρατιωτική ισχύ του. Αν το δούμε αστρολογικά, τώρα ο Πλούτωνας βρίσκεται στην αρχή του Αιγόκερου. Σε περίπου 15 χρόνια που ο Πλούτωνας θα μπει στον Υδροχόο και θα σχηματίσει σειρά από αντιθέσεις με τους γενέθλιους πλανήτες στο Λέοντα, αλλά και τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο, νομίζω θα ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα περίοδος για το Ισραήλ.
    Και πάλι συγχαρητήρια για το άρθρο σου.

Δημήτρης Αντωνιάδης

Αγαπητέ μου Δημήτρη,

σ' ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σου και συμφωνώ στα περισσότερα σημεία μαζί σου. Κι εγώ πιστεύω ότι το πέρασμα του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα είναι καθοριστικό για το Ισραήλ. Και με τον τράνζιτ Πλούτωνα όμως τώρα σε αντίθεση με την γενέθλια Αφροδίτη τους (κυβερνήτη ωροσκόπου) μια γεύση την πήραν και το τράνζιτ αυτό ακόμα δεν τέλειωσε. Έβλεπα τις προάλλες στην τηλεόραση την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ο Ομπάμα τον υποδέχτηκε με κατεβασμένα μούτρα και του είχε γυρισμένη σχεδόν την πλάτη στην δημόσια εμφάνιση τους. Αντίθετα όταν πήγε πρόσφατα ο Ερτογάν στις ΗΠΑ ο Ομπάμα τον υποδέχτηκε μες τα χαμόγελα και τις αγκαλιές. Αυτά πιστεύω είναι ενδεικτικά. Επίσης, οι ΗΠΑ ψήφισαν εναντίον του Ισραήλ (αυτό κι αν ήταν ενδεικτικό) στα ΗΕ στο ψήφισμα για τα πρόσφατα γεγονότα. Κάτι αλλάζει αυτό τον καιρό στην περιοχή.

Ως προς τους 4 πλανήτες που αναφέρω ως πιο δυνατούς, σ' ένα χάρτη, για να δούμε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ατόμου πρέπει να βρούμε ποιοι πλανήτες είναι οι πιο δυνατοί μέσα στον χάρτη, ποιοι πλανήτες υπερισχύουν και δίνουν το χρώμα τους στο άτομο αυτό. Το ίδιο ισχύει και στον χάρτη ενός κράτους. Στην περίπτωση του Ισραήλ, ο Ερμής και ο Δίας είναι στα ζώδια που κυβερνούν αλλά δεν επηρεάζουν την "προσωπικότητα" και τον "χαρακτήρα" του κράτους αυτού. Το Ισραήλ σ' αυτό που είναι ως οντότητα, ως κράτος δεν έχει στοιχεία Δία και Ερμή. Έτσι, οι δυο αυτοί πλανήτες θα εκδηλώσουν την δύναμη τους μόνο στα θέματα που κυβερνούν. Θα δείξουν επί μέρους λειτουργίες και όχι το τι είναι το Ισραήλ. Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις ένα καλό Ερμή στον χάρτη σου και διαφορετικό να είσαι άτομο του Ερμή, δηλαδή να έχεις ερμήσια στοιχεία στον χαρακτήρα σου.

Όνομα:
    Δημήτρης

Δυσκολεύομαι να καταλάβω πότε πιστεύεις ότι κάποιοι πλανήτες επηρεάζουν την «προσωπικότητα» και το «χαρακτήρα» και πότε όχι. Μάλλον το κριτήριό σου να είναι οι ισχυρές όψεις με Ήλιο ή Σελήνη που έχουν Πλούτωνας, Κρόνος και ¶ρης. Όμως όσο σημαντικές κι αν είναι οι όψεις αυτές, η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας πλάθεται από τη σύνθεση όλων των χαρακτηριστικών. Ένας Ερμής στον όγδοο οίκο σαφώς και θα επηρεάσει το «πάρε-δώσε» με τα άλλα κράτη και αφού είναι στους Διδύμους μάλλον θα είναι αρκετά επιδέξιος. Δεν καταλαβαίνω πως θεωρείς ότι το Ισραήλ δεν έχει στοιχεία Δία και Ερμή. Φυσικά είναι απόλυτα θεμιτό ο καθένας να έχει τη δικιά του οπτική στο πως προσεγγίζει έναν αστρολογικό χάρτη. Απλά λέω ότι το Ισραήλ δεν θα είχε καταφέρει να είναι τόσο ισχυρό αν δεν είχε καλή διπλωματία εκτός από στρατιωτική ισχύ. Και εκεί βλέπω την επίδραση ενός δυνατού Ερμή. Δεν μίλησα για καλό ή κακό Ερμή αλλά για δυνατό Ερμή. ¶λλωστε οι εβραίοι φημίζονται παραδοσιακά για το πόσο καλοί έμποροι είναι. Θα ήταν μάλλον περίεργο αν το Ισραήλ δεν είχε δυνατό Ερμή.

Μακάρι να έχεις δίκιο ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στη Μέση Ανατολή αλλά τουλάχιστον το ψήφισμα του ΟΗΕ δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Οι ΗΠΑ ψήφισαν ένα μετριοπαθές ψήφισμα που οι ίδιες επέβαλαν, αντίθετα με τη γενική κατακραυγή. Και φυσικά καταψήφισαν τη συγκρότηση «μίας διεθνούς αποστολής για να διερευνήσει την παραβίαση των διεθνών νόμων». Το Ισραήλ βέβαια ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει μόνο του το περιστατικό. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά νομίζω έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    ........Φυσικά είναι απόλυτα θεμιτό ο καθένας να έχει τη δικιά του οπτική στο πως προσεγγίζει έναν αστρολογικό χάρτη. Απλά λέω ότι το Ισραήλ δεν θα είχε καταφέρει να είναι τόσο ισχυρό αν δεν είχε καλή διπλωματία εκτός από στρατιωτική ισχύ. Και εκεί βλέπω την επίδραση ενός δυνατού Ερμή. Δεν μίλησα για καλό ή κακό Ερμή αλλά για δυνατό Ερμή. ¶λλωστε οι εβραίοι φημίζονται παραδοσιακά για το πόσο καλοί έμποροι είναι. Θα ήταν μάλλον περίεργο αν το Ισραήλ δεν είχε δυνατό Ερμή...
    .
    Απλώς μια μικρή διευκρίνιση, που ίσως βοηθήσει σε καλύτερη προσέγγιση :bigsmile:
    Από τον Σουν Βου και τον Ηρόδοτο, μέχρι τον Κλαούζεβιτς αλλά και την σύγχρονη έκφραση της διπλωματίας, είναι ξεκάθαρο ότι η διπλωματία ασκείται όταν κάποιος δεν έχει δύναμη, και συνήθως καταφεύγει σε αυτήν προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Όταν νιώσει σίγουρος και δυνατός, απλώς επιτίθεται στον άλλο.
    Το κράτος του Ισραήλ είναι και ισχυρό από μόνο του, αλλά και πολύ περισσότερο με τις πλάτες των ΗΠΑ. Δεν ασκεί καμιά διπλωματία, η διπλωματία του είναι αυτή των όπλων και του ψέματος και αυτό το γνωρίζουν όλοι, για αυτό και κάνουνε γαργάρα τους τσαμπουκάδες του.
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Αγαπητέ Δημήτρη,

η προσωπικότητα κι ο χαρακτήρας είναι σύνθεση όλων των στοιχείων του χάρτη αλλά όχι στον ίδιο βαθμό. Δεν μας επηρεάζουν όλοι οι πλανήτες στον ίδιο βαθμό και το να καταλάβουμε σ' ένα χάρτη ποια στοιχεία επικρατούν είναι η ουσία της σύνθεσης. Κάποια άτομα είναι περισσότερο άρεια στην φύση τους, κάποια πιο κρόνια, άλλα πιο αφροδιτικά κ.λπ. Είναι διαφορετικό πράγμα να έχω ένα Ερμή που με βοηθά να είμαι καλός στο εμπόριο και διαφορετικό να είμαι ερμήσιο άτομο, δηλαδή εξωστρεφές, επικοινωνιακό, να με ενδιαφέρει η γνώση κ.λπ.

Εξάλλου, η διπλωματία δεν είναι ο Ερμής αλλά η Αφροδίτη και ο Δίας και μάλιστα στον χάρτη του Ισραήλ η Αφροδίτη είναι και στον 9ο οίκο. Θα συμφωνήσω με την άποψη του Μητσάκου.

Πιστεύω πως κάτι άρχισε να αλλάζει στην περιοχή αλλά δεν είμαι σίγουρη πως θα είναι προς το καλύτερο. Προς το παρόν κερδίζει περισσότερο έδαφος η Τουρκία κι αυτό δεν είναι και τόσο καλό για μας. Αυτή η ανθρωπιστική νηοπομπή έγινε με μεγάλη επιμονή της Τουρκίας και αυτό που έγινε πιστεύω ότι δείχνει μια υπόγεια κόντρα ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ.

Η νηοπομπή θα ξεκινούσε από λιμάνι της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά η Κύπρος δεν έδωσε άδεια για κάτι τέτοιο λόγω της μεγάλης εμπλοκής της Τουρκίας και της πρωτοβουλίας που επέδειξε. Έτσι τα πλοία ξεκίνησαν από παράνομο λιμάνι της κατεχόμενης Κύπρου γιατί η Τουρκία πίεζε να μην αναβληθεί. Το ότι τώρα οι ΗΠΑ έδωσαν ένα έστω και μετριοπαθές ψήφισμα εναντίον του Ισραήλ δείχνει περισσότερο την προτίμηση τους προς την Τουρκία σ' αυτή την υπόγεια κόντρα, που σχετίζεται με τον ρόλο που θέλει η Τουρκία να παίζει στην περιοχή.

Όνομα:
    Δημήτρης

Αγαπητέ και μάλλον συνονόματε Μητσάκο, έχω μια απορία:
    Όταν ένα κράτος πουλάει τσαμπουκά στους ανίσχυρους γείτονες του είτε σκοτώνοντάς τους εν ψυχρώ, είτε καταδικάζοντάς τους σε θάνατο από αρρώστιες και ασιτία, έχοντας τις πλάτες των ισχυρών της γης, τότε γιατί θα μπορεί να περηφανεύεται; Για τη στρατιωτική του ισχύ ή για τις καλές διπλωματικές του σχέσεις; Θα ήθελα να μπορούσα να ρωτήσω απ’ ευθείας τον Ηρόδοτο, τον Σου Βου ή τον Κλαούζεβιτς, αλλά μάλλον κι εσύ μπορείς να με βοηθήσεις. Και κάτι ακόμα: ¶λλο πράγμα είναι να λες «Το Ισραήλ δεν ασκεί καμία διπλωματία» και τελείως άλλο πράγμα είναι να λες «η διπλωματία του είναι αυτή του ψέματος». Ο δυνατός Ερμής δεν σημαίνει ότι είναι ειλικρινής και τίμιος.

Αγαπητή Κοραλλία, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση που σου έχω απ’ όσα κείμενά σου έχω διαβάσει και ξαναδείνοντάς σου τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για το θέμα που ξεκίνησες, δυστυχώς εξακολουθείς να με μπερδεύεις. Από τη μια λες ότι η διπλωματία σ’ ένα χάρτη φαίνεται από την Αφροδίτη (που είναι πράγματι πολύ ισχυρή στο χάρτη του Ισραήλ) και από την άλλη συμφωνείς με τον Μητσάκο που λέει ότι το Ισραήλ δεν ασκεί καμία διπλωματία.

Επαναλαμβάνω ότι μακάρι να έχεις δίκιο και κάτι να αρχίσει να αλλάζει.

Καλημέρα, αγαπητέ μου Δημήτρη.

Συμφώνησα με τον Μητσάκο με το εξής σκεπτικό. Διπλωματία ασκεί ένα αδύνατο κράτος, για παράδειγμα όπως η Κύπρος. Η Κύπρος από το 1960 που κηρύχτηκε ανεξάρτητο κράτος προσπάθησε να διχτυωθεί διπλωματικά δημιουργώντας συμμαχίες, στην αρχή με το Κίνημα των Αδεσμεύτων, με τις αφρικανικές χώρες και τον αραβικό κόσμο γιατί χρειαζόταν στήριγμα στα Ηνωμένα Έθνη για να εξασφαλίζει ευνοϊκά ψηφίσματα σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Στράφηκε διπλωματικά προς την Σοβιετική Ένωση για να βρει στήριγμα για πάρα πολλά χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρόσφατα, στράφηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την ελπίδα να βρει στήριγμα για μια δίκαιη λύση, ελπίζοντας να εξασφαλίσει ένα πλαίσιο ανθρώπινων δικαιωμάτων στην λύση του προβλήματος της.

Το αποτέλεσμα φυσικά είναι ότι έχει ένα ολόκληρο αρχείο με θετικά ψηφίσματα από όλους του διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις αλλά το κυπριακό όχι μόνο παραμένει άλυτο αλλά παρουσιάζει συνεχή διολίσθηση ως προς την επιθυμητή λύση.

Αντίθετα το Ισραήλ δεν επεδίωξε ποτέ ασκώντας διπλωματία να αποκτήσει ευρύτερες συμμαχίες για να στηρίξει τις θέσεις του. Δεν στράφηκε ποτέ σε διεθνείς οργανισμούς για να υποστηρίξει τα αιτήματα του σε σχέση με τους Παλαιστίνιους. Κάθε φορά που σφαγιάζει τους Παλαιστίνιους δεν βγαίνει σε δημόσια φόρα να υποστηρίξει τις θέσεις του. Αντίθετα δείχνει να τα απαξιώνει.

Από τον χάρτη του Ισραήλ μπορούμε να δούμε ότι στηρίζεται στην δύναμη του ισχυρού και επιβάλλει έτσι τις θέσεις του (Πλούτωνας, Κρόνος, ¶ρης). Χρησιμοποιώντας και τις πλάτες των ΗΠΑ που φαίνεται ότι το Ισραήλ το θεωρεί αυτό αρκετό.

Σε σχέση με την διπλωματία, η Αφροδίτη στον Καρκίνο και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από το 12ο θα έλεγα ότι δείχνει ένα αρκετά απομονωμένο κράτος που δεν μπορεί ή δεν αισθάνεται την ανάγκη να ασκήσει το διπλωματικό μέσο.

Όνομα:
    Δημήτρης

Μάλλον δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε αλλά τουλάχιστον η συζήτηση έχει ενδιαφέρον.

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη λοιπόν, ένα κράτος που περιφέρεται σε όλους του διεθνείς οργανισμούς ζητώντας ψηφίσματα υποστήριξης δεν διακρίνεται για την αποτελεσματική του διπλωματία. Μάλλον διπλωματική επαιτεία θα το ονόμαζα και νομίζω ότι ο Ηρόδοτος, ο Σουν Βου, ο Κλαούζεβιτς, ίσως και ο Μητσάκος θα συμφωνούσαν μαζί μου. Αντίθετα ένα κράτος που έχει καταφέρει να χτίσει ισχυρές συμμαχίες με τους δυνατούς της γης, πείθοντας τους ότι είναι οι μοναδικοί φίλοι τους στην περιοχή, ασκεί πραγματικά αποτελεσματική διπλωματία. Όταν μάλιστα έχει καταφέρει να μην εξαρτάται από αυτούς τους δυνατούς αλλά να έχει δημιουργήσει μια σχέση αλληλεξάρτησης που στηρίζεται κυρίως σε εμπορικές συμμαχίες και κοινά οικονομικά συμφέροντα, τότε η τέχνη της διπλωματίας φτάνει στον ύψιστο βαθμό. Αυτή τη στιγμή ισχυρές χώρες όπως η Αγγλία και η Γαλλία δεν παίρνουν μια ξεκάθαρη θέση υπέρ των παλαιστινίων, όχι βέβαια επειδή φοβούνται τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ αλλά επειδή δεν θέλουν να έχουν ένα διπλωματικό επεισόδιο μαζί του και κατ’ επέκταση με τις ΗΠΑ. Αν αυτό δεν είναι αποτελεσματική διπλωματία, τότε μάλλον δεν καταλαβαίνω τον όρο.

Όσο για την Αφροδίτη, συμφωνήσαμε ότι είναι πολύ ισχυρή στο χάρτη του Ισραήλ, εσύ τόνισες στο προηγούμενο κείμενό σου ότι βρίσκεται στον ένατο οίκο και τώρα λες ότι δείχνει απομόνωση. Μα ακριβώς επειδή βρίσκεται στον Καρκίνο, το Ισραήλ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει ό,τι πιστεύει πως του ανήκει. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο στρατιωτική δράση αλλά και συμμαχίες με τους ισχυρούς. Το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει καταφέρει να χτίσει τέτοιες συμμαχίες χωρίς να ξεπουλήσει τίποτα από ιδέες, παραδόσεις, θρησκεία, γλώσσα κλπ δείχνει ακριβώς το πόσο ισχυρό είναι, καταρχήν σε διπλωματικό και στη συνέχεια σε στρατιωτικό επίπεδο.

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)