- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 34
Thread: Κώδικας Da Vinci
-
14-03-2006, 06:28 PM #21
Re: Κώδικας Da Vinci
δεν φανταζεσαι ποσο συμφωνω μαζι σου.
-
14-03-2006, 07:47 PM #22
Αχ Marouli μου, πόσο δίκιο έχεις!
Η συνταγή της επιτυχίας, γενικώς, είναι τα σενάρια συνωμοσίας, τα οποία φυσικά σπανίως αποδεικνύονται. Συνήθως αιωρούνται.
Ο Ουμπέρτο Εκκο δυστυχώς έχει πολλά κακέκτυπα και αντιγραφείς, αλλά ο Εκκο είναι μοναδικός και επιστήμονας στο είδος του. Και φροντίζει να υπάρχει ιστορική αληθοφάνεια. Η αληθοφανής πραγματικότητα είναι ένα από τα στοιχεία της λογοτεχνίας η οποία αντανακλά τα κοινωνικά δρώμενα.Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
-
14-03-2006, 08:01 PM #23
Originally Posted by fillenia
Συνταγή της επιτυχίας είναι όντως τέτοιου είδους σενάρια συνωμοσίας, η αντοπόκριση όμως του καθενός από εμάς είναι αυτή που οδηγεί κάτι στο να γίνει επιτυχές. Πάντοτε θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε να υπάρχει παρασκήνιο... Κατι που μας το κρύβουν, αλλά κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί...
-
14-03-2006, 08:14 PM #24
Αν γνώρισες τον Εκκο από τη Σημειολογία και την Κριτική του, έχεις κάνει το καλύτερο. Αλλωστε αυτή είναι η κύρια δουλειά του! Το Εκκρεμές είναι καταπληκτικό και άρχισε από εκεί. Εγώ ξεκίνησα αντίστροφα και πέρσι τον διδάχτηκα στην Λογοτεχνία.
Οταν λέω "θεωρίες συνωμοσίας" αναφέρομαι αποκλειστικά σε θεωρίες που δεν αποδεικνύονται γιατί απλά κατασκευάζονται. Οχι στο παρασκήνιο που κρύβει αλήθειες. Αναπτύσσοντας την κριτική σου ικανότητα μαθαίνεις να αποφεύγεις τις απάτες. Αυτό γίνεται σιγά σιγά...Οσο περισσότερο χρησιμοποιείς το λογικό μέρος του μυαλού σου, παραμένεις εναργής και αμφισβητείς. Οχι σαν σκεπτικιστής, γιατί και αυτό κρύβει παγίδες. Κριτικά και μεθοδικά. Αλλά νομίζω είσαι σε καλό δρόμο...Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
-
14-03-2006, 08:28 PM #25
Originally Posted by fillenia
Καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε, τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ προσωπικά. Μαθαίνω, αμφισβητώ, ζητώ να μάθω, διασταυρώνω, μαθαίνω και ούτω καθεξής...
-
14-03-2006, 08:33 PM #26
Διδάχτηκα μόνο Ιστορία της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας, δεν ξέρω τι συμβαίνει στα καθ' ημάς! Η ιστοριογραφική διαδρομή πάντως μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά.
Είχα την καλη τύχη μιας καταπληκτικής καθηγήτριας που ξέφευγε από τα στενά πλαίσια της συμβατικής παράδοσης και εξακολουθούμε να έχουμε επαφή.Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
-
14-03-2006, 08:41 PM #27
Δυστυχώς σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, λίγες είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις διδασκόντων που πραγματικά εμπνέουν τους μαθητές τους και δε μένουν στα στερεότυπα, στα κλασικά και στα παραδοσιακά... Να'ξερες, Φυλλένια μου, πόσα εξάμηνα "έφαγα" επιλέγοντας μάθημα Νεοελληνικής Φιλολογίας (λογοτεχνίας) αλλά κάνοντας τα ίδια πράγματα του στυλ: ποιες είναι οι περίοδοι της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ταυτίζεται η υστεροβυζαντινή περίοδος με τις αρχές της νεοελληνικής λογοτεχνίας;; .... και μια εμμονή στα βυζαντινά που καταντά -κατ' εμέ πάντα- σκόπιμη. Το θεωρώ ντροπή μου/μας να μην έχω διδαχθεί Καζαντζάκη π.χ. ή σύγχρονη ελληνική ποίηση... Τέλος πάντων, μάλλον βγήκα εκτός θέματος... θα με κράξει ο ιδιοκτήτης!!!
-
14-03-2006, 09:28 PM #28
καλή χώνεψη με τα εξάμηνα που "έφαγες".
Ο ιδιοκτήτης δεν κράζει εκτός αν ξεφεύγουμε επαναλαμβανόμενα. Το καταπληκτικό είναι ότι το γνωρίζουμε και το ξεχωρίζουμε πλέον άρα έχουμε μάθει να κινούμαστε πολύ πιο άνετα μέσα στα φόρουμς.De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
17-03-2006, 02:03 AM #29
Originally Posted by marouli
-
17-03-2006, 11:13 AM #30
Originally Posted by sagita
Παντως, σπανια ενα βιβλιο, εχει δημιουργησει τοσο θορυβο, ακομη και αν δεχτουμε οτι κατα ενα μερος ο θορυβος αυτος, βασιστηκε στο promotion.Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.