s
Κώδικας Da Vinci - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Re: Κώδικας Da Vinci

δεν φανταζεσαι ποσο συμφωνω μαζι σου.

Όνομα:
    Φυλλένια

Αχ Marouli μου, πόσο δίκιο έχεις!
    Η συνταγή της επιτυχίας, γενικώς, είναι τα σενάρια συνωμοσίας, τα οποία φυσικά σπανίως αποδεικνύονται. Συνήθως αιωρούνται.
    Ο Ουμπέρτο Εκκο δυστυχώς έχει πολλά κακέκτυπα και αντιγραφείς, αλλά ο Εκκο είναι μοναδικός και επιστήμονας στο είδος του. Και φροντίζει να υπάρχει ιστορική αληθοφάνεια. Η αληθοφανής πραγματικότητα είναι ένα από τα στοιχεία της λογοτεχνίας η οποία αντανακλά τα κοινωνικά δρώμενα.
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by fillenia
    Αχ Marouli μου, πόσο δίκιο έχεις!
    Η συνταγή της επιτυχίας, γενικώς, είναι τα σενάρια συνωμοσίας, τα οποία φυσικά σπανίως αποδεικνύονται. Συνήθως αιωρούνται.
    Ο Ουμπέρτο Εκκο δυστυχώς έχει πολλά κακέκτυπα και αντιγραφείς, αλλά ο Εκκο είναι μοναδικός και επιστήμονας στο είδος του. Και φροντίζει να υπάρχει ιστορική αληθοφάνεια. Η αληθοφανής πραγματικότητα είναι ένα από τα στοιχεία της λογοτεχνίας η οποία αντανακλά τα κοινωνικά δρώμενα.
    Να σου πω την αλήθεια Φυλλένια μου, δεν έχω διαβάσει, δυστυχώς, κανένα από τα λογοτεχνικά κείμενα του Έκο (ντροπή μου δηλαδή...). Τον έμαθα μέσα από τα γραπτά του για την σημειολογία και τη θεωρία της λογοτεχνίας και πραγματικά παρατηρώ αυτό που κι εσύ λες περί της ιστορικής αληθοφάνειας.
    Συνταγή της επιτυχίας είναι όντως τέτοιου είδους σενάρια συνωμοσίας, η αντοπόκριση όμως του καθενός από εμάς είναι αυτή που οδηγεί κάτι στο να γίνει επιτυχές. Πάντοτε θέλαμε και εξακολουθούμε να θέλουμε να υπάρχει παρασκήνιο... Κατι που μας το κρύβουν, αλλά κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί...

Όνομα:
    Φυλλένια

Αν γνώρισες τον Εκκο από τη Σημειολογία και την Κριτική του, έχεις κάνει το καλύτερο. Αλλωστε αυτή είναι η κύρια δουλειά του! Το Εκκρεμές είναι καταπληκτικό και άρχισε από εκεί. Εγώ ξεκίνησα αντίστροφα και πέρσι τον διδάχτηκα στην Λογοτεχνία.
    Οταν λέω "θεωρίες συνωμοσίας" αναφέρομαι αποκλειστικά σε θεωρίες που δεν αποδεικνύονται γιατί απλά κατασκευάζονται. Οχι στο παρασκήνιο που κρύβει αλήθειες. Αναπτύσσοντας την κριτική σου ικανότητα μαθαίνεις να αποφεύγεις τις απάτες. Αυτό γίνεται σιγά σιγά...Οσο περισσότερο χρησιμοποιείς το λογικό μέρος του μυαλού σου, παραμένεις εναργής και αμφισβητείς. Οχι σαν σκεπτικιστής, γιατί και αυτό κρύβει παγίδες. Κριτικά και μεθοδικά. Αλλά νομίζω είσαι σε καλό δρόμο...
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by fillenia
    Αν γνώρισες τον Εκκο από τη Σημειολογία και την Κριτική του, έχεις κάνει το καλύτερο. Αλλωστε αυτή είναι η κύρια δουλειά του! Το Εκκρεμές είναι καταπληκτικό και άρχισε από εκεί. Εγώ ξεκίνησα αντίστροφα και πέρσι τον διδάχτηκα στην Λογοτεχνία.
    Οταν λέω "θεωρίες συνωμοσίας" αναφέρομαι αποκλειστικά σε θεωρίες που δεν αποδεικνύονται γιατί απλά κατασκευάζονται. Οχι στο παρασκήνιο που κρύβει αλήθειες. Αναπτύσσοντας την κριτική σου ικανότητα μαθαίνεις να αποφεύγεις τις απάτες. Αυτό γίνεται σιγά σιγά...Οσο περισσότερο χρησιμοποιείς το λογικό μέρος του μυαλού σου, παραμένεις εναργής και αμφισβητείς. Οχι σαν σκεπτικιστής, γιατί και αυτό κρύβει παγίδες. Κριτικά και μεθοδικά. Αλλά νομίζω είσαι σε καλό δρόμο...
    Μπορώ να πω ότι αυτό ήταν από τα λίγα καλά που μου προσέφεραν οι σπουδές μου στη φιλολογία: αν και σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της λογοτεχνίας μείναμε στα Πτωχοπροδρομικά και στον Ερωτόκριτο (εννοώ να μελετήσουμε και να αναλύσουμε το κείμενο αυτό καθαυτό), μας έδωσαν κάποια ερεθίσματα -ελάχιστα- για τα ρεύματα και τη θεωρία της λογοτεχνίας.
    Καλό είναι να μην επαναπαυόμαστε, τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ προσωπικά. Μαθαίνω, αμφισβητώ, ζητώ να μάθω, διασταυρώνω, μαθαίνω και ούτω καθεξής...

Όνομα:
    Φυλλένια

Διδάχτηκα μόνο Ιστορία της Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας, δεν ξέρω τι συμβαίνει στα καθ' ημάς! Η ιστοριογραφική διαδρομή πάντως μου άνοιξε τα μάτια σε πολλά.
    Είχα την καλη τύχη μιας καταπληκτικής καθηγήτριας που ξέφευγε από τα στενά πλαίσια της συμβατικής παράδοσης και εξακολουθούμε να έχουμε επαφή.

Όνομα:
    Μαρία

Δυστυχώς σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα, λίγες είναι οι φωτεινές εξαιρέσεις διδασκόντων που πραγματικά εμπνέουν τους μαθητές τους και δε μένουν στα στερεότυπα, στα κλασικά και στα παραδοσιακά... Να'ξερες, Φυλλένια μου, πόσα εξάμηνα "έφαγα" επιλέγοντας μάθημα Νεοελληνικής Φιλολογίας (λογοτεχνίας) αλλά κάνοντας τα ίδια πράγματα του στυλ: ποιες είναι οι περίοδοι της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ταυτίζεται η υστεροβυζαντινή περίοδος με τις αρχές της νεοελληνικής λογοτεχνίας;; .... και μια εμμονή στα βυζαντινά που καταντά -κατ' εμέ πάντα- σκόπιμη. Το θεωρώ ντροπή μου/μας να μην έχω διδαχθεί Καζαντζάκη π.χ. ή σύγχρονη ελληνική ποίηση... Τέλος πάντων, μάλλον βγήκα εκτός θέματος... θα με κράξει ο ιδιοκτήτης!!!

Όνομα:
    Σωκράτης

καλή χώνεψη με τα εξάμηνα που "έφαγες".

Ο ιδιοκτήτης δεν κράζει εκτός αν ξεφεύγουμε επαναλαμβανόμενα. Το καταπληκτικό είναι ότι το γνωρίζουμε και το ξεχωρίζουμε πλέον άρα έχουμε μάθει να κινούμαστε πολύ πιο άνετα μέσα στα φόρουμς.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

Όνομα:
    Καλλιόπη

Quote Originally Posted by marouli
    Πολύς λόγος πάντως για τον Κώδικα, αυτό είναι αλήθεια... και καλώς γίνεται, γιατί έχω την εντύπωση πως η ανταλλαγή απόψεων, όπως γίνεται και εδώ, είναι εξίσου σημαντική. Τώρα ως προς το βιβλίο, κι εγώ το διάβασα το καλοκαίρι, καθώς μου το είχαν προτείνει ως ένα βιβλίο εξαιρετικό, που σε κρατάει στην "τσίτα" και σου δημουργεί ερωτήματα του στυλ "μήπως όντως υπάρχει αλήθεια σ' αυτά;;". Το διάβασα λοιπόν...
    Για μένα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μυθιστόρημα, του οποίου ο συγγραφέας αποδεικνύει πως μάλλον είναι καλός στα μαθήματα "δημιουργικής συγγραφής" που κάνει στην Ακαδημία Φίλιπς Έξετερ. Επέλεξε ένα "καυτό" θέμα και το πλαισίωσε με όλα εκείνα τα στοιχεία που η σύγχρονη μυθιστοριογραφία θεωρεί, ας το πω έτσι "must" (αν και όταν μιλάμε για δημιοργία, τέχνη και λογοτεχνία δεν χωρούν τέτοιοι όροι, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν και τμήματα δημιουργικής συγγραφής σε πανεπιστήμια, σίγουρα υπάρχουν και φόρμουλες).
    Το μόνο καλό που προσέφερε σε μένα το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι μου έδωσε εναύσματα για να αρχίσω να ψάχνω για τα της Μαγδαλινής, του Δισκοπότηρου, των απόκρυφων ευαγγελίων κ.λπ.
    Πάντως, να δείτε πόσος ντόρος θα γίνει όταν θα βγει στις αίθουσες η ταινία... μιλάμε για promoting, εδώ είστε και εδώ είμαι...
    Καλή μου, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω λιγ'οτερο μαζί σου.Όμως, θέλω να τονίσω την επικινδυνότητα τέτοιου είδους αναγνωσμάτων σε άτομα νεαρής ηλικίας που γοητευμένα από την ομολογουμένως εκπληκτική ικανότητα γραφής του Μπράουν,καταπίνουν αμάσητα , ας μου επιτραπεί ο όρος, οτιδήποτε τους περνάει, ντυμένα με τον μανδύα της αληθοφάνειας. Δε σας κρύβω,πως ήρθαν στιγμές κατά την ανάγνωση του βιβλίου, που πίστεψα ότι πρόκειται για κάποιο εγχειρίδιο σατανιστή!!!Μη γελάτε, σκεφτείτε το λίγο! Τι πιο έξυπνο για έναν οπαδό του αντίχρηστου από το να περάσει τα μηνύματά του από την πίστη στην απόλυτη ισοπέδωση! Αναλογιστέιτε, ακόμα, πού τελικά επέλεξε να θάψει μια για πάντα το Άγιο Δισκοπότηρο! Κάτω από 666 κρυστάλλους!!!;;

Όνομα:
    Κυριακή

Quote Originally Posted by sagita
    Καλή μου, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω λιγ'οτερο μαζί σου.Όμως, θέλω να τονίσω την επικινδυνότητα τέτοιου είδους αναγνωσμάτων σε άτομα νεαρής ηλικίας που γοητευμένα από την ομολογουμένως εκπληκτική ικανότητα γραφής του Μπράουν,καταπίνουν αμάσητα , ας μου επιτραπεί ο όρος, οτιδήποτε τους περνάει, ντυμένα με τον μανδύα της αληθοφάνειας. Δε σας κρύβω,πως ήρθαν στιγμές κατά την ανάγνωση του βιβλίου, που πίστεψα ότι πρόκειται για κάποιο εγχειρίδιο σατανιστή!!!Μη γελάτε, σκεφτείτε το λίγο! Τι πιο έξυπνο για έναν οπαδό του αντίχρηστου από το να περάσει τα μηνύματά του από την πίστη στην απόλυτη ισοπέδωση! Αναλογιστέιτε, ακόμα, πού τελικά επέλεξε να θάψει μια για πάντα το Άγιο Δισκοπότηρο! Κάτω από 666 κρυστάλλους!!!;;
    "Αιρετικοι" εχουν θεωρηθει πολλοι συγγραφεις και οχι μονο, στο παρελθον. Το να δει καποιος μεσα στο μυθιστορημα αυτο, σατανιστικες ιδεες του συγγραφεα και μαλιστα επικινδυνες για τους νεους το θεωρω παρατραβηγμενο. Ανατρεπτικο ως αποψη ναι, σατανιστικο οχι. Το 666 και ο αντιχριστος, βασιστηκαν σε ενα ορα μα που ειδε ενας ανθρωπος καποτε. Δεν θυμαμαι να αναφερεται στα κειμενα της Καινης Διαθηκης. Για να μην αρχισουμε τωρα την συζητηση περι σατανισμου, που ειναι ενα πολυπλοκο θεμα, καλο θα ηταν να ξαναριξουμε μια ματια στο αρθρο του κυριου Αρχου για τον Μπαφομετ και την ιστορικη διαδρομη ενος επινοημενου συμβολου.
    Παντως, σπανια ενα βιβλιο, εχει δημιουργησει τοσο θορυβο, ακομη και αν δεχτουμε οτι κατα ενα μερος ο θορυβος αυτος, βασιστηκε στο promotion.
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)