- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 46
-
17-07-2006, 11:29 AM #21
Re: Oι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο
Originally Posted by ΑγγελικηΓια βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
18-08-2006, 06:57 PM #22
Τελικά, αλλού ψάχνει κανείς κι αλλού βρίσκει. Εγώ έψαχνα το βιβλίο στον Ελευθερουδάκη κι η αντιστοίχιση έχει ήδη δημοσιευτεί στις 10.07.06 στο MyHoroscope στο topic Αρχετυπικοί Συμβολισμοί και Ουράνιοι Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα από το μέλος Ζωή και Ζώδια, αντιπροσωπεύοντας το συγγραφέα Δρ.Κορκιδάκη. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το διαβάσει. Το μόνο σφάλμα που έκανα λόγω αδύνατης μνήμης είναι ότι έγραψα ανάποδα τις θέσεις της Αφροδίτης και του Ηφαίστου... Καλή ανάγνωση...
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
19-08-2006, 12:49 PM #23
Ενδιαφερον το αρθρο αν και δεν με βρισκει απολυτα συμφωνω
Μαλιστα....
Ο Σκορπιος ειναι ο Αρης παρεα με την Τρομαρα, τον Δειμο κλπ που τον χαρακτηριζουν περισσοτερο συμφωνα με προσωπικη γνωμη
και οχι Πλουτωνας που ειναι και κυβερνητης
Την ακουσαμε και αυτη την αποψη, δειχνει και κατα ενα τροπο τι γνωμη εχει καποιος για σενα η τουλαχιστον για το ζωδιο σου :bigsmile:
Ειναι να σου βγαινει ο κακος σου εαυτο διαβαζοντας μερικα αρθρα (η αρνητικες προσωπικες αποψεις) εδω που τα λεμε
Δεν πειραζει οτι δωσεις...θα λαβεις
Φιλικα
PS: O καρκινος ειναι ο Ερμης του ζωδιακου και οχι οι Διδυμοι ???
οπως επισημαινουν και o Deodonus και Stabie
-
19-08-2006, 05:56 PM #24
Η τρομαρα, ο Δειμος και οι υπολοιποι ταιριαζουν υποτιθεται περισσοτερο με το ζωδιο του σκορπιου στην αρνητικη του εκδοχη αλλα γιατι τοσοι πολλοι μαζεμενοι
στην αρνητικη εκδοση και στην θετικη μονο ο Αρης που κι αυτος απο οτι φαινεται ειναι αμφιλεγομενος δηλαδη δεν θα τον χαρακτηριζες και αγνο! Καπου ειχα διαβασει οτι οι σκορπιοι χωριζονται σε 2 κατηγοριες στους καλους που μπορουν ακομα και να αγιασουν στην καλυτερη εκδοχη τους, ας μου επιτραπει η εκφραση, και στους κακους που μπορουν να γινουν διαβολακια και επι της γης και εκτος...Στην θετικη λοιπον εκδοχη τους ποιοι πλανητοειδης αστεροειδης θεοι ή ημιθεοι κτλ τους βοηθουν να φτασουν στην "αγνοτητα"? Ειναι μονο ο Αρης? Και να ρωτησω και κατι αλλο λιγο ασχετο γιατι επαψε να συμβολιζεται και απο τον αετο και τη σαυρα και εμεινε μονο ο σκορπιος?οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
19-08-2006, 08:26 PM #25
Ειναι αναλογος πως το βλεπει ο καθενας
Ειτε αυτος ειναι αστρολογος ειτε οτιδηποτε αλλο
Παντως θα πρεπε να βαζανε και τον Πλουτωνα που ειναι ο πραγματικος κυβερνητης και οχι μονο τον Αρη
μιας και ειναι γνωστο οτι ειναι ζωδιο που του αρεσουν τα μυστικα και να κραταει μυστικα και επισης χαρακτηριζεται λιγομιλητο οπως καπου αναφερθηκε (εκτος και αμα εχει κανενα Διδυμο για ωροσκοπο :bigsmile: )
-
20-08-2006, 01:58 AM #26
Ίσως ακουστεί αιρετικό αυτο που θα αναφέρω μπορεί να εγείρει αντιδράσεις μπορει και να μην ανήκει σε αυτο το θέμα αλλα ως τωρα εχω διαβασει στο σαιτ για τον παραλληλισμο των αθλων του Ηρακλή με το ζωδιακό κύκλο και το παρόν άρθρο...Μήπως θα μπορούσε κάποιος απο τους ειδικόυς μας να αναλύσει και έναν συσχετισμό του ζωδιακου κύκλου με τον Χριστό και τους δώδεκα αποστόλους?Έχω την εντύπωση πλέον, οτι υπαρχει αμεση σχεση.
Υ.Γ Παρατήρησα κατα τη διαρκεια της επισκεψης μου στο Μιλάνο,οτι σε αρκετους ναους υπαρχει ο ζωδιακος κυκλος....
-
20-08-2006, 02:49 AM #27
Αγαπητά μέλη
Σας ευχαριστώ που ζητάτε την άποψή μου για το θέμα της αντιστοιχίας του ζωδιακού κύκλου και των δώδεκα θεών του Ολύμπου.
Η αντιστοιχία που αναφέρει το κείμενο που διάβασε ο Vassilis με βρίσκει σε κάποια αντίθεση. Δεν ξέρω πώς εξηγείται η θέση των κάτωθι:
Ταύρος/Ήφαιστος? (γιατί όχι η Αφροδίτη, της ομορφιάς, των αισθήσεων, της απόλαυσης -στοιχεία καθαρά Αφροδιτικά και καθόλου του Ηφαίστου)
Δίδυμοι/Απόλλων? (ήταν ο Ηλιακός θεός - θεωρώ πως μόνο στον Λέοντα ταιριάζει- δεν είχε σαν θεός, χαρακτηριστικά Διδύμων)
Ερμής/Καρκίνος? μα ήταν καθαρά τα στοιχεία του σε σύνδεση με τους Διδύμους -κίνηση, μηνύματα, διττή φύση, πονηριά, επικοινωνία...καμμία σχέση με το συγκινησιακό πεδίο του Καρκίνου ή την φροντίδα της οικογένειας)
Καρκίνος/Δίας? (μπορεί να είναι σε έξαρση εδώ, αλλά Σεληνιακή θεά ήταν η ¨Αρτεμις και πάει παράλληλα με τον αδελφό της Απόλλωνα, στο επόμενο ζώδιο)
Τοξότης/¶ρτεμις? (έχει σχέση, αλλά ήταν ένα από τα στοιχεία της ως προστάτιδα των δασών και του κυνηγιού- ωστόσο ο πατέρας των θεών, Δίας, φυσικός κυβερνήτης και του ζωδίου, συμβολίζει τον σοφό, τον δάσκαλο, τον πνευματικό ηγέτη κι ό,τι αναλύω στο κείμενο)
Τέλος, εκεί που είμαι κάθετα αντίθετη, είναι στην τοποθέτηση της Ήρας στον Υδροχόο. Ήταν και είναι σαν σύμβολο της νόμιμης σχέσης. Μπορεί να είχε ζήλιες, θυμό -όχι άδικα!, αλλά ήταν υπερασπιστής του γάμου - Ζυγού. Κι όχι στο ζώδιο που αντιστοιχεί στη διάλυση και την ελευθερία)
Στον΄Υδροχόο, θεωρώ πως αντιστοιχεί ο Ήφαιστος, γιατί για την εποχή του ήταν ο τεχνοκράτης, ο επιστήμονας τεχνικός. Στον Ζυγό, δεν βλέπω καμμία σύνδεση.
Στο άρθρο εξηγώ, έχοντας μελετήσει καθαρά τις μυθολογικές αναφορές για τον κάθε ένα από τους δώδεκα θεούς, και αναφέρω πιο αναλυτικά τα συμπεράσματά μου.
Όσο για τον Πλούτωνα, δεν ανήκε στο δωδεκάθεο, όπως η Σελήνη. Εδώ η σύνδεση γίνεται καθαρά με τους δώδεκα θεούς.
Βέβαια, απόψεις υπάρχουν, αλλά η προσέγγισή μου, προέκυψε από τις ιδέες που αναφέρω μέσα στο άρθρο.
Αγαπητέ aries engineer
Υπάρχουν και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη δυτική Ευρώπη, ναοί με ζωδιακούς κύκλους. Υπάρχει αντιστοιχία των δώδεκα αποστόλων με κάθε ζώδιο. Μάλιστα τα τέσερα θηρία της Αποκάλυψης, αντιστοιχούν στους τέσσερις συγγραφείς (ευαγγελιστές) των επίσημων Ευαγγελίων.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους δώδεκα ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, στον κύκλο του βασιλιά Αρθούρου.
Το δώδεκα έχει τον ίδιο συμβολισμό σε κάθε φιλοσοφικό ή θρησκευτικό σύστημα, ανά εποχή.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
21-08-2006, 11:37 AM #28
Προσωπικά αυτό που βρήκα ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι τόσο οι αντιστοιχίες με τα ζώδια όσο η διαφορετική θεώρηση που έδειχνε πώς έβλεπαν τα ζώδια και τους θεούς οι αρχαίοι έλληνες. Οι περισσότεροι από μας δεν το ξέρουν ίσως αλλά οι αρχαίοι έλληνες δεν έβλεπαν το ζωδιακό όπως εμείς. Είχαν για παράδειγμα δεκατρία ζώδια κι όχι δώδεκα. Ακούμε συχνά μεν ότι η σημερική δυτική αστρολογία ξεκίνησε από τον Πτολεμαίο στην αλεξαδρινή Αίγυπτο, που ανέπτυξε το πρώτο σύστημα οίκων, αλλά δε γνωρίζουμε ότι ο Πτολεμαίος ήταν ένας από πολλούς και το σύστημα του δεν εκτιμήθηκε και ιδιαίτερα στην εποχή του, παρά εφαρμόστηκε προοδευτικά και με το πέρασμα του χρόνου. Οι δε σημασίες των πλανητών κυβερνητών που χρησιμοποιούμε σήμερα δε δόθηκαν από αυτούς αλλά από τους μεσαιωνικούς αλχημιστές. Ο Ερμής για παράδειγμα που αντιστοιχήθηκε με τον υδράργυρο στο μεσαίωνα δεν είχε για τους αρχαίους την ίδια σημασία με μας. Ήταν μεν αγγελιοφόρος των Θεών, αλλά ήταν ταυτόχρονα γεννημένος από νύμφη, μεγαλωμένος στο ύπαιθρο και αναφερόταν πολύ συχνά σε συνδυασμό με θεότητες του δάσους.
Ο Απόλλων ήταν θεός του φωτός, αλλά το φως οι αρχαίοι το εννούσαν ως λόγο, ως σκέψη. Ο Απόλλων ήταν κατά τους αρχαίους ο θεός του Λόγου και της Λογικής σε αντίθεση με το Διόνυσο που ήταν ο Θεός του πάθους. Ολόκληρη η αρχαιότητα διέπεται από την αντίθεση / αλληλεπίδραση των δύο αυτών ρευμάτων, λογικής (απολλώνειο φως) και πάθους (διονυσιακό πάθος) ή λογικού και παραλόγου ή ανθρώπου και ζωώδους φύσης ή σκέψης και έμπνευσης.
Από την άλλη ο Δίας θεωρούνταν μεγαλοπρεπής, γενναιόδωρος, με γρήγορους και εκρηκτικούς θυμούς, δίκαιος, ερωτιάρης και η ¶ρτεμη ήταν μεν θεά του δάσους, αλλά ταυτόχρονα θεά του κηνυγιού, μέγιστη τοξότρια και λάτρης της περιπέτειας.
Αυτές οι περιγραφές δεν αναιρούν τις αντιστοιχίσεις που μας αναφέρει η Κα Σίμου... Με βάση τις σημερινές ιδιότητες που δίνουμε στους πλανήτες το άρθρο της Κας Σίμου είναι όντως πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Αν ζούσαμε όμως στην αρχαιότητα και βλέπαμε τα ζώδια και τους πλανήτες από το πρίσμα που τους έβλεπαν οι αρχαίοι, ίσως κάναμε τότε μία άλλη αντιστοίχιση.
Θέλω να πω ότι οι συμβολισμοί αλλάζουν σημασία καθώς περνούν οι χιλιετηρίδες και ικανοποιούν νέες ανάγκες που εμφανίζει η ανθρωπότητα κι επομένως δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποια άποψη σωστή και κάποια λάθος. Απλά η κάθε άποψη έχει το δικό της πλαίσιο αναφοράς και μέσα σ' αυτό θα πρέπει να την αξιολογήσουμε...
Φιλικά
ΒασίληςΓια βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
06-11-2006, 09:43 PM #29
Καλησπέρα σας,
κατα την ταπεινή μου γνώμη η Κυρία Σίμου σε όσα μας λέει έχει μια βάση και μια λογική στις αντιστοιχίες Θεών και Ζωδίων. Εξάλλου οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κατά βάση δώσει στους θεούς μια ανθρώπινη συμπεριφορά και χαρακτηριστικά που χαρακτήριζε την ιδιότητα τους όπως συμβαίνει και με τα ζώδια, νομίζω..
Όπως και να έχει όμως, όλα σε συνδιασμό με τους πλανήτες έχουν πολλά να μας πούν..
Καλή συνέχεια..:bigsmile:
-
12-05-2007, 12:54 PM #30
Εγώ πάλι έχω πάρα πολλούς δισταγμούς να δεχτώ σαφή και ξεκάθαρη αντιστοιχία μεταξύ των ζωδίων και των θεών του Ολύμπου. Θέλω να πω ότι το άρθρο είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά έχω την εντύπωση ότι κάθε ζώδιο έχει πάνω από μία αντιστοιχία, συμβολισμό και αρχέτυπο, και ότι δεν θεωρώ αναγκαίο να το φυλακίζουμε σε ένα και μοναδικό αρχέτυπο ή θεό. Κάποια από τα σημεία που θέλω να σταθώ είναι τα εξής : Καταρχήν η θεά Αθηνά δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι έχει αντιστοιχία στο ζώδιο του Κριού. Επειδή έχω κάνει μεγάλη έρευνα, η Αθηνά είναι ο κατεξοχήν αντίθετος τύπος απ'αυτόν της 'Αρειας γυναίκας (γυναίκας Κριού). Οι γυναίκες Κριοί ή αυτές που έχουν σημαντικά στοιχεία Κριού στον χάρτη, δεν είναι μέντορες, ούτε συμπαραστάτες, ούτε οι πράξεις τους διέπονται από σύνεση και σοφία. (συγνώμη κυρία Σίμου, δεν γνωρίζω το προσωπικό σας Ωροσκόπιό, οπότε μην εκλάβετε προσωπικά την προκατάληψή μου με τους Κριούς :bigsmile. Η Αθηνά πάνω από όλα, εκτός από πολεμίστρια, είναι μια γυναίκα διδάσκαλος που με την άφταστη στρατηγική της οδηγεί στην νίκη, δεν αναλώνεται όμως σε φρενιασμένους πολέμους, ούτε φημίζεται για τον παρορμητισμό, την εριστικότητα, την ανωριμότητα και την έλλειψη αυτοελέγχου, στοιχεία που αντιστοιχούν συμβολικά στο ζώδιο του Κριού. Η θεά Αθηνά είναι η προσωποποίηση της σύνεσης, της σοφίας. Είναι το πάντρεμα της σύνεσης με την τόλμη. Το μόνο κοινό με τον Κριό είναι το θάρρος και το αρσενικό στοιχείο μέσα της, τίποτα άλλο όμως. 'Ενα δεύτερο σημείο στο οποίο θέλω να κάνω μια αναφορά είναι στο ζώδιο του Αιγόκερω και στην αντιστοιχία του με την Εστία. Και μ'αυτό διαφωνώ. Η Εστία έχει μεικτές ιδιότητες και χαρακτηριστικά Καρκίνου και Ζυγού, θαλπωρή μέσα στο σπίτι, αφοσοίωση, εξάρτηση από τον σύντροφο. Είναι η αγνή παρθένα, το καλό κορίτσι, αυτή που αφοσοιώνεται. Ο Αιγόκερως θέλει να βγει έξω στον κόσμο, ο Καρκίνος θέλει να δημιουργήσει την εστία, την φωλίτσα του που λένε. Ο Καρκίνος όπως και όλα τα ζώδια έχει κι άλλη αντιστοιχία, στην θεά Δήμητρα, την μάνα γη. Λοιπόν το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, γιατί κάθε ζώδιο είμαι σίγουρος ότι έχει πάνω από μια αντιστοιχίες. Η Παρθένος έχει στοιχεία τόσο από τον Ερμή, όσο και από τον Χείρωνα μυθολογικά για παράδειγμα. Φυσικά η κριτική που κάνω ας μην θεωρηθεί κακοπροαίρετη, ανοίξατε ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον που συμβάλλει στον προβληματισμό.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.