s
[Συζήτηση] Η σκοτεινή πλευρά των όψεων Σελήνης - Αφροδίτης - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 21 to 30 of 63

Re: Η σκοτεινή πλευρά των όψεων Σελήνης - Αφροδίτης

Τινάκι, μπράβο, πολύ ωραία όλα αυτα που ανέφερες και άκρως ελπιδοφόρα!

Όσο για τον μικρούλη σου που θήλασε, είναι λογικό να γινει "βδελλίτσα" μέχρι τα 2 του περίπου. Ετσι κι εγω με την κόρη μου. Μέχρι περίπου 16 μηνών θήλαζε. Ήταν όμως αρκετά κουραστικό όπως ήδη θα ξέρεις, και σταμάτησα. Τωρα είναι 2μιση.
    Η μικρή μου ψαρίνα, με σελήνη/δια/Ερμή/Αρη/ΒΔ, στον Υδροχόο έχει πάρει την υπόσχεση από τη μαμά της πως θα είναι και φίλη της...

Όσο για το μεγάλο σου γιο, βάζω στοίχημα πως είναι πανέμορφος, λίγο ζηλιαρόγατος με τετράγωνο σελήνη/αρη, αλλά σύντομα θα το ξεπεράσει, και θα γίνει ένα πολύ ανεξάρτητο και δυναμικό παιδί.

Και εξακολουθώ να πιστεύω πως οι αρμονικές όψεις σελήνης/αφροδίτης στους χάρτες των ανδρών, θεωρούνται πολύ ευοίωνες για την ανάπτυξη ισορροπημένων σχέσεων στη ζωή τους.
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Όνομα:
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by Τίνα Ζαχαριάδου View Post
    Δημήτρη μου δεν χρειάζεται να προσπαθήσω να βρω νύφη στον μικρό γιατί πολύ απλά θα είμαι σύμφωνη με τις επιλογές του :toung:. Ήδη μου έφερε μια όμορφη Ζυγούλα και ποιος ξέρει πόσες θα ακολουθήσουν. Εγώ δεν επεσήμανα κανένα οιδιπόδειο, εγώ μίλησα για μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση με ένα τετράχρονο αγοράκι.
    Περίεργο, γιατί στην πρώτη σου τοποθέτηση είχες επισημάνει ότι σε άντρες με το συνδυασμό αυτό, οι μητέρες τους δεν θα ενθουσιαστούν με τις ερωτικές τους επιλογές. Εκεί αναφερόμουν όταν είπα ότι μίλησες για οιδιπόδειο.

Αν τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, υπάρχει ένα άρθρο που αναφέρεται στη «σκοτεινή» πλευρά των όψεων Σελήνης / Αφροδίτης. Εσύ έκανες μια τοποθέτηση, που γενικά με βρίσκει σύμφωνο, ότι η όψη αυτή είναι «βούτυρο στο ψωμί», επισημαίνοντας όμως κάποιες δυσκολίες. Ειδικά σε ωροσκόπια αντρών, που τα διαχώρισες, αναφέρθηκες μόνο σε δυσκολίες. Έτσι κι εγώ απόρησα αν το «βούτυρο στο ψωμί» προέρχεται μόνο από το χέρι της μαμάς.

Το να υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στο παιδί και στη μητέρα του είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν όμως εκ των πραγμάτων η σχέση είναι στενή, δεν ξέρω που βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην «αρμονική και ισορροπημένη» σχέση και στην «αρρωστημένη» σχέση. Εννοώ από αστρολογικής άποψης, γιατί στην ζωή μας το καταλαβαίνουμε μια χαρά.

Όταν στο ωροσκόπιο κάποιου τα δύο θηλυκά αρχέτυπα είναι τόσο στενά συνδεδεμένα, ας πούμε με το εξάγωνο του γιου σου, πόσο εύκολο είναι να τα ξεχωρίσει; Όταν ένας πλανήτης σχηματίζει τρίγωνο με το ένα από τα δύο θα είναι σε αντίθεση με το άλλο. Όταν είναι σε τετράγωνο με το ένα θα είναι σε χιαστί με το άλλο. Αλλά μήπως αυτές οι δύσκολες όψεις τον βοηθήσουν να τα ξεχωρίσει μέσα του, ενώ κάποια διέλευση με σύνοδο και εξάγωνο αντίστοιχα τον μπερδέψει περισσότερο θεωρώντας ότι είναι ένα και το αυτό;

Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αν το ωροσκόπιο γενικά δείχνει ένα δυνατό χαρακτήρα, τελικά θα μπορέσει να βρει το δρόμο του. Αν όμως είναι κάποιος ευμετάβλητος που περιμένει από τους άλλους να πάρουν πρωτοβουλία, θα περιμένει να περάσει από τη μητέρα στη σύζυγο χωρίς να μεσολαβεί κάτι ενδιάμεσο; Κι όταν στην εφηβεία του οι φίλοι του θα τον λένε «μαμάκια», αυτός θα το δεχτεί ικανοποιημένος ή θα προσπαθήσει να αποδείξει κάτι που δεν είναι κάνοντας την άκαιρη επανάστασή του;

Τελικά υπάρχουν σΆ ένα χάρτη δικλείδες ασφαλείας που εξασφαλίζουν ότι μια στενή σχέση είναι αρμονική και δεν εκτροχιάζεται ή αυτό εξαρτάται από το πόσο ζούμε τον χάρτη μας συνειδητά κι όχι ανακλαστικά αφήνοντας να παρασυρθούμε από «τάσεις», «προθέσεις» και «πιθανότητες».

Συγνώμη που σκέφτομαι φωναχτά ή μάλλον γραπτά αλλά απλά προβληματισμούς βάζω. Αν έχετε τις απαντήσεις, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Δεν είναι κακό να βρίσκονται σε αρμονική σχέση τα δύο θηλυκά πρότυπα σ' ένα χάρτη. Αυτό από μόνο του δεν θα δείξει κάποιο πρόβλημα. Θα δείξει κάποιο πρόβλημα μόνο αν υπάρχουν άλλες ενδείξεις στον χάρτη.

Το άρθρο αυτό δεν μιλά γενικά για διαφωνίες, συγκρούσεις ή προβλήματα στις σχέσεις μάνας - παιδιού. Μιλά για συγκεκριμένα προβλήματα. Παρόλο που θεωρούμε γενικά την Αφροδίτη και την Σελήνη σαν "εύκολα" σώματα, αντιλαμβανόμαστε ότι όταν συγκρούονται τα δύο θηλυκά πρότυπα μέσα σ' ένα χάρτη δεν μπορεί να είναι τόσο απλό για την ψυχολογία ενός ατόμου.

Η Σελήνη είναι η μάνα και η Αφροδίτη είναι η ερωμένη, η θηλυκή και ερωτική πλευρά της γυναίκας. Όταν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα σ' αυτές τις δύο αρχές (βασικά στο τετράγωνο και την αντίθεση) τότε η μάνα μπερδεύει τους ρόλους της, γίνεται υποσυνείδητα η "αντίζηλος" για την κόρη και η "ερωμένη" του γιού και κατ' επέκταση η αντίζηλος όσων γυναικών τον πλησιάζουν. Μεγαλώνοντας αυτά τα άτομα έχουν προβλήματα στις σχέσεις τους επειδή ακριβώς δεν έχουν ενσωματώσει σωστά αυτούς τους δύο ρόλους. Δεν πρόκειται απλώς για κάποια επιπλέον κιλά ούτε έχει σχέση με το πόσο αγαπάμε την μαμά μας.

Όνομα:
    ΕΦΗ

Προσωπικα υποπτευομαι οτι σ εναν ανδρικο χαρτη, οταν η σεληνη και η αφροδιτη δεν ειναι καλα τοποθετημενες απο ζωδιο, η οικο, η με δυσχερεις οψεις, τοτε μαλλον υποκριπτεται ενα ειδος
    μισογυνισμου.? Ισως και σε λανθανουσα μορφη?:unsure:

Τινα εχω πεθανει στα γελια με τις νυφες σου. Θυμαμαι μαλιστα οτι καπου ειχα διαβασει πως δυο κριαρια στο ιδιο σπιτι ειναι ανεμοστροβιλος.

Και για ολες τις μανουλες που εχουν αγορακια, ελπιζω να θυμουνται πως σε αυτες θα οφειλονται
    οι πληγωμενες συναισθηματικα γυναικες, της επομενης γενιας, αρα σας παρακαλω να μαθετε στα παιδακια σας να ειναι τρυφερα και κυριως οτι δεν ειναι ντροπη να δειχνουν τα αισθηματα τους.:embarrest

Όνομα:
    Τίνα

Περίεργο, γιατί στην πρώτη σου τοποθέτηση είχες επισημάνει ότι σε άντρες με το συνδυασμό αυτό, οι μητέρες τους δεν θα ενθουσιαστούν με τις ερωτικές τους επιλογές. Εκεί αναφερόμουν όταν είπα ότι μίλησες για οιδιπόδειο.

Δημήτρη αναφέρθηκα σε μια αρνητική εκδοχή της Σελήνης/Αφροδίτης. Πολύ σωστά είπε η Κοραλλία πως η Σελήνη είναι η μητέρα και η Αφροδίτη και η ερωμένη. Σε αντρικό ωροσκόπιο έρχεται η μητέρα σε σύγκρουση με τις ερωμένες του παιδιού γεγονός που σαφέστα δημιουργεί προβλήματα. Το μέγεθος όμως των προβλημάτων αλλά και το πόσο θα εμπλακεί ή όχι στις σχέσεις του γιού της θα φανεί από όλους τους παράγοντες που ανάφερα σε προήγουμενο ποστ.

Σε γυναικειο ωροσκόπιο, η μητέρα έρχεται σε σύγκρουση με τον τρόπο που η κόρη εκδηλώνει τον ερωτισμό και τον αισθησιασμό της. Δεν διαφωνώ σε όλα αυτά απλά πιστεύω πως αυτά συμβαίνουν στο τετράγωνο/αντίθεση και όχι σε τόσο υπερβολικό βαθμό που μας παρουσίασε η συγγραφέας. Αλίμονο αν η σύνοδος/εξάγωνο/τρίγωνο έφερναν τόσα πρόβληματα.

Όταν στο ωροσκόπιο κάποιου τα δύο θηλυκά αρχέτυπα είναι τόσο στενά συνδεδεμένα, ας πούμε με το εξάγωνο του γιου σου, πόσο εύκολο είναι να τα ξεχωρίσει; Όταν ένας πλανήτης σχηματίζει τρίγωνο με το ένα από τα δύο θα είναι σε αντίθεση με το άλλο. Όταν είναι σε τετράγωνο με το ένα θα είναι σε χιαστί με το άλλο. Αλλά μήπως αυτές οι δύσκολες όψεις τον βοηθήσουν να τα ξεχωρίσει μέσα του, ενώ κάποια διέλευση με σύνοδο και εξάγωνο αντίστοιχα τον μπερδέψει περισσότερο θεωρώντας ότι είναι ένα και το αυτό;

Δημήτρη μου για αρχή θα σου, πω πως δεν θεωρώ τις θετικές όψεις ως μπέρδεμα θηλυκών αρχετύπων. Ενα υποθετικό τρίγωνο για παράδειγμα στη Σελήνη του γιού μου με τον Δία και σε αντίθεση με την Αφροδίτη του, γιατί να το μπερδέψει; Στις ερωτικές του σχέσεις θα είναι απλώς περισσότερο επιπόλαιο απ' ότι με τη μητέρα. Αν τώρα έχουμε ένα τετράγωνο Σελήνης/Αφροδίτης φυσικά θα υπάρξει σύγχυση ρόλων η οποία θα τονίζεται περισσότερο ανάλογα τις διελεύσεις, όμως ακόμη και εκεί θα παίξουν ρόλο οι πλανήτες και τα ζώδια, ακόμη κι αν δεν υπάρχει καμία άλλη όψη γενέθλιας Σελήνης, που να δείχνει περισσότερο "κακή" ή όχι τη σχέση με τη μητέρα και τα θηλυκά πρότυπα..

Φυσικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αν το ωροσκόπιο γενικά δείχνει ένα δυνατό χαρακτήρα, τελικά θα μπορέσει να βρει το δρόμο του. Αν όμως είναι κάποιος ευμετάβλητος που περιμένει από τους άλλους να πάρουν πρωτοβουλία, θα περιμένει να περάσει από τη μητέρα στη σύζυγο χωρίς να μεσολαβεί κάτι ενδιάμεσο; Κι όταν στην εφηβεία του οι φίλοι του θα τον λένε «μαμάκια», αυτός θα το δεχτεί ικανοποιημένος ή θα προσπαθήσει να αποδείξει κάτι που δεν είναι κάνοντας την άκαιρη επανάστασή του;

Ακριβώς Δημήτρη όταν έχουμε ένα δυνατό χαρακτήρα το οποίου θα φανεί από το σύνολο του ωροσκοπίου, το παιδί θα μπορέσει να βρει το δρόμο του έστω και με δυσκολία. Και επειδή περιέγραψα ως μαμάκια τον μεγάλο μου γιο, έχει τόσο δυνατό ωροσκόπιο που θεωρώ σχεδόν βέβαιο, πέραν από το γεγονός πως θα το ελκύουν οι δυναμικές γυναίκες, ότι μόνο ως μαμάκιας δεν θα λειτουργεί.

Τώρα για ασφαλιστικές δικλείδες Δημήτρη μου, τι να σου πω, η άποψή μου είναι γνωστή. Κανείς δεν ξεφεύγει από τον χάρτη του. Δυσκολα υπάρχουν αρμονικές σχέσεις γύρω μας κι ακόμη κι εγώ μίλησα για μια αρμονική σχέση με ένα τετράχρονο και όχι με ένα μεγάλο άντρα. Πόσο αρμονική θα είναι η σχέση μου μαζί του το μέλλον θα δείξει....γερή να είμαι να το ανακαλύψω. Όπως και να έχει όμως, ξεκινά με "καλές" βάσεις κι αυτό το αναγνωρίζω.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by SAGIVI View Post
    Προσωπικα υποπτευομαι οτι σ εναν ανδρικο χαρτη, οταν η σεληνη και η αφροδιτη δεν ειναι καλα τοποθετημενες απο ζωδιο, η οικο, η με δυσχερεις οψεις, τοτε μαλλον υποκριπτεται ενα ειδος
    μισογυνισμου.? Ισως και σε λανθανουσα μορφη?:unsure:

Τινα εχω πεθανει στα γελια με τις νυφες σου. Θυμαμαι μαλιστα οτι καπου ειχα διαβασει πως δυο κριαρια στο ιδιο σπιτι ειναι ανεμοστροβιλος.

Και για ολες τις μανουλες που εχουν αγορακια, ελπιζω να θυμουνται πως σε αυτες θα οφειλονται
    οι πληγωμενες συναισθηματικα γυναικες, της επομενης γενιας, αρα σας παρακαλω να μαθετε στα παιδακια σας να ειναι τρυφερα και κυριως οτι δεν ειναι ντροπη να δειχνουν τα αισθηματα τους.:embarrest
    Eφη μου...
    Μελετώντας ωροσκόπια με αφορμή τη συζήτηση εδώ κοιτούσα το ωροσκόπιο του συζύγου μου.Βλέπει με παράξενο τρόπο τις γυναίκες,θαυμάζει λίγες,και δεν τα πάει καλά με καμία.
    Το τρελλό είναι,και γι αυτό σας το αναφέρω ότι έχει σύνοδο Σελήνης-Αφροδίτης,και μάλιστα στο ζώδιο του Καρκίνου!
    Στον 2ο οίκο του,ακμή στους Διδύμους.Από τότε που τον γνώρισα προσπαθώ να καταλάβω γιατί αστρολογικά φέρεται απαράδεκτα στη μητέρα του,εγώ τον είχα για μαμάκια στην αρχή.
    Να μην πω ότι τη μισεί κιόλας,λίγο είναι..
    Κάποια μέλη-φίλοι εδώ ξέρουν ήδη την ανυσυχία μου με το θέμα αυτό,τελοσπάντων...
    Είναι δυνατό όλο αυτό το στενάχωρο να το προκαλεί ένα τετράγωνο με το Χείρωνα?
    Δεν θέλω να σας βγω εκτός θέματος,αλλά ειλικρινά θα θελα να το κατανοήσω.
    Ξέρω και ότι οι όψεις Σελήνης-Αρη δεν είναι καλό νέο(έχει μια χιαστί),και όπως έλεγα και με την ktisila τις προάλλες,κακή όψη Σελήνης-Χείρωνα έχει και ο μικρός!

Οσο για το άλλο που λες,ότι διαμορφώνουμε τις σχέσεις τους με τις γυναίκες,αφού εμείς είμαστε η πρώτη σχέση των αγοριών μας,νιώθω τεράστια ευθύνη,αλλά νομίζω ότι τα πάω καλά.
    Και πάλι όμως έχω την άποψη ότι ο πατέρας παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό,μου έρχονται αμέσως 2 οικογένειες στο μυαλό όπου ο μπαμπάς φώναζε στη μαμά,και ο γιος έκανε το ίδιο μεγαλώνοντας.
    Ασχετα τι του μάθαινε η καημένη η μαμά..
    Μου πατήσατε τον κάλο!:sorry:
    Οτι αφήνεις σε αφήνει.

Μαρακι νομιζω πως ο συνολικος συνδιασμος ειναι το προβλημα. Αν θυμαμαι καλα ενα yod μεταξυ κρονου αρη και αφροδιτης με τον κρονο στον 12ο και κορυφη τον αρη. Δεν ειμαι τοσο καλη στον συνδιασμο οψεων αλλα φανταζομαι αυτος ο πλανητικος συνδιασμος θα φερει δυσκολια και στην συνοδο σεληνης-αφροδιτης.

Όνομα:
    Δημήτρης

Οπότε φαίνεται να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι «εύκολες» όψεις Σελήνης / Αφροδίτης είναι «βούτυρο στο ψωμί» ενώ οι «δύσκολες» φέρνουν προβλήματα. Με όλες τις επιφυλάξεις βέβαια για το τι γίνεται στον υπόλοιπο χάρτη. Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό.

Θυμάμαι η Κοραλλία είχε γράψει ένα άρθρο για το μύθο του Μεγάλου Τριγώνου και νομίζω ότι με Σελήνη / Αφροδίτη μπορεί να δημιουργηθεί μια υπερβολική ευκολία. Τόσο που κάποιος να μην μπαίνει στον κόπο ούτε να απλώσει το χέρι για να αλείψει το βούτυρο στο ψωμί. Με τις δύσκολες όψεις θα υπάρχουν προβλήματα αλλά τουλάχιστον κάποιος θα έχει επίγνωση των προβλημάτων του. Φανταστείτε Σελήνη / Αφροδίτη / Ποσειδώνα σε Μεγάλο Τρίγωνο σε ζώδια του Νερού ή της Γης. Θα ξεκολλήσει ποτέ αυτός από τη μάνα του; Νομίζω θα του είναι τόσο φυσική η προσκόλληση που δεν θα χρειάζεται να κάνει καμία προσπάθεια. Δεν θα χρειάζεται να «διεκδικήσει» τη μάνα του, να δηλώσει ότι θα είναι πάντα κοντά της κλπ, όπως είναι ίσως φυσιολογικό να κάνει ένα μικρό παιδάκι. Θα θεωρείται κάτι δεδομένο, κάτι που βρίσκεται στη σφαίρα του ιδεατού. Πραγματικά σε μια «εύκολη» όψη Σελήνης / Αφροδίτης θα προτιμούσα να υπάρχει κάποια ένταση με μια «δύσκολη» όψη από άλλον πλανήτη. Διαφορετικά είναι αρκετά πιθανό να κολλήσουμε στο τέλμα.

Μαρία, για το σύζυγο σου νομίζω θα πρέπει να ξεκινήσεις από το τι συμβαίνει στον άξονα 4ου – 10ου. Αν καταφέρεις να μάθεις και το ρόλο που έπαιξε η μητέρα του στα παιδικά / εφηβικά του χρόνια, μάλλον θα βοηθήσει.

Καλή ημέρα σε όλους :bigsmile:

Βλέπω ότι το θέμα αναπτύσσεται συνεχώς κ έτσι θα ήθελα να σας αναφέρω 2 παραδείγματα αντρών.

Ο πρώτος έχει σύνοδο Σελήνης-Αφροδίτης στον Ταύρο στον....12ο. Η σχέση του με την μητέρα του είναι απολύτως φυσιολογική και καλή. Υποθέτω πως το γεγονός ότι είναι καλά θεμελιωμένοι και οι δυο πλανήτες παίζει βασικό ρόλο εδώ. Αν όμως πρέπει να δούμε την συνολική εικόνα, που εικάζω ότι έχει σημασία, κ μόνο σε ό,τι αφορά τις όψεις πλανητών (δεν συμπεριλαμβάνω δηλ. εδώ δεσμούς σελήνης, ωροσκόπο κ μεσουράνημα), ο άντρας αυτός έχει μόνο ένα τετράγωνο κ την προαναφερθείσα σύνοδο. Όλες οι υπόλοιπες όψεις είναι τρίγωνα κ εξάγωνα. Για να μην γίνω φλύαρη, θα συνοψίσω λέγοντας ότι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του ο άνθρωπος αυτός είναι ισορροπημένος. Ουσιαστικά, ό,τι διαπιστώνω ως συμπεριφορά απλά επιβεβαιώνεται από τον χάρτη.

Το 2ο παράδειγμα αντρός έχει αντίθεση Σελήνης Αφροδίτης κ θεωρώ ότι η σχέση του με την μητέρα του είναι μάλλον αρρωστημένη. Η μητέρα του τον ελέγχει πάντα με υπόγειο τρόπο κ' του υποδεικνύει πως θα πράξει στους περισσότερους τομείς της ζωής του. Αυτός φυσικά, νομίζει ότι αποφασίζει μόνος του. Υπάρχει μεγάλη αγάπη/αδυναμία κ από τις δυο πλευρές. Όμως, αν κ δεν έχω παιδιά, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η γονεική αγάπη δεν δικαιολογεί καπελώματα. Συμπληρωματικά να πω ότι αυτός ο άνθρωπος έχει αρκετές "δύσκολες" όψεις στον χάρτη του (¶ρης και Κρόνος τετραγωνίζουν Σελήνη και όχι μόνον).

Δεν ξέρω αν βοήθησα με τα παραδείγματά μου. Δεν έχω τέτοια όψη στο χάρτη μου κ δεν έχω προσωπική εμπειρία να παραθέσω. Θα μπορούσα να μιλήσω για τετράγωνο Σελήνης -Πλούτωνα που γνωρίζω πολύ καλά, αλλά θα βρεθώ στην μαύρη τρύπα

Και πάλι καλή σας ημέρα

Γεια σου, Έφη μου. Στον μισογυνισμό πιστεύω ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο Κρόνος, σε δυσαρμονικές όψεις με Σελήνη ή Αφροδίτη. Αυτό που έχω δει στις δυσαρμονικές όψεις Σελήνης/Αφροδίτης σε αντρικούς χάρτες είναι ότι συχνά η πίεση από την σύγκρουση μέσα τους ανάμεσα σ' αυτούς τους δύο ρόλους τους οδηγεί σε παράλληλες σχέσεις ώστε να διαχωρίσουν σε διαφορετικά πρόσωπα τους ρόλους αυτούς, τον ρόλο της "συζύγου" (και όχι μόνο απαραίτητα σε γάμο) και τον ρόλο της "ερωμένης".

maria76, συμφωνώ κι εγώ ότι κι η σχέση με τον πατέρα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την στάση των αντρών προς τις γυναίκες. Ο πατέρας είναι το πρότυπο του αγοριού και συχνά ταυτίζεται μαζί του. Η Σελήνη μας δείχνει τον τρόπο που βίωσε ένα άτομο την μητέρα αλλά καθοριστικό ρόλο σ' αυτό παίζει και το 4ο σπίτι. Ποια είναι η εικόνα του 4ου οίκου του συζύγου σου; Μήπως βρούμε την απάντηση εκεί.

Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread