s
Όψη χιαστί - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 21 to 30 of 64
    Όνομα:
    Σοφία

Re: όψη "χιαστί"

Είχα ξανακάνει ερώτηση για το ίδιο θέμα πέρυσι και Τίνα μου είχες πει ότι δεν θα πρέπει να λάβω υπόψιν μου την χιαστί όψη Ήλιου Πλούτωνα.
    Είμαστε σίγουροι γι'αυτό, είναι όντως όψη που δεν θα έπρεπε να τη λαμβάνω υπόψιν μου?
    Απλώς διαβάζω τελευταία ότι αρκετοί της δίνουν σημασία και θεωρούν ότι φέρνει απροσδόκητα γεγονότα στη ζωή του ανθρώπου, όπως έχουμε ήδη ξαναπεί, καταστάσεις που αναγκάζουν το άτομο να προσαρμοστεί θέλει δεν θέλει σε αυτές και να προσπαθήσει να τις διαχειριστεί. Το ξέρω ότι οι απόψεις διΐστανται σε αυτό το θέμα, αλλά..
    Ειναι απο τις όψεις του χάρτη μου που δεν καταλαβαίνω πως ''συνεισφέρουν'' και γιατί υπάρχουν..όπως και η χιαστί ¶ρη Πλούτωνα που είχα ξαναπεί..
    περσινα ξυνά σταφυλιά θα μου πει κανείς..αλλά το κενό μου παραμένει..γι'αυτό επανέρχομαι.
    Ααννν υπάρχει κάποια πληροφορία που να με κατατόπιζε καλύτερα καλώς αλιώς οκ..
    Ο σκοπός στη ζωή είναι να πεθαίνεις νέος, όσο πιο αργά γίνεται...

Όνομα:
    Τίνα

Quote Originally Posted by κρασακι View Post
    Είχα ξανακάνει ερώτηση για το ίδιο θέμα πέρυσι και Τίνα μου είχες πει ότι δεν θα πρέπει να λάβω υπόψιν μου την χιαστί όψη Ήλιου Πλούτωνα.
    Είμαστε σίγουροι γι'αυτό, είναι όντως όψη που δεν θα έπρεπε να τη λαμβάνω υπόψιν μου?
    Απλώς διαβάζω τελευταία ότι αρκετοί της δίνουν σημασία και θεωρούν ότι φέρνει απροσδόκητα γεγονότα στη ζωή του ανθρώπου, όπως έχουμε ήδη ξαναπεί, καταστάσεις που αναγκάζουν το άτομο να προσαρμοστεί θέλει δεν θέλει σε αυτές και να προσπαθήσει να τις διαχειριστεί. Το ξέρω ότι οι απόψεις διΐστανται σε αυτό το θέμα, αλλά..
    Ειναι απο τις όψεις του χάρτη μου που δεν καταλαβαίνω πως ''συνεισφέρουν'' και γιατί υπάρχουν..όπως και η χιαστί ¶ρη Πλούτωνα που είχα ξαναπεί..
    περσινα ξυνά σταφυλιά θα μου πει κανείς..αλλά το κενό μου παραμένει..γι'αυτό επανέρχομαι.
    Ααννν υπάρχει κάποια πληροφορία που να με κατατόπιζε καλύτερα καλώς αλιώς οκ..

Γεια σου Σοφία μου, θύμισε μου σε παρακαλώ την ανοχή που έχει η όψη αυτή μέσα στον χάρτη σου διότι δεν μπορώ να θυμηθώ :embarrest γιατί σου είχα πει να μην την λάβεις υπόψιν σου.

Όνομα:
    Σοφία

Γεια σου Τίνα!

Ανοχή 1.85

Όνομα:
    Τίνα

Quote Originally Posted by κρασακι View Post
    Γεια σου Τίνα!

Ανοχή 1.85
    Σοφία μου σε χιαστί δεν δίνω πάνω από μια μοίρα ανοχή, το πολύ 1.50 :embarrest

Γι αυτό δεν σου την υπολόγισα! Εσύ μπορείς να μας πεις αν λειτουργεί?
    Μπορεί να πέφτω και έξω, άλλωστε σε άλλο ποστ έχω αναφέρει ότι ένα θέμα με τις ανοχές το έχω και αυτό γιατί θεωρητικά ακούγονται πολλά και από πολλούς, όμως στην πορεία της έρευνας διαπιστώνω άλλα. Για παράδειγμα, στο εξάγωνο εγώ δίνω 5 μοίρες ανοχή όταν οι περισσότερεοι δίνουν 3 με 4 μοίρες. Στις όψεις των φώτων δίνω 10 μοίρες ενώ πρόσφατα άκουσα ότι σε κάποια σχολή της Αμερικής (δεν θυμάμαι ακριβώς που) δίνουν για τα φώτα 12 με 15 μοίρες.
    Τα συμπεράσματα δικά σου!

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Τίνα μου στις 12 με 15 μοίρες ξεκινάει η επίδραση της όψης με κάποια μικρή επιρροή, αλλά η επίδρασή της δεν γίνεται αισθητή παρά μόνο όταν οι πλανήτες πλησιάσουν περισσότερο. Ίσως κάποιοι αστρολόγοι στον αγώνα τους να βγάλουν πρόβλεψη ξεχειλώνουν κάποια πράγματα. Μην ξεχνάμε ότι οι όψεις είναι δυνάμεις συντονισμού και όσο πιο μικρή η ανοχή τόσο μεγαλύτερη η ένταση.

Για την ακρίβεια ο κάθε πλανήτης έχει την δική του ανοχή (orb), μια σφαίρα ενέργειας γύρω από την επιφάνειά του, και ανάλογα με τη φύση του και τη φύση της όψης διαμορφώνεται η αποδεκτή γωνία. Την μεγαλύτερη φυσικά απόσταση όψης έχουν ο Ήλιος με τη Σελήνη σαν τα γωνιακά μεγαλύτερα σώματα στον ουρανό μας, και αν μεταξύ τους δεχτούμε τις 14-15 μοίρες για μια συνόδο, με το ίδιο σύστημα σε σύνοδο Ήλιου και Πλούτωνα θα πέσουμε στις 10.

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όνομα:
    Σοφία

Να μαι και πάλι..έστω και αργοπορημένη..:bigsmile:

Οκ το έχω καταλάβει το θέμα της ανοχής και τελικά καταλήγω ότι είναι μάλλον κάτι καθαρά υποκειμενικό. Δεν μπορώ να το εκλάβω αλλιώς, μάλλον κανείς αστρολόγος δεν μπορεί να εκφέρει με 100% σιγουριά την άποψη ότι δεν ισχύει κάτι, αν δεν γνωρίζει και κάποια δεδομένα της ζωής κάποιου.
    Πάντως, το να λαμβάνουμε υπόψιν μας, κάποιες φορές ναι και άλλες όχι, πχ μια σύνοδο Πλούτωνα Σελήνης ή Ήλιου με 10 μοίρες ανοχή και να λέμε ότι στη χιαστί 1,5 ανοχή είναι αποδεκτή και 1,8 χμ και χμμμ δεν με καλύπτει, χωρίς να θέλω να πω κάτι Τίνα για τον τρόπο που εκλαμβάνεις εσύ την ανοχή, άλλωστε είπες ότι δεν είσαι σίγουρη. Βλέπω ότι είναι κάπως υποκειμενικό αυτό. Δεν είναι αυτό το θέμα μου βασικά.. άλλο έχω απορία κυρίως..

Ας πούμε ότι ισχύει η όψη και ας λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι μέσα στα αποδεκτά όρια ανοχής..πως μπορώ να ξεχωρίσω αν ισχύει και αν βγάζει τη δυναμική της η όψη και ότι αυτά που νομίζω ότι οφείλονται σε αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων άλλων σημείων στον χάρτη..τι εννοώ..

αν καταλαβαίνω σωστά, μιας και η ερμηνεία της χιαστί με μπερδεύει, η συγκεκριμένη μάλλον φέρνει το άτομο αρκετές φορές στη ζωή του σε ένα σημείο που θα πρέπει να συμβιβαστεί, να κάνει πράγματα και να αναλάβει υποχρεώσεις που ίσως να μη θέλει, αλλά να νιώθει ότι πρέπει να το κάνει. Να θέλει να αποδείξει ότι μπορεί και να προσπαθεί να συμβιβάσει και να ισορροπήσει ''τα ασυμβίβαστα'' κατά κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα να θυσιάζει ίσως κάποιες επιθυμίες ή να δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις με αντίκτυπο ίσως και στην υγεία του κάποιες φορές..αυτά έχω πιάσει πολύυ περιεκτικά..

αν είμαι λάθος δεκτή η διόρθωση φυσικά!

αλλά πως μπορώ να καταλάβω αν αυτό δεν μου το προκαλεί πχ..ένα τετράγωνο ήλιου ποσειδώνα που κάνει το άτομο να θυσιάζει επιθυμίες ή να δυσκολεύεται να αποφασίσει για καταστάσεις αρκετές φορές ή μια σύνοδος άρη ήλιου που απο την άλλη το κάνει επίμονο μαχητικό, του δίνει πείσμα και ενέργεια ώστε να προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα τα ακατόρθωτα για άλλους..
    θέλω να πω ποια είναι αυτή η διαφορά που με βοηθά να καταλάβω την εκδήλωση της όψης ώστε να μην αποδίδω τυχόν χαρακτηριστικά και καταστάσεις σε άλλες όψεις?

δεκτή κάθε παρέμβαση!
    merci!

Όνομα:
    Τίνα

Πάντως, το να λαμβάνουμε υπόψιν μας, κάποιες φορές ναι και άλλες όχι, πχ μια σύνοδο Πλούτωνα Σελήνης ή Ήλιου με 10 μοίρες ανοχή και να λέμε ότι στη χιαστί 1,5 ανοχή είναι αποδεκτή και 1,8 χμ και χμμμ δεν με καλύπτει, χωρίς να θέλω να πω κάτι Τίνα για τον τρόπο που εκλαμβάνεις εσύ την ανοχή, άλλωστε είπες ότι δεν είσαι σίγουρη. Βλέπω ότι είναι κάπως υποκειμενικό αυτό. Δεν είναι αυτό το θέμα μου βασικά.. άλλο έχω απορία κυρίως..

Σοφία μου, καμμία σχέση η σύνοδος και μάλιστα των φώτων σε σχέση με την χιαστί. Τώρα για την χιαστί η 1,5 μοίρα ανοχή είναι αποδεκτή από εμένα, αν και γενικά σπάνια θα ακούσεις από αστρολόγο να δώσει πάνω από 1,5 ανοχή. Μην μπερδεύεσαι με τα αστρολογικά προγραμμάτα που δίνουν 2 και 3 μοίρες ανοχή (και το δικό μου πρόγραμμα 3 μοίρες δίνει).

Όσο για την ερμηνεία του Ήλιου/Πλούτωνα δεν καταλαβαίνω τι σε μπερδεύει αν σκεφτούμε ότι σε σχέση με το τετράγωνο Ήλιου /Ποσειδώνα είναι πολύ διαφορετική. Φάνταζομαι ότι αυτό που σε μπερδεύει είναι γενικά η ερμηνεία της χιαστί.
    Η Χιαστί δείχνει κάποιες καταστάσεις στις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε, θέλοντας και μη.
    Φέρνει πολλά διλλήματα, δυσκολίες, χωρισμούς και ΦΕΡΝΕΙ εξωτερικά γεγονότα. Το τονίζω γιατί έχω ακούσει από κάποιους ότι δεν καταλαβαίνουμε την όψη συνειδητά. Τα εξωτερικά γεγονότα που φέρνει είναι αυτά στα οποία καλούμαστε να προσαρμοστούμε με, ή χωρίς την θέληση μας. Γενικά μιλώντας και χωρίς να γνωρίζω τον οίκο που πέφτουν οι πλανήτες σου ( κάτι για το οποίο και εσύ δεν σίγουρη, γιατί αν θυμάμαι καλά, αλλίως διόρθωσε με, είχες ένα πρόβλημα με την ώρα γέννησης?) θα σου έλεγα ότι, Πλουτώνια γεγονότα σε υποχρεώνουν να να μεταμορφώσεις ολοκληρωτικά την προσωπικότητα σου ειδικά σε σχέση με τον πατέρα η τον σύζυγο.

Όνομα:
    Σοφία

Τίνα ευχαριστώ για απάντηση!

Τη σύνοδο με τα φώτα την έφερα ως ένα απλό παράδειγμα και αναφερόμενη καθαρά και μόνο στην ανοχή. Θέλω να πω ότι γιατί στη συγκεκριμένη όψη αποδεχόμαστε τόσο μικρή ανοχή σε τόσο στενά όρια, όταν υποτίθεται ότι πλέον κατατάσσεται στις κύριες αστρολογικές όψεις και για τις υπόλοιπες να δίνουμε 3-4 ή 5-6 ή και 10 μοίρες (αν παίζουν μπάλα τα φώτα) και με την κλίμακα να ''διαστέλλεται'' ή να ''συστέλλεται'' αναλόγως την περίπτωση. Αυτό θέλω να πω, δεν με μπερδεύει κάτι με τα φώτα.

Τώρα για τη χιαστί, ναι με μπερδεύει η ερμηνεία της συγκριτικά με άλλες όψεις, αλλά οκ μπαίνω στο νόημα όλο και περισσότερο.
    Δηλαδή έχει να κάνει ΜΟΝΟ με εξωτερικά γεγονότα? Οκ ναι φέρνει καταστάσεις δύσκολες στον άνθρωπο, χωρισμούς ή και διάφορα άλλα, αλλά δεν έχει να κάνει καθόλου με τη δική του στάση και αντίδραση απέναντι σε αυτά? Όπως είπες πλουτώνια γεγονότα σε αναγκάζουν να μεταμορφώσεις την προσωπικότητά σου. Αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά και φυσιολογικά και εσωτερική επίδραση.
    ΄
    Στη δική μου περίπτωση καλά θυμάσαι, έχω ένα θεματάκι με την ώρα μου, μιας και ο ήλιος μου είναι στην αλλαγή 7ου με 8ου οίκου αν παίξω μπρος πίσω κάποια λεπτά και ο πλούτωνας μου είναι στον 3ο. Το θέμα είναι ότι όπως αντιλαμβάνομαι εγώ και ξέρω τον εαυτό μου, δεν με τοποθετώ μέσα στον 7ο καθαρά και μόνο με τίποτα, απο αρκετές πλευρές, αλλά και πάλι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για την απάντηση..

Γι'αυτό και προσπαθώ και με αυτό τον τρόπο να κατανοήσω όψεις που δεν τις έπιανα τόσο καλά ως τώρα, μήπως έχω κανένα εξτρα στοιχείο να με βοήθησει, αλλά και γενικά, για να λύσω και απορίες και να πάρω καλύτερες διευκρινήσεις πάνω στην όψη.
    :bigsmile:

Όνομα:
    Τίνα

Σοφία μου τα πάντα έχουν εσωτερική επίδραση, είτε την συνειδητοποιούμε εύκολα αυτή την επίδραση είτε όχι.

Εγώ, πάλι, αυτά με τις εσωτερικές και εξωτερικές αντιδράσεις δεν τα καταλαβαίνω, με την έννοια ότι μου είναι κομμάτι δύσκολο να μου συμβεί ένα "εξωτερικό" γεγονός και να μην έχει απήχηση στον "εσωτερικό" μου κόσμο και τούμπαλιν.
    Επιπλέον, κατανοώ τις χιαστί περισσότερο σε μια εξέλιξη διελεύσεων ή προόδων και όχι μια στατική του γενέθλιου, με δεδομένο ότι οι 150 μοίρες (ανάλογα με τον πλανήτη) εύκολα γίνονται 135 και λιγότερες ή 144 ή 180.... :bigsmile:
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)