s
Μετενσαρκωση & Μεταθανατιες εμπειριες - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 37

Re: Μετενσαρκωση & Μεταθανατιες εμπειριες

Ο άνθρωπος ήρθε στη γη για κάποιο λόγο. Μερικοί ψάχνουν να βρούν τον σκοπό της ύπαρξης τους, ενώ άλλοι ζουν και πεθαίνουν χωρίς καν να έχουν συνειδητοποιήσει βασικές έννοιες της ζωής.
    Η ψυχή δεν γεννήθηκε ποτε, άρα ούτε πρόκειται να πεθάνει. Το σώμα σαν ρούχο της ψυχής είναι προσωρινό και η μορφή του στην επομενη ζωή εξαρτάται από εκδηλώσεις και συμπεριφορές της τωρινής. Όπως φυσικά συμβαίνει και με την εξέλιξη μας.
    Υποτίθεται ότι ο άνθρωπος σε κάθε επίσκεψη του στη γη προοδεύει πνευματικά όλο και περισσότερο, μέχρι να φτάσει σε ανωτερα επίπεδα πνευματικότητας. Η γήινη ζωή τότε παύει να συνεχίζεται και η ψυχή κατοικεί πλέον σε ανωτερους πλανήτες. Η πνευματική εξέλιξη επιτυγχάνεται με την ένωση του ανθρώπου και το θείο, τον Δημιουργό, τον Θεό, την Ανώτερη Δύναμη του Σύμπαντος (ότι εκφράζει τον καθένα).
    Αυτή η ένωση γίνεται είτε ασυνείδητα, είτε συνειδητά. Πλέον στην εποχή μας που όλα έχουν εξελιχθεί, πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν η έχουν ακούσει τουλάχιστον, τη λέξη διαλογισμός. Μέσω του διαλογισμού λοιπόν, αφυπνίζεται αυτή η ανώτερη δύναμη (ενέργεια) που όλοι έχουμε μέσα μας και που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή. Αυτό είναι που πρέπει να ανακαλύψει ο άνθρωπος για μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη ζωή και αν επιθυμεί ουσιαστική εξέλιξη και όχι επιφανειακή(ματαιοδοξία), στην σύντομη γήινη ζωή μας.

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ Η ΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.:sick:
    ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ...ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ..?ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..................

3. Re: Μετενσαρκωση & Μεταθανατιες εμπειριες

Quote Originally Posted by ελι View Post
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΕΓΚΡΙΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ Η ΤΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.:sick:
    Είναι πολύ λογικό αυτό, και οι έρευνες εξάλλου είναι γνωστές. Ένας φίλος δε είχε την απορία πώς όλοι όσοι έχουν την εμπειρία της εξωσωματικής αντίληψης βλέπανε από επάνω την εικόνα του εαυτού τους και των άλλων και ποτέ κανένας δεν έβλεπε από ...κάτω.
    Από όλη την έρευνα όμως, αν ζητούμενό μας είναι η αλήθεια, δεν πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε ούτε να χαιρόμαστε. Επιπλέον, το νοητικό μας κέντρο δεν μπορεί να είναι και ο μοναδικός παράγοντας αντίληψης των πραγμάτων. Η αλήθεια θέλει δρόμο ακόμα, πολύ δρόμο...
    Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by ελι View Post
    ΕΓΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ...ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ..?ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..................
    Αγαπητή έλι

Για το πρώτο μέρος που αφορά τους ψυχολόγους, υπάρχει αυτή η άποψη, αλλά είναι θέμα φιλοσοφίας της ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δικαίωμά τους να θεωρούν ότι όλα ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε αυτήν την ενσάρκωση. Με μία τέτοια προσέγγιση, είναι φυσικό να προσπαθούν να εξηγήσουν με αυτό τον τρόπο την εμπειρία που είναι μεταθανάτια. Έχουν αποκλείσει την ύπαρξη ψυχής μετά τον θάνατο. Είναι δεδομένο γι'αυτούς.

Για όσους δέχονται την ύπαρξη ψυχής μετά και προ, αυτής της ενσάρκωσης, υπάρχει η θεωρία της τελειοποίησης της ψυχής του καθενός μας για να εξελιχθούμε και να μπορέσουμε να φθάσουμε στην Θεία Αρχή, από όπου προερχόμαστε και να ενωθούμε πάλι μαζί Της. Κάτω από αυτήν την διαδικασία υπάρχει η προσέγγιση της μετεμψύχωσης και της μετενσάρκωσης.

Η μετεμψύχωση πρεσβεύει την διαρκή επαναφορά στη γη, μέχρι την τελειοποίηση, με ένα αριθμό ζωών σε ανθρώπινα σώματα (ο Πυθαγόρας,ο Βούδας κα είχαν αυτή την άποψη) και όταν αυτό δεν μας βοηθήσει να γίνουμε "τέλεια όντα", υπάρχει μία παλινδρόμηση, όπου περνάμε από το ορυκτό, το φυτικό και το ζωικό βασίλειο, μέχρι να ξαναμπούμε στο ανθρώπινο.
    Η μετενσάρκωση δέχεται την επαναφορά μόνο στα ανθρώπινα σώματα. Λέγεται πως ξεκίνηση η διαδρομή αυτή κυρίως μετά την έλευση του Ιησού, όπου κάθε ψυχή πήρε ένα είδος "χάρης" να αποφύγει την δύσκολη διαδρομή από όλα τα βασίλεια και να προσπαθήσει να τελειοποιηθεί μόνο σε ανθρώπινη μορφή.
    Οι Βουδιστές όμως πιστεύουν ακόμη στην μετεμψύχωση.

Στην προσωπική αναζήτηση του καθενός έγκειται η επιλογή και να γνωρίζετε, πως όταν η ψυχή σας είναι έτοιμη να "ακούσει" θα βρείτε την πόρτα της αναζήτησης που πρέπει να διαβείτε. Ας είστε ανοιχτή, αλλά όχι εύπιστη.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Συμφωνώ και συντάσσομαι με ό,τι γράφει η Yeshoda

Όνομα:
    Γεωργία

Εμένα πάλι η γνώμη μου περί του θέματος είναι ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάποιες φορές αναιρούν αυτή την άποψη που έχω, θέλω να πιστεύω αυτό. Πιστεύω πως αυτά τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ ψάξιμο...:worried:
    I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
    I like beeing unperfect...

Quote Originally Posted by zeta1987 View Post
    Εμένα πάλι η γνώμη μου περί του θέματος είναι ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή. Αν και υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάποιες φορές αναιρούν αυτή την άποψη που έχω, θέλω να πιστεύω αυτό. Πιστεύω πως αυτά τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ ψάξιμο...:worried:
    Είναι απαράβατο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να πρεσβεύει ότι θέλει να πιστεύει και είναι εξαιρετίκά έντιμο να παραθέτει ότι, αυτό επιθυμεί να πρεσβεύει.

Το δικαίωμα όμως αυτό δεν τόχει η επιστήμη,
    η οποία καλείται να υποστηρίζει ή να απορρίπτει τεκμηριωμένα,
    και η γνώση να είναι συνέπεια έρευνας και ακριβολογικής θεώρησης και όχι πίστης.

Έτσι, ο κάθε άνθρωπος που επικαλείται και αυτοπροσδιορίζεται ως επιστήμων,
    όπως και ο ψυχολόγος,
    έχει υποχρέωση να προάγει την αυστηρά επιστημονική θεώρηση
    και όχι τις προσωπικές του δοξασίες,
    προσπαθώντας να δώσει κύρος στους δογματισμούς του,
    ενδεδυμένος τον τίτλο του επιστήμονα.

Είναι κρίμα που η υπερβολική εξιδείκευση, απομάκρυνε τον κάθε ειδήμονα από την γενική γνώση των άλλων επιστημών.
    Γιατί, ο κάθε π.χ. ψυχολόγος, αν αναλογιζόταν την βιολογική εξέλιξη του πλανήτη και κάθε είδους ξεχωριστά, σε συνάρτηση με την όμορφη συμμετρία και αναλογία που παρατηρεί η επιστήμη της φυσικής στο Σύμπαν,
    κατ' ανάγκη συντασσόμενος με το Ερμητικό ρητό, "όπως πάνω έτσι και κάτω",
    θα ήταν περισσότερο προσεκτικός απέναντι στις βαθιά ενορατικές διδασκαλίες της εσωτερικής επιστήμης

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by Πασχάλης View Post

Είναι κρίμα που η υπερβολική εξιδείκευση, απομάκρυνε τον κάθε ειδήμονα από την γενική γνώση των άλλων επιστημών.
    Γιατί, ο κάθε π.χ. ψυχολόγος, αν αναλογιζόταν την βιολογική εξέλιξη του πλανήτη και κάθε είδους ξεχωριστά, σε συνάρτηση με την όμορφη συμμετρία και αναλογία που παρατηρεί η επιστήμη της φυσικής στο Σύμπαν,
    κατ' ανάγκη συντασσόμενος με το Ερμητικό ρητό, "όπως πάνω έτσι και κάτω",
    θα ήταν περισσότερο προσεκτικός απέναντι στις βαθιά ενορατικές διδασκαλίες της εσωτερικής επιστήμης
    Πολύ ωραία η τελευταία κυρίως παρατήρησή σας!

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Φωτεινή

Θα συμφωνήσω απόλυτα, κι εγώ!:bigsmile:

Χρειάζεται να υπάρχει σφαιρική άποψη και διευρυμένη αντίληψη στις επιστήμες γενικώς και πολύ περισσότερο σε αυτές που ασχολούνται με την ψυχή μας.
    ¶λλωστε κάποτε δεν υπήρχε καν, για παράδειγμα η ίδια η ψυχολογία ως επιστήμη ...και τους πρωτεργάτες της,τους αντιμετώπισαν με δυσπιτία(το λιγότερο).
    Σήμερα όμως εχει γίνει αποδεκτή ως κλάδος της ιατρικής.

Γενικά θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε "ανοιχτοί" σε όλες τις απόψεις και φιλοσοφίες και να αποφευγουμε τον δογματισμό.
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Όνομα:
    Γεωργία

Quote Originally Posted by Πασχάλης View Post
    Είναι απαράβατο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να πρεσβεύει ότι θέλει να πιστεύει και είναι εξαιρετίκά έντιμο να παραθέτει ότι, αυτό επιθυμεί να πρεσβεύει.

Το δικαίωμα όμως αυτό δεν τόχει η επιστήμη,
    η οποία καλείται να υποστηρίζει ή να απορρίπτει τεκμηριωμένα,
    και η γνώση να είναι συνέπεια έρευνας και ακριβολογικής θεώρησης και όχι πίστης.
    Αυτό είναι αλήθεια, ότι η επιστήμη έτσι ακριβώς πρέπει να λειτουργεί όπως ανάφερες και όχι όπως ένας κοινός άνθρωπος! Εγώ ανοιχτή είμαι σε διάλογο για το οποιοδήποτε θέμα απλά αυτό το θέμα με την μετενσάρκωση δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχω ζήσει σε άλλη ζωή και ότι πρόκειται να ξαναζήσω! Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνει κάτι τέτοιο όμως... Απλά δεν μπορώ ίσως να το συνειδητοποιήσω!
    I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
    I like beeing unperfect...

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)