s
Τελικός Κυρίαρχος σε Χάρτη; - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 43
    Όνομα:
    Τίνα

Re: Τελικός Κυρίαρχος σε Χάρτη;

Έφη αυτό που κάνω εγώ είναι να ξεκινώ όπως είπα με τον χορηγό του Ήλιου (κυβερνήτη), έχουμε για παράδειγμα Ήλιο στον Ταύρο άρα συνεχίζουμε με την Αφροδίτη. Αφροδίτη στον Αιγόκερω άρα Κρόνος και πάει λέγοντας. Η λογική του τελικού κυβερνήτη έχει την έννοια του να βρούμε ποιός είναι ο πιο δυνατός πλανήτης μες τον χάρτη, σε ποιον καταλήγουν δηλαδή όλες οι ενεργειες των πλανητών. Αυτό όμως είναι σχετικό γιατί έτσι δεν υπολογίζουμε καθόλου αν είναι γωνιακός ένας πλανήτης ή όχι ή αν σχηματίζει όψη με τα φώτα ή τον ωροσκόπο.

Ο 2ος τρόπος είναι να δούμε με ποιούς πλανήτες κάνουν περισσότερες όψεις τα φώτα και ο ωροσκόπος και σύμφωνα με τη θέση, τίτλους, γωνιακούς κτλ. να βρούμε τον ποιό δυνατό πλανήτη μέσα στον χάρτη.

Υπάρχει και τρίτος τρόπος αλλά δεν τον θυμάμαι . Κάπου στο σάιτ είχε γράψει ο Χρήστος ο Άρχος ένα τέτοιο άρθρο μου φαίνεται. Με λίγα λόγια αυτό γίνεται για να δούμε ποιός πλανήτης ή ποιοί πλανήτες υπερέχουν σ' ένα ωροσκόπιο.

Όνομα:
    ΕΦΗ

Τινα μου σ ευχαριστω πολυ!! Εγραψες την χρυση φραση, "δευτερος τροπος", και μου ελυσες καθε απορια.

Όνομα:
    ΕΦΗ

Συμπληρωματικα θυμηθηκα, οτι σαν επικυριαρχος αναφερεται επισης ο πλανητης, που βρισκεται ακριβως πισω απο τον ηλιο.

Ισως αυτο να ειχε αναφερθει απο το κο Αρχο σε αρθρο του.

Ηταν πανευκολο να τον βρω μεσα στο δικο μου χαρτη .Εβγαζε ματι ...Πλουτωνας στον 4ο σε τετραγωνο με ωροσκοπο ..Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Ρωμη ....:lol

Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    Μάλλον δεν θα έπρεπε να το κουράζουμε άλλο αλλά Κοραλλία, να δεχτώ ότι η Αφροδίτη έχει μια κάποια ισχύ επειδή βρίσκεται σε ζώδιο της Γης. Αν και αυτό θα σήμαινε ότι έχει την ίδια ισχύ όταν βρίσκεται στην Παρθένο, που παραδοσιακά και μοντέρνα είναι σε πτώση.

Η αμοιβαία υποδοχή δεν κατάλαβα που κολλάει. Όταν ο Κρόνος είναι κυρίαρχος στο δικό του ζώδιο και κυβερνήτης της Αφροδίτης. Και η Αφροδίτη έχει κάποια ισχύ λόγω τριπλότητας αλλά δεν ασκεί καμία επιρροή πάνω στον Κρόνο, δεν βλέπω κάτι αμοιβαίο. Απλά ο Κρόνος έχει υποδεχτεί την Αφροδίτη στο ζώδιο του.
    Δημήτρη μου,

στην παραδοσιακή αστρολογία και στην ωριαία όντως η Αφροδίτη στην Παρθένο θεωρείται ότι έχει την πτώση της αλλά ταυτόχρονα έχει και θεμελιώδη δύναμη από τριγωνοκρατία. Γι' αυτό και στην ωριαία όταν η Αφροδίτη είναι στην Παρθένο θεωρείται ότι θα δώσει κάτι αρνητικό στο θέμα αλλά με ελαφρότερες συνέπειες.

Στην σύγχρονη αστρολογία δεν έχει νόημα αυτό που συζητάμε και δεν χρησιμοποιούνται αυτές οι τεχνικές. Στην ωριαία αστρολογία όμως η αμοιβαία υποδοχή από τριγωνοκρατία θεωρείται σημαντική υποδοχή, όχι τόσο σημαντική όσο η υποδοχή από κυριαρχία και έξαρση αλλά αρκετά σημαντική. Αν έχουμε για παράδειγμα σ' ένα ωριαίο την Αφροδίτη στους Διδύμους και τον Κρόνο στην Παρθένο είναι σε αμοιβαία υποδοχή από τριγωνοκρατία (ο ένας βρίσκεται στην τριγωνοκρατία του άλλου) και οι πλανήτες αυτοί αν είναι σημειοδότες της ερώτησης θα το θεωρήσουμε θετική ένδειξη.

Στην σύγχρονη γενέθλια αστρολογία δεν κοιτάμε τέτοιες υποδοχές αλλά στην ωριαία η υποδοχή από τριγωνοκρατία λειτουργεί πολύ.

Όνομα:
    Τίνα

Όλα όσα εγραψε η Κοραλλία είναι πολύ πολύ σωστά όμως το θέμα με τον "προτελευταίο" κυρίαρχο είναι πολύ πιο απλό. Ο προτελευταίος (έλεος πια με τις ορολογίες) κυρίαρχος είναι ο πλανήτης που βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον τελευταίο. Για παράδειγμα, Ηλιος στον Τοξότη, Δίας στην Παρθένο, Ερμή στον Τοξότη, Δίας στην Παρθένο. Ο Ερμής είναι ο προτελευταίος πλανήτης και βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον τελευταίο τον Δία. Αυτό είναι όλο και τίποτα περισσότερο, εγώ βέβαια όπου το δω αυτό δεν μιλώ για "προτελευταίο" κυρίαρχο αλλά για δυο τελικούς κυρίαρχους και τελειώνει εκεί το θέμα.

Κα. Ζαχαριάδου,

όταν ο προτελευταίος ΔΕ βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον τελευταίο, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.. έτσι;

8. Re: Τελικός Κυρίαρχος σε Χάρτη;

Παρακολουθω τη συζητηση απο την αρχη και προσπαθησα και στο δικο μου χαρτη να βρω τον κυριαρχο, αλλα ματαια. Ξεκινω με τον 1ο τροπο της κ. Ζαχαριαδου, ηλιος στον αιγοκερω, αρα κρονος, κρονος στον αιγοκερω. μετα...? κοιταξα τις οψεις των πλανητων και σε σχεση με τον ωροσκοπο και δεν υπαρχει μονο ενας πλανητης που να σχηματιζει τις περισσοτερες οψεις. Κοιτω τα φωτα, ειμαι γεννημενη σε πανσεληνο και τα φωτα ειναι σε αντιθεση μεταξυ τους, οτι αντιτοιθεται στην σεληνη αντιστροφως αντιτιθεται και στον ηλιο. Ο διας εχει μερικες αξιολογες χιαστι με ηλιο, ουρανο, μεσουρανημα, και εξαγωνο με ωροσκοπο και ειναι 2ος κυβερνητης του ωροσκοπου (ιχθυς). Ο διας ομως βρισκεται σε αμοιβαια υποδοχη με την αφροδιτη (διας στον ταυρο, αφροδιτη στον τοξοτη) τοξοτης αρα διας....?????
    δεν ειμαι σιγουρη οτι μπορω να βρω τον κυριαρχο, αν χρησιμοποιησω τη μεθοδο με τις οψεις...

Όνομα:
    Τίνα

Λένα μου δεν γνωρίζω πόση ισχύ μπορεί να έχει ή όχι (εξαρτάται από τη θέση του κι αν είναι γωνιακός) σίγουρα όμως δεν είναι ο τελικός κυρίαρχος.

Τόνια τελικός κυρίαρχος είναι ο Κρόνος. Τώρα για τη 2η μέθοδο, δεν είναι τόσο απλή...θα πρέπει να βρεις τους πλανήτες που σχηματίζουν όψεις με φώτα και ωροσκόπο και να τους αξιολογήσεις σύμφωνα με τη θέση τους. Η αντίθεση του Ήλιου/Σελήνης δεν δέχεται καμία άλλη όψη; Πάντως ο Κρόνος είναι δυνατός στον χάρτη σου αφού βρίσκεται σε κυριαρχία, αν σχηματίζει και όψη με τα φώτα ή τον ωροσκόπο και είναι και γωνιακός ενδυναμώνεται ακόμη περισσότερο.

10. Re: Τελικός Κυρίαρχος σε Χάρτη;

Κ. Ζαχαριαδου ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε!
    Οπως σωστα θυμαστε, τα φωτα ειναι σε αντιθεση μεταξυ τους. Η μεν σεληνη βρισκεται σε αντιθεση με κρονο, ουρανο, ποσεοδωνα και ερμη ο δε ηλιος σε συνοδο με τα παραπανω. Η σεληνη σχηματιζει μια χιαστει με την αφροδιτη και ο διας χιαστι με ηλιο, ουρανο και μεσουρανημα και εξαγωνο με ωροσκοπο. Οι δε διας και αφροδιτη βρισκονται σε αμοιβαια υποδοχη. Επειδη εχω και ωροσκοπο ιχθυ, σκεφτηκα πως ισως και ο διας (μεσω αφροδιτη και τοξοτη) και με τις οψεις που σχηματιζει, ισως ειναι αυτος κυριαρχος του χαρτη, αν και δε βρισκεται σε γωνιακο οικο. Η σεληνη και ο Ηλιος καθως και ολοι οι παραπανω πλανητες του στελιουμ, βρισκονται σε γωνιακους οικους. Τωρα κατα ποσο βοηθησα ή μπερδεψα...θα δειξει!

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)