- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 46
Thread: Προοδευμένος Άρης
-
06-12-2011, 07:35 PM #21
Re: Προοδευμένος Άρης
alkmini,
στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις, κάθε μέρα από τα γενέθλια μας (από την ημερομηνία της γέννησής μας) ισούται συμβολικά μ' ένα χρόνο της ζωής μας. Έτσι, αν θέλουμε να δούμε τι γίνεται στα 20 μας χρόνια θα πρέπει να μετρήσουμε 20 μέρες από την ημερομηνία της γέννησης μας και να καταστρώσουμε ένα χάρτη για εκείνη την μέρα. Οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις καταστρώνονται από γενέθλια σε γενέθλια, όπως κι η ηλιακή επιστροφή.
Ο χάρτης αυτός θα ισχύει για ένα χρόνο, δηλαδή στο παράδειγμά μας, μέχρι τα 21α γενέθλια μας ή 21 μέρες μετά την ημερομηνία της γέννησής μας. Η ανοχή των προοδευμένων πλανητών που δίνουμε είναι η πραγματική τους κίνηση. Στο παράδειγμα μας, είναι η κίνηση που θα κάνουν από την 20η μέχρι την 21η μέρα από την ημερομηνία της γέννησή μας. Μετράμε δηλαδή την κίνηση των πλανητών από χρονιά σε χρονιά.
Δημήτρη, είμαι πολύ αυστηρή στις ανοχές των όψεων στα προοδευτικά, για τους λόγους που εξηγώ πιο πάνω. Δεν μπορεί κανείς να υπερβαίνει τις ανοχές γιατί τότε "προχωρά" στην επόμενη χρονιά ουσιαστικά και θα πέσει έξω χρονικά στον προσδιορισμό των γεγονότων. Για να λειτουργήσει μια όψη στα προοδευτικά έξω από την ανοχή της πρέπει να συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως το να ενεργοποιείται πολύ αυτή η όψη από άλλες όψεις είτε μέσα στον προοδευτικό χάρτη είτε από όψεις με τράνζιτς.
Η Σελήνη, φυσικά, δεν έχει ανοχή 13ο για τις όψεις της αλλά οι 13ο είναι για όλη την χρονιά που εξετάζουμε. Υπάρχει άλλη διαδικασία υπολογισμού της μηνιαίας κίνησης της Σελήνης, για να βρούμε πόσο κινείται κάθε μήνα μέσα στην χρονιά και αυτή είναι η ανοχή που δίνουμε στις όψεις της.
-
06-12-2011, 10:45 PM #22
Αν καταλαβαίνω καλά αυτό το μία μέρα για ένα χρόνο δεν το παίρνεις για τη Σελήνη; Γιατί μιλάς για μηνιαία κίνηση της Σελήνης και να βρούμε πόσο κινείται κάθε μήνα μέσα στη χρονιά; Κάθε μήνα η Σελήνη διανύει όλο το ζωδιακό. Τι θα πει οι 13 μοίρες είναι για όλη την χρονιά; Για όλους τους πλανήτες θεωρείς ότι η ημερήσια κίνησή τους αντιστοιχεί σε όλη τη χρονιά. Αλλά αν αυτό το πάρουμε σαν ανοχή όψης θα πρέπει να πάρουμε για την Σελήνη 13ο κάτι που φυσικά δεν ισχύει.
Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι θεωρείς για τη Σελήνη.
-
07-12-2011, 11:50 AM #23
Δημήτρη μου,
δεν είναι εύκολο σύστημα οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις αλλά έχουν μια πολύ δομημένη λογική. Ας δούμε ένα πραγματικό παράδειγμα για να μπορεί να το κοιτάξει όποιος θέλει.
Ας πάρουμε ένα παιδί που γεννήθηκε στις 6/5/2000 και ας πάρουμε ότι γεννήθηκε στις 2 μ.μ. στην Αθήνα για να μην χρειαστεί να προσαρμόσουμε στην ώρα γέννησης τις πλανητικές θέσεις. Αν θέλουμε να δούμε τι θα γίνει στα 3 του χρόνια, θα κάνουμε τον προοδευτικό του χάρτη για 3 μέρες μετά τα γενέθλια του, δηλαδή ο προοδευτικός χάρτης θα γίνει με ημερομηνία 9/5/2000.
Για να μελετήσουμε σωστά αυτό τον προοδευτικό χάρτη θα πρέπει να κάνουμε ταυτόχρονα και τον προοδευτικό χάρτη για την επόμενη μέρα (10/5/2000) για όταν θα κλείνει τα 4 χρόνια του. Έτσι μπορούμε να εξετάσουμε σωστά όλες τις κινήσεις των πλανητών για όλη την χρονιά του, από την στιγμή που κλείνει τα 3 χρόνια του μέχρι την στγμή που θα κλείσει τα 4 χρόνια του.
Στις 9/5/2000 (όταν κλείνει 3 χρόνων) βλέπουμε ότι η Σελήνη βρίσκεται στις 1ο.45' του Λέοντα. Στις 10/5/2000 (όταν κλείνει 4 χρόνων και επομένως ξεκινά ο επόμενος προοδευτικός χάρτης) η Σελήνη βρίσκεται στις 15ο.48΄του Λέοντα. Δηλαδή, μέσα σ' εκείνη την χρονιά που εξετάζουμε η Σελήνη θα κινηθεί 14ο.03΄. Αυτή θα είναι η κίνησή της μέσα σε όλη την χρονιά.
Τώρα αν θέλουμε να δούμε τι όψεις θα κάνει η Σελήνη κάθε μήνα μέσα στην συγκεκριμένη χρονιά θα πρέπει με ορισμένους υπολογισμούς να βρούμε την μηνιαία της κίνηση. Αυτή η μηνιαία της κίνηση θα είναι η ανοχή που θα δίνουμε στις όψεις της Σελήνης για κάθε μήνα μέσα στην συγκεκριμένη χρονιά.
Στο παράδειγμά μας, η Σελήνη θα κινείται περίπου 1ο.10΄κάθε μήνα. Αυτό τον αριθμό θα τον προσθέτουμε στην θέση της Σελήνης κάθε μήνα και με αυτή την ανοχή θα εξετάζουμε τι όψεις κάνει. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αυτή την ακρίβεια θα πέσουμε έξω χρονικά. Αν για παράδειγμα, δίνουμε στην Σελήνη μια μοίρα ανοχή κάθε μήνα, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε πέσει έξω... 2 μήνες!Last edited by Κοραλλία Μόζορα; 07-12-2011 at 11:59 AM.
-
07-12-2011, 02:16 PM #24
Οπότε καταλαβαίνω ότι ο γενικός κανόνας σου ότι η ημερήσια κίνηση κάθε πλανήτη (που είναι ταυτόχρονα ετήσια κίνηση με τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις) είναι ταυτόχρονα και η ανοχή των όψεων του, δεν ισχύει για τη Σελήνη. Ειδικά για αυτήν παίρνεις την απόσταση που διανύει σε ένα μήνα κι όχι σ’ ένα έτος, πάντα με τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Νομίζω χρειαζόταν η διευκρίνηση.
Γενικά συμφωνώ με την ανοχή στις όψεις περίπου στην 1 μοίρα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζονται τόσοι υπολογισμοί. Ούτε καταλαβαίνω ακριβώς τι θα πει «θε πέσουμε έξω ... 2 μήνες». Για παράδειγμα, ένας προοδευμένος Ήλιος έχει ανοχή στις όψεις του 1 μοίρα, απόσταση που θα διανήσει όλη τη χρονιά. Αυτό δεν μας λέει αν θα συμβεί κάτι τον 3ο μήνα, τον 5ο ή τον 11ο. Βασικά διαφωνώ και με το να κοιτάμε τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις μόνο στα γενέθλια. Τα υπολογιστικά προγράμματα μας δίνουν τη δυνατότητα να τις δούμε οποιαδήποτε μέρα. Γιατί δηλαδή να υπολογίσω τη Σελήνη στα γενέθλια και μετά να προσθέτω μηνιαίες κινήσεις και ανοχές και να μην δω κατευθείαν τη θέση της όποια μέρα με ενδιαφέρει; Ή να δω πότε μια όψη της θα γίνει ακριβείας αν πιστεύω ότι τότε θα εκδηλωθεί ένα γεγονός.
Προτιμώ να βλέπω τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις σαν τις διελεύσεις, δηλαδή να υπολογίζονται για οποιαδήποτε μέρα, κι όχι σαν την ηλιακή επιστροφή. Όχι δηλαδή σαν ένα γεγονός που συμβαίνει μια φορά και χαρακτηρίζει ένα έτος. Όπως και οι διελεύσεις, έχουν μια ανοχή που δείχνει πότε ενεργοποιείται μια όψη. Αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε μέρα κι όχι από γενέθλια σε γενέθλια.
-
07-12-2011, 04:01 PM #25
Δημήτρη μου,
κατ' αρχήν να πω ότι δεν είναι ο γενικός κανόνας "μου" αλλά αυτοί είναι οι κανόνες που ισχύουν για τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Δεν τους ανακάλυψα εγώ.
Ναι, την Σελήνη, επειδή καλύπτει μεγάλη απόσταση σε μια μέρα/χρόνο την κοιτάμε ανά μήνα. Κι αυτό το κάνουμε επειδή η Σελήνη είναι το μόνο σώμα στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις που μπορεί να μας βοηθήσει στον χρονικό προσδιορισμό ενός γεγονότος.
Τι εννοώ με την φράση "θα πέσουμε έξω 2 μήνες". Αν δίνουμε ανοχή στην Σελήνη μια μοίρα τον μήνα, στους έξι μήνες (στην μέση της χρονιάς) θα έχουμε προχωρήσει την Σελήνη 6ο ενώ η Σελήνη μπορεί να έχει προχωρήσει 7ο κι αν είναι μέρα γρήγορης ταχύτητας μπορεί και περισσότερο από 7ο. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πέσει ήδη έξω στις προβλέψεις μας κατά ένα μήνα. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε πέσει έξω 2 μήνες και μπορεί και περισσότερο.
Είναι σωστό όμως αυτό που λες ότι τα υπολογιστικά προγράμματα μας δίνουν ανά πάσα στιγμή τις θέσεις. Αυτό μας βοηθά να δούμε πού έχουν φτάσει οι πλανήτες και η Σελήνη μέσα στην χρονιά.
Τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι καλύτερα να τις κοιτάμε από γενέθλια σε γενέθλια για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έτσι βλέπουμε καθαρά τις ανοχές των πλανητών και πότε θα γίνει μια όψη και έτσι ξέρουμε ποια χρονιά θα ενεργοποιηθεί ένα γεγονός. Αν δεν κοιτάμε σωστά τις ανοχές μπορεί ένα γεγονός που υπολογίζουμε μέσα σε μια χρονιά να έχει γίνει την προηγούμενη ή να γίνει την επόμενη. Υπάρχουν πλανήτες που αν δεν υπολογίσουμε σωστά την ανοχή τους μπορούμε να πέσουμε έξω πολλά χρόνια.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα από ένα προοδευτικό χάρτη πρέπει να τον συγκρίνουμε με το ηλιακό τόξο και την ηλιακή επιστροφή. Για να συγκρίνουμε 3 συστήματα μαζί πρέπει να έχουμε ένα σταθερό χρονικό πλαίσιο. Αυτό το σταθερό χρονικό πλαίσιο είναι από γενέθλια σε γενέθλια επειδή δεν μπορεί να καταστρωθεί διαφορετικά η ηλιακή επιστροφή.
-
07-12-2011, 05:43 PM #26
Κοραλλία,
Επέτρεψε μου να αμφισβητώ το κατά πόσο «αυτοί είναι οι κανόνες που ισχύουν για τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις», όσο αναφορά τις ανοχές, το πότε τις υπολογίζουμε και την ανάγκη να τις δούμε ταυτόχρονα (την ίδια χρονική στιγμή) με την ηλιακή επιστροφή. Άλλο πράγμα είναι να προσπαθούμε να δούμε ένα γεγονός με διαφορετικά προγνωστικά συστήματα και άλλο να πρέπει να τα υπολογίζουμε όλα την ίδια χρονική στιγμή.
Έτσι δεν βλέπω πραγματικά καμιά διαφορά αν τις υπολογίσουμε στα γενέθλια μας, την πρωτοχρονιά, σε κάποιο σημαντικό γεγονός ή όποτε άλλοτε θέλουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δούμε τις ανοχές των όψεων στα γενέθλια κι όχι οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Αν πρόκειται να αναλύσεις τον χάρτη κάποιου, είναι μαζοχισμός να υπολογίσεις τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις ή και το ηλιακό τόξο στα προηγούμενα γενέθλια και μετά να αρχίσεις να κάνεις αναγωγές στο σήμερα. Υπολογίζοντας ταυτόχρονα και τα επόμενα γενέθλια ώστε να κάνεις πιο ακριβείς αναγωγές. Μπορείς να το κάνεις αυτό σαν προσωπική πρακτική επειδή ίσως έτσι έχεις μάθει και σε βολεύει αλλά μη μου λες ότι αυτοί είναι οι κανόνες που ισχύουν.
Και όσο αναφορά το «να πέσουμε 2 μήνες έξω» στη Σελήνη είναι προφανές νομίζω ότι δεν σκοπέυω να υπολογίσω τη θέση της Σελήνης στα γενέθλια και μετά να αρχίσω να προσθέσω 1 μοίρα για κάθε μήνα, ή 1ο10’ ή 1ο25’ ή όσο τέλος πάντως είναι η ταχύτητα της. Εννοείται ότι θα υπολογίσω κατευθείαν την ακριβή της θέση για όποτε με ενδιαφέρει. Γι’ αυτό δεν κινδυνεύω να πέσω καθόλου έξω.
-
08-12-2011, 01:56 AM #27
Δημήτρη μου,
κατά την γνώμη μου η ακρίβεια στον τρόπο εργασίας είναι που κάνει την διαφορά στην αστρολογία. Λες ότι: "εννοείται ότι θα υπολογίσω κατευθείαν την ακριβή της θέση για όποτε με ενδιαφέρει". Το θέμα όμως είναι ότι αν δεν κάνει κάποιος όλη την δουλειά ώστε να έχει σωστή και καθαρή εικόνα της χρονιάς δεν ξέρει πότε θα τον ενδιαφέρει να υπολογίσει την ακριβή θέση της Σελήνης. Όταν όμως έχει συνολική εικόνα, φυσικά το αστρολογικό του πρόγραμμα θα τον βοηθήσει να εντοπίσει το πότε θα γίνει μια όψη ώστε να μην χρειάζεται να κάνει τους υπολογισμούς στο χέρι.
Κατά την γνώμη μου, το να υπολογίζει κανείς την ηλιακή επιστροφή στα γενέθλια του, τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις την Πρωτοχρονιά και το ηλιακό τόξο το Πάσχα δεν θα τον βοηθήσει να αξιολογήσει αυτά που βλέπει ούτε ως προς το τι θα συμβεί ούτε ως προς το πότε θα συμβεί. Κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει την σημασία μιας όψης στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις αν δεν έχει σημείο αναφοράς τα άλλα δυο συστήματα. Και οι όψεις στις δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι πολλές κάθε χρόνο. Ποιες και με ποιο κριτήριο θα επιλέξει να κοιτάξει "όποτε τον ενδιαφέρει";
Μπορεί να θεωρείς μαζοχισμό, όταν πρόκειται να κοιτάξεις τον χάρτη κάποιου, να κοιτάξεις και λίγο πιο πίσω από το παρόν αλλά έτσι μπορεί να χάσει κανείς σημαντικά πράγματα. Το παρόν δεν είναι ποτέ ξεκομμένο από τις αιτίες και τα γεγονότα που το δημιουργούν.
Γι' αυτά που λες για την θέση της Σελήνης στην τελευταία σου παράγραφο, κι εγώ βλέπω την θέση της Σελήνης κάθε μήνα στον υπολογιστή, δεν το κάνω στο χέρι. Αν όμως δεν υπολογίσεις την μηνιαία της κίνηση πώς θα ξέρεις την ακριβή ανοχή που θα δώσεις για τον μήνα που σε ενδιαφέρει;Last edited by Κοραλλία Μόζορα; 08-12-2011 at 02:29 AM.
-
08-12-2011, 11:16 AM #28
Κοραλλία, δεν θεωρώ λάθος την πρακτική που αναφέρεις. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι αυτός είναι ο κανόνας. Φαντάζομαι συμφωνούμε ότι αν εγώ έχω γεννηθεί Μάρτιο και σκοπεύω να παντρευτώ το Σεπτέμβριο, δεν έχει νόημα να υπολογίσω τις θέσεις των πλανητών τον Μάρτιο και μετά να κάνω αναγωγή για Σεπτέμβριο. Θα πάω κατευθείαν στην ημερομηνία που με ενδιαφέρει.
Από εκεί και ύστερα, το θέμα είναι πως βολεύει κάποιον να δουλεύει. Όπως ξαναέγραψα θεωρώ ότι οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι κάτι δυναμικό που εξελίσσεται μέσα στη χρονιά κι όχι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα γενέθλια και ισχύει για ένα χρόνο με τις απαραίτητες αναγωγές.
Όσο αναφορά το σημείο που ξεκίνησε η κουβέντα, τις ανοχές στις όψεις, και μετά την απαραίτητη διευκρίνηση για την διαφοροποίηση της Σελήνης, νομίζω ότι αυτή η άποψη ότι είναι σχετική με την ταχύτητα των πλανητών έχει τις ρίζες της μάλλον στη λογική της Ωριαίας. Για να δώσω ένα παράδειγμα, αν κάποια χρονική στιγμή ο προοδευμένος Ερμής σχηματίζει όψη με ανοχή 20 λεπτά της μοίρας, εγώ δεν μπορώ να την αγνοήσω. Μπορεί εκείνη τη μέρα / χρόνο ο Ερμής να είναι στάσιμος αλλάζοντας πορεία και να ολοκληρώσει την όψη του σε τρεις μέρες / χρόνια ή και να μην την ολοκληρώσει ποτέ. Αν ήταν χάρτης Ωριαίας θα το λάμβανα υπόψη μου, αλλά σ’ έναν προοδευμένο χάρτη δεν μπορώ να πω ότι επειδή ο Ερμής θα αργήσει να φτάσει την ακριβή θέση της όψης δεν το λαμβάνω υπόψη μου. Και γνωρίζω ότι πολλοί αστρολόγοι ανά τον κόσμο θα κάνουν το ίδιο. Είναι το ίδιο με τη διέλευση trasit. Αν ο Πλούτωνας πλησιάσει μία όψη ακριβείας αλλά μετά γυρίσει ανάδρομος, απομακρυνθεί και επιστρέψει πολύ αργότερα, αυτό δεν σημαίνει πως όταν θα έχει πλησιάσει εγώ θα το αγνοήσω.
Ούτε βέβαια οι όψεις από δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι τόσες πολλές μέσα σ’ ένα χρόνο. Αντίθετα είναι πολύ λίγες για να μπερδευτούμε. Και δεν πιστεύω ότι «οι αιτίες και τα γεγονότα» που δημιουργούν το παρόν βρίσκονται στο παρελθόν των γενεθλίων μας. Χρήσιμη είναι η ηλιακή επιστροφή αλλά μην την κάνουμε πια το Α και το Ω της αστρολογίας.
Αλλά όπως είπα το θέμα είναι πως ο καθένας θεωρεί σωστότερο να δουλεύει. Ευτυχώς η αστρολογία αφήνει μεγάλα περιθώρια προσωπικής επιλογής.
-
08-12-2011, 12:36 PM #29
"Κοραλλία, δεν θεωρώ λάθος την πρακτική που αναφέρεις. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι αυτός είναι ο κανόνας. Φαντάζομαι συμφωνούμε ότι αν εγώ έχω γεννηθεί Μάρτιο και σκοπεύω να παντρευτώ το Σεπτέμβριο, δεν έχει νόημα να υπολογίσω τις θέσεις των πλανητών τον Μάρτιο και μετά να κάνω αναγωγή για Σεπτέμβριο. Θα πάω κατευθείαν στην ημερομηνία που με ενδιαφέρει".
Φυσικά όταν θέλουμε να κοιτάξουμε ένα συγκεκριμένο γεγονός που ξέρουμε ότι θα συμβεί στο μέλλον θα κοιτάξουμε συγκεκριμένα αυτό. Εγώ όμως δεν μιλώ γι' αυτό. Μιλώ για την συστηματική μελέτη του προοδευτικού χάρτη, όταν δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, δεν έχουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες και γεγονότα και ψάχνουμε να τα βρούμε.
"Από εκεί και ύστερα, το θέμα είναι πως βολεύει κάποιον να δουλεύει. Όπως ξαναέγραψα θεωρώ ότι οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι κάτι δυναμικό που εξελίσσεται μέσα στη χρονιά κι όχι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα γενέθλια και ισχύει για ένα χρόνο με τις απαραίτητες αναγωγές".
Κι εγώ θεωρώ τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις (και όλα τα προγνωστικά συστήματα γενικά) κάτι δυναμικό που εξελίσσεται μέσα στην χρονιά. Η διαφωνία μας είναι στο πότε είναι καλύτερα να γίνεται και με ποιο τρόπο το εξετάζουμε.
"Όσο αναφορά το σημείο που ξεκίνησε η κουβέντα, τις ανοχές στις όψεις, και μετά την απαραίτητη διευκρίνηση για την διαφοροποίηση της Σελήνης, νομίζω ότι αυτή η άποψη ότι είναι σχετική με την ταχύτητα των πλανητών έχει τις ρίζες της μάλλον στη λογική της Ωριαίας".
Καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις με την ωριαία.
"Για να δώσω ένα παράδειγμα, αν κάποια χρονική στιγμή ο προοδευμένος Ερμής σχηματίζει όψη με ανοχή 20 λεπτά της μοίρας, εγώ δεν μπορώ να την αγνοήσω. Μπορεί εκείνη τη μέρα / χρόνο ο Ερμής να είναι στάσιμος αλλάζοντας πορεία και να ολοκληρώσει την όψη του σε τρεις μέρες / χρόνια ή και να μην την ολοκληρώσει ποτέ. Αν ήταν χάρτης Ωριαίας θα το λάμβανα υπόψη μου, αλλά σ’ έναν προοδευμένο χάρτη δεν μπορώ να πω ότι επειδή ο Ερμής θα αργήσει να φτάσει την ακριβή θέση της όψης δεν το λαμβάνω υπόψη μου. Και γνωρίζω ότι πολλοί αστρολόγοι ανά τον κόσμο θα κάνουν το ίδιο".
Σ' αυτό που λες για τον ανάδρομο Ερμή θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Εξετάζοντας ένα προοδευτικό χάρτη δεν πρόσεξα ότι η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη. Η Αφροδίτη αυτή ήταν πολύ κοντά στο να σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό. Θεωρώντας την ορθόδρομη λοιπόν, είπα στην γυναίκα αυτή ότι πρόκειται να κάνει παιδί. Και η απάντησή της ήταν "Πάλι; Πριν μερικούς μήνες γέννησα". Ως ανάδρομη η Αφροδίτη είχε ήδη σχηματίσει την όψη με τον Ουρανό και έφερε το γεγονός όταν η όψη ήταν μέσα στην ανοχή της να γίνει με ακρίβεια. Από τα λάθη μας όμως μαθαίνουμε.
Στο παράδειγμα που δίνεις με τον ανάδρομο Ερμή, αυτή η όψη με την διαφορά των 20 λεπτών της μοίρας με τον Ερμή να απομακρύνεται από την όψη μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο αν υπάρχουν άλλες σημαντικές ενεργοποιήσεις και το θέμα είναι ότι δεν μπορεί κανείς να το ξέρει αυτό αν δεν εξετάζει όλα τα συστήματα παράλληλα. Μπορεί να ενεργοποιηθεί μπορεί και όχι και αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς εξετάζοντας μεμονωμένα τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Από την εμπειρία μου πάντως, το πιο πιθανό είναι να μην ενεργοποιηθεί. Το πιο πιθανό είναι να είχε ήδη ενεργοποιηθεί το διάστημα που έκανε την όψη με ακρίβεια.
"Είναι το ίδιο με τη διέλευση trasit. Αν ο Πλούτωνας πλησιάσει μία όψη ακριβείας αλλά μετά γυρίσει ανάδρομος, απομακρυνθεί και επιστρέψει πολύ αργότερα, αυτό δεν σημαίνει πως όταν θα έχει πλησιάσει εγώ θα το αγνοήσω".
Καμιά σχέση δεν έχει ο τρόπος λειτουργίας των τράνζιτ με τις δευτερεύουσες. Στον τράνζιτ Πλούτωνα δίνουμε περίπου 2ο ανοχή. Στον προοδευμένο Πλούτωνα με τίποτα δεν μπορούμε να δώσουμε την ανοχή αυτή.
"Ούτε βέβαια οι όψεις από δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι τόσες πολλές μέσα σ’ ένα χρόνο. Αντίθετα είναι πολύ λίγες για να μπερδευτούμε. Και δεν πιστεύω ότι «οι αιτίες και τα γεγονότα» που δημιουργούν το παρόν βρίσκονται στο παρελθόν των γενεθλίων μας. Χρήσιμη είναι η ηλιακή επιστροφή αλλά μην την κάνουμε πια το Α και το Ω της αστρολογίας".
Υπολογίζοντας και τις όψεις που κάνει η προοδευμένη Σελήνη, οι όψεις στις κατευθύνσεις συνήθως είναι πολλές.
Μα δεν κάνω την ηλιακή επιστροφή το Α και το Ω της αστρολογίας! Ακριβώς το αντίθετο λέω. Το Α και το Ω της αστρολογίας είναι να μελετά κανείς και τα 3 προγνωστικά συστήματα ταυτόχρονα και παράλληλα και επιπλέον τους τράνζιτς. Κάνοντας πιο συστηματική δουλειά έχει συνολική εικόνα και καλύτερα αποτελέσματα.
Φυσικά συμφωνώ μαζί σου ότι ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που εργάζεται.Last edited by Κοραλλία Μόζορα; 08-12-2011 at 12:44 PM.
-
08-12-2011, 01:42 PM #30
Κοραλλία,
Εγώ δεν είπα ότι έχει σχέση η Ωριαία με τις Δευτερεύουσες Κατευθύνσεις. Υπέθεσα από που κατάγεται αυτή η λογική της συσχέτισης της ανοχής όψης με την ταχύτητα. Όπως η λογική του να βλέπουμε τις θέσεις των πλανητών στα γενέθλια μάλλον κατάγεται από την εποχή που οι υπολογισμοί γίνονταν με το χέρι και μοιραία έπρεπε να γίνουν οι υπολογισμοί για κάποιες μέρες εκ των πραγμάτων σημαντικές.
Αυτή η λογική της ταχύτητα των πλανητών μας δίνει ότι μια όψη του προοδευμένου Ήλιου έχει ανοχή 1ο ενώ μια όψη της Σελήνης 1ο15’ για παράδειγμα. Δεν βρίσκω νόημα σε αυτό, πέρα από τη λογική της Ωριαίας στο πια όψη θα σχηματιστεί πρώτη, ποια καθόλου κλπ. Μπορώ να συμφωνήσω ότι μια συγκλίνουσα όψη έχει άλλη δυναμική από μια αποκλίνουσα αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τη δεύτερη θα την αγνοήσουμε επειδή σχηματίστηκε στο παρελθόν.
Ούτε καταλαβαίνω τη λογική να δίνεις 2 μοίρες ανοχή στον Πλούτωνα που σημαίνει ότι μια όψη του (συγκλίνουσα και αποκλίνουσα) μπορεί να διαρκεί 5 χρόνια, ενώ στον προοδευμένο Άρη (που ήταν και το αρχικό θέμα) θα δώσεις μισή μοίρα, επειδή τόσο κατά μέσo όρο διανύει κάθε μέρα / χρόνο. Και φυσικά δεν μίλησα για ανοχή σε όψη προοδευμένου Πλούτωνα, κάτι που δεν υπολογίζω καθόλου αφού ο Πλούτωνας είναι πρακτικά στάσιμος σαν Δευτερεύουσα Κατεύθυνση.
Τώρα, όταν επιμένεις ότι οι όψεις από Δευτερεύουσα Κατεύθυνση είναι πολλές, παίρνοντας ανοχή το πολύ 1 μοίρα και κάτι, δεν ξέρω τι να πω.
Νομίζω όμως ότι το εξαντλήσαμε το θέμα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν συνεχίσουμε μάλλον θα καταλήξουμε σε παρεξηγήσεις που δεν βοηθάνε κανένα.
Καλή συνέχεια
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.