- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;
- Voters
- 185. You may not vote on this poll
-
Ποίηση
34 18.38% -
Θεατρικά έργα
25 13.51% -
Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες
44 23.78% -
Παραμύθια - παιδικά βιβλία
23 12.43% -
Αστυνομικές ιστορίες
42 22.70% -
Νουβέλες
25 13.51% -
Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)
77 41.62% -
Διηγήματα
62 33.51% -
Μυθιστορήματα
131 70.81% -
(Επιστημονικής) φαντασίας
33 17.84% -
Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.
110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Results 21 to 30 of 241
Thread: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
26-06-2007, 04:00 PM #21
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Η αλήθεια είναι πως όντως δεν έχω ασχοληθεί(αν εξαιρέσεις μια προσπάθεια να διαβάσω εσωτερική αστρολογία απ τον ¶λαν Λίο που όμως προτίμησα να την αναβάλλω για άλλη στιγμή...)Απλά ο Αλχημιστής είναι γραμμένος από έναν κύριο για τον οποίο, παρόλο που έχω διαβάσει ομολογουμένως ευχάριστα κάποια βιβλία του,έχω την αίσθηση ότι είναι υπέρ του δέοντος αυτό που αποκαλούμε εμπορικός... Η εσωτερική αστρολογία του ¶λαν Λίο δηλαδή πιστεύω πως θα μπορούσε να λειτουργήσει ως "εγχειρίδιο",ενώ ο αλχημιστής...δεν ξέρω,μπερδεύτηκα τώρα..:sick:
Σχετικά με την ψηφοφορία πάντως,νομίζω πως γίνεται σε κάποιο βαθμό,αν τα χωρίσουμε σε κατηγορίες(πχ λογοτεχνια ελληνική και ξένη,κοινωνικά ,πολιτικά,λευκώματα,άρλεκι :blink:,αστρολογία και τα λοιπά.
Μητσάκος σωστή η παρατήρηση!Ψηφίζω Μικρό Πρίγκηπα.Απλό.λιτό,απέριττ και με τις μεγαλύτερες αλήθειες μέσα.Αν θυμηθώ κι άλλα θα επανέλθω.
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
26-06-2007, 04:10 PM #22
Κι εγώ τον Μικρό Πρίγκηπα τον είχα διαβάσει με αφορμή το σχολικό απόσπασμα που φαντάζομαι οι περισσότεροι έχουμε διδαχθεί στο γυμνάσιο. Τότε με είχε καρδίσει και πώς όχι; Ακόμα και τώρα που πλέον τον διδάσκω, βλέπω πόσο προσιτό και οικείο είναι -έστω αυτό το μικρό απόσπασμα- στις ψυχές των παιδιών και πώς τα μηνύματά του ανακαλύπτονται με μία ευκολία... Γενικότερα πιο μικρή, το έριχνα πιο πολύ στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία: Ζώρζ Σαρρή, Γαλατία Σουρέλη, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου (πωπω τί θυμήθηκα τώρα...), είχα φτιάξει ολόκληρη συλλογή και όλα διαβασμένα τις χειμερινές και κυρίως τις καλοκαιρινές διακοπές....
Την ψηφοφορία, παιδιά, την ετοιμάζουμε... :bigsmile:
-
26-06-2007, 04:52 PM #23
Πω πω βιβλίααααα!!! Και δυστυχώς αυτές τις μέρες παραίδω μια εργασία και δεν μπορώ να συμμετάσχω
Πάντως από μια γρήγορη ματιά συμφωνώ με πολλούς από εσάς...Πολλά τα έχω ήδη διαβάσει άλλα ήρθαν στα χέρια μου και δεν τα διάβασα ποτέ όπως το Ψάχνοντας για κοχύλια ας πούμε!! Ως Καρκίνος δηλ. επιβάλλεται να το διαβάσω????;
Θέωρώ το Μικρό Πρίγκηπα μεγαλειώδες έργο με μεγάλα και πανανθρώπινα νοήματα και αναλλοίωτο στο χρόνο...¶λλωστε τυχαίνει να βρίσκομαι και στην πόλη του!! Στη Λυόν. Έχω διαβάσει κι εγώ γλωσσολογία και τη λατρεύω...αν και στα γαλλικά.
'Οταν διάβασα τον Αλχημιστή και τελείωσα...έμεινα χωρίς κάτι στο μυαλό...και με απορία που έχει τόσο αγαπηθεί από τον κόσμο...Με άφησε κενή... το θεώρησα εξαιρετικά απλό. Δεν ξαναδιάβασα ποτέ Κοέλο από τότε
Είχα έναν καθηγητή κάποτε και φίλο...είχε πολύ ασχοληθεί με τη λογοτεχνία και ιδίως τη Ρώσικη κλασσική ήταν και φιλόλογος ήταν ο μονάδικός άνθρωπος που μου είπε ότι το 1984 είναι ένα βιβλίο με αισιόδοξο μήνυμα! Και με έπεισε! Να φταίει άραγε το ότι είναι Τοξότης???:toung:
Τελευταία θυμήθηκα ένα άλλο βιβλίο που είχα λατρέψει Τα 100 χρόνια μοναξιά ... έχω την αίσθηση ότι έζησα και τα 100..
Κανένας δεν διαβάζει Ζατέλη βρε παιδιά:sad2:??????
Πόσες φορές άνθρωπος είμαι;
-
26-06-2007, 04:58 PM #24
Επίκαιρον
Κεσάτια!
Πάγιον
Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.
-
26-06-2007, 05:02 PM #25
Μια ψηφοφορία θα ήταν ιδανική..Εμένα το θέμα με ενδιαφέρει και προσωπικά για μια εργασία που ετοιμάζω γύρω από το βιβλίο...Έχω σκοπό με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω χρόνο να ανεβάσω ένα ερωτηματολόγιο...ΕΊναι συγκριτική για τη θέση του βιβλίου και την ανάγνωση σε Ελλάδα και Γαλλία αντίστοιχα...Είναι κρίμα αλλά και αναμενόμενο...θα μας φάνε οι Γάλλοι!!!:bigsmile:
Πράγματι διαβάζουν πολύ...και οι Έλληνες το πάνε κατά διαόλου
-
26-06-2007, 05:03 PM #26
Έκτακτη ανακοίνωση! :bigsmile:
Στο συγκεκριμένο θρεντ προστέθηκε ψηφοφορία, με θέμα "τί είδους βιβλία διαβάζετε;", όπου μπορείτε να επιλέξετε (παραπάνω από ένα ειδος) το είδος που διαβάζετε. Αν τυχόν μου έχει ξεφύγει κάποιο, μπορείτε να μου στείλετε ένα μήνυμα για να το προσθέσω!!
-
26-06-2007, 05:13 PM #27
Πλάκα κάνεις???? Και τραγωδία να δεις αισιόδοξη θα μου την πεις!!!!
Πάντως με έπεισε και χαίρομαι που έχεις αυτήν την άποψη αγαπητέ! ¶ρα είμαστε 3!!
Όσο για την παιδική ηλικία έχεις δίκιο...Μπορώ να θυμηθώ εύκολα ταινίες που με συγκλόνισαν αλλά για βιβλία...
έχω χαραγμένο στη μνήμη μου το ¶ξιον εστί που ο πατέρας μου μου το είχε απαγγείλει όλο όταν ήμουν παιδί και μου το εξηγούσε μαζί με πολλά άλλα σε ατελείωτες νυχτερινές και θερινές βόλτες στην παραλία...Αυτό με σημάδεψε για πάντα από την παιδική μέχρι την ενήλικη ζωή μου, δεν το ξεχνώ ποτέ και τον θυμάμαι πάντα τώρα που δεν με συνοδεύει πια.....γιατί ό,τι είμαι σε εκείνον το χρωστώ..
Θυμάμαι επίσης έντονα ότι σαν παιδί έπεσα σε βαρια κατάθλιψη και συγκλονίστικα από το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ....Αυτό είναι μια πολύ πικρή παιδική μου ανάμνηση...δεν ξέρω αν έκανα καλά που το διάβασα τότε...
-
26-06-2007, 05:13 PM #28
Αφού προσθέσω στην όμορφη λίστα που έχει δημιουργηθεί και τον Κηπο του Προφήτη του Καλίλ Γκιμπράν, το "Η μάνα"της Περλ Μπάκ ,καθώς και το Επιστροφή απο την Λήθη του Θεμελη....τα οποία είναι επίσης αγαπημενα (αλλά η ζεστη με κανει να ξεχνάω ΑΚΟΜΗ πιο πολύ. )
Επιβάλλεται επιβάλλεται!
Είχα έναν καθηγητή κάποτε και φίλο...είχε πολύ ασχοληθεί με τη λογοτεχνία και ιδίως τη Ρώσικη κλασσική ήταν και φιλόλογος ήταν ο μονάδικός άνθρωπος που μου είπε ότι το 1984 είναι ένα βιβλίο με αισιόδοξο μήνυμα! Και με έπεισε! Να φταίει άραγε το ότι είναι Τοξότης???:toung:
Τοσα ειπατε για το 1984 , που θα το πάρω να το διαβασω για να εχω άποψη:toung:
Για τον Αλχημιστή θα συμφωνήσω γενικώς ότι δεν μου έκανε ιδιαιτερη εντύπωση.επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
26-06-2007, 05:14 PM #29
ψήφισα αλλά φοβάμαι ότι έκανα μια πατάτα και διπλοψήφισα...:embarrest :embarrest :embarrest
Τι αισιόδοξο βρήκατε στο 1984 βρε παιδιά;
Και μια και μιλάμε για βιβλία έχω να θέσω ένα πολύ βασικό ερώτημα:
Πως διαβάζετε ;
Για να καταλάβετε τι εννοώ ,θα αναφέρω ότι μπορεί να πάρω 3 βιβλία και να τα διαβάζω ταυτόχρονα ,δηλαδή ξεκινάω το ένα και το διαβάζω δυο μέρες,μετά το παρατάω και ξεκινάω το άλλο και μετά το τρίτο και ξανά μανά απ την αρχή,λίγο ακατάστατα δηλαδή!Η απορία μου γεννήθηκε διαβάζοντας ένα ένθετο πριν καμποσο καιρό σε μια εφημερίδα,που είχε ένα χιουμοριστικό άρθρο για τις διάφορες κατηγορίες αναγνωστών κι έψαχνα να βρώ σε ποια ανήκω και λέω ααα λες να έχουν κι άλλοι το χούι μου; :toung:
"Οι πιο όμορφες θάλασσες είναι αυτές που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμη,τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν γεννηθεί ακόμη,τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμη"
-
26-06-2007, 05:21 PM #30
επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.