- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 93
-
30-03-2009, 02:27 PM #21
Re: Ελάτε να ανακαλύψουμε το 10ο πλανήτη...
Αγαπητή Κοραλλία
Έχοντας διαβάσει το πρόσφατο άρθρο μου καταλαβαίνεις ότι έχω μια συγκεκριμένη θεώρηση για το πως μπορεί να επιδρούν οι πλανήτες στην ανθρώπινη εξέλιξη. Και βέβαια δεν υποστήριξα πουθενά ότι μία διέλευση ευθύνεται για όλα. Μπορεί όμως να δίνει το δικό της στίγμα μέσα στο γενικότερο πλαίσιο. Για παράδειγμα η διέλευση του Πλούτωνα από την Παρθένο έφερε στο προσκήνιο τη γενετική μηχανική και τα πυρηνικα εργοστάσια, χωρίς να εμπλέκεται απαραίτητα στον πόλεμο του Βιετνάμ η την "Αποστασία".
Όσο για τη σύνδεση του ονόματος και της μυθολογίας με τις ιδιότητες του πλανήτη θα προτιμούσα να μην το θίξω καθόλου. Είναι ένα γενικότερο ζήτημα, που δεν ανήκει στα πλαίσια αυτής της ενότητας. Πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε ως κεντρικό θέμα κάπου αλλού. Αν επιθυμείς άνοιξε το, γνωρίζοντας ότι η θέση μου είναι αντίθετη με τέτοιου τύπου συνδέσεις, κάτι που φυσικά ισχύει και για την περίπτωση της Έριδας.Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 02:55 PM #22
Γιάννη μου,
η εργασία μου έχει σχέση με την Μέση Εκπαίδευση. Δεν ξέρω, η Έρις έχει σχέση με εκπαιδευτικά θέματα; Δεν έχω διερευνήσει καθόλου τις ιδιότητες και την φύση της και δεν έχω δει πως λειτουργεί ούτε στα προοδευτικά. Θα το κοιτάξω όμως στο ωροσκόπιό μου και θα σου πω.
Είπες στο αρχικό σου ποστ ότι η κοσμική της επίδραση θεωρείται δεδομένη. Σε ποιους τομείς;
-
30-03-2009, 03:26 PM #23
Εμενα ο 11ος μου εχει ακμη στην 15η του κριου αρα βρισκεται εκει κ λογικα επιδρα σημαντικα κοιτωντας τον πινακα που παραδωσατε με τις χρονολογιες (εγω ειμαι το '82).Τελικα ο 11ος μου δεν ειναι τοσο αδειος...
Δεν εχω καταλαβει προς τα ποια εννοια να το ψαξω...με την εννοια της διαπλοκης στις γνωριμιες,φιλιες ,ιδανικα μου???transparente...
-
30-03-2009, 03:33 PM #24
Μυστήρια αυτή η Έρις...βασικό ερώτημα πάντως είναι αυτό της ονοματοδοσίας. Κατά πόσο είναι σωστή? Θέλω να πω ότι όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες έχουν πάρει διόλου τυχαία ονομασία, ονομασία που ταιριάζει στην αστρολογική τους φύση. Πιθανόν το ίδιο να συμβαίνει και εδώ οπότε έχουμε να κάνουμε με έναν πλανήτη παντελώς χαοτικό και άνομο που δεν υπόκεινται σε καμία τάξη. Οι θεοί στο μύθο λέγεται ότι απέφευγαν την Έριδα όπως ο διάολος το λιβάνι καθώς η παρουσία της και μόνο ήταν ικανή να στρέψει τους πάντες εναντίον όλων...Και επειδή κανείς θεός δεν την κάλεσε στο γάμο του Πηλέα με τη Θέτιδα εκείνη τα πήρε στο κρανίο και πήγε στο γάμο όπου χωρίς να την πάρει κανένας χαμπάρι τοποθέτησε στο κέντρο το γνωστό Μήλο της Έριδος με το μήνυμα "τη καλλίστη"...τα επακόλουθα γνωστά...οι Κυρίες του Ολύμπου διεκδίκησαν το μήλο και ήρθαν στα μαχαίρια....και σαν αποτέλεσμα όλων αυτών ο Τρωϊκός Πόλεμος του οποίου ηθικός αυτουργός ήταν η Έρις!
Μία πιθανή ένδειξη της επιρροής της Έριδος είναι η συναστρία της ημέρας που κηρύχτηκε επίσημα ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1939 η Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία και της κηρύττουν τον πόλεμο η Αγγλία, η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και άλλες χώρες. Εκείνες τις ημέρες ο πλανήτης Δίας έκανε τέλεια σύνοδο με την Έριδα στις πρώτες μοίρες του πολεμικού Κριού! Για να βγάλουμε βέβαια κάποια συμπεράσματα χρειάζονται πολλές τέτοιες ενδείξεις.
Από εκεί και πέρα πιστεύω κ. Ριζόπουλε ότι η Έρις αντιστοιχεί σε μία καθαρά ασυνείδητη ενέργεια....η απόσταση των πλανητών από τον Ήλιο αναπαριστά μεταξύ άλλων και την ανθρώπινη συνειδητότητα και από τη στιγμή που η Έρις βρίσκεται πολύ πιο πέρα από τον "τελεολογικό" και σκοτεινό Πλούτωνα τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία παντελώς απροσδιόριστη και ανεξερεύνητη ενέργεια...Δεν αποκλείεται βέβαια με τον καιρό να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και ερμηνεία της Έριδος -εάν όντως υπάρχει κάτι να διερευνηθεί- και ποιός ξέρει, εάν η στιγμή της ανακάλυψής της συμπίπτει με αλλαγές στο ανθρώπινο ασυνείδητο (όπως έχει συμβεί με τους υπόλοιπους "συλλογικούς" πλανήτες) τότε ίσως να έχουμε μπροστά μας την αυγή ενός χαοτικού αιώνα όπου θα κυριαρχεί ο ατομικισμός, η διχόνοια και οι συγκρούσεις (κάτι που ίσως τονιστεί από τη δυναμική είσοδο του Ουρανού στον Κριό από το 2010).
-
30-03-2009, 03:41 PM #25
Αυτό σε ρωτάω τόση ώρα, Γιάννη μου. Ο Τζουπιτέριος σύνδεσε την Έριδα με μια κάπως "άρεια" φύση. Εσύ παράθεσες δυο χρονικές περιόδους που έχουν σχέση με αναγέννηση γραμμάτων και τεχνών. Κι εγώ είπα ότι σ' εκείνες τις περιόδους υπήρχαν και τα δύο. Μπορούν να ισχύουν και τα δύο ως ιδιότητες του ίδιου πλανήτη; Τι φύση αποδίδεις στην Έριδα από τις μέχρι τώρα έρευνές σου;
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πολλές φορές η μυθολογική σύνδεση που γίνεται με τις ιδιότητες των πλανητών είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά. Ιδιαίτερα όταν περνάμε σε συνδέσεις με τον χώρο του εσωτερισμού και της μεταφυσικής εκεί επικρατεί μεγάλη διάσταση απόψεων. Έπειτα πιστεύω πως ο τρόπος που ερμηνεύουμε ένα πλανήτη εξελίσσεται και έχει άμεση σχέση και με τον πολιτιστικό περίγυρο. Όμως ένας βασικός πυρήνας σύνδεσης υπάρχει, π.χ. πλανήτης ¶ρης/¶ρης θεός του πολέμου, πλανήτης Αφροδίτη/Αφροδίτη θεά του έρωτα.
-
30-03-2009, 04:32 PM #26
Αγαπητή Smaragdi
Στην πρώτη ευκαιρία διοργανώστε ένα πάρτι, προς τιμήν της Έριδας, για να δείτε ποιές και ποιούς θα σας κουβαλήσει... Θα είναι μια καλή αρχή για να διερευνήσετε τον 11ο σας.
Κι αν τυχόν μαζευτούν πολλοί Κριοί αυτή θα ...φταίει! Επειδή, από ότι αντιλαμβάνομαι, η 'Ερις βρίσκεται στην ακμή του 11ου σας, σίγουρα επιδρά και στον 5ο. Έχετε πολύ υλικό για ανάλυση!
Ευχαριστώ για τη συμμετοχήΗ εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 05:12 PM #27
Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 05:22 PM #28
Αγαπητή Κοραλλία
Έχω βέβαια μια εικόνα για τη φύση της Έριδας. Όμως δεν επιθυμώ να κατευθύνω κανέναν, πολύ περισσότερο όταν τα στοιχεία δεν επαρκούν. Ο ρόλος μου σε αυτήν τη φάση είναι πρωτίστως συντονιστικός. Για το άλλο θέμα, σου είπα τι μπορείς να κάνεις :bigsmile:Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
30-03-2009, 05:43 PM #29
Καλησπερα, Κυριε Ριζοπουλε πολυ ενδιαφερον το θεμα που ανοιξατε,ομολογω οπως κ οι περισσοτεροι αλλωστε πως την Εριδα δεν την εχω μελετησει καθολου αλλα υστερα απο την προτροπη σας, κ αν το εψαξα σωστα την εχω στις 3 μοιρες του Ταυρου κ στον 11ο οικο.
Αυτο λοιπον που εχω παρατηρησει κ ολοι οσοι με γνωριζουν ειναι, οτι οι Ταυροι για καποιους συγκεκριμενους λογους που δεν θα ηθελα να αναφερω με εκνευριζουν αφανταστα κ γενικα ειμαι μαζι τους αρκετα αυστηρη, να πω ομως πως γενικα εχω πολλες σχεσεις με Ταυρους (μεχρι κ το μικρο μου παιδι ειναι Ταυρος) κ ιδιατερα καλες.
Μεχρι τωρα το ειχα αποδωσει στον γενεθλιο Κρονο μου που βρισκεται στον Ταυρο εξ ου και η αυστηροτητα απεναντι τους κ οι μακροχρονες σχεσεις μου μαζι τους αλλα κ ο σεβασμος, τωρα με βαλατε σε σκεψεις κ νομιζω πως θα μπορουσαν να λειτουργουν κ οι δυο πλανητες.
θα ηθελα να ξερω την γνωμη σας κ ευχομαι καλη συνεχεια στην μελετη σας.
-
30-03-2009, 06:08 PM #30
Έρις στον 12ο μου οίκο, σε τετράγωνα με Ήλιο και Δία που βρίσκονται σε σύνοδο στον 3ο οίκο μου ,σε αντίθεση με Πλούτωνα που βρίσκεται στον 6ο μου οίκο και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα μου που βρίσκεται στον 7ο μου οίκο.
Αναγνωρίζω ίσως εριδες και κρυμμένα θεματα στο δίπολο 6ου και 12ου σχετικά με την αντίθεση με πλούτωνα αλλά για τα υπόλοιπα δεν έχω την παραμικρή ιδέα!:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.