- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 93
-
09-03-2007, 03:42 PM #21
Re: Είπατε Χρόνια Πολλά για... την "Ημέρα της Γυναίκας";
Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
10-03-2007, 11:42 PM #22
έχω τρία αγόρια και μία κόρη πάντα τους λέω ότι πρέπει να φέροντε σωστά στης κοπέλες που κάνουν σχέσεις -17,15,13χρονων αντίστηχα-μην θήγουν,μην λένε για τα προσωπικά τους,να προσέχουν σε θέματα προφύλαξης και υγείας,να σέβονται τα κορίτσια σαν να ήταν μάνα ή αδελφή τουακόμα και όταν τους ρωτάω ο μεγάλος μου λέει ότι νομίζει ότι [πρέπει να μου πει και αν επημένω μου θυμήζει ότι τους έχω πει το σέβομαι
αν οι μητέρες δεν μάθουμε στα αγόρια να σέβοντε το φύλο μας εμείς φταίμε ακούω αλλες αγορομάνες και μου σηκώνετε η τρίχα
όσο για την γιορτη δεν την σχολιάζω
'οσο για τον φεμινησμό σήμερα αγάπες μου μια σωστή και εξυπνη γυναικα πάντα ήταν η κινητήριος δύναμητυης οικογένειας
και όπος λέει η μάνα μου την γυναίκα ο αντρας πρέπει να την ξέρει απο την μέση και κάτω
ήτε γιορτάζει ήτε όχι
-
11-03-2007, 12:59 AM #23
Αυτό ελέγχεται. Αλλά και να είναι ένα αναγκαίο κακό, ας φροντίζουμε να "πονάει" λιγότερο, καθώς, αν είναι τόσο χάλια τα πράγματα και πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά, επιβάλλεται να διαλέγουμε το λιγότερο κακό.
Στις απαρχες του φαινομενου, οσες γυναικες δουλευαν ως μισθωτες, το εκαναν γιατι ηταν αναγκαιο για την επιβιωση τους και για την επιβιωση της οικογενειας τους. Κοινωνικα και οικονομικα ανηκαν στα "κατωτερα στρωματα"
Δεν χρειαζεται να μακρηγορησω επ αυτου, η οικιακη εργασια, αγροτικη, γονικες υποχρεωσεις, ολα "δωρεαν" και στα πλαισια του αυτονοητου
Δυστυχως, ακομη και σε αλλο πλανητη αν μετοικουσαμε, θα ξαναπαιζαμε ολα αυτα τα παιχνιδια εξουσιας και εκμεταλλευσης...
Φιλικά
Υ.Γ. Γιατί καλέ τα έχετε βάλει όλοι με τον φίλο μου τον ¶δωνι;Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
11-03-2007, 03:13 PM #24
Πέσ' τα, ρε μάνα, πέσ' τα Perfect :clapping:
και όπως λέει η μάνα μου την γυναίκα ο αντρας πρέπει να την ξέρει απο την μέση και κάτω είτε γιορτάζει είτε όχιΌποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
11-03-2007, 08:38 PM #25
Οταν θα καταλαβουμε την αξια των ανθρωπων ανεξαρτητως φυλου και ηλικιας τοτε θα σταματησουν αν εχουν και νοημα αυτες οι "γιορτες"
-
12-03-2007, 12:26 PM #26
Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
-
12-03-2007, 01:42 PM #27
-
12-03-2007, 03:14 PM #28
Ναι, την έχω.
Εχεις την ευθυνη μιας μονογονεϊκης οικογενειας
Ας πουμε, επισης, οτι εχεις την οικονομικη δυνατοτητα, να πληρωσεις για να κανουν αλλοι [στην ουσια, αλλες] το μεγαλυτερο μερος αυτων των εργασιων σε μονιμη βαση. Νομιζεις οτι το κοστος ειναι μικρο, αν δεν θελεις -λεμε τωρα!- να εκμεταλλευτεις οικονομικα τις γυναικες που θα αναλαβουν αυτες τις υποχρεωσεις;
Αλλωστε αυτο που εγραψα, εχει να κανει, με την οικονομικη εκμεταλλευση της γυναικας μεσα στα πλαισια της οικογενειας. Με την "αορατη" εργασια.Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
12-03-2007, 03:46 PM #29
Συγγνώμη, αλλά αν θεωρείς ότι εγώ (π.χ.) που εργάζομαι ας πούμε 10 ώρες την ημέρα με τα πήγαινε-έλα, παρακρατώ πόρους που θα έπρεπε να δίνω στην σύζυγό μου, την "εκμεταλλεύομαι", μάλλον οι προσεγγίσεις μας διαφέρουν αρκετά. Δεν το νομίζω όμως. Δεν νομίζω ότι ο σύζυγος είναι αυτός που κάνει κάτι κακό, απλώς είναι και οι δύο ενταγμένοι σε έναν φαύλο κύκλο που από ό,τι είπες και εσύ δεν μπορούμε να τον αναλύσουμε εδώ και έχουν γραφτεί αρκετά. Πιστεύω ότι η σύζυγος/μητέρα/νοικοκυρά δικαιούται αποζημίωση, αλλά από αλλού, όχι από εμένα. Δεν παντρεύτηκα υπάλληλο, γυναίκα πήρα [/quote]
Δεν ξερω αν οι προσεγγισεις μας διαφερουν. Για να το πω απλα: Εχω ακουσει απειρες φορες ανδρες να υποτιμουν τις γυναικες που καθονται στο σπιτι και ασχολουνται με αυτο και με τα παιδια τους. Θεωρουν οτι αυτες "καλοπερνανε" και εκμεταλλευονται τον ανδρα "τους". Ξερω ανδρες, που θελανε η γυναικα τους να μεγαλωσει τα παιδια και να μην δουλευει, και οταν εγινε ετσι, ξαφνικα η γυναικα τους ηταν κατωτερη γιατι δεν "προοδευε", και εχανε επεισοδια απο τις κοινωνικοοικονομικες εξελιξεις, ασχετα αν αυτοι χανανε ολα τα επεισοδια απο τις οικογενειακες....
Δεν υποστηριξα οτι η συζυγος πρεπει να παιρνει μισθο απο τον συζυγο. Πληρης παρανοηση! Ειπα οτι αφου πολυ κοσμο [κυριως ανδρικο] τον καιει η οικονομικη συνιστωσα [τι προσφερει και τι οχι μια συζυγος, μητερα μη εργαζομενη] ας το αναλογιστει ο καθενας χωρις να το θεωρει δεδομενο. :nuts:
***Δεν ξεχνω οτι μια μη εργαζομενη, βασιζεται οικονομικα, στα εσοδα του συζυγου. Κατα εναν τροπο λοιπον "πληρωνεις" μισθο!:toung: :toung:
φιλικα:toung:
**και μη μου πεις που τους βρηκα αυτους τους ανδρες... Ειναι πολλοι περισσοτεροι απ οσο πιστευα σε μικροτερη ηλικια. Δυστυχως!Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
-
12-03-2007, 04:12 PM #30
Είναι ο φαύλος κύκλος που σου έλεγα. Στο πλαίσιο της δημοκρατίας που έχουμε, είμαστε ελεύθεροι να καταναλώνουμε χίλια δυο πράγματα, τα οποία μας προσφέρονται μεν, αδυνατούμε όμως να τα αποκτήσουμε. Έτσι μπαίνουμε στην διαδικασία που μας μεταλλάσσει από συνειδητούς πολίτες σε καταναλωτικά υποκείμενα που όλη την ημέρα τρέχουν να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν πράγματα που δεν τους χρειάζονται ουσιαστικά. Η λογική σου όμως ότι "πληρώνω μισθό" δεν είναι και η καλύτερη γιατί εμένα τον απαίδευτο με οδηγεί στην λογική του "με τον παρά μου ...ώ και την κυρά μου" και δεν νομίζω να το αποδέχεσαι αυτό (όπως και εγώ άλλωστε). ¶λλη, πιστεύω, ότι πρέπει να είναι η βάση που συνδέει δύο συζύγους. Όσον αφορά τώρα αυτούς που θέλουν και την πίτα ολάκερη αλλά και τον σκύλο χορτάτο (δηλαδή την γυναίκα καλή στο κρεβάτι, μαμά στην κουζίνα, κυρία στο σαλόνι, και μητέρα των παιδιών τους σε συνδυασμό με δικές της καλές οικονομικές απολαβές από εργασία) θα πρέπει να επιλέξουν στο τι θέλουν, είναι δικό τους πρόβλημα και καλά θα κάνουν να το λύσουν. Εγώ προσωπικά αυτά τα θέματα τα έχω λυμένα και ουδόλως με απασχολούν :bigsmile:
Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.