s
Nightmare lying here in the dark... - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 21 to 30 of 63

Re: Nightmare lying here in the dark...

Εφιάλτες δεν θυμάμαι να είχα ποτέ , κάποια όνειρα που έχω κατά καιρούς δεί είναι διαισθητικά είτε για ευχάριστα είτε για δυσάρεστα γεγονότα

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Αυτό μπορεί να μην ήταν ακριβώς και όνειρο. Έτσι ενημερωτικά.
    Ακριβώς! Δεν αποκλείεται όντως να είχε βγει από το σώμα της... Αλλά και μόνο στην σκέψη, προσωπικά τρομάζω :scared:

Όνομα:
    Μαιρη

Quote Originally Posted by kia View Post
    Ακριβώς! Δεν αποκλείεται όντως να είχε βγει από το σώμα της... Αλλά και μόνο στην σκέψη, προσωπικά τρομάζω :scared:
    Εκεί πήγε κι εμένα το μυαλό μου μόλις το διάβασα.
    Δεν είναι όμως κάτι το οποίο πρέπει να δημιουργεί φόβο. Το αντίθετο θα έλεγα. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να το πετύχουν συνειδητά και δεν μπορούν.
    Βέβαια, για κάποιον που είναι παρθένος σε τέτοια ζητήματα, πιθανόν να μην είναι και τόσο ευχάριστη εμπειρία.
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

Quote Originally Posted by friary View Post
    Δεν είναι όμως κάτι το οποίο πρέπει να δημιουργεί φόβο. Το αντίθετο θα έλεγα. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να το πετύχουν συνειδητά και δεν μπορούν.
    Βέβαια, για κάποιον που είναι παρθένος σε τέτοια ζητήματα, πιθανόν να μην είναι και τόσο ευχάριστη εμπειρία.
    Ναι έτσι είναι. Αλλοι το παλεύουν χρόνια και δεν. Αλλοι πάλι πάνε με άλλα μέσα τύπου Ζωνιανών και τα καταφέρνουν μια χαρά (και για πάντα πολλές φορές :nuts: )
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Φανταζεσαι να βγεις και μετα να μη μπορεις να ξαναμπεις!!!!! Απαπα!!!
    οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια

αυτο που με φοβιζει ειναι το σκοταδι που επικρατει στα ονειρα μου.ολα διαδραματιζονται σε φοντο μαυρο,δεν ηταν παντα ετσι και στεναχωριεμαι.που και που βλεπω και κατι φωτεινο αλλα δεν μου φτανει.ισως φταιει η καθημερινοτητα μου,δεν ξερω...............

Quote Originally Posted by kia View Post
    Τί να πώ..δεν ξέρω!!Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα πάρα πολύ..ίσως γιατι νόμιζα ότι πέθαινα! Δεν ξέρω! Δεν είναι ότι πετούσα..και ήταν κάτι ευχάριστο! Πραγματικά είχα βγεί και με κοίταγα απο ψηλά να κοιμάμαι! Πάντως δεν είχα ποτέ κάτι μεταφυσικό στο μυαλό μου ή να έιχα ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο...και ναι..ήμουν νηφάλια..!!

Όνομα:
    Κυριακή

Quote Originally Posted by friary View Post
    Ειναι τρομαχτικο οταν το βιωνεις και οχι οταν προσπαθεις να το βιωσεις. Επειτα, στον υπνο λειπει η συνειδητη προσπαθεια, αρα αυτο που συμβαινει ειναι εκτος ελεγχου, αρα τρομαχτικο!! :blink:
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Όνομα:
    Κυριακή

Οι δικοι μου εφιαλτες, παιζουν σε 3 βασικα θεματα και σε βαθος χρονου:
    Το ενα ειναι οτι με κυνηγανε οι Γερμανοι στον Β παγκοσμιο πολεμο [σε μια περιπτωση με σκοτωνουν κιολας, αλλα ειναι πραγματικα μια απελευθερωτικη ονειρικη εμπειρια].
    Το δευτερο οτι εγω "κυνηγαω" τον διαβολο [που δεν ειναι τρομαχτικος στην μορφη, συνηθως εχει συνηθισμενη φατσα], προσπαθωντας να τον νικησω και να σωσω καποιους.
    Το τριτο οτι πρεπει να ταξιδεψω με αεροπλανο, αλλα ποτε δεν τα καταφερνω. Ολο εμποδια, απιστευτα αεροδρομια, απιστευτοι διαδρομοι απογειωσης, [π.χ. αυτοκινητοδρομοι ταχειας κυκλοφοριας με ανηφορες και κατηφορες] κλπ.
    **Μονο απο μονη μου καταφερνω να πεταω στον υπνο μου!!:toung:
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Καλημέρα σε όλους,

Το θέμα με τα όνειρα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο διερεύνησης για τους ψυχαναλυτές.

Σύμφωνα με τον Φροιντ η ψυχική δραστηριότητα είναι λειτουργία ενός μηχανισμού που αποτελείται από 3 τουλάχιστον μέρη. Τα μέρη αυτά είναι

1) το Αυτό (Id, Εκείνο) - Είναι η αποθήκη των ενστικτωδών παρορμήσεων μας, τα περασμένα γεγονότα της ζωής μας, οι κληρονομικές επιδράσεις. Στην ουσία το Αυτό αντιπροσωπεύει τις απόλυτα εγωιστικές παρορμήσεις μας.

2) το Εγώ που αναπτύσσεται στην επαφή του με τον έξω κόσμο και η λειτουργία του είναι να οργανώνει σωστά και να ελέγχει παράλληλα τη σχέση του Αυτού με την πραγματικότητα

3) το Υπερεγώ είναι συνώνυμο με αυτό που καλούμε συνείδηση, και ο ρόλος του είναι να αναστέλλει τις επιθυμίες του ανήθικου Αυτού.

Σύμφωνα με τον Φρόιντ τα όνειρα αντιπροσωπεύουν μία κατάσταση "όπου το υλικό του ασυνείδητου Αυτού προσπαθεί να περάσει βίαια στο Εγώ και τη συνείδηση και όπου το Εγώ εξοπλίζεται για να αντιμετωπίσει την εισβολή.

Ετσι χώρισε το όνειρο σε δύο κατηγορίες. Το όνειρο που το θυμάται κανείς και οταν ξυπνήσει είναι το έκδηλο όνειρο, ενώ η σημασία που βρισκόταν στη βάση αυτού του ονείρου ονομάστηκε άδηλο.
    Είδε το όνειρο σαν αντίστοιχο του συμπτώματος σε νευρωτικές καταστάσεις, όπου νεύρωση είναι η ασυνείδητη προσπάθεια να λυθεί η κακή προσαρμογή που οφείλεται στη σύγκρουση του Αυτού με το Εγώ.
    Δηλαδή η έκβαση της ασυνείδητης σύγκρουσης ανάμεσα στο Αυτό και το Εγώ δημιουργεί ένα ψυχικό συμβιβασμό που μπορεί να καταλήξει σε νευρωτικά συμπτώματα.
    Η μελέτη και η ερμηνεία των ονείρων μας δίνει μοναδική ενόραση στη δημιουργία νευρώσεων.

Page 3 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)