- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 32
-
19-11-2011, 01:33 AM #21
Δεν διαφωνω ως προς να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις πανω στα ζητηματα. Αλλα θα πρεπει να υπαρχουν καποια δεδομενα για το πως γινεται μια αναλυση ενος χαρτη. Θα με βολευε αρκετα αν χρησιμοποιουσαμε τους εξωκρονιους γιατι ετσι θα απεφευγα την αμηχανια στην οποια ερχομαι αντιμετωπη καθε φορα που η σεληνη υποτιθεται ειναι σε κενη πορεια αφου χρησιμοποιουνται μονο οι παραδοσιακοι πλανητες ενω στην πραγματικοτητα σχηματιζει οψη με εξωκρονιους.Οπως θα με βολευε να "σπασω" αρκετους παραδοσιακους κανονες ωστε να εχω μια απαντηση μεσα απο ενα χαρτη.Δεν ξερω ομως κατα ποσο ολα αυτα τα νεα στοιχεια οντως προσφερουν κατι στην ωριαια η απλα βγαζουν απο την δυσκολη θεση τους αστρολογους.
Οπως καποτε θεσπιστηκαν κανονες ωστε οι αστρολογοι να μην δινουν απαντησεις επειδη κινδινευε το κεφαλι τους ,ετσι μπορει και σημερα το σπασιμο των κανονων να γινεται περισσοτερο για να δωσει ο αστρολογος μια απαντηση στον αλλον ,εστω και δυσοιωνη ,που ομως θα ικανοποιησει τον ιδιο οτι "εδωσε απαντηση" και αυτον που ρωτα οτι "πηρε μια απαντηση " ετσι δεν εφυγε απραγος απο την επισκεψη στον αστρολογο. Θελω να πω εν ολιγοις ,οτι απο ο "φοβος φυλα τα ερμα" μηπως φτανουμε στο σημειο σημερα να σπαμε κανονες μονο και μονο για να δειξουμε ικανοτητα .
Εχω να πω οτι προσωπικα θα με βολευε περισσοτερο στην προσωπικη μου ερωτηση το τριγωνο ηλιου-ουρανου παρα η παραλληλια ηλιου-κρονου αλλα δεν θελω να εθελοτυφλω και να στηριχτω σε φρουδες ελπιδες ωστε να εχω θετικη απαντηση οσο και αν το θελω .
Επειδη αυτο κοιταω τωρα,μηπως θα μπορουσα να θεσω δυο ερωτηματα πανω σε δικο μου χαρτη ? Σχετικα με την σεληνη βρισκεται σε κενη πορεια (ειτε με την κλασικη ωριαια ειτε με την συγχρονη αφου εχει κανει οψη με τον ποσειδωνα ),ειναι ετοιμη να αλλαξει ζωδιο και να περασει στην Παρθενο .Με βαση λοιπον αυτα που ξερω μεχρι τωρα ,πιανονται στο καινουργιο ζωδιο οι πρωτες οψεις που σχηματιζει με ανοχη τρεις μοιρες. Αρα σαν πρωτη οψη αφου αλλαζει ζωδιο ειναι η αντιθεση με τον χειρων .Αυτη η οψη πιανεται ?Χρησιμοποιειται ο χειρωνας στην ωριαια ? Αν οχι ,τοτε η επομενη οψη γινεται με τον αναδρομο Δια ,οψη τριγωνου ,μονο που βρισκεται στο οριο της ανοχης (περιπου 3μοιρες και 3 ' ) μπορω να την πιασω ως οψη η οχι ?
Ο δεικτης του ωροσκοπου ειναι ο ηλιος ,ο οποιος εχει κανει οψη παραλληλια με τον κρονο δεικτη του αλλου (αμα χρησιμοποιησω τον παραδοσιακο κυβερνητη του ωροσκοπου) ενω αν λαβω υποψη μου τον συχρονο κυβερνητη ουρανο ο ηλιος θα σχηματισει τριγωνο μαζι του οταν περασει στον τοξοτη .Βεβαια η πρωτη οψη του ηλιου ειναι με τον ποσειδωνα τετραγωνο αρα ,η πρωτη οψη για μενα ειναι αυτη ,ομως για τον δεικτη του αλλου ειναι το τριγωνο ,που συμβαινει οταν αλλαζει ο δεικτης μου ζωδιο . Αυτο πως μπορει να εξηγηθει οτι πρεπει να προσαρμοστω σε καινουργια δεδομενα ωστε να υπαρχει θετικη εκβαση στην ερωτηση μου ?
Στην παραδοσιακη αστρολογια ,ο χαρτης θα ηταν "μια καταστροφη" αφου η σεληνη ειναι σε κενη πορεια και ο ηλιος διχως οψεις μεχρι να αλλαξει ζωδιο ( αν δεν λαβουμε υποψην τον ποσειδωνα με βαση την κλασικη ωριαια) . Υπο το πρισμα ομως των νεων θεωριων , φαινεται οτι "υπαρχει ελπιδα" ...Ακριβως αυτο θελω να αποφυγω ,να αρχισω να βλεπω "ελπιδες" η να "δινω" ελπιδες εκει που απλα υπαρχουν ...τετραγωνα με ποσειδωνα ..
-
19-11-2011, 02:19 AM #22
Δεν ξερω ομως κατα ποσο ολα αυτα τα νεα στοιχεια οντως προσφερουν κατι στην ωριαια η απλα βγαζουν απο την δυσκολη θεση τους αστρολογους.
Αυτό hattie23 θα το μαθεις μόνο όταν αρχίσεις να μελετάς του εξωκρόνιους και όχι επειδή σου το είπε η Τίνα ή, η Κοραλλία.
Οπως καποτε θεσπιστηκαν κανονες ωστε οι αστρολογοι να μην δινουν απαντησεις επειδη κινδινευε το κεφαλι τους ,ετσι μπορει και σημερα το σπασιμο των κανονων να γινεται περισσοτερο για να δωσει ο αστρολογος μια απαντηση στον αλλον ,εστω και δυσοιωνη ,που ομως θα ικανοποιησει τον ιδιο οτι "εδωσε απαντηση" και αυτον που ρωτα οτι "πηρε μια απαντηση " ετσι δεν εφυγε απραγος απο την επισκεψη στον αστρολογο. Θελω να πω εν ολιγοις ,οτι απο ο "φοβος φυλα τα ερμα" μηπως φτανουμε στο σημειο σημερα να σπαμε κανονες μονο και μονο για να δειξουμε ικανοτητα .
Δεν γίνεται σπάσιμο κανόνων, όχι τουλάχιστον έτσι όπως το θέτεις. Ανακαλύφθησαν νέοι πλανήτες οι οποίοι προσφέρουν νέες πληροφορίες και αυτές εξετάζουμε. Και ούτε είναι έτσι όπως τα γράφεις. Αν ο φόβος φυλάει τα έρμα τότε θα έπρεπε να φοβόμαστε περισσότερο τις αποτυχημένες απαντήσεις που θα έδιναν οι έξωκρόνιοι στην ωριαία. Το να δώσουμε μια αποτυχημένη απάντηση μόνο και μόνο για να μην "φύγει κανείς άπραγος" δείχνει πολλά πράγματα, όχι όμως ικανότητα.
Το να βάζουμε μπροστά τους προειδοποιητικούς κανόνες και να μην ερμηνεύουμε ένα χάρτη ενώ στην ουσία θα πρέπει να τον προσέξουμε περισσότερο, δείχνει στασιμότητα. Αντίθετα το να ερμηνεύουμε τον χάρτη δείχνει εξέλιξη ακόμη κι αν χάσουμε την απάντηση. Μέσα από την αποτυχία και τη δυσκολία ενός χάρτη μαθαίνουμε και όχι από την αποφυγή του ή την ευκολία του.
Αρα σαν πρωτη οψη αφου αλλαζει ζωδιο ειναι η αντιθεση με τον χειρων .Αυτη η οψη πιανεται ?Χρησιμοποιειται ο χειρωνας στην ωριαια ? Αν οχι ,τοτε η επομενη οψη γινεται με τον αναδρομο Δια ,οψη τριγωνου ,μονο που βρισκεται στο οριο της ανοχης (περιπου 3μοιρες και 3 ' ) μπορω να την πιασω ως οψη η οχι ?
Τον Χείρωνα κάποιοι αστρολογοι τον υπολογίζουν κάποιοι πάλι όχι. Για την όψη τώρα με το Δία, όντως είναι πολύ οριακά πράγματα. Το αν θα πιαστεί τελικά ή όχι νομίζω πως θα φανεί από το σύνολο του χάρτη.
Τώρα για τα υπόλοιπα, λυπάμαι αλλά αν δεν έχω συνολική εικόνα του χάρτη μπροστά μου δεν μπορώ να λειτουργήσω.
-
19-11-2011, 12:10 PM #23
hattie, είναι επιπολαιότητα και ανευθυνότητα να σπάει κανείς τους αστρολογικούς κανόνες απλώς για να δώσει μια απάντηση που "βολεύει". Αυτό που κάνουμε δεν είναι να σπάμε τους παραδοσιακούς κανόνες αλλά, με την εξέλιξη της αστρολογίας, με μελέτη και προσοχή να προσθέτουμε και νέους.
Στο παράδειγμα του ωριαίου που δίνεις, κατά την γνώμη μου, δεν θα πάρεις τον Ουρανό ως κυβερνήτη του άλλου, οι εξωκρόνιοι δεν λειτουργούν ως κυβερνήτες αλλά μόνο στα θέματα που σημειοδοτούν. Θα πάρεις τον άλλο ως Κρόνο. Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα που είχε προηγηθεί (αν κατάλαβα καλά) δείχνει απογοήτευση ή στενοχώρια από την πλευρά σου, αφού αυτό σημειοδοτεί το τετράγωνο του Ποσειδώνα.
Για να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα ωριαίου, έκανα πρόσφατα ένα ωριαίο με ερώτηση αν θα άλλαζα σπίτι. Με την παραδοσιακή αστρολογία η Σελήνη ήταν κενή πορείας, που κανονικά σημαίνει "όχι, τίποτε δεν αλλάζει". Όμως η Σελήνη πήγαινε για τετράγωνο με Ποσειδώνα. Άλλαξα σπίτι, γεγονός που αρχικά με στενοχώρησε πολύ.
-
21-11-2011, 01:46 PM #24
Re: Ωριαία αστρολογία. Ερώτηση για σημειοδότες
[I]Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον, αν ήθελες και μπορούσες να μας αναφέρεις τι τελικά προέκυψε από τον Ωριαίο χάρτη.[/I]
Ναι θα μπορούσα να αναφέρω στο μέλλον τι και αν συνέβει κάτι κ να συγκρίνουμε.
Υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός ώστε να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε την εκάστοτε ανάδρομη κίνηση των πλανητών που έχουν σχέση με το ωριαίο που θέτουμε ?[/QUOTE]
Αλκμήνη δεν έχω θέσει κάποιο χρονικό περιορισμό.Last edited by Yeshoda; 21-11-2011 at 02:21 PM.
-
21-11-2011, 02:17 PM #25
[QUOTE=hattie23;136040]
[I] Ο κρονος στον 8ο δειχνει οτι εχει καποιες φοβιες σχετικα με το θεμα ,μια εμμονη (αυτο βεβαια φαινεται και απο το γεγονος οτι ακομα καλα καλα δεν τον γνωριζεις και θες να συμβει κατι μεταξυ σας).[/I]
Λοιπόν για να πω πως έχουν τα πράγματα, δεν είναι ότι έδειξα από τη μεριά μου ενδιαφέρον, αντίθετα ήμουν πολύ χαλαρή και δεν τον είχα πάρει σοβαρά. Εκείνος ξεκίνησε να δείχνει ενδιαφέρον από τέλη της άνοιξης - αρχή καλοκαιριού. Αλλά εμένα δε με άγγιζε, γιατί δεν έκανε κάποια κίνηση να γνωριριστούμε, είδα όμως ότι και μετά το καλοκαίρι συνέχιζε το ίδιο και όταν με έβλεπε αδιάφορη τόσο επέμενε.
Αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν με προσέγγιζε, μέχρι που έτυχε και γνωριστήκαμε...
Απλά ρωτάω γιατί δεν ξέρω πόσο θέλει να το συνεχίσει, δεν καταλαβαίνω τη στάση του.
Η σεληνη τωρα δευτερο δικος σου δεικτης ,βρισκεται σε ζωδιο και οικο που δεν την βοηθα καθολου. Η σεληνη στον κριο δειχνει οτι εισαι πολυ παρορμητικη και θελεις οτι ειναι να γινει να γινει γρηγορα.
Αυτό είναι αλήθεια..γιατί θέλω να δείξει η καταστάση κάτι, ή θετικό ή αρνητικό, γιατί αυτή η μέση κατάσταση διαρκεί πολύ.
Οσο αφορα εκεινον τωρα ειναι ερμης σε πτωση στο τοξοτη .Που δειχνει μαλλον ανυποψιαστος για την κατασταση .
Ανυποψίαστος δεν νομίζω αφού εκείνος με "υποψίασε"..Last edited by Yeshoda; 21-11-2011 at 02:23 PM.
-
21-11-2011, 02:36 PM #26
Επιπλέον θα ήθελα να σας πω ότι όσον αφορά τη θέση του "άλλου" όπως τον περιγράφετε δεν μοιάζει και πολύ θα έλεγα..δηλαδή το ότι κάποιος ανάφερε ότι δεν δείχνει ενδιαφέρον από τη μεριά του(στο χάρτη) δε θα συμφωνήσω, επειδή ζω την κατάσταση και δεν νομίζω να είναι στη φαντασία μου. Δείχνει φανερά ενδιαφέρον κ μέχρι και άλλοι το εχουν καταλάβει, εξάλλου έτσι ξεκίνησε, εκτός και αν αργότερα το χάνει.
Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι αρχικά τον τοποθέτησα στον 7ο οίκο και όχι στον 5ο γιατί δεν με ενδιαφέρουν τα φλερτ και οι εφήμερες σχέσεις...? Λέω μήπως.
-
21-11-2011, 06:25 PM #27
Αν λάβουμε υπόψη μας τον 7ο σαν τον " άλλο" που σας ενδιαφέρει τότε ο Ήλιος και ο Άρης μας ενδιαφέρουν.
Ο Ήλιος δεν βλέπω να σχηματίζει κάποια όψη γενικότερα, ενώ ο Άρης θα σχηματίσει όψη με τον Ποσειδώνα στον 1ο (εσείς). Αν δεχτούμε ότι ο Ποσειδώνας σας χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα σχηματιστεί όψη μεταξύ σας . Κάποιοι αμοιβαίοι συμβιβασμοί για να υπάρξει σύγκλιση απόψεων ???Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
21-11-2011, 06:44 PM #28
Λες για την αντιθεση αρη -ποσειδωνα Αλκμηνη ? Παρολο στην ωριαια οι δυσκολες οψεις δεν δηλωνουν παντα αρνητικη εξελιξη αλλα εμποδια και καθυστερηση (ενδεχομενως και αρνητικη απαντηση ,γιατι υπαρχουν δυστυχως και αρνητικες απαντησεις ) .Δεν νομιζω οτι η αντιθεση αναμεσα σε ποσειδωνα και αρη δειχνει κατι θετικο. Μαλλον σαν σημαδι εξαπατησης ειναι μεσα στο χαρτη.Ισως εκεινος να βλεπει στοιχεια και εκεινη που δεν υπαρχουν και συντομα να τον απογοητευσει με την συμπεριφορα της . Με βαση τουλαχιστον την χρηση εξωκρονιων (στην οποια δεν ειμαι ειδικη) δεν δειχνει οτι η ατμοσαφαιρα αναμεσα τους ειναι ιδανικη. Επισης οπως πρωτο ειπα ,δεν υπαρχει ερωτικο ενδιαφερον κατα την γνωμη μου γιατι οι δεικτες τους δεν πεφτουν σε οικους που να δειχνουν κατι τετοιο αλλα σε επαγγελαμτικους οικους. Ισως το ενδιαφερον για επαγγελματικη συνεργασια η φιλικη-επαγγελαμτικη σχεση να παρερμηνευεται ...Εκτος αν δεν εχουμε σωστη ωρα στην ερωτηση .Δηλαδη να μην εχει σημειωθει η σωστη ωρα η να εχει ξαναγινει καποια στιγμη στο παρελθον η ιδια ερωτηση και να ξαναεγινε επειτα σε συντομο διαστημα αρα να μην φαινεται κατι στο χαρτη λογο λαθος ωρας Παντως δεν μου βγαζει ερωτικη διαθεση (ουτε καν απο την δικη της μερια που ρωτα )
-
21-11-2011, 06:57 PM #29
Τωρα ειδα το δικο σου ποστ σχετικα με τον το τι συμβαινει . Ενας κρονος σε εξαρση στον 8ο στον 2ο οικο του αλλου αν ειχε λαβει υποψην σου τον 7ο , δειχνει οπως εγραψα ανασφαλεια και φοβο απο την δικη σου μερια( .Ισως φοβος να μην "απορριφθεις" τωρα που αρχιζεις να εχεις ενδιαφερον για εκεινον .το γεγονος βεβαια οτι βρισκεσαι σε εξαρση στο συγκεκριμενο ζωδιο σου δινει ποντους στο θεμελιωδη πινακα ,ισως αυτο να εξηγει και το γεγονος οτι εισαι χαλαρη με το ζητημα (κατα μια εννοια) αλλα δεν βελτιωνει την δυσκολη οικοθεσια ,ουτε οτι μιλαμε για εναν δυσκολο πλανητη σε δυσκολη θεση .Ολα αυτα παιζουν το ρολο τους και δεν αρκει μια εξαρση .Η οποια ναι,μπορει να σε βοηθα να σταθεις ψυχραιμη και τις αλλες θετικες πλευρες του κρονου στο ζυγο αλλα δεν αναιρει τα αρνητικα στοιχεια ) και ισως αποζητας την επιβεβαιωση σου απο τον ιδιο. Ισως εκεινος να εχει τα υλικα αγαθα,το κυρος που εσυ χρειαζεσαι για να νιωθεις καλα.
Αλλα αυτα βεβαια ισχυουν σε περιπτωση που εχεις δωσει σωστη ωρα. Απο εκει και υστερα εγω δεν μπορω να αλλαξω μια ερμηνεια που γνωριζω σχετικα με τον κρονο στον 8ο . Τοσο ο πλανητης ,οσο και ο οικος εχουν καποια χαρακτηριστικα . ΑΝ ειναι σωστη η ωρα και το συμπαν εχει διαλεξει την ωρα της ερωτησης να σε φωτογραφισει ως κρονο στον 8ο οικο στον ζυγο υπαρχει καποιος λογος .
Παραδειγμα αν ηταν ολα ροδινα ,θα μπορουσε να εισαι μια Αφροδιτη στον 5ο (οικο της χαρας της ) . Το οτι επελεξες την συγκεκριμενη ωρα να θεσει ςτην συγκεκριμενη ερωτηση ,δειχνει καποια χαρακτηριστικα που φερεις σαν ατομο.Δεν ειναι δικια μου ευθυνη ,ουτε μπορω να γνωριζω τι εγινε στην ζωη ενος αγνωστου πριν 2-3 μηνες .
Και για να σου δωσω και κατι θετικο . Περα απο μια εφημερη απογοητευση δεν νομιζω οτι σε επηρεαζει ιδιαιτερα.Last edited by hattie23; 21-11-2011 at 07:02 PM.
-
21-11-2011, 09:07 PM #30
Πέφτοντας ο Ποσειδώνας στον 1ο οίκο της yeshoda την αντιπροσωπεύει και σύμφωνα με το άρθρο της κας Ζαχαριάδου για τους εξωκρόνιους στην Ωριαία υπάρχει κάτι ομιχλώδες και ασαφές, οι προθέσεις και τα συναισθήματα δεν είναι ξεκάθαρα.
Η όψη της αντίθεσης ενώνει δύο διαφορετικές καταστάσεις με πολλή προσπάθεια και δεν γνωρίζω αν τελικά αξίζει τον κόπο.Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.