- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 21 to 30 of 34
Thread: Ωριαια Ερωτικη Αναλυση II
-
24-01-2009, 01:42 AM #21
Re: Ωριαια Ερωτικη Αναλυση II
εχω μια απορρια, μαλλον θα ηθελα μια διευκρινιση,
απο οσο εχω διαβασει
για την ωριαια καταλαβα οτι χρησιμοποιουμε τους παραδοσιακους πλανητες και εδω του Δια παραδοσιακος ειναι ο Ποσειδωνας αν δεν κανω λαθος,
και κατοπιν εξεταζουμε και τον Δια αν το θεωρησουμε σκοπιμο, τελικα τι ισχυει?????????
-
24-01-2009, 01:53 AM #22
Kαλησπερα φιλη μου ,
ναι στην ωριαια ισχυουν μονο οι 6 παραδοσιακοι. Αλλα οπως με "μαλωνει" :bigsmile: και η φιλη μου η Ερση , εχει δικιο οταν λεει οτι πλεον χρησιμοποιουνται και οι εξωκρονιοι πλανητες (δεν θα εξιχρονιστω μαλλον ποτε..). Ειδικοτερα δε , οταν σχηματιζουν γερες οψεις με οικους.
με εκτιμηση
cancerian
-
24-01-2009, 02:40 AM #23
Στην ωριαια χρησιμοποιουμε τους παραδοσιακους πλανητες συμφωνα παντα με τις διδαχες του William Lilly αλλα κ το βιβλιο της Ντορας Γιαννακοπουλου κυριως.
Η ωριαια εχει ομως εξελιχθει αρκετα κ πολλοι Αστρολογοι χρησιμοποιουν τους εξωκρονιους κ σαν συνκυβερνητες τους παραδοσιακους.
Στο ερωτημα σου παραδοσιακος ειναι ο Διας κ οχι ο Ποσειδωνας που σημαινει τι¨:οτι αν μια ωριαια εχει ωροσκοπο τον Ιχθυ αν εισαι της αποψης οτι λαμβανεις υποψιν σου τους εξωκρονιους,κυβερνητη παιρνεις πρωτα τον Ποσειδωνα κ μετα τον Δια, ειναι σαν να λεμε οτι παιρνουμε πληροφοριες απο δυο μεριες.
Ειναι στην ευχερεια του Αστρολογου τι κυβερνητες θα επιλεξει.
Αυτα παντα για την χωρα μας γιατι το εξωτερικο ειναι αλλη υποθεση.
-
24-01-2009, 07:03 AM #24
-
24-01-2009, 12:27 PM #25
-
24-01-2009, 01:48 PM #26
Γεια σας! Για αρχη θα ηθελα κι εγω να στειλω τις ευχες μου στη φιλη σας για ό,τι καλυτερο εκεινη επιθυμει..Ειναι λίγος ο καιρος που προσπαθω να ασχοληθω κι εγω με την αστρολογια αλλα το αρθρο σας με ταραξε...Δεν ηξερα οτι υπαρχει δυνατοτητα τετοιας ακριβειας στην αναλυση.Αντιμετωπιζοντας ενα αντιστοιχο προβλημα με τη φιλη σας θα ηθελα κι εγω να ζητησω τη βοηθεια σας...Αν μπορειτε να με βοηθειστε παρακαλω απαντηστε μου εδω...Σας ευχαριστω ...
-
24-01-2009, 08:05 PM #27
Καλησπέρα!
χαίρομαι που αναπτύσεται αυτή η κουβέντα. Ο διαλογος είναι μια πολύ ωραία διαδικασία για να λυθεί ένα ζήτημα ωριαίας.
Κατ΄αρχήν να πω από όσο είδα ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του ερωτήματος όπως απεικονίζεται στο χάρτη και μεταξύ του ερωτήματος που διαφαίνεται. Και θα χρειαστώ μια διευκρίνηση ακόμα.. Ποιος ηταν τελικά αυτός που έκανε την ερώτηση και ποια ήταν αυτή; Διότι κάπου παραπάνω διαβασα ότι ο cancerian θέλωντας να μάθει τι έχει στο νου του το άλλο άτομο, έφτιαξε το χάρτη. Γιατί αν είναι έτσι, αλλάζει κατά πολύ και ο σημειοδότης των ερωτημάτων αλλά και η τελική έκβαση στο χάρτη.
Για τη χρήση των εξωκρόνιων και των παραδοσιακών τώρα... Είμαι της γνώμης ότι η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου είναι κορυφή στο αντικείμενό της και κατέχει την Ωριαία σαν την αλφάβητο. Κατά συνέπεια ποτέ δεν παραβλέπω τα γραφόμενά της. Φυσικά αυτό κάποιος μπορεί να μην το αποδέχεται αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ. Θα ήθελα να πω ότι στη ωριαία λαμβάνται υπ όψη οι παραδοσιακοί πλανήτες. Δεν θα κοιτάξω ποτέ το Ποσειδώνα για κυβερνήτη των Ιχθύων, αντίθετα μπορεί να κοιτάξω την Αφροδίτη, αν ο Δίας δίνει χαμηλότερη βαθμολογία από την Αφροδίτη. Δεν θα κοιτάξω τους εξωκρόνιους παρά μόνο περιγραφικά.. π.χ. αν δω κυβερνήτη του ερωτόντος σε σύνοδο με τον Ποσειδωνα θα καταλάβω ότι το άτομο προφανως βρίσκεται σε σύγχυση σε σχέση με το ερώτημα που τον αφορά. Αντίθετα, οι εξωκρόνιοι έχει φανεί ότι έχουν μια διαφορετική αξία όταν βρίσκονται σε γωνιακούς οίκους ή όταν κάνουν σύνοδο με τις ακμές των γωνιακών οίκων.
Δεν είμαι της γνώμης ότι υπάρχει διαφορά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Οι κανόνες της ωριαίας είναι πολύ συγκεκριμένοι και δεν πρέπει να φεύγει κανείς από αυτούς αν φυσικά επιθυμεί να καταληξει σε σωστά συμπεράσματα.
Κατά τη γνωμη μου η σκέψη (3ος οίκος του) του ατόμου αυτού είναι σταθερά (2ος οικος) στο σπίτι του (4ος) και στο γάμο του (κρόνος στον 10ο του) Ο Κρόνος του κάνει αντίθεση με την αφροδίτη της ενδιαφερομένης.. για την οποία η αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 12ου κ του 5ου της. Την όποια ερωτική προσπάθειά (5ος οίκος της) της (με κρυφό ίσως τρόπο-12ος) εκείνος την απώθεί. (Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος). Η συγκεκριμένη ξέρει εξ αρχής ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη, ο κυβερνήτης της εκτός του ότι είναι ανάδρομος, είναι κ κυβερνήτης του 4ου (εμπερ.) είναι κ καμμένος από τον ήλιο (κύριος κυβερνήτης 4ου) που σημαίνει ότι ήδη ξέρει το τέλος. Κυβερνήτης και του 3ου είναι ο ήλιος πάλι, οποίος καίει τον ερμή όπως είπαμε αλλά και το Δια (κυβερνήτη 7ου αλλά κ εμπερ. του 10ου). Αυτά μόνο είναι λίγα στοιχεια που μας δείχνουν ότι η κοπέλα δεν τα είπε σωστά, δεν ρώτησε αυτό που ήθελε ή τέλος πάντων (υπάρχει και η άλλη εκδοχή) ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να τα λεει όλα, η ωριαία άλλωστε είναι ανακάλυψη. Αλλο ένα στοιχειο.. ο κυβερνήτης του 9ου κ του 10ου του (γάμος σε απόσταση) είναι εκείνος που "καίει" τον Ερμή (κυβερνήτη της κοπέλας).
Και λοιπά πολλά...
Αλλά κατά τη γνωμη μου και πάλι ο χάρτης κάπου "χάσκει".. Δεν ολοκληρώνεται δηλαδή. Για αυτό λέμε οτι πρέπει να υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στη διατύπωση της ερώτησης αλλά κ φυσικά να είναι αυθόρμητη. Επίσης η θέση της σελήνης... γιατί λέτε ότι δεν είναι σε κενο πορείας; Συναντάται με τον ερμή;
Αν κοιτάξουμε τον κυβερνήτη του 4ου, το πιο σημαντικό βήμα στην εξέταση ενός ωριαίου χάρτη που δεν θα πρέπει να παραλείπεται ποτέ... Δυστυχώς φαίνεται μια καμμένη περίπτωση που φαίνεται να φέρνει πόνο στη κοπέλα κ φυσικά να μην ευοδώνει.may..
-
24-01-2009, 11:55 PM #28
Αγαπητη may ,
η ερωτηση οπως φαινεται και στον προλογο προηλθε απο την κοπελα. Εξεταζοντας του λογους του αλλου ατομου , ειπα πως κινηθηκα εξεταζοντας την θεση του σημειοδοτη του αλλου ατομου . Διοτι το κωλυμα το ειχε εκεινος και η ερωτηση απευθυνεται για τους "δικους του" λογους. Αρα διαβαζουμε καλα την εισαγωγη ενος αρθρου.
Ο καθε "λογιος" των αστρων επετρεψε μου να πω , οτι εχει τα δικα του "εργαλεια" προς αναλυση. Σιγουρα οι παραδοσιακοι αποτελουν τους πλανητες - κανονες στην Ωριαια. Αλλα δυστηχως ή ευτυχως εχουν περασει καμποσοι αιωνες απο τοτε που ο Λιλλυ ζουσε. Εναν εξωκρονιο θα προσπαθησω να τον δουλεψω οσο πιο πολυ μπορω. Αν η κριση του Αστρολογου και η τεχνη του στην ερμηνεια ειναι καλη , δεν προκειται να τον φοβησει ή να τον οδηγησει σε λαθος συμπερασματα. Προσωπικα τους χρησιμοποιω για επιπροσθετες πληροφοριες.
Υπαρχει μαλλον μια παρερμηνεια στην εκφραση " να δω τι τρεχει στο μυαλο του" . Συνηθως οι ανθρωποι χρησιμοποιουν μεταφορες για να περιγραψουν κατι. Το τι εχει στο μυαλο του αντιστοιχει , οπως προανεφερα στην συνολικη του εικονα μεσα στον χαρτη. Να με συγχωρεσεις ομως αλλα η κοπελα ρωτησε αυτο που ακριβως ηθελε. Αλλο θεμα ομως ειναι αν απεκρυψε στοιχεια. Η ερωτηση της ηταν ακριβεστατη !!!!!! Μην ξεχνας οτι σε αυτον τον χαρτη δεν μας ενδιαφερει αν θα κανει σχεση , αλλα τους λογους του παροντος που την αποτρεπουν! Αλλη η μια ερωτηση , αλλη η αλλη ....
Η Σεληνη , δεν ειναι κενης πορειας , σχηματιζει σχηματιζει ηδη απο τον Σκορπιο εξαγωνο με μερικες μοιρες ανοχη (επιτρεπτες) και συνεχιζει στον τοξοτη με την ιδια οψη , αρα το κενο πορειας αποριπτεται.
Δινεις πολυ καλη ερμηνεια σε σχεση με τον χαρτη! Ισως περισσοτερο απλη και κατανοητη απο την δικια μου! Ειμαι ομως κατα συνηθεια περιεργος , και θελω περισσοτερα απο μια αναλυση.
με εκτιμηση
cancerian
-
25-01-2009, 01:28 AM #29
Η σεληνη επισης ειναι σε τελευταιες αλλα δεν ειναι σε κενο πορειας γιατι μαλλον προλαβε πριν αλλαξει ζωδιο να κανει οψη με τον Ερμη
Για να ξεμπερδευτουμε λιγο, το εψαξα μεσα απο τις εφημεριδες κ οντως ειναι σε κενο πορειας γιατι,
γιατι η Σεληνη στις 7.30 το απογευμα εμπαινε στον Τοξοτη, ενω ο Ερμης εμπαινε αναδρομος στον Αιγοκερω την επομενη ημερα.
Απο εκει κ περα για εμενα προσωπικα δεν ειναι απαγορευτικο, απλως σε προδιαθετει να προχωρησεις διστακτικα κ προσεκτικα,επισης αν μπορουμε να παρουμε απαντηση απο τους δεικτες
κ μονο της ερωτησης μπορουμε να παραβλεψουμε το κενο της πορειας.
Είμαι της γνώμης ότι η κ. Δέσποινα Γιαννακοπούλου είναι κορυφή στο αντικείμενό της και κατέχει την Ωριαία σαν την αλφάβητο. Κατά συνέπεια ποτέ δεν παραβλέπω τα γραφόμενά της.
Κανεις δεν παραβλεπει τα γραφομενα της πως θα μπορουσε αλλωστε?
Ομως περα απο το την Κα Γιαννακοπουλου υπαρχουν κ καποιοι εξαιρετοι αστρολογοι στο εξωτερικο,
που ειδικευονται στην ωριαια αστρολογια κ εχουν αλλαξει το συστημα της ωριαιας παιρνοντας κυβερνητες τους εξωκρονιους αλλα κ τους παραδοσιακους.
Ειναι λοιπον λιγο αδικο να λεμε οτι ποτε δεν παιρνουμε σαν κυβερνητες τους εξωκρονιους αλλα να τους υπολογιζουμε οταν κανουν συνοδο με καποιο πλανητη παραδοσιακο,δηλαδη τους χρησιμοποιουμε οταν η οπως μας βολευει?
Επιπλεον δεν νομιζω πως πρεπει να κλεινουμε τα ματια στην εξελιξη της ωριαιας γιατι τοτε θα μεναμε κ στις πτολεμαικες οψεις κ μονο,
Η να το πω αλλιως, εφοσον οι εξωκρονιοι ανακαλυφθηκαν πολυ αργοτερα δεν τους λαμβανουμε υποψιν? κ τελειωνοντας θελω να πω πως ο καθενας κρινει αναλογα κ την εμπειρια του γι αυτο λοιπον εξεταστε ωριαιες με κυβερνητες τους εξωκρονιους, δειτε αν λειτουργει η οχι κ μετα κρινετε αν τους απορριπτετε η οχι, αλλωστε οπως ειπε κ η φιλη μου η Κοραλλια παραπανω η αστρολογια δινει απαντησεις απο πολλους δρομους ( καπως ετσι δεν το θυμαμαι ακριβως).
-
25-01-2009, 02:04 AM #30
Κατά τη γνωμη μου η σκέψη (3ος οίκος του) του ατόμου αυτού είναι σταθερά (2ος οικος) στο σπίτι του (4ος) και στο γάμο του (κρόνος στον 10ο του) Ο Κρόνος του κάνει αντίθεση με την αφροδίτη της ενδιαφερομένης.. για την οποία η αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 12ου κ του 5ου της. Την όποια ερωτική προσπάθειά (5ος οίκος της) της (με κρυφό ίσως τρόπο-12ος) εκείνος την απώθεί. (Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος). Η συγκεκριμένη ξέρει εξ αρχής ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη, ο κυβερνήτης της εκτός του ότι είναι ανάδρομος, είναι κ κυβερνήτης του 4ου (εμπερ.) είναι κ καμμένος από τον ήλιο (κύριος κυβερνήτης 4ου) που σημαίνει ότι ήδη ξέρει το τέλος. Κυβερνήτης και του 3ου είναι ο ήλιος πάλι, οποίος καίει τον ερμή όπως είπαμε αλλά και το Δια (κυβερνήτη 7ου αλλά κ εμπερ. του 10ου). Αυτά μόνο είναι λίγα στοιχεια που μας δείχνουν ότι η κοπέλα δεν τα είπε σωστά, δεν ρώτησε αυτό που ήθελε ή τέλος πάντων (υπάρχει και η άλλη εκδοχή) ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να τα λεει όλα, η ωριαία άλλωστε είναι ανακάλυψη. Αλλο ένα στοιχειο.. ο κυβερνήτης του 9ου κ του 10ου του (γάμος σε απόσταση) είναι εκείνος που "καίει" τον Ερμή (κυβερνήτη της κοπέλας).
Εχω μια απορια, απο την αναλυση σου καταλαβαινω, οτι τον αντρα τον κοιτας απο τον 7ο, αν λοιπον ειναι αυτος 7ο η συζυγος δεν ειναι απεναντΙ? Αρα κυβερνητης της συζυγου ειναι ο ιδιος με της φιλης του Γιαννη,επομενως που καταληγουμε οτι κ η συζυγος ειναι Ερμης αναδρομος κ καμμενος?η την συζυγο την κοιτας απο αλλου?
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.