s
Διελεύσεις και θεμέλια σπιτιού - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 39
    Όνομα:
    Δημήτρης

Re: διελεύσεις & θεμέλια σπιτιού

Ρε Έρρικα,
    Να σε ρωτήσω αν έχεις βρει εργολάβο;
    Όταν λες να γίνουν τα θεμέλια τι ακριβώς εννοείς; Αν εννοείς τη σκυροδέτηση των θεμελίων θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εκσκαφή, καλούπωμα, «σιδέρωμα» κλπ. Έχεις εξηγήσει στον εργολάβο ότι θέλεις οι εργασίες να πηγαίνουν ανάλογα με το τι λένε τα άστρα;
    Παλιά απλά σφάζαν έναν κόκορα στα θεμέλια και ξεμπέρδευαν.

Δημήτρη, συμφωνώ ότι για να έχει νόημα ένας επιλεκτικός χάρτης πρέπει να είναι για την στιγμή που γίνεται το ξεκίνημα, εδώ η πρώτη εργασία μέσα στο οικόπεδο και σωστά έθεσες το θέμα.

Όνομα:
    Κάτια

Μην τρελαθούμε τελείως ρε παιδιά με τέτοια κρίση εκεί έξω. Αν υπάρχει το χρήμα , τα θεμέλια μπορούν να μπουν ότι μέρα να’ ναι. Έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα και θα βάλουμε κερχανατζή στο κεφάλι μας τη σωστή μέρα για να μπουν τα θεμέλια; Θα τραβήξω τις κοτσίδες μου πρωί-πρωί! "Ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του! "
    Βρε Έρικα, τι έχεις πάθει κοριτσάκι μου γλυκό; Για να σου έχουν αναθέσει την «αποστολή» να ψάξεις πότε είναι η καλή η μέρα, θα πει ότι υπάρχει κάποια τρελή ανασφάλεια για το εγχείρημα. Η μόνη τρελή ανασφάλεια που μπορώ να σκεφτώ, είναι τα οικονομικά. Αν προσπαθείς να διαλέξεις την καλή μέρα που θα εξασφαλίσει την ομαλή και έγκαιρη αποπεράτωση του έργου, ενώ υπάρχουν ήδη γνωστά προβλήματα, τότε ίσως να πρέπει να αναθεωρηθεί η τακτική της αστρολογικής αναζήτησης και να το δεις από άλλο δρόμο.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Χρυσάνθη

Α ρε Κάτι πως με νιώθεις...............ούτε κόκορα έσφαξα -ναι κόκορα παστιτσάδα έφαγα το ομολογώ - όταν έχτιζα, ούτε κεριά ούτε λιβάνια ούτε παπάδες. Εκανα απο μέσα μου το ταπεινό σταυρό μου, και άρχισα να κουβαλάω μαζί με τα παιδιά μου τσουβάλια με τσιμέντο στην οικοδομή.

Οτι πήγε στραβά εκ των υστέρων δεν έφταιγε ούτε ο κόκορας που δεν έσφαξα, ούτε ο παππάς που δεν ευλόγησε ούτε κανείς. Κομματάκι ο Ουρανός στον 4ο ε πως να το κάνουμε έβαλε το χεράκι του. Ας μας πει λοιπόν έκαστος έτσι ίσα -ίσα για αρχή τι τέταρτο έχει, να του πούμε εμείς αν θα χρεαστεί κόκορα, παππά, κουμπάρο, εργολάβο ή τράπεζα να χρηματοδοτεί!

Φιλ - Χρ

Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    Ρε Έρρικα,
    Να σε ρωτήσω αν έχεις βρει εργολάβο;
    Όταν λες να γίνουν τα θεμέλια τι ακριβώς εννοείς; Αν εννοείς τη σκυροδέτηση των θεμελίων θα πρέπει να έχει προηγηθεί η εκσκαφή, καλούπωμα, «σιδέρωμα» κλπ. Έχεις εξηγήσει στον εργολάβο ότι θέλεις οι εργασίες να πηγαίνουν ανάλογα με το τι λένε τα άστρα;
    Παλιά απλά σφάζαν έναν κόκορα στα θεμέλια και ξεμπέρδευαν.
    Προσφάτως παθούσα από χτίσιμο σπιτιού (στα 32 μου,μεσα σε 2 μηνες, ασπρισαν τα μαλλιά μου), θεωρω πως η κρίσιμη ημερομηνία είναι αυτή που βγαίνει η άδεια ανέγερσης.

Ταλαιπωρήθηκα πολύ, αναφορικά με τα συνεργεία και την έρευνα αγοράς, διότι δεν είχα εργολαβο. Καθε μερα τσακωνόμουν μαζί τους, ανελλιπώς.
    Να σημειώσω πως υπολογισα το χάρτη με την ωρα που παρέλαβα έτοιμη την άδεια με τη στρογγυλή σφραγίδα του κρατους.
    Επίσης ο ωροσκόπος του χάρτη, είναι ο ίδιος με τον προσωπικό μου ωροσκόπο.

Click image for larger version. 

Name:	αδεια.png 
Views:	211 
Size:	67.0 KB 
ID:	4065
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Επειδή όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σοφοί , λογικό και επόμενο και ιδίως σε τέτοιες εποχές όπου η οποιαδήποτε επένδυση, είτε υπάρχει το χρήμα είτε όχι, είναι πολύτιμη και γίνεται με πόνο ψυχής, ας επιτρέψουμε στον καθένα, καθότι site αστρολογικό!, να θέτει ερωτήματα αστρολογικής φύσεως για θέματα που τον απασχολούν. Διότι καλή και η αυτογνωσία, αλλά κάποιοι το θέμα το βλέπουν αλλιώς. Πιο πρακτικά.

Με όλο το σεβασμό στα μέλη που πόσταραν (πολλά από τα οποία παρακολουθώ συχνά και τους παραδέχομαι) τα περί 'οι σοφοί κυβερνούν τα άστρα τους' ΄τσουβάλια με μπετόν΄και 'σφάξε κόκορα' , θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου (και την ενόχλησή μου να είμαι απόλυτα ειλικρινής) στις politically ορθές χιλιοειπωμένες (και πάντα δεδομένες για τους περισσότερους εδώ μέσα νομίζω) αυτές δηλώσεις για πολλούς λόγους.

1) Το πιάσαμε το νόημα. (τόσες φορές τα έχουμε πει, τάσεις, όχι μαντεία κτλ...)
    2) ΠΟλλάκις έχουν απαντηθεί πιο χαζές φιλοσοφικές αναζητήσεις.
    3) Δεν είναι όλοι σε επίπεδο να ξέρουν τι ζητάνε από την αστρολογία ακόμα και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα ρέστα για αυτό
    4) Μπορείτε απλώς να το αφήσετε 'αναπάντητο΄...και φλου
    5) Αφήνοντας όποιον θέλει να το απαντήσει στα σοβαρά και το ποστ του να μη χαθεί μέσα σε αστεία..
    6) Επίσης αφήνοντας έτσι όποιον θέλει να μάθει από αυτόν που θα απαντήσει.
    7) Δεν μπορεί να αναφέρονται εδώ μέθοδοι επιλεκτικής αστρολογίας πχ και μετά να ακυρώνουμε μία εύλογη ερώτηση.
    8) Έχω προσωπικά καταλήξει ότι η αστρολογία σου υπογραμμίζει τις τάσεις αλλά δε σε κάνει πολεμιστή ώστε να πολεμήσεις τις δύσκολες τάσεις. Αυτό δεν κατακτάται από την αστρολογία αλλά από την προσωπική θέληση. Παρόλα αυτά κάποιοι τη βλέπουν ως σύμμαχο και ρωτάνε επειδή ενδιαφέρονται. ΤΟ γεγονός ότι η αστρολογία δεν κάνει θαύματα στις ζωές τους έτσι και αλλιώς θα το μάθουν, όχι επειδή εσείς τους το είπατε, αλλά γιατί οι ίδιοι είναι έτοιμοι. Και αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα.

Με ενοχλεί λοιπόν το ύφος των δηλώσεων αυτών (έστω και εάν ξέρω ότι γίνεται καλοπροαίρετα) και συγνώμη εάν ακούγομαι απόλυτη και υπερβολική, απλά , να, εδώ το είχα να το πω αυτό από καιρό. Και ναι είμαι και εγώ εκτός θέματος!

Και για να πάμε στο χάρτη,....

Σελήνη φυσικός κυβερνήτης του σπιτιού βάλλεται από Άρη (κυβερνήτης 4ου οίκου) . Βασικά , Ήλιος και Σελήνη βάλλονται με τη Σελήνη να έχει μία δύσκολη θέση, ο 2ος οίκος των αποκτημάτων με βαρείς πλανήτες σε μη αρμονική όψη, .. με κυβερνήτη τον Κρόνο να τον χτυπάει,.... ε δεν είναι να απορείς. Όμως είναι ένα σπίτι καθαρά δικό σου (με τον ωροσκόπος σας να συμπίπτει) μία σελήνη στον 1 οίκο, και τον κυβερνήτη του 1ου οίκου το Δία, στο 10ο οίκο της κοινωνικής καταξίωσης, έναν Ήλιο στον Ταύρο (που δείχνει γενικά μακροζωία) στον 5ο οίκο, ικανό να στεγάσει με χαρά τα παιδιά σου.. ή αυτούς που αγαπάς,...

Ελπίζω οι δυσκολίες να τελείωσαν εκεί.

Σ'ευχαριστω.
    Πράγματι ήταν ένα όνειρο, που μάτωσα για να του δωσω μορφή μεσα σε 75τμ.
    Λοιπόν, ο κυβ. του 4ου, ο Αρης ήταν στον 7ο, σε αντίθεση με τη σελήνη στον 1ο, σε αμοιβαία υποδοχή αδυναμίας και πτώσης αντίστοιχα.
    Με απλά λόγια, γυναίκα μόνη, "εισβάλει" στον "ανδρικό" χώρο του σοβά,των τούβλων, και του μπετόν και ματώνει για να μάθει "την πιάτσα". Τρέχα γύρευε. Κάθε μέρα τσακωνόμουν με τα μαστόρια. Ο υδραυλικός για σφαλιάρες. Ερχόταν για χαλβάδιασμα. Ο ηλεκτρολόγος ήταν ένας ψιλοκουφός παππούς, που σύνδεσε παντού ανάποδα τους διακόπτες "αλερετούρ". Ο σοβατζής είχε κολίτιδα. Ο ελαιοχρωματιστής κάθε πρωί που ερχόταν βρωμούσε τσίπουρα. Τον κυνηγούσα με το αλφάδι για να μου κάνει ίσιο το σπατουλάρισμα.
    Αστα να πάνε. Είχα κι επιστροφή Κρόνου, και η γκαντεμια μου περίσσευε..
    Τα κορίτσια μου...
    Όλη η ζωή μου..!!!!

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Χρυσάνθη View Post
    Επειδή όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σοφοί , λογικό και επόμενο και ιδίως σε τέτοιες εποχές όπου η οποιαδήποτε επένδυση, είτε υπάρχει το χρήμα είτε όχι, είναι πολύτιμη και γίνεται με πόνο ψυχής, ας επιτρέψουμε στον καθένα, καθότι site αστρολογικό!, να θέτει ερωτήματα αστρολογικής φύσεως για θέματα που τον απασχολούν. Διότι καλή και η αυτογνωσία, αλλά κάποιοι το θέμα το βλέπουν αλλιώς. Πιο πρακτικά.

Με όλο το σεβασμό στα μέλη που πόσταραν (πολλά από τα οποία παρακολουθώ συχνά και τους παραδέχομαι) τα περί 'οι σοφοί κυβερνούν τα άστρα τους' ΄τσουβάλια με μπετόν΄και 'σφάξε κόκορα' , θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου (και την ενόχλησή μου να είμαι απόλυτα ειλικρινής) στις politically ορθές χιλιοειπωμένες (και πάντα δεδομένες για τους περισσότερους εδώ μέσα νομίζω) αυτές δηλώσεις για πολλούς λόγους.

1) Το πιάσαμε το νόημα. (τόσες φορές τα έχουμε πει, τάσεις, όχι μαντεία κτλ...)
    2) ΠΟλλάκις έχουν απαντηθεί πιο χαζές φιλοσοφικές αναζητήσεις.
    3) Δεν είναι όλοι σε επίπεδο να ξέρουν τι ζητάνε από την αστρολογία ακόμα και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τα ρέστα για αυτό
    4) Μπορείτε απλώς να το αφήσετε 'αναπάντητο΄...και φλου
    5) Αφήνοντας όποιον θέλει να το απαντήσει στα σοβαρά και το ποστ του να μη χαθεί μέσα σε αστεία..
    6) Επίσης αφήνοντας έτσι όποιον θέλει να μάθει από αυτόν που θα απαντήσει.
    7) Δεν μπορεί να αναφέρονται εδώ μέθοδοι επιλεκτικής αστρολογίας πχ και μετά να ακυρώνουμε μία εύλογη ερώτηση.
    8) Έχω προσωπικά καταλήξει ότι η αστρολογία σου υπογραμμίζει τις τάσεις αλλά δε σε κάνει πολεμιστή ώστε να πολεμήσεις τις δύσκολες τάσεις. Αυτό δεν κατακτάται από την αστρολογία αλλά από την προσωπική θέληση. Παρόλα αυτά κάποιοι τη βλέπουν ως σύμμαχο και ρωτάνε επειδή ενδιαφέρονται. ΤΟ γεγονός ότι η αστρολογία δεν κάνει θαύματα στις ζωές τους έτσι και αλλιώς θα το μάθουν, όχι επειδή εσείς τους το είπατε, αλλά γιατί οι ίδιοι είναι έτοιμοι. Και αυτό είναι καθαρά δικό τους θέμα.

Με ενοχλεί λοιπόν το ύφος των δηλώσεων αυτών (έστω και εάν ξέρω ότι γίνεται καλοπροαίρετα) και συγνώμη εάν ακούγομαι απόλυτη και υπερβολική, απλά , να, εδώ το είχα να το πω αυτό από καιρό. Και ναι είμαι και εγώ εκτός θέματος!

Και για να πάμε στο χάρτη,....

Σελήνη φυσικός κυβερνήτης του σπιτιού βάλλεται από Άρη (κυβερνήτης 4ου οίκου) . Βασικά , Ήλιος και Σελήνη βάλλονται με τη Σελήνη να έχει μία δύσκολη θέση, ο 2ος οίκος των αποκτημάτων με βαρείς πλανήτες σε μη αρμονική όψη, .. με κυβερνήτη τον Κρόνο να τον χτυπάει,.... ε δεν είναι να απορείς. Όμως είναι ένα σπίτι καθαρά δικό σου (με τον ωροσκόπος σας να συμπίπτει) μία σελήνη στον 1 οίκο, και τον κυβερνήτη του 1ου οίκου το Δία, στο 10ο οίκο της κοινωνικής καταξίωσης, έναν Ήλιο στον Ταύρο (που δείχνει γενικά μακροζωία) στον 5ο οίκο, ικανό να στεγάσει με χαρά τα παιδιά σου.. ή αυτούς που αγαπάς,...

Ελπίζω οι δυσκολίες να τελείωσαν εκεί.
    Συχώρεσέ με, αλλά επειδή δεν είμαι επαγγελματίες αστρολόγος , παρά ένας απλός εραστής της αστρολογίας όπως όλα τα απλά μέλη, σαν τέτοιο θα επαναλάβω ότι για όσους θέλουν να το δουν το θέμα πρακτικά , όπως λες, «ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του» και παρά το γεγονός ότι μπορώ να κοιτάξω τα πάντα όλα χωρίς να ζητήσω την συμβουλή κανενός , δεν θα κάτσω να κοιτάξω τα φεγγάρια για να ρίξω τα θεμέλια του σπιτιού μου, ιδιαίτερα αν έχω τα λεφτά στο χέρι. Αυτό πιστεύω, αυτό έγραψα και θα το έγραφα άλλες 500 φορές αν χρειαζόταν.

Από τις ερωτήσεις της «Ερικάκι» είμαι σε θέση να καταλαβαίνω το επίπεδο των γνώσεών της και θα της απαντούσα με τον ίδιο τρόπο , ακόμα κι αν ήταν η γειτονοπούλα που πίνουμε μαζί καφέ. Δεν υπάρχει λόγος να βουτά κανείς στα βαθειά, πριν ακόμα μάθει να κολυμπά.
    Για μένα προσωπικά, το ότι της απαντώ , έστω και για να αστειευτώ, είναι επειδή μου είναι συμπαθής. Αν δεν γούσταρα, θα την αγνοούσα παντελώς. Τόσο απλά!
    Εντάξει, την έχω την «πετριά» με την αστρολογία, αλλά να κάθομαι να ψάχνω πότε είναι η Σελήνη σε ζώδιο της γης και στη γέμιση , για να ρίξω τα θεμέλια του σπιτιού που χτίζω για να βάλω το κεφάλι μου από κάτω, ε όχι! Δεν το δέχομαι για τον εαυτό μου αυτό. Πως αλλιώς να στο πω; Δεν το δέχομαι και το απεύχομαι και για το Ερικάκι που από αναφορές της κατάλαβα ότι είναι μικρή κοπέλα.

Είναι αλήθεια ότι σκοπός μου ήταν να την αποθαρρύνω. Να την αποθαρρύνω από την ανόητη λογική της εξάρτησης από αυτού του είδους την πρόβλεψη. Μια και δεν είμαι επαγγελματίας λοιπόν, έτσι ώστε να θεωρηθεί ότι όσα θα πω, τα λέω γιατί έχω συμφέρον, σου λέω ότι οι απαντήσεις που δίνονται στο φόρουμ μπορεί να είναι σωστές , αλλά στο επίπεδο της πρόβλεψης είναι αστείες. Η κάθε σοβαρή απάντηση θέλει ώρες μελέτης και πληρώνεται. Οι σοβαρές απαντήσεις που πήρε το Ερικάκι στο ερώτημά της, είναι σωστές «politically», αλλά πρακτικά όπως λες, είναι για κάψιμο στο τζάκι και δεν ισχύουν αν το άτομο στον προσωπικό του χάρτη έχει σοβαρές επιρροές που δείχνουν ότι η χρονική στιγμή είναι ακατάλληλη για κάτι τέτοιο.
    Αν λοιπόν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχεις τα χρήματα να φτιάξεις ένα σπίτι, τότε σίγουρα θα έχεις και τα χρήματα να πληρώσεις έναν σοβαρό αστρολόγο να μελετήσει τον χάρτη σου και να σου δώσει σοβαρές απαντήσεις.

ΥΓ: Ξεκαθαρίζω λοιπόν ότι απαντώ στο «οι σοφοί κυβερνούν τα άστρα τους» και σε όσα από τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα παραθέτεις και με αφορούν. Τα τσουβάλια με το μπετόν και ο σφαγμένος κόκορας είναι του Δημήτρη φαντάζομαι. Ας κάνει το κουμάντο του, να τον ξεπουπουλιάσει μόνος του.

ΥΓ 2 : Κανονικά το site είναι για αστρολογικές συζητήσεις\ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών και όχι για αστρολογικές ερωτήσεις. (αυτό το αναφέρω μόνο για να μην μένουμε με λάθος εντυπώσεις)

ΥΓ 3: Δημαδή μας έβαλες χέρι τώρα , αν κατάλαβα καλά;
    Last edited by katiakiss; 13-02-2012 at 05:07 AM.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Όνομα:
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Τα τσουβάλια με το μπετόν και ο σφαγμένος κόκορας είναι του Δημήτρη φαντάζομαι. Ας κάνει το κουμάντο του, να τον ξεπουπουλιάσει μόνος του.
    :

Νομίζω ότι δεν ανάφερα τίποτα για «τσουβάλια με το μπετόν» αλλά για «σκυροδέτηση». Είναι λίγο πιο επιστημονικός όρος. Επίσης δεν προέτρεψα κανέναν να σφάξει κόκορα στα θεμέλια, απλά είπα τι έκαναν κάποτε. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Πέρα από την πλάκα πάντως, η τοποθέτηση μου ήθελε να δείξει ότι είναι πολύ σχετικό το πότε θα καταστρώσουμε έναν χάρτη. Κάτι που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αστρολογία. Παραδοσιακά, το σπίτι ξεκινάει όταν πέφτει το μπετόν στα θεμέλια ή στα παραδοσιακά σπίτια από πέτρα όταν έμπαινε η πρώτη πέτρα που φαντάζομαι ήταν ο «ακρογωνιαίος λίθος». Ωστόσο, αστρολογικά αυτές είναι χρονικές στιγμές που ουσιαστικά δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Γι’ αυτό και οι σχετικές ερωτήσεις μου για τον εργολάβο.

Όπως σωστά είπε ο Κοραλλία, αυτό που ίσως μπορούμε να ελέγξουμε είναι το πότε θα ξεκινήσουν οι «προκαταρτικές» εργασίες, όπως το σκάψιμο. Αλλά αυτό είναι διαφορετική λογική από το τι θεωρείται παραδοσιακά χτίσιμο σπιτιού. Όσο για το πότε παραλάβαμε την άδεια, είναι επίσης αμφίβολο αν σημαίνει κάτι. Το πότε σφραγίστηκε η άδεια, ίσως κάτι να έδειχνε, αλλά το πότε την παραλάβαμε;;; Είναι αστείο να λέμε ότι η άδεια έχει βγει, βρίσκεται στην Πολεοδομία αλλά θα πάω να την παραλάβω την άλλη εβδομάδα επειδή τώρα ο Ερμής είναι ανάδρομος, για παράδειγμα. Επίσης μπορεί η άδεια να βγει τώρα και το σπίτι να χτιστεί σε τρία χρόνια. Δεν νομίζω ότι θα κουβαλάει την «μοίρα» της ημερομηνίας που βγήκε η άδεια.

Γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για επιλεκτική αστρολογία, θα μπορούσαμε να κανονίσουμε την έναρξη των εργασιών. Αλλά προσωπικά για «ωροσκόπιο του σπιτιού» μάλλον θα έπαιρνα το πότε θα πέσουν τα θεμέλια.

Συμφωνώ, Δημήτρη.

Ή θα πάρουμε την αρχή αρχή, δηλαδή το πότε θα πάμε σ' ένα αρχιτέκτονα ή μηχανικό για τα σχέδια και την άδεια ή το πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες. Καλύτερα όμως να κοιτάμε και τις δυο.

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)