s
Η δύναμη της σκέψης! - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 31

Re: Η δύναμη της σκέψης!

Δεν συμφωνώ απόλυτα.
    Θεωρώ ότι μπορούμε να ελέγξουμε το υποσυνείδητο μας σε μεγάλο βαθμό. Χρειάζεται πολλή, άσκηση, κόπος και ... τρόπος.
    Το υποσυνείδητο είναι αυτό που "σαμποτάρει¨τις θετικές μας σκέψεις. Πρέπει να μάθουμε να το ενεργοποιούμε θετικά. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την όποια δύναμη της σκέψης ή της θέλησης μας.

Ευχαριστώ
    Evamgeline

Όλα μπορεί να συμβούν αλλά και όλα μπορεί να μην συμβούν.
    Φυσικά, οι θετικές σκέψεις βοηθούν έναν άνθρωπο, δημιουργούν γύρω του μια χαρούμενη σφαίρα όπου μέσα της και μαζί της μπορεί να κινηθεί πιο αισιόδοξα.
    Όμως, αναρωτιέμαι, πώς ένας άνθρωπος σε κατάσταση πόνου μπορεί να το καταφέρει όλο αυτό; (ο πόνος, γιατί προσπαθεί να εκδιωχθει τελείως σαν διαδικασία; αν δεν πρόσφερε κάτι μήπως δεν θα υπάρχε καν; )
    Και αν πάλι το καταφέρει, ποιός υπόσχεται ότι δεν θα είναι αβάσιμη και ανυπόστατη υπεραισιοδοξία;
    Η σκέψη του ανθρώπου σε δύσκολες καταστάσεις, πιστεύω, πως αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να επανακτήσει τις χαμένες ισορροπίες.Να σταματήσει την τρελή κούρσα των ''θέλω'' και των φοβάμαι'' που συγκρούονται μεταξύ τους με απίστευτο (μη)ρυθμό.

Τώρα για το αν η δύναμη της σκέψης μπορεί όντως να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες..δεν το έχω ζήσει ποτέ.
    Έχω πιστέψει σε πράγματα που δεν έχουν συμβεί.Δεν έχω πιστέψει σε πράγματα και έχουν συμβεί.
    Μου φαίνεται λοιπόν - προς το παρόν τουλάχιστον- λίγο μακρινό το να μάθω να ελέγχω το υποσυνείδητό μου.Είναι πιο πρακτικό να μάθουμε να φέρνουμε την ισορροπία στις σκέψεις μας που συνήθως αρέσκονται προς τα πολύ πάνω ή τα πολύ κάτω.

Μη ρωτάτε που καταλήγω...
    Έγραψα αυτά που σκεφτόμουν επάνω στο θέμα λίγο αφηρημένα.
    :bigsmile:
    ''Ζητώ τα θρύμματα κι έχω το ακέραιο΄ ποθώ τα χιλιάδες κομμάτια κι έχω το όλο΄ ανιχνεύω το πολλαπλό κι έχω το ένα.''
    Γιάννης Ευσταθιάδης

3. Re: Η δύναμη της σκέψης!

Quote Originally Posted by skorpio View Post
    Ίσως είναι δικό μου το λάθος...

Το βιβλίο, αν το διαβάσει κανείς όλο, αναφέρεται στη δύναμη της έλξης.Έχεις δίκιο Maroulita πως δεν είναι απαραίτητο να θέλουμε κάτι για να το σκεφτούμε.Πολλές φορές σκεφτόμαστε πράγματα που δεν θέλουμε να συμβούν ή μας στενοχωρούν.

Η συγγραφέας αναπτύσσει τη θεωρία του όταν σκέφτεσαι κάτι πολύ το σύμπαν δεν ενδιαφέρεται να μάθει αν το θέλεις ή όχι αλλά σου "φέρνει" αυτό που σκέφτεσαι.Γι αυτό σε συμβουλεύει να σκέφτεσαι αυτά που θέλεις να σου συμβούν, τα καλά.
    Με άλλα λόγια, ο "νόμος της έλξης" δεν λειτουργεί σαν ένα φίλτρο που διαχωρίζει αυτά που θές κι αυτά που δεν θές.Όταν έχεις το μυαλό σου "κολλημένο" σε κάτι, είτε άσχημο είτε όμορφο, απλά θα συμβεί γιατί το έλκεις.:embarrest
    Αυτή είναι η άποψη της Rhonda Byrne
    Ελπίζω να έγινα κατανοητή....
    Απλά μου άρεσε το συγκεκριμένο κομμάτι και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!:unsure:
    Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να μην έχει ανησυχίες...Μέσα απ'αυτές δημιουργεί τις δικές του "ασπίδες" σε ό,τι "τρομακτικό"...Είμαστε έρμαια μόνο αν το θελήσουμε...
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....
    και μείνουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ....!ΧΙ ΧΙ!!

4. Re: Η δύναμη της σκέψης!

Quote Originally Posted by Maroulita View Post
    Νομίζω πως δεν είναι απαραίτητο να είναι αμφίδρομη η σχέση τους. Τουλάχιστον, έτσι όπως διάβασα το απόσπασμα, κατάλαβα ότι το ένα δεν προϋποθέτει το άλλο. Μπορεί δηλ. να σκεφτόμαστε κατι έντονα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το θέλουμε.
    Δεν είναι προϋπόθεση,είναι η φυσική ροή πιστεύω...Είμαι ερωτευμένη και σκέφτομαι τον καλό μου,θέλω να γίνω γιατρός και με φαντάζομαι ανάμεσα σε ασθενείς να σώζω ζωές,είμαι μαθητής και σκέφτομαι την στιγμή των εξετάσεων,θέλω αυτό το αυτοκίνητο και σκέφτομαι την αίσθηση του τιμονιού στα χέρια μου,θέλω αυτό που δεν με θέλει και σκέφτομαι την ομορφιά της εκπλήρωσης..Αυτή είναι η αποψή μου..δεν στέκομαι στο αποτέλεσμα,μόνο στη ροή..Καλημέρα σε όόόόόλους!!!!!!!
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

5. Re: Η δύναμη της σκέψης!

Quote Originally Posted by Toksotaki View Post
    Γιατι ειναι στην φυση μας να αναζηταμε το τελειο...αν καποιος ειναι γκαντεμης γιατι ελκει την γκαντεμια??δεν ειναι θεμα προσπαθειας.Δεν νομιζω να σκεφτεται την γκαντεμια και την ελκει π.χ ακραιο παραδειγμα αλλα αληθινο μια κοπελα που μπορει να κακοποιηθει το σκεφτοτανε???κατι δεν μου κολλαει,αντε να ισχυει στο 70% αλλα στο 100% δεν το βλεπω...
    Εδώ μάλλον κολλάει η εμμονή του ανάξιου και η λάθος στιγμή...Θα τολμήσω να το θέσω έτσι:λάθος στιγμή -οδηγείς και η σκέψη σου φευγάτη,περνάς με κόκκινο και η κόρνα από το μηχανάκι σε επαναφέρει και ευτυχώς,ευτυχώς σταματάς...ένα χιλιόμετρο παρακάτω κι αφού είσαι σοκαρισμένος σταματάς στο τσακ γιατί μια νταλίκα πέρασε με κόκκινο σε ένα φανάρι που "εντάξει" ο δρόμος εκεί δεν έχει κίνηση...Ευτυχώς δεν βρέθηκες στη λάθος στιγμή...Ο οδηγός από το μηχανάκι στάθηκε ο καλός σου ¨Αγγελος...Αν μπορούμε να ΑΚΟΥΜΕ ,ίσως..
    Φοβάμαι μήπως μια μέρα
    με αφήσουν ΌΛΟΙ.....

Όνομα:
    Μαργαρίτα

Oπως και να χει εγω δεν πολυπιστευω στην δυναμη της σκεψης,ναι επηρεαζει σε εναν βαθμο αλλα ως εκει οσο αναφορα την γκαντεμια συμφωνα με αυτο το βιβλιο ο γκαντεμης ελκει την γκαντεμια γιατι την σκεφτεται αλλα οταν αλλαζει τροπο γιατι ολα δεν γινονται "φυσιολογικα"...οσο για το π.χ σκεφτομαι τον Μανωλη και με παιρνει τηλεφωνο δεν ισχυει!!!!πιστεψτε με!!!Αν ακολουθουσαμε τα λεγομενα του βιβλιου εδω θα ειχαμε προσκοληθει αδικα των αδικων,αν το πιστευαμε και αποτελεσμα 0 μπορει να νιωθαμε και ενοχοι που δεν τα καταφεραμε η πλεον κακοτυχοι και να κατερεαν αρκετοι "κανονες" μας,οτι δεν εισακουστηκαμε απο το συμπαν,ισως ακουγεται τραγικο για καποιους αλλα εγω αυτα ενιωσα εφαρμοζοντας τα σε σχεσεις μου,μου φανηκε πολυ ψυχαναγκαστικο και επωδυνο να κραταω η να αλλαζω τις αρνητικες σκεψεις μου με αλλες ειναι σαν να σου ζητουν να φιλτραρεις τις σκεψεις σου...Το δοκιμασα απο τελη Ιανουαριου εως Μαρτιο,και τιποτα.Αντιθετα για να συνηδητοποιησω οτι τελικα δεν εισακουστηκα μου πηρε αλλο τοσο καιρο και πραγματικα ημουν πολυ πιο απαισια απο οτι χωρις τους κανονες.Παρολα αυτα θα χαιρομουν πολυ αν μαθαινα οτι δουλευει αυτο το συστημα για καποιους...Πρωτα αγαπηστε τον εαυτο σας και μετα δειτε για την ευημερια και τις καλες σχεσεις,ειναι δυνατον καποιος να σκεφτεται ενα σπιτι με πισινα,τον τελειο αντρα η γυναικα και να μη τα εχει πρωτα καλα με το "ειναι" του?

Όνομα:
    Αγγέλα

Το υποσυνείδητο είναι λίγο δύσκολο να το ελέγξουμε κατά τη γνώμη μου...
    Έστω κι αν καταφέρουμε να απωθήσουμε κάτι, αυτό θα επανέλθει στο προσκήνιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πχ με όνειρα.
    Δεν ξέρω, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει δυνατότητες που δεν τις γνωρίζουμε, δεν τις κατανοούμε αλλά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν!:embarrest
    Όσο για τις σχέσεις... μάταια περιμένεις μερικές φορές να χτυπήσει το ρημάδι το τηλέφωνο και δεν χτυπάει!Κι αισθάνεσαι και γελοίος από πάνω που δεν κάνεις κάτι πιο εποικοδομητικό...
    Από κει και πέρα, αν σε κάποιους πέτυχε η συνταγή είναι αξιέπαινοι.:toung:Για μας τους υπόλοιπους υπάρχει πάντα η ελπίδα και πάνω από όλα η λογική!Αυτό δεν νομίζω ότι έβλαψε ποτέ κανέναν.
    Τέλος, αν ένας άνθρωπος δεν πονέσει δε θα μάθει να χαίρεται.Κι αν φοβάται να πονέσει, αυτός χάνει.Πρέπει να ζούμε όλα τα συναισθήματα για να εκτιμάμε αυτά που έχουμε.Και να μην ξεχνάμε τον εαυτό μας, είναι ο μόνος πραγματικός μας φίλος!Αν είμαστε καλά μαζί του,θα τα βρούμε και με τους υπόλοιπους.
    Μη λές πάντα τα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα τα όσα λές...

Σωκράτης

myhoroscope και στο facebook!Κοιτάξτε εδώ!

Καλησπερα...... :bigsmile:
    Το υποσυνειδητο ειναι μια τεραστια μηχανη στην υπηρεσια του συνειδητου . Ειναι οπως το μηχανοστασιο που περνει εντολες απο την Γεφυρα ( τον καπετανιο ). Τις εκτελει χωρις να ρωταει γιατι , χωρις να φερνει αντιρρησεις . Εχει ενα πολυ αξιοπιστο συστημα και μια λογικη πεποιθησης και μια δεσμη προγραμματισμενων εκ των προτερων οδηγιων που ειναι προ-εγκατεστημενες απο τοτε που γεννηθηκαμε .

Ο αρχικος στοχος του ειναι να αποθηκευει και να ανακαλει μνημες για και απο το συνειδητο και το υπερ-συνειδητο . Καθε λεπτομερια που συμβαινει στην ζωη μας αποθηκευεται στην μνημη . Ειναι οπως ο σκληρος δισκος ενος υπολογιστη.

Το υποσυνειδητο μοιραζεται επισης τον ελεγχο του σωματος μας με το συνειδητο μυαλο . Εχει κανονικα σχεδον τον αποκλειστικο ελεγχο με ορισμενες πτυχες ( οπως οι χτυποι της καρδιας , η πεψη ) και πολυ ελαχιστα σε αλλες πτυχες ( οπως η μετακινηση των χεριων ή των ποδιων μας ).Ασχετα απο , αν το συνειδητο μπορει ενδεχομενως να αναλαβει οποιαδηποτε πτυχη του σωματος , μερικες πτυχες ειναι ευκολο να ανακτηθουν , ενω μερικες αλλες ειναι δυσκολοτερο . Η αναπνοη ειναι ενα καλο παραδειγμα - κατι που το υποσυνειδητο ελεγχει συνηθως για μας , αλλα που μπορουμε και συνειδητα να αλαβουμε οποτεδηποτε θελουμε .!

Το υποσυνειδητο ειναι επισης η πηγη για ολες τις συγκινησεις και τα συναισθηματα . Χρησιμοποιει αυτες τις συγκινησεις και τα συναισθηματα για να επηρεασει το συνειδητο σε μια κατευθυνση που ταιριαζει με το συστημα των συστηματων της λογικης , φιλτρασισματος και πεποιθησης . Μονο να "επηρεασει" , ποτε να ελεγξει .

Αυτο ηταν ετσι εγκυκλοπαιδικα ...:embarrest:embarrest

Μήπως μπερδεύουμε το υποσεινήδητο με το ασυνείδητο;

οσο για τη δύναμη της σκέψης την έχω συνδέση μόνο με τη δύναμη της θέλησης

Όνομα:
    Διονυσία

συνφωμώ και διαφωνώ με 'οσα διάβασα
    εχω θελήση κάτι και το είχα
    σκεφτώμουν κάτι πολύ και το έπαθα
    καλό ή κακό δεν έχει σημασια
    και έχω πάψει απο καιρό σε ανθρώπους που με έχουν πληγώσει να εύχομαι γιατί και εδώ θέλεις και συνήθως όχι καλό
    καποιος μου είχε πει όταν μάθεις τον σωστό τρόπο να ζητάς αυτό που θέλεις θα το έχεις
    αναριωτέμαι πόσο το θέλουμε υποσυνειδητα αυτό που νομίζουμε οτι θέλουμε ή πόσο το έχουμε ανάγκη στη ζωη μας;
    εχω διαβάσει βιβλία με την δύναμη που έχουμε όλη μας μέσα μας και πως πρέπει να σκεφτώμαστε αλλά πόσοι το κάνουμε με το σωστό τρόπο;

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)