- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 231 to 240 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
10-10-2006, 12:23 AM #231
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Δηλώνω εξ' αρχής ότι και εγώ είχα σαν αφορμή να διαβάσω αυτό το thread λόγω ενημέρωσης γι' αυτό σε άλλο forum.
Πάντως είχε αρκετό ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν απόκτησα καλύτερη εικόνα για το τι είναι αστρολογία, αλλά νομίζω ότι ο ορισμός που δόθηκε από τον pentraks είναι ο πιο κοντινός σ' αυτά που είχα υπόψη μου. Απλώς, αν μου επιτρέπετε, λίγες επισημάνσεις:
1. Το ότι αυτό το "σύστημα" μελέτης και διερεύνησης της ανθρώπινης ψυλογογίας ονομάζεται Αστρολογία και χρησιμοποιεί ονόματα που χρησιμοποιούνται και στην επιστήμη της Αστρονομίας, δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό και δεν θα πρέπει να προκαλεί τους ερασιτέχνες ή επιστήμονες που ασχολούνται με την τελευταία. Θα μπορούσε να ονομάζεται τελείως διαφορετικά και να χρησιμοποιεί τελείως άσχετα ονόματα. Ίσως έτσι να αποφεύγαμε και τέτοιες παρεξηγήσεις.
2. Όπως και όλα τα οικοδομήματα της νοημοσύνης του ανθρώπου, η σύχγρονη αστρολογία είναι "κακή" μόνο όταν χρησιμοποιείται για κακούς σκοπούς. Πχ. για να σταματά το καθήκον του ανθρώπου να ερευνά, να πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο κύριος του μέλλοντός του, ότι έχει ελευθερία πράξεων κτλ κτλ.
3. Η αστρολογία, όπως και άλλα λογικά συστήματα (πχ. creationism), δεν θα πρέπει να δρα σε βάρος της Επιστήμης (ιδιαίτερα της Αστρονομίας με την οποία μοιράζεται ονόματα και ορολογία) αλλά και άλλων όπως η ψυχολογία και η κοινωνιολογία. Δεν θα πρέπει να ενθαρύνει την υποκατάσταση ή να "καλύπτει" στην συνείδηση του κόσμου επιστήμες που βασίζονται σε πραγματικά πειραματικά δεδομένα και όχι σε ένα αυθαίρετο σύνολο κανόνων. Μπορεί να τις χρησιμοποιεί συμπληρωματικά, αποδεχόμενη την ορθότητα και αυθεντία τους, αλλά όχι να τις υποκαθιστά.
Αν αυτά είναι αποδεκτά, η ενασχόληση με την Αστρολογία δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι κακό, εφ' όσον κάποιος ασχολείται γιατί του αρέσει.
-
10-10-2006, 09:20 AM #232
dkef
Διαφωνώ μαζί σου.
Πιστεύω ότι η Αστρολογία κάνει μεγάλο κακό, γιατί απ' ό,τι διαπίστωσα στη σύντομη παραμονή μου εδω μέσα, βρίθει από απατεώνες και αγύρτες, όπως πχ για να αναφέρω έναν από τους πάρα πολλούς, ο κ. Χρ. ¶ρχος, που συνειδητά παραπληροφορούν το ταλαίπωρο κοινό τους, κάνοντας πλύση εγκεφάλου. Έλεος!!!
"Η επιστημονική κοινότητα μίλησε για ένα νέο Ηλιακό κύκλο ο οποίος θα ξεκινήσει περίπου το 2007 και θα είναι 30 με 50% ισχυρότερος από ότι ο προηγούμενος και θα κορυφωθεί το 2012, η αστρολογική πρακτική ήδη από το 1990 είχε μιλήσει ότι πολύ έντονες όψεις μεταξύ των πλανητών μαρτυρούν ότι εκείνη την περίοδο θα υπάρχει μία έντονη περίοδος στην ηλιακή συμπεριφορά με έντονες ακτινοβολίες να λούζουν την ατμόσφαιρα της Γης και προβλήματα στα δίκτυα. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η επιστημονική κοινότητα κλείνει τα αυτιά της στην αστρολογία και έρχεται για μία ακόμη φορά δεύτερη όπως και στο θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς να δώσει κάποια στοιχεία. Το National Center for Atmospheric research τουλάχιστον στο θέμα της ηλιακής συμπεριφοράς ουσιαστικά στο μοντέλο πρόβλεψης του αγκαλιάζει πολλές από τις πεποιθήσεις της αστρολογίας έστω και αν αυτό γίνεται βουβά και όχι ξεκάθαρα."
Και πάλι έλεος. Λυπηθείτε τα καημένα τα κοριτσάκια που σας διαβάζουν, σεβαστείτε επιτέλους την προσωπικότητά τους, και μην τα ταίζετε κουτόχορτο!"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
10-10-2006, 09:31 AM #233
Αγαπητέ enastros,
για τελευταία φορά θα παρακαλέσω να προσέχετε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε.Εάν διαφωνείτε ή θεωρειτε ελλιπή κάποια θέση που εκφράζει ο κος Αρχος να απευθυνθείτε στον ίδιο,στο επίμαχο αρθρο με επιχειρήματα ωστε να πάρετε την απαντηση που επιθυμείτε.
Παραθέτετε καποιο κομμάτι του αρθρου χωρίς να μας λέτε πού διαφωνείτε ακριβώς.Πείτε μας να γνωρίζουμε κι εμεις την όποια ανακρίβεια θεωρείτε πως έχει γραφτεί.
Κατα δευτερον,ουδείς υποχρεώνει τα "κοριτσάκια" οπως λέτε να διαβάσουν ή υιοθετήσουν οποιαδήποτε θέση.Νομιζω πως διαθέτουμε το στοιχειώδες άι κιου.
Κατά δευτερον,προσωπική αποψη πλέον, νομίζω πως ασέβεια δείχνετε εσείς με την συμπεριφορά σας στο forum,δαιμονοποιώντας καθετί που έχει σχέση με αστρολογία και όλους εμάς που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά ή και επαγγελματικά με το θέμα,χρησιμοποιώντας χείριστους χαρακτηρισμούς και χρησιμοποιώντας πόστ με τέτοιον τρόπο που μόνο κακόβουλο μπορω να χαρακτηρισω.
Τελικά σας ενδιαφέρει ο διάλογος ή θέλετε να κάνετε μονόλογο ώστε να μας σώσετε από την "τρομερή"αυτή ενασχόλησή μας;επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
10-10-2006, 09:57 AM #234
Roadrunner,
Δεν ξέρεις ελληνικά; δεν έχεις τελειώσει δημοτικό; δεν ξέρεις τι σημαίνει η λέξη "απάτη"; OK, θα σου πώ:
Είναι να ισχυρίζεσαι ότι η Roadrunner ευθύνεται για την κατάρτιση του Εθνικού Προυπολογισμού της Ελλάδας. Αν εσύ το πιστεύεις, είσαι απλώς ηλίθια. Αν εσύ δεν το πιστεύεις και το δηλώνεις, είσαι απατεώνας. Αυτός που σε ακούει, αν σε πιστέψει ότι λες αλήθεια, σημαίνει ότι είναι ηλίθιος και εξαπατάται. Του κάνεις πλύση εγκεφάλου. Νομίζει ότι είσαι ο υπουργός οικονομικών, και τον έχεις υποχείριό σου. Αν όμως δε σε πιστέψει, διατηρεί το δικαίωμα να σε χλευάσει.
Αυτό είναι απάτη και αγυρτεία.
Τώρα στο προκείμενο, πες μου εσύ αν πιστεύεις ότι όπως λέει το συγκεκριμένο απόσπασμα, η Αστρολογία ΤΟ 1990 και όχι οι Επιστήμονες ανακάλυψαν τα περί έξαρσης του επόμενου Ηλιακού κύκλου, για να δούμε τι αι κιου έχεις.
Περί διαλόγου, όπως βλέπεις, προσπαθώ να κάνω διάλογο με τον dkef."Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
10-10-2006, 10:06 AM #235
Η αλήθεια αγαπητέ είναι ότι δεν διαθέτω πτυχίο πανεπιστημίου,ενδεχομένως να είμαι πολύ κάτω σε σχέση με εσάς νοητικά,αλλά παρόλα αυτά θεωρώ οτι μπορώ να επικοινωνήσω συνήθως και διαθέτω μια στοιχειώδη επαφή με το περιβάλλον.Εσείς;;
Καθώς δεν έχω καμία γνώση αστρονομίας,δεν μπορώ να εκφέρω και άποψη για το θέμα που ρωτάτε.Εφόσον ομως είναι ανακρίβεια γιατί δεν ρωτάτε τον κο.Αρχο να σας απαντήσει που στηρίζει την αποψή του και να γίνει ενας διαφωτιστικός διαλογος και για εμάς που δεν κατέχουμε το θέμα και άρα δεν εχουμε άποψη;επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
10-10-2006, 10:17 AM #236
Ευτυχώς, στο πεδίο στο οποίο αναφερόμαστε, υφίσταται και παρατήρηση, και έρευνα, και πειραματισμός και στατιστική επαλήθευση. Την ταύτιση με τη "μέτρηση" δεν βλέπω πουθενά. Δεν νομίζω λοιπόν πως απαντάτε σε κάτι.
Εάν δεν έχετε κάνει τον κόπο να έρθετε σε επαφή με πηγές που παραθέτουν τέτοια στοιχεία, και επίσης δεν προσπαθήσατε να τα επαληθεύσετε κι εσείς ο ίδιος, στο επίπεδο καθημερινών, απλών παρατηρήσεων (έστω και υπό τη διάθεση ατομικού φιλέρευνου πνεύματος), δεν ευθύνεται κάποιος από τους μελετητές της αστρολογίας.
-
10-10-2006, 10:34 AM #237
Γιατί δεν τον ρωτάς εσύ η ίδια να σου φέρει κάποιες αποδείξεις γι αυτά που ισχυρίζεται; Πού είναι η δήθεν πρόβλεψη;
Αν σου πει κάποιος ότι έχει τραβήξει βίντεο τη βάφτιση της ξαδέρφης σου και οι άλλοι τον κατηγορούν για απατεώνα, δε θα ζητήσεις εσύ από αυτόν τον ίδιο να σου δείξει το βίντεο;
Πρέπει να το κάνει, για να δείξει ότι δεν είναι απατεώνας.
Μέχρι τότε, αναγνώρισέ μου το δικαίωμα να χρησιμοποιώ τις λέξεις της ελληνικής γλώσσας με την κυριολεκτική τους σημασία."Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
10-10-2006, 10:37 AM #238
-
10-10-2006, 10:50 AM #239
-
10-10-2006, 10:59 AM #240
Το μέλος erastros δεν έχει τη δυνατότητα απάντησης επειδή ο λογαρισμός του απενεργοποιήθηκε όπως από εχθές είχε δημόσια προειδοποιηθεί να μην αντιμετωπίζει ο ίδιος και η παρεούλα του έναν μεγάλο δικτυακό τρόπο και τα μέλη του με ύβρεις.
Σας παρακαλώ για λόγους δεοντολογίας και σεβασμού να μην σχολιάζετε δημοσιεύσεις μέλους που δεν μπορεί να ανταπαντήσει.Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.