- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Τί είδους βιβλία διαβάζετε;
- Voters
- 185. You may not vote on this poll
-
Ποίηση
34 18.38% -
Θεατρικά έργα
25 13.51% -
Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες
44 23.78% -
Παραμύθια - παιδικά βιβλία
23 12.43% -
Αστυνομικές ιστορίες
42 22.70% -
Νουβέλες
25 13.51% -
Δοκίμια - πραγματείες (ιστορικά, φιλοσοφικά, κοινωνικά, πολιτικά κ.λπ.)
77 41.62% -
Διηγήματα
62 33.51% -
Μυθιστορήματα
131 70.81% -
(Επιστημονικής) φαντασίας
33 17.84% -
Βιβλία αστρολογίας, μεταφυσικής κ.λπ.
110 59.46%
Multiple Choice Poll.
Results 231 to 240 of 241
Thread: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
-
28-12-2008, 12:44 AM #231
Re: Βιβλία που μας συγκλόνισαν...
Εμένα τα βιβλία με συγκλόνισαν όταν άρχισα να μαθαίνω ανάγνωση. Η αλήθεια είναι πως ήμουν ένα παιδί κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα, γιαυτό διάβαζα, διάβαζα... Κάντε ένα Forum με το θέμα "παιχνίδια που μας συγκλόνισαν", εμένα, περισσότερο από κάθε βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου, με συγκλόνισαν "τα μήλα", παιχνίδι με μπάλα είναι αυτό, όταν το πρωτόπαιξα, προτοετής φοιτήτρια στην αυλή του Αϊ Δημήτρη στη Θεσσαλονίκη. Και φοβάμαι πως πολλά παιδιά είναι τώρα στη θέση μου.
Ως συνήθως είμαι εκτός θέματος.
Το βιβλίο που με συγκλόνισε είναι η "Γκέμα", η πνευματική διαθήκη του Λιαντίνη. Σε αυτό το βιβλίο βρίσκεται σε ψήγματα όλη η σοφία του αρχαίου ελληνικού πνεύματος. Σε αυτό το βιβλίο βρίσκεται και η σύγχρονη φιλοσοφια όπως την αντιλήφθηκε, ένας υπέροχα εγκεφαλικός ακαδημαϊκός.
Κατά τη γνώμη μου σε αυτό το βιβλίο βρίσκεται επίσης και το προσωπικό δράμα του Λιαντίνη.
Ας το εντοπίσω στις ελλείψεις του, ο Λιαντίνης δεν θέλησε να γνωρίσει σε βάθος μια υπέροχη σύγχρονη επιστήμη, τη μόνη που θα μπορούσε να τον βοηθήσει να δει το προσωπικό του κενο χωρίς να φοβηθεί (ή για να είμαι ειλικρινής "χωρίς να αφεθεί στο φόβο" γιατί όλοι όσοι το είδαν φοβήθηκαν). Διαβάζοντας την Γκέμα διαισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πήρε χαμπάρι από Ψυχολογία. Τουτέστιν η αυτογνωσία του ήταν μια αποτίμηση της μόρφωσης και των γνώσεων που απέκτήσε διαβάζοντας βιβλία που τον συγκλόνιζαν. ¶ρα δεν είχε και πολλούς λόγους να συνεχίσει τη ζωή του.
Γιαυτό πιστεύω ότι το έργο συγγραφέων-ψυχοθεραπευτών όπως ο Γιαλομ είναι μια προσφορά στην ανθρωπότητα, το κομμάτι της τουλάχιστον που έχει τη δυνατότητα ν' ανοίγει κανα βιβλίο.
Και επειδή εγώ είμαι μεγάλη γυναίκα (σε ηλικία -42 ετών), η ψυχολογία μπόρεσε να με οδηγήσει στην μεγαλη και αρχαια επιστήμη, τη μήτρα όλων των γνώσεων, την Μεταφυσική. Διαβάζοντας Μπλαβάσκι μπόρεσα να πάρω απαντήσεις, τις πρώτες απαντήσεις που χρειαζόμουν -η μετενσάρκωση εξηγεί ευπρεπώς το χάλι της ανθρωπότητας-. Διαβάζοντας Αιβανχωφ, στη συνέχεια, βρήκα ένα στέρεο φιλοσοφικό υπόβαθρο, για να μην βουτήξω στο κενο της ατομικότητας.
Και ακόμα κρατάω. Τώρα όμως πάω να παίξω....κυνηγητό με τα παιδιά μου.... καλό σας ταξίδι, στα βιβλία, στα παιχνίδια, όπου αγαπάτε...:bigsmile:
-
28-12-2008, 07:30 PM #232
Καλησπέρα σας,
τοβιβλίο είναι κατα την γνώμη μου, η ποιό καλή συντροφιά που μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, να σε κάνει να ξεφύγεις, να ξεχαστείς, να χαλαρώσεις, να δεις τη ζωή διαφορετικά, να μάθεις, να συγκινηθείς, να φανταστείς. Αρκεί βέβαια ο συγγραφές του να καταφέρει να σε κρατήσει. Όλα τα είδη έχουν κάτι να προσφέρουν, ότι κάνει το μυαλό μας να σκεφτεί είναι κέρδος...:bigsmile::bigsmile:
Εμένα μερικά από όλα τα βιβλία που με συγκλόνησαν είναι :
Ποτέ χωρίς την κόρη μου, Πουλημένες, αυτά τα δύο είναι πραγματικές ιστορίες με συνταρακτικά γεγονότα.
Πέρα απο το Αιγαίο, Ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη, Πρόβα νυφικού, Ο μεγάλος Θυμός, Μαριάνα, Η κόρη του Νείλου, Το κάστρο, και τόσα άλλα που θα γράφω μέρες.. ένα βιβλίο ακόμα που ξεχώρισα είναι ο Αλχιμιστής που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αν δεις το νόημα του. Πάντος συγγραφείς όπως : Καζαντζάκης, Παπαδιαμάντης, Καραγάτσης, Καριωτάκης, Δέλτα κ.α. όλο το συγγραφικό τους έργο αξίζει πολλά
Απο ποιητές ξεχωρίζουν οι :Βάρναλης, Σεφέρης, Βαλαωρίτης, Ελύτης, Καβάφης, Ρίτσος. Παλαμάς, Σολωμός, Δημούλα Κική, Εγγονόπουλος κ.α.
Σταματάω..γιατί θα συνεχίζω να γράφω...:bigsmile::bigsmile:
Ελπίζω όλοι να διαβάζουμε βιβλία και ειδικά να το περάσουμε στα παιδιά, εμένα η μαμά μου αυτό έκανε.:embarrest:embarrest
-
28-12-2008, 10:18 PM #233
<<We dance around in a ring and suppose, but the Secret sits in the middle and knows....>>Robert Frost.
-
28-12-2008, 11:09 PM #234
-
29-12-2008, 09:14 AM #235
Τα βιβλία είναι μια περιπέτεια που μπορείς να τη ζήσεις ανα πάσα στιγμή.
Λατρέυω τον Πρέσφιλντ, τον Μανφρέντι, τον Κοελιο αλλά αν το καλοσκεφτώ τα βιβλία που με συγκλόνισαν μέχρι τα 30 μου είναι:
Ο μικρός πρίγκιπας, ο Αλχημιστής, το ¶ρωμα του Ονείρου (ρομπινς) και ο Μέγας Αλέξανδρος (μανφρεντι)
-
29-12-2008, 12:23 PM #236
BLUE TREE Λευκο κοτσυφι..αγαπημενος Μιμης Ανδρουλακης...μια Σκορπισια αναλυση του καπιταλισμου..:toung:Το συνιστω ανεπιφυλακτα!!!:bigsmile::bigsmile:
-
06-05-2010, 11:39 AM #237
Διάβασα και διαβάζω πολλά.
Στην εφηβεία μου όμως μαγεύτηκα από τα
''Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά'' του Μουρσελά, το '¶ρωμα'' του Ζίσκιντ, ''Το χρώμα του φεγγαριού΄΄
της Αλκυόνης Παπαδάκη και με το ''Και με το Φως του Λύκου επανέρχονται'' της Ζ. Ζατέλη.
Τα τελευταία χρόνια με άγγιξε ''Το νησί'' της V. Hislop.
Διαχρονική αξία πάντως ο Μίλαν Κούντερα και η Αβάσταχτη Ελαφρότητά του....
Καλοκαίρι έρχεται -εποχιακά τουλάχιστον- καλή εποχή για ανάγνωση
σε χαλαρούς ρυθμούς.
Καλές αναγνώσεις...Tabula rasa
-
09-05-2010, 11:37 PM #238
Εξαιρετικός και με ασύγκριτο χιούμορ συγγραφέας για μένα είναι ο Τομ Ρομπινς. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω βιβλία του, αλλά μπορώ ανεπιφύλακτα να προτείνω σε όλους το "¶ρωμα του Ονείρου"
Αυτός όμως που πραγματικά αισθάνομαι ότι μου "έδειξε" έναν ουσιαστικό δρόμο, είναι ο Eckhart Tolle με το βιβλίο του "Η δύναμη του Τώρα" (δεν έχω λόγια...)
-
10-05-2010, 02:16 AM #239
Καλησπερα σας...Δεν ξερω τι μπορω να γραψω,εχω εκπλαγει,απ αυτα που δεν εχω διαβασει..εμενα οτι εχω διαβασει με συγλονισε..λατρευω τα παραμυθια του Νασρετιν -Χοτζα..Το πρωτο βιβλιο που αγορασα οταν δουλεψα,την αστρολογια των Παρκερ..ολα τα παραμυθια του Αντερσεν..Λατρευω Τσιφορο(η μυθολογια του ειναι εμπειρια) ,Σουρη..Αλλα δεν θα ξεχασω ποτε οταν μυρισα..ξεφυλλισα,εναν τομο <Δι`απλασης τ`ων πα`ιδων> ηταν απ'τις ποιο αξεχαστες εμπειριες που ειχα ..Ο Κοελο ειναι συναρπαστικος στον πολεμιστη του φωτος...Εμειρια ειναι και η σειρα <των παιδιων της γης>..μπεστ σελερ , η συνεχεια του οσα παιρνει ο ανεμος.. Ο Πτολεμαιος...Και οσα βιβλια μου εχει κανει ο γυιος μου ..και η νουνα του ..παντα μου εχω στοχο 12 βιβλια τον καθε χρονο..και ετσι θα αδικησω ολα αυτα που εχω διαβασει..πολυ ωραιο το θεμα σας..βρηκα τιτλους που θα επιλεξω να διαβασω..ευχαριστω πολυ..
-
10-05-2010, 02:29 AM #240
Το ''Μην πέφτεις από τη βουνοκορφή'' (Dont fall off the mountain) εκδόσεις Κάκτος της Σίρλευ Μακλαίην,....αξεπέραστο!!! Γεμάτο περιπέτειες ταξίδια προσωπικές αναζητήσεις, γραμμένο με πολύ χιούμορ και αμεσότητα.
''Ο γλάρος Ιωνάθαν'', ένα συμβολικό βιβλίο για την ελευθερία...
''Οι Μεγάλοι Μύστες'' του Έντουαρντ Σιρέ,...υπέροχη γλώσσα και μεγάλα νοήματα,..
''Ο τυφλός μουσικός'' που το διάβασα όλο σε μία νύχτα και ένιωσα σα να είχα μεταφυσική εμπειρία, τόσο πολύ ταυτίστηκα... όταν το ξαναδιάβασα βέβαια δεν μου έκανε και μεγάλη εντύπωση,... κάτι περίεργο έγινε εκείνη την νύχτα...
''Ο δρόμος του μπλε φεγγαριού'' ...δημοτικό ήμουν ακόμα το θυμάμαι.... εξαίσιο παραμύθι..
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.