s
Διελεύσεις Κρόνου - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 11 to 20 of 51

Re: ΚΡΟΝΟΣ

Quote Originally Posted by Βασιλης Παπαδολιας View Post
    Περί του τι είναι τι υπάρχουν πολλές σχολές παιδιά... Μην είμαστε απόλυτοι.. .έχω ακούσει άλλος να λέει ότι τα προοδευτικά δείχνουν γεγονότα κι άλλος ότι δείχνουν ψυχολογικές τάσεις... καθένας από την οπτική του γωνία....
    Τα προοδευτικά δείχνουν κατά την άποψή μου κυρίως την εξέλιξή μας εσωτερικά/ψυχολογικά μέσα στην πορεία των ετών. 'Οχι δηλαδή απλά τάσεις ψυχολογικές, αλλά πολύ βαθειές και χρόνιες εσωτερικές εξελικτικές διαδικασίες (π.χ Αποζητούσα αυτό γιατί ήμουν εκείνο ή "έζησα αυτό γιατί το αποζητούσα έντονα εσωτερικά). Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πάντα μεταφράζονται σε γεγονότα. Πολλές φορές εξελίσεσαι έτσι, απλά επειδή ήρθε η ώρα.
    Τώρα σχετικά με τις διελεύσεις. Τα ψυχολογικά συμβάντα δεν παύουν να είναι συμβάντα. Ο θυμός που βιώνεται σε μια κρίσιμη διέλευση 'Αρη-90-Πλούτωνα συνήθως ωθεί τον άνθρωπο σε πράξεις (άσχετο αν αυτές οι πράξεις μας διαφεύγουν. Μια τέτοια πράξη μπορεί να ναι το χτύπημα του χεριού μου στο τραπέζι που δεν θα δώσω καμμιά σημασία γιατί είναι μια τελείως παροδική κατάσταση). 'Αρα τα ψυχολογικά συμβάντα σχεδόν πάντα εξωτερικεύονται και παίρνουν τη μορφή του γεγονότος, απλά δεν δίνουμε σε όλα τα ψυχολογικά συμβάντα την ίδια σημασία γιατί δεν έχουν όλα τα ψυχολογικά συμβάντα την ίδια φόρτιση και ένταση, ώστε να προκαλέσουν μεγάλης σημασίας εξωτερικά γεγονότα. Συμβαίνει και το αντίστροφο. Τα εξωτερικά γεγονότα δηλαδή να προκαλούν εσωτερικά συμβάντα (θλίψη, θυμό, τάσεις φυγής κλπ).
    Με αυτή τη λογική εσωτερικά και εξωτερικά συμβάντα είναι άμεσα συνδεδεμένα όπως οι διελεύσεις είναι συνδεδεμένες με τα υπόλοιπα προγνωστικά συστήματα. Οι διελεύσεις είναι περισσότερο τα ψυχολογικά συμβάντα κατά τη γνώμη μου και φυσικά δίνουν και εξωτερικά γεγονότα ανάλογα με την έντασή τους και το συνδυασμό τους με τα υπόλοιπα συστήματα.

Στην αστρολογία όλα (κατευθύνσεις, διελεύσεις κ.λπ.) βασίζονται στην ίδια αρχή: "ό,τι πάνω και κάτω, ό,τι μέσα και έξω". Η αστρολογία είναι μια σημαντική συμβολική γλώσσα επειδή διερευνώντας το μέσα μπορεί να "προβλέψει" το έξω. Η αρχή αυτή σημαίνει ότι οποιοσδήποτε πλανήτης (είτε από διελεύσεις είτε από προόδους κ.λπ.) αγγίξει ένα πλανήτη ή σημείο του γενέθλιου χάρτη ενεργοποιεί μια εσωτερική τάση που τείνει να εκδηλωθεί προς τα έξω ή να "έλκύσει" ένα εξωτερικό γεγονός.

Όλα όμως ξεκινούν από μέσα, ακόμα και γεγονότα που φαίνονται εξωτερικά. Αν, παραδείγματος χάριν, ο τράνζιτ ¶ρης τετραγωνίζει τον γενέθλιο Ήλιο μου μπορεί να συμβεί κάτι που να με θυμώσει. Σε μια άλλη χρονική στιγμή το ίδιο γεγονός μπορεί να μη με θύμωνε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί εκείνη την στιγμή είναι ενεργοποιημένες μέσα μου έντονες επιθυμίες που νιώθω επιτακτική ανάγκη να τις εκφράσω γι΄αυτό και έχω πολύ μικρότερη ανοχή στην παρεμπόδιση ή την ματαίωσή τους. Έτσι, πιο εύκολα θα θυμώσω μ΄ένα πρόσωπο ή ένα γεγονός, που μπορεί να είναι και τα χαλασμένα φανάρια στον δρόμο.

Όλες αυτές οι όψεις που γίνονται στο γενέθλιο (η διαδράση ή ο διάλογος αν προτιμάτε) μας δίνουν την ευκαιρία να εκδηλώσουμε τις εσωτερικές μας τάσεις κι έτσι να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να αναπτυχθούμε ως άτομα.

Οι διελεύσεις όντως θεωρούνται προγνωστικό σύστημα. Τι συμβαίνει όμως; Οι διελεύσεις από μόνες τους δεν μπορούν να μας δείξουν με βεβαιότητα αν θα συμβούν ουσιαστικά γεγονότα ή αν θα παραμείνουν σ΄ένα συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο. Ας πάρουμε το πέρασμα του Κρόνου από την Παρθένο, μόνο στις συνόδους του με τον Ήλιο στην Παρθένο και μόνο τις περιπτώσεις που ο Ήλιος είναι χωρίς όψεις για να έχουμε το ίδιο μέτρο. Σε κάποια άτομα έφερε δύσκολα γεγονότα, σε κάποια θετικά και σε κάποια τίποτε το ιδιαίτερο από πλευράς γεγονότων.

Ή ο τράνζιτ ¶ρης ενεργοποιεί μια όψη μας στο γενέθλιο και έχουμε ένα ατύχημα. Ο τράνζιτ ¶ρης όμως ενεργοποίησε δεκάδες φορές στην ζωή μας αυτή την όψη χωρίς να μας φέρει ατύχημα ή κάτι άλλο ιδιαίτερο. Οι τράνζιτ πλανήτες δείχνουν κυρίως ψυχολογικές καταστάσεις που μπορεί να καταλήξουν σε μια σειρά ενδεχόμενων γεγονότων αλλά που εμείς δεν μπορούμε, μόνο μ΄ αυτό το σύστημα, να προσδιορίσουμε τι ακριβώς θα είναι και αν θα συμβεί.

Ας εξετάσουμε τώρα ένα άλλο ενδεχόμενο. Βλέπουμε σ΄ ένα χάρτη να σχηματίζει σύντομα ο τράνζιτ Ουρανός τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο. Λέμε λοιπόν στο άτομο ότι θα βιώσει ξαφνικά ανατρεπτικά γεγονότα που θα του δημιουργήσουν την ανάγκη να απελευθερωθεί από δεσμευτικές καταστάσεις στην ζωή του. Κι εκείνη την περίοδο παθαίνει εγκεφαλικό ο πατέρας του (έννοια του Ουρανού). Το άτομο φυσικά δεν θα το βιώσει αυτό ως απελευθέρωση. Ή μπορεί εκείνη την περίοδο να κάνει εξωσωματικές για να κάνει παιδί. Και πάλι δεν θα το βιώσει έτσι.

Στην αστρολογία κανένα σύστημα δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από το άλλο ούτε και ανεξάρτητα από το ίδιο το γενέθλιο, αν θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα. Οι κατευθύνσεις και η ηλιακή επιστροφή θα δείξουν τα γεγονότα και οι τράνζιτς (αν υπάρχουν ταυτόχρονα) θα μας δείξουν πώς το άτομο θα βιώσει αυτά τα γεγονότα. Αν π.χ. δούμε στις κατευθύνσεις ένα χωρισμό αλλιώς θα τον βιώσει το άτομο αν έχει ένα τράνζιτ Πλούτωνα πάνω στον άξονα του 1ου/7ου κι αλλιώς αν έχει ένα τράνζιτ Δία απέναντι από τον Ήλιο του.

Όνομα:
    Βασίλης

Σωστές οι παραπάνω παρατηρήσεις αλλά νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε κι έναν πιο εύκολο και απλό κανόνα για τους αναγνώστες. Ό,τι κινείται αργά συνήθως προκαλεί καταστάσεις υπόβαθρου (θέλετε να τις πείτε ψυχολογικές, δεν είναι απαραίτητα όμως, μπορεί π.χ. να είναι μία "ψυχοβγαλτική" σχέση που διαρκεί χρόνια) ενώ ό,τι κινείται πιο γρήγορα προκαλεί συνήθως αυτό που έχουμε κατά νου όταν λέμε "γεγονότα". Με αυτή την έννοια οι διελεύσεις των αργών πλανητών θεωρούνται διελεύσεις υπόβαθρου, ενώ οι διελεύσεις γρήγορων διελεύσεις γεγονότων. Παρομοίως οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι περισσότερο καταστάσεις υπόβαθρου, αν εξαιρέσουμε τη Σελήνη, ενώ οι πρωτεύουσες και τα ηλιακά τόξα φέρνουν περισσότερο γεγονότα καθώς (κατά τον Noel Tyl τουλάχιστον στο έργο του Solar Arcs) μετακινούνται όλοι οι πλανήτες κι οι συνδυασμοί που δίνουν δίνουν μεγάλη τροφή για πρόβλεψη γεγονότων (στο τελευταίο αυτό βεβαίως έχω επίσης ακούσει διαφορετικές απόψεις που λένε το αντίθετο). Παρομοίως οι ηλιακές επιστροφές μπορεί να αφορούν μεσοπρόθεσμο υπόβαθρο που ενεργοποιείται από διελεύσεις του Ήλιου, ενώ οι σεληνιακές επιστροφές μπορεί να δίνουν πιο βραχυπρόθεσμα γεγονότα. κ.ο.κ.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Βασιλης Παπαδολιας View Post
    Σωστές οι παραπάνω παρατηρήσεις αλλά νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε κι έναν πιο εύκολο και απλό κανόνα για τους αναγνώστες. Ό,τι κινείται αργά συνήθως προκαλεί καταστάσεις υπόβαθρου (θέλετε να τις πείτε ψυχολογικές, δεν είναι απαραίτητα όμως, μπορεί π.χ. να είναι μία "ψυχοβγαλτική" σχέση που διαρκεί χρόνια) ενώ ό,τι κινείται πιο γρήγορα προκαλεί συνήθως αυτό που έχουμε κατά νου όταν λέμε "γεγονότα". Με αυτή την έννοια οι διελεύσεις των αργών πλανητών θεωρούνται διελεύσεις υπόβαθρου, ενώ οι διελεύσεις γρήγορων διελεύσεις γεγονότων. Παρομοίως οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι περισσότερο καταστάσεις υπόβαθρου, αν εξαιρέσουμε τη Σελήνη, ενώ οι πρωτεύουσες και τα ηλιακά τόξα φέρνουν περισσότερο γεγονότα καθώς (κατά τον Noel Tyl τουλάχιστον στο έργο του Solar Arcs) μετακινούνται όλοι οι πλανήτες κι οι συνδυασμοί που δίνουν δίνουν μεγάλη τροφή για πρόβλεψη γεγονότων (στο τελευταίο αυτό βεβαίως έχω επίσης ακούσει διαφορετικές απόψεις που λένε το αντίθετο). Παρομοίως οι ηλιακές επιστροφές μπορεί να αφορούν μεσοπρόθεσμο υπόβαθρο που ενεργοποιείται από διελεύσεις του Ήλιου, ενώ οι σεληνιακές επιστροφές μπορεί να δίνουν πιο βραχυπρόθεσμα γεγονότα. κ.ο.κ.
    Βασίλη μου,

τι εννοείς όταν λες ότι οι γρήγορες διελεύσεις είναι διελεύσεις γεγονότων; Ότι π.χ. με μια τράνζιτ Αφροδίτη μπορεί να πάω κομμωτήριο ή να αγοράσω μια μπλούζα; Ή ότι μ΄ ένα τράνζιτ Ερμή μπορεί να μου ζητήσει η μητέρα μου να της πάρω τα ρούχα από το καθαριστήριο; Αν είναι έτσι πρέπει να καθορίσουμε τι εννοούμε γεγονότα.

Το ηλιακό τόξο δείχνει τα σημαντικά και κύρια γεγονότα της χρονιάς.
    Οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις δείχνουν τα κύρια αλλά και τα δευτερεύοντα γεγονότα της χρονιάς. Ολόκληρος όμως ο χάρτης των δευτερευουσών κατευθύνσεων και όχι μόνο η Σελήνη και μόνο όταν πιάνει γωνιακούς οίκους και μόνο στις δυσαρμονικές της όψεις όπως κάνει ο Tyl.
    Η ηλιακή επιστροφή δείχνει τα κύρια γεγονότα και τα δευτερεύοντα γεγονότα αλλά και πιο καθημερινές καταστάσεις και διαθέσεις της χρονιάς.

Όνομα:
    Βασίλης

Νομίζω ότι είναι σαφές Κοραλία μου τι είναι το γεγονός. Είναι κάτι που συμβαίνει σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συμβαίνει στο χώρο και το χρόνο και ως τέτοιο είναι υποκείμενο πρόβλεψης. Οι ψυχολογικές τάσεις δεν ανήκουν σε αυτά, μόνο οι συνέπειες τους. Αν θέλουμε να κάνουμε πρόβλεψη γεγονότος λοιπόν κι όχι ψυχολογικής τάσης χρησιμοποιούμε τον κανόνα της ταχύτητας. Επί λέξει "Inner planetary transits can, however, provide useful clues as to the timing and effectiveness of an outer planetary transit". Ας προσέξουμε το timing. Χωρίς timing δεν υπάρχει πρόβλεψη.

Όσο για τις κατευθύνσεις όπως είπα υπάρχουν κι άλλες απόψεις. Στη Μayo School για παράδειγμα διδάσκεσαι με σαφήνεια ότι οι δευτερεύουσες κατεθύνσεις βιώνονται σε πιο συμβολικό και προσωπικό επίπεδο. Επί λέξει "Progressions, however, manifest in a more symbolic and personal way. They describe more how we feel and changes that happen to just us on a personal level". Επομένως δεν μπορώ να τις θεωρήσω όψεις γεγονότων.

Τώρα προφανώς μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση, να πούμε καθένας την προσέγγιση του αλλά όπως είπα και αρκετά ποστ πιο πάνω δεν ξέρω αν έχει νόημα να επιμείνουμε περισσότερο. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ομοφωνία σε αυτά τα θέματα στην αστρολογική πρακτική. Κι εσύ η ίδια ακόμη διαφώνησες με κάποιες πρακτικές που ακολουθεί ο Tyl. Επομένως προς τι να συνεχίσουμε; Απλά μπερδεύουμε τον κόσμο.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Βασίλη μου,
    καλημέρα και καλή βδομάδα.
    Εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι μια συζήτηση δεν έχει νόημα όταν τα άτομα συμφωνούν. Όταν διαφωνούν έχει πραγματικά νόημα ο διάλογος και είναι πολύ πιο γόνιμος επειδή παρατίθενται επιχειρήματα και απόψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε συνθέσεις ή σε περισσότερη γνώση για όλους.

Όλα στην αστρολογία ξεκινούν από μέσα και μπορεί να εκδηλωθούν ή όχι προς τα έξω, με γεγονότα σημαντικά για την ζωή μας ή πιο ασήμαντα και καθημερινά. Οι γρήγορες διελεύσεις, αν εκδηλώσουν κάτι, θα είναι πιο καθημερινό και λιγότερο σημαντικό για την ζωή μας. Οι διελεύσεις των πιο βαριών πλανητών έχουν πιο σοβαρές και πιο μακροχρόνιες συνέπειες. Ναι, μερικές φορές οι γρήγοροι πλανήτες μπορεί να συνδυαστούν με πιο βαριά τράνζιτς και να μας δείξουν την χρονική στιγμή ενός γεγονότος. Όχι όμως πάντα. Είναι άλλες φορές που συμβαίνει ένα γεγονός, κοιτάμε τα τράνζιτς της μέρας και δεν βλέπουμε κάτι, είναι σαν να μην λειτουργούν.

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα καθόλου την άποψη της Mayo School για τις δευτερεύουσες κατευθύνσεις. Μεταφράζω επί λέξει την άποψη που παραθέτεις: "οι πρόοδοι, ωστόσο, εκδηλώνονται μ΄ένα πιο συμβολικό και προσωπικό τρόπο. Περιγράφουν περισσότερο πώς νιώθουμε και αλλαγές που συμβαίνουν μόνο σε μας σ΄ ένα προσωπικό επίπεδο".

Απ΄ αυτή την άποψη τι να υποθέσω; Ότι τα γεγονότα που δείχνει το ηλιακό τόξο ή η ηλιακή επιστροφή δεν είναι προσωπικά και δεν συμβαίνουν μόνο σε μας; Και τότε τι είναι; Κοινωνικά; Κοσμικά; Όλα σ΄ένα ωροσκόπιο είναι προσωπικά. Και όλα μας δείχνουν πώς ένα άτομο βιώνει τις καταστάσεις της ζωής του σε προσωπικό επίπεδο.

Αν με την φράση "μ΄ ένα πιο συμβολικό και προσωπικό τρόπο" εννοεί ότι οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις δείχνουν μόνο εσωτερικές καταστάσεις και ψυχολογικές διεργασίες και πάλι χρειάζεται συζήτηση. Γιατί όταν η προοδευμένη Σελήνη τριγωνίζει την γενέθλια Αφροδίτη και ένα ζευγάρι χωρισμένο μήνες αποφασίζει να ξανασμίξει τι είναι αυτό; Συμβολικό και εσωτερικό γεγονός; Ή όταν ο προοδευμένος κυβερνήτης του 10ου κάνει σύνοδο με τον Δία και το άτομο παίρνει προαγωγή στην δουλειά του αυτό είναι συμβολικό και ψυχολογικό γεγονός;

Ο λόγος που συνεχίζω την συζήτηση είναι γιατί πιστεύω ότι οι δευτερεύουσες κατευθύνσεις είναι ένα παρεξηγημένο σύστημα που αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο να το μελετήσουμε και να το δοκιμάσουμε στην πράξη.

Όνομα:
    Ligero
    Καλησπέρα και από μένα,

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε απορία μου;;;;
    Έχω Σελήνη στο 12ο οίκο στις 23 του Αιγόκερου και σε λίγο ο Κρόνος θα κάνει τετράγωνο!
    Πως ερμηνεύεται αυτό;;
    Έχει κάποια σημασία ο γενέθλιος Κρόνος (13ο Παρθένου - ακμή του 8ου);;;
    Από γενέθλιο δεν υπάρχει αντίστοιχη όψη.

Ευχαριστώ Πολύ!

Τί σημαίνει μία Σελήνη στον Αιγόκερω και ειδικά στο 12ο οίκο ? Σχηματίζει όψεις με άλλους πλανήτες ? Θετικές ή αρνητικές ? Ποιο γενέθλιο οίκο κυβερνά η Σελήνη σας ?

Ο Κρόνος στο Ζυγό από διέλευση σε ποιον οίκο βρίσκεται ?

Μπορείτε να βρείτε σχετικά άρθρα στην αναζήτηση του φόρουμ ?

Όνομα:
    Ligero
    Μέσα από τις ερωτήσεις κατάλαβα τι άλλο πρέπει να αναζητήσω.
    Σημαντικό.
    Ευχαριστώ!

Αγαπητή ligero. O Κρόνος είναι δάσκαλος, δίνει μαθήματα. Με το τετράγωνο δημουργεί εμπόδια και προκλήσεις στην εξέλιξή σου. Μια Σελήνη στον Αιγόκερω είναι δύσκολη, δυναμική έως και γρινιάρα για να πετύχει το σκοπό της. Στον 12ο της προσφέρεται επίσης μια τάση για απομόνωση και μυστικότητα. Τι προκλήσεις μπορεί να δημιουργήσει ένας Κρόνος στον Ζυγό και στον 9ο (υπόθέτω ε; Για σκέψου τα θέματα της ζωής σου και συνδίασέ τα.... Αυτά κατά την ταπεινή μου άποψη.....
    Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.

Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)