s
[Συζήτηση] Τεχνικές και Μυστικά της Αρχαίας Ελληνιστικής Αστρολογίας - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 14 of 14

Re: Τεχνικές και Μυστικά της Αρχαίας Ελληνιστικής Αστρολογίας - Μέρος Ι

Quote Originally Posted by Βασιλης Παπαδολιας View Post
    Να διευκρινίσω επειδή με ρωτάνε αναγνώστες, ότι από πλευράς μετρήσεων σαφώς η 0' Κριού για το δυτικό σύστημα και τον τροπικό ζωδιακό ταυτίζεται από τον Πτολεμαίο και μετά με το αστρονομικό σημείο της τομής της εκλειπτικής και το ημερολογιακό σημείο της εαρινής ισημερίας.

Η διαφωνία μου έγκειται στον ιστορικό χαρακτήρα αυτής της ταύτισης. Δηλαδή η ταύτιση αυτή είναι κάτι που εμείς ορίσαμε σε μία δεδομένη χρονική στιγμή να είναι έτσι και είναι κατά σύμβαση. Δεν έχει αστρονομική βάση. Ούτε ορίστηκε ο ζωδιακός εξαρχής να είναι έτσι. Το διευκρινίζω γιατί όλη η συζήτηση ξεκίνησε από το κατά πόσον μπορεί να υπολογιστεί μετάπτωση για την 0' Κριού και τον ισχυρισμό της Κας Μόζορα ότι από τη στιγμή που η 0' Κριού ήταν ανέκαθεν η έναρξη της εκλειπτικής και είναι πάντα έτσι, δεν έχει νόημα ο υπολογισμός μετάπτωσης γι' αυτήν. Η απάντηση εδώ είναι ότι η 0' Κριού δεν ήταν πάντα η έναρξη της εκλειπτικής. Έγινε η έναρξη της εκλειπτικής μετά την εργασία του Πτολεμαίου κι αφού αυτός υπολογίζοντας τη μετάπτωση της ισημερίας της εποχής είδε ότι συνέπεφτε με τη 0' του αστερισμού του Κριού.
    Βασίλη μου,

δεν είπα αυτά τα πράγματα, ακριβώς τα αντίθετα είπα. Ανάμεσα στα άλλα μάλιστα είπα ότι ο Πτολεμαίος πήρε την αστρολογία από το αχανές σύμπαν (δηλαδή τους αστερισμούς που βρίσκονται εκατομμύρια έτη φωτός έξω από την εκλειπτική) και την μετέφερε στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, που είναι η εκλειπτική.

Όνομα:
    Βασίλης

Με συγχωρείς Κοραλία, αλλά αυτό κατάλαβα...

Αν δεν εννοούσες αυτό, σου ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Βασίλη μου,

καθαρά και μόνο για χάρη της συζήτησης θα παραθέσω μεταφρασμένο ένα μικρό απόσμασμα από ένα άρθρο του astro.com το οποίο εξηγεί τι είναι η μετάπτωση των ισημεριών.

"Η δυτική αστρολογία δεν χρησιμοποιεί πια τους απλανείς αστέρες ως σημείο αναφοράς. Η σύγχρονη δυτική αστρολογία χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα αναφοράς με την αστρονομία, δηλαδή χωρίζει την εκλειπτική σε τμήματα ξεκινώντας από την εαρινή ισημερία".

Αν ανοίξεις μια οποιαδήποτε αστρολογική εφημερίδα εύκολα θα διαπιστώσεις ότι η 0ο Κριού πάντα συμπίπτει με την εαρινή ισημερία και πάντα είναι περίπου στις 21 Μαρτίιου.
    Αυτά είναι γνωστά Κοραλία μου... δεν είναι αυτό το αντικείμενο της διαφωνίας. Το εξήγησα και πιο κάτω... Από ό,τι μου λες όμως δεν εννοούσες αυτά που νόμιζα ότι εννοούσες, οπότε νομίζω κάπου εδώ το θέμα κλείνει...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Βασιλης Παπαδολιας View Post
    Με συγχωρείς Κοραλία, αλλά αυτό κατάλαβα...

Αν δεν εννοούσες αυτό, σου ζητώ συγγνώμη για την παρεξήγηση...
    Δεν υπάρχει πρόβλημα, Βασίλη μου. Η εκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ μας είναι δεδομένα.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread