s
ποιος είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη; - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 11 to 20 of 71
    Όνομα:
    Ράνια

Re: ποιος είναι ο κυβερνήτης του γενέθλιου χάρτη;

Quote Originally Posted by 'Ερση View Post
    Nα με συγχωρεσεις Μaroulita, δεν ξερω τι λεει το αρθρο, αλλα πολλοι Αστρολογοι, τον εμπεριεχομενο τον εξεταζουν σαν συγκυβερνητη,το οτι ειναι εμπεριεχομενος δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει απλα δυσκολευεται να βγει η φυση του Ζωδιου.
    H Maroulita ομως Ερση ειπε οτι ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή, οχι οτι δεν υπαρχει.:bigsmile:

Όνομα:
    Μαρία

Έρση μου,
    νομίζω πως σε κάλυψε η Ράνια σχετικά με το "σχετικά" που ανέφερα;!

Επιπλέον, για να δώσω ανατροφοδότηση στη συζήτηση και επειδή το θέμα πολλές φορές μ' έχει βάλει σε σκέψη και -η αλήθεια είναι ότι- σαφή απάντηση δεν έχω διαβάσει ακόμα, βρήκα κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σε ένα από τα κορυφαία σάιτ του εξωτερικού, αυτό της Deborah Houlding. Στο γλωσσάρι, λοιπόν, αναφέρει τον όρο "Lord of Geniture", τον πιο ισχυρό πλανήτη, ο οποίος καθορίζεται από την αναγκαία και τυχαία κυριαρχία του μέσα στο χάρτη. Υπάρχει και ο όρος "Almuten of the Figure" που διαφοροποιείται ελαφρώς από τον προηγούμενο.

The Lord of the Geniture is defined as the planet with the most essential and accidental dignity THAT CAN ACT. In other words, a powerful Jupiter in the 12th might not be as good a choice as a weaker Mars in the 10th. Generally speaking, planets in the 6th, 8th, and 12th houses have difficulty acting. They usually require a strong aspect or strong reception to achieve their potential, or an enormous amount of will power on the part of the native.

A planetΆs essential dignity is found by using the table of dignities and seeing which of its own positions a planet occupies in the chart under discussion. Rulership, exaltation, and triplicity are the important ones; term and face are less so. Accidental dignity has to do with house position and aspects to strong planets, and some other things.

Δεν θυμάμαι ποιος το ανάφερε σχετικά με τους πλανήτες στον 1ο οίκο. Δηλαδή αν ένα άτομο έχει 3 πλανήτες στον πρώτο οίκο σημαίνει πως και οι 3 πλανήτες είναι συγκυβερνήτες του χάρτη. Ή κοιτάμε ποιος πλανήτης είναι αυτός που βρίσκεται περισσότερο στην ακμή του ωροσκόπου;:blink:

Όνομα:
    Γιάννα

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Nα συμπληρώσω οτι ενας πλανήτης χωρις οψεις (πρωτευουσες) εκφραζει πιο ατοφια τις ιδιοτητες του, και συνήθως κυβερναει εναν γενεθλιο χαρτη.
    Συνήθως οι ιδιοτητες του διοχετευονται στο ατομο σε υπερβολικό βαθμό, και εχουν την ικανότητα να αλλαξουν ολη την ψυχοσυνθεση του. Ποσο μαλιστα αν μιλαμε και για κυβερνήτη 1ου
    Συμφωνα με το βιβλιο της Κα. Σιμου "Η κατανοηση των οψεων και οι πλανητες διχως οψεις" ενας πλανητης χωρις οψης δεν εκφραζετε υπερβολικα, ουτε εχει πιο ατοφια εκφραση των ιδιοτητων του αν δεν υπαρξει λογος.
    Ειναι σαν ενα καζανι που βραζει και δεν υπαρχει τροπος εκφρασης, ολες οι ιδιοτητες και τα χαρακτηριστικα του πλανητη ειναι σε εγρηγορση και σε αναμονη μεχρι να προκηψει μια αφορμη(διευλεση,επιστροφη πλανητη,προοδευτικα,εκλειψ εις κ.α.) Τοτε μονο βλεπουμε να εκφραζετε δυναμικα και εκρηκτικα και τα αποτελεσματα ητε σοκαρουν ητε εντυπωσιαζουν γιατι τι ατομο δεν εχει συνηθησει σε τετοιου ειδους εκδηλωσεις.
    Οταν μιλαμε λοιπον για κυβερνητη ωροσκοπου, που ειναι ενας πλανητης χωρις οψη ,πρεπει να εξεταστει με ιδιαιτερη προσοχη σαν να εξεταζουμε εναν γωνιακο,σε εξαρση ή σε κυριαρχια πλανητη.
    Το καλό με τα μεγάλα λόγια είναι….
    ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω τους ….μικροί άνθρωποι.

Όνομα:
    Ράνια

Συμφωνω! Γι'αυτο ειπα διοχετευονται και οχι εκδηλώνονται ...παραμενει ομως εξεχουσας σημασιας ο ρολος ενος τετοιου πλανητη στον χάρτη γιατι η επιθυμία να εκδηλωθει ειναι τοσο μεγαλη, που οταν βρει διοδο ξεσπάει με μεγαλύτερη ενταση και αφήνει πιο ξεκάθαρα το σημαδί του :bigsmile:

Όνομα:
    Τίνα

Quote Originally Posted by black moon View Post
    H Maroulita ομως Ερση ειπε οτι ειναι πιο αδύναμη σε σχέση με τη ζωδιακή ακμή, οχι οτι δεν υπαρχει.:bigsmile:
    Κοριτσια ουσιαστικα συμφωνουμε,η διαφωνια μου ηταν ως προς τον εμπεριεχομενο αν τον παιρνουμε συνκυβερνητη η οχι και απλως η γνωμη μου ειναι οτι τον παιρνουμε, ασχετα απο την δυναμικη του.

Εγώ ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος, μόνο και μόνο επειδή έχω ωροσκόπο Αιγόκερω, από τη στιγμή που ο Κρόνος δεν σχηματίζει όψεις, δεν έχω κανέναν άλλο πλανήτη στον Αιγόκερω και επιπλέον ο Κρόνος είναι σε εμπεριεχόμενο ζώδιο (στον Λέοντα, που είναι εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο).

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by ed77 View Post
    Εγώ ωστόσο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να θεωρείται κυβερνήτης του χάρτη μου ο Κρόνος, μόνο και μόνο επειδή έχω ωροσκόπο Αιγόκερω, από τη στιγμή που ο Κρόνος δεν σχηματίζει όψεις, δεν έχω κανέναν άλλο πλανήτη στον Αιγόκερω και επιπλέον ο Κρόνος είναι σε εμπεριεχόμενο ζώδιο (στον Λέοντα, που είναι εμπεριεχόμενος στον 7ο οίκο).
    Ενα στοιχείο ωστόσο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι ο Κρόνος σου είναι στον 7ο οίκο, δηλαδή σε οίκο της έξαρσής του (ο Ζυγός είναι το ζώδιο έξαρσης του Κρόνου, ο 7ος οίκος αντιστοιχεί πρωτοτυπικά στο Ζυγό), καθώς επίσης και σε γωνιακό οίκο (1ος, 4ος, 7ος, 10ος θεωρούνται γωνιακοί οίκοι). Νομίζω αυτά τα δύο δεδομένα πρέπει να τα λάβεις, αν μη τι άλλο, υπόψη στη γενικότερα λειτουργία του συγκεκριμένου πλανήτη στο χάρτη σου, ασχέτως δηλαδή απόδοσης τού όρου "κυβερνήτης του χάρτη".

Ο Κρόνος μου είναι όντως σε γωνιακό οίκο (7ο). Δεν είναι, όμως, στον Ζυγό, αλλά στον Λέοντα. Συνεπώς, υποθέτω ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σε έξαρση. Ο Ουρανός από την άλλη, που είναι συγκυβερνήτης του 1ου οίκου (λόγω του εμπεριεχόμενου Υδροχόου) και σχηματίζει πολλές όψεις, είναι επίσης σε γωνιακό οίκο (στον 10ο)...

Να ρωτήσω και κάτι άλλο... Μιας και ο ωροσκόπος φημολογείται ότι εκδηλώνεται μετά τα 30, υπάρχει περίπτωση και οι επιδράσεις του κυβερνήτη του να είναι περισσότερο εμφανείς μετά τα 30 ? 'Ασχετα από το εάν σχηματίζει όψεις ή όχι?

Page 2 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)