s
Γαμος - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 31

Thread: Γαμος

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Re: Γαμος

Quote Originally Posted by black moon View Post
    Ε! Ρίξε κατι και συ πάνω σου!
    Κανέναν (μαν)Δία, κανα-δυο (bol)EROS, κάτι... :bigsmile:

Στο παραπάνω μήνυμα τώρα που έγραψα υπάρχει η απάντηση της κυριας Σίμου σε άλλη συζήτηση που λέει ότι στην πορεία του ζευγαριού παίζει ρόλο και η ημερομηνία άρα το ωροσκόπιο του γάμου όπως και ότι μετράει η ημερομηνία (ωροσκόπιο) του πρώτου γάμου. Σύμφωνα με την δική μου (ατεκμηρίωτη) λογική αφού ο γάμος είναι ένα γεγονός που χρονικά και τοπικά μπορούμε να τοποθετήσουμε όπου και όπως θα θέλαμε δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δυνατό στοιχείο πρόβλεψης (εκτός εάν παίζει ρόλο, έστω και ελάχιστο, και κακώς δεν το παίρνουμε υπ' όψη κατά το κλείσιμο ημερομηνίας και εκκλησίας). Επίσης αφού λαμβάνει χώρα και δεύτερη πράξη γάμου με το ίδιο πρόσωπο πάλι σύμφωνα με την δική μου ατεκμηρίωτη λογική θα έπρεπε να συμβαίνει «ανασύνταξη» των χαρτών. Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω, καταθέτω μονάχα μερικές πρσωπικές σκέψεις και απόψεις..

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Αν δεχτούμε το γεγονός ότι η πορεία ενός γάμου εξαρτάται σε ισότιμο βαθμό, αν όχι σε μεγαλύτερο, από διάφορους αστρολογικούς παράγοντες σε σχέση με την αλληλεπίδραση των προσωπικοτήτων των ατόμων, τότε μπορούμε να αναρωτηθούμε τα εξής:

Παίζει ρόλο η ημερομηνία του γάμου; Κοινώς, δεν πα να ταιριάζουν τα ατομικά και συναστριακά ωροσκόπια, αν η ημερομηνία του γάμου δεν φτουράει, ζόρικα τα πράγματα.
    Παίζει ρόλο μήπως η ημερομηνία της λήψης της απόφασης; (Κατά αναλογία με το ωροσκόπιο στιγμής γνωριμίας που αναφέρθηκε παραπάνω).
    Παίζει μήπως ρόλο, σε περίπτωση ειδικά του πολιτικού γάμου, η στιγμή κάποιας πιο "επίσημης" διαδικασίας, πχ. πρωτοκόλληση και τα συναφή; Γιατί τότε, είναι που τυπικά επικυρώνεται ο γάμος; Ή μήπως υπερισχύει η στιγμή της υπογραφής;;;

Ή μήπως όλα αυτά είναι κάπως υπερβολικά;;;
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Μαρία

Κι εγώ να πω ότι στο εσωτερικό των δαχτυλιδιών έβαλα την ημερομηνία που "τα φτιάξαμε". Όσο για την ημερομηνία του γάμου (στο Δημαρχείο και μόνο), ελάχιστα τη θυμάμαι...:embarrest
    Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.

Quote Originally Posted by leoma View Post
    Κι εγώ να πω ότι στο εσωτερικό των δαχτυλιδιών έβαλα την ημερομηνία που "τα φτιάξαμε". Όσο για την ημερομηνία του γάμου (στο Δημαρχείο και μόνο), ελάχιστα τη θυμάμαι...:embarrest
    Σωστό κι αυτό. Αυτήν την ημερομηνία ξέχασα να την παραθέσω παραπάνω. :bigsmile:

Πέρα από την πλάκα τώρα, η παρατήρηση είναι πάρα πολύ σωστή και αναδεικνύει κάτι πάρα πολύ βασικό: πως σημασία, είτε αστρολογική, είτε άλλου τύπου, δεν έχει τό πότε "επίσημα" κυρήσσεται κάτι ως σχέση ή γάμος ή έναρξη εργασίας ή ότι άλλο, αλλά το πότε οι άνθρωποι αισθάνθηκαν έτσι, ότι ξεκίνησε κάτι καινουριο στη ζωή τους.

Μπράβο leoma.
    Ο κόσμος δεν είναι ένα άθροισμα από συμπαντικά ατομικά τομαράκια, περιφερόμενα ανά τους αιώνες.

"Μακριά από μας κι ότι θέλει ας είναι." Να χαίρεται τη φιλοσοφία του όποιος έκοψε το θέμα, αντί να περιοριστεί στο να το κλειδώσει.
    ¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Σαν αντίλογος στον παραπάνω συλλογισμό (αλλά και στον δικό μου δηλαδή) υπάρχει η παραδοχή ότι στα μεγάλα γεγονότα π.χ. στην ίδρυση ενός κράτους το ωροσκόπιο καταστρωνεται σύμφωνα με την ημέρα και ώρα της επίσημης διακήρυξης. Αυτό εξυπακούεται ότι έπεται πολύ των διεργασιών που συντέλεσαν στην πράξη ίδρυσης.

Έτσι και σε έναν άνθρωπο το ωροσκόπιο καταστρώνεται σύμφωνα με τη στιγμή της γέννησης (πρώτη ανάσα νομίζω) και όχι από τη στιγμή της σύλληψης (ερωτική πράξη) ή της γονιμοποίησης του ωαρίου (σχηματισμός ζυγωτού), πρώτης μίτωσης, στάδιο βλαστιδίου, πρώτης καρδιακής ή εγκεφαλικής λειτουργίας του έμβρυου κλπ. Επάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρχει σχετική βιβλιογραφία που πιθανόν θα βοηθήσει αν την αντιστοιχίσουμε με το θέμα γνωριμία-σχέση-γάμος.

Σημείωση 1} Ναι, τρία χρόνια τα είχα με μία βιολόγο :embarrest
    Σημείωση 2} Ναι, από γεννήσεως είμαι υπεραναλυτικός :blink:
    Σημείωση 3} Ναι, είναι θαυμαστή η ικανότητά μου να βγάζω εκτός θέματος τις συζητήσεις... :unsure:

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Δείμων View Post
    Σαν αντίλογος στον παραπάνω συλλογισμό (αλλά και στον δικό μου δηλαδή) υπάρχει η παραδοχή ότι στα μεγάλα γεγονότα π.χ. στην ίδρυση ενός κράτους το ωροσκόπιο καταστρωνεται σύμφωνα με την ημέρα και ώρα της επίσημης διακήρυξης. Αυτό εξυπακούεται ότι έπεται πολύ των διεργασιών που συντέλεσαν στην πράξη ίδρυσης.
    Έλα βρε Διδυμάκο, δεν είπαμε και την ημερομηνία που ανταλλάξαμε την πρώτη μας ματιά!!!
    Προσέχω την πόλη μου. Επιλέγω ΑΣΤΡΙΚΕΣ συγκοινωνίες.

Έτσι και σε έναν άνθρωπο το ωροσκόπιο καταστρώνεται σύμφωνα με τη στιγμή της γέννησης (πρώτη ανάσα νομίζω) και όχι από τη στιγμή της σύλληψης (ερωτική πράξη) ή της γονιμοποίησης του ωαρίου (σχηματισμός ζυγωτού), πρώτης μίτωσης, στάδιο βλαστιδίου, πρώτης καρδιακής ή εγκεφαλικής λειτουργίας του έμβρυου κλπ. Επάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρχει σχετική βιβλιογραφία που πιθανόν θα βοηθήσει αν την αντιστοιχίσουμε με το θέμα γνωριμία-σχέση-γάμος.

Σημείωση 1} Ναι, τρία χρόνια τα είχα με μία βιολόγο :embarrest
    Σημείωση 2} Ναι, από γεννήσεως είμαι υπεραναλυτικός :blink:
    Σημείωση 3} Ναι, είναι θαυμαστή η ικανότητά μου να βγάζω εκτός θέματος τις συζητήσεις... :unsure:
    Ως προς το πρώτο, η λέξη - κλειδί νομίζω είναι η "παραδοχή". Συμφωνώ πως επίσημα υφίστανται τέτοιες παραδοχές. Προσωπικά στη λεγόμενη Πολιτική αστρολογία δεν έχω την παραμικρή εμπιστοσύνη, για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Συμφωνώ όμως πως γενικά η επικρατούσα άποψη είναι αυτή που επισημαίνεις.

Ως προς το γενέθλιο ωροσκόπιο τώρα, επίσης συμφωνώ πως η επικρατούσα άποψη αφορά την κραυγή. Κάποιοι αναφέρουν τη στιγμή που κόβεται ο ομφάλιος λώρος, αλλά αποτελούν μειοψηφία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ελέγξει τι από τα δύο επαληθεύται περισσότερο.
    Ωστόσο, υπάρχουν νομίζω κάποιες καταγραφές σχετικά με ωροσκόπια σύλληψης, αλλά δεν έχω δει κάτι πιο συγεκριμένο.

Τώρα, όσον αφορά το θέμα "γάμος", όπως και στην πρώτη περίπτωση των κρατών, δεν μιλάμε για ζωή κάποιου έμψυχου όντος. Μιλάμε για την τυπική έναρξη μιας εξίσου τυπικής διαδικασίας. Με ποια λογική έχει περισσότερη σημασία η ημερομηνία που βάζουν τις υπογραφές τους σε ένα χαρτί από την ημερομηνία που πρωτομπαίνουν σε ένα σπίτι για να συγκατοικήσουν;

Πιο λογικό μου φαίνεται το να επικεντρώνεται κανείς σε ότι τον έχει συγκλονίσει συναισθηματικά, είτε πρόκειται για γάμο είτε όχι, παρά σε τυπικότητες.

¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Quote Originally Posted by gargoyle View Post
    Με ποια λογική έχει περισσότερη σημασία η ημερομηνία που βάζουν τις υπογραφές τους σε ένα χαρτί από την ημερομηνία που πρωτομπαίνουν σε ένα σπίτι για να συγκατοικήσουν;

Πιο λογικό μου φαίνεται το να επικεντρώνεται κανείς σε ότι τον έχει συγκλονίσει συναισθηματικά, είτε πρόκειται για γάμο είτε όχι, παρά σε τυπικότητες.
    Με καμμία φυσικά, κι εδώ προσωπικά με βρίσκεις σύμφωνο. Απλά οι υπογραφές επειδή θεωρούνται «ενώπιον Θεού ή πολιτείας» συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ενέργεια δημοσιότητα ή δυναμική αν μπορώ να το περιγράψω έτσι οπότε πιθανόν για αυτό τον λόγο να θεωρούνται//είναι ισχυρές στιγμές.

Αλλά και η συναισθηματική ένταση (το συγκλόνισμα όπως λες ή η «επίσημη» στιγμή που τα φτιάχνεις) είναι μια ασαφής χρονικά στιγμή στην κορυφή μιας αύξουσας καμπύλης. Οπότε και η ημερομηνία «τα φτιάξαμε» είναι γενικά κατά παραδοχή, χωρίς να μπορεί να ορίσει επακριβώς τη γέννηση ή κάποιο σημείο κλιμάκωσης όσων νοιώθεις. Γι αυτό ανέφερα πιο πάνω τη στιγμή της γνωριμίας και απέφυγα την «τα φιάξαμε». Εκτός εάν πρόκειται για κάτι κεραυνοβόλο που το καταλαβαίνεις καλά - αλλά και παλι συνήθως η κατακουτελιά έρχεται την πρώτη στιγμή που θα δεις τον άλλον-ην. Δύσκολα να κεραυνοβοληθείς με ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καιρό.

Δεν ξέρω...

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Με καμμία φυσικά, κι εδώ προσωπικά με βρίσκεις σύμφωνο. Απλά οι υπογραφές επειδή θεωρούνται «ενώπιον Θεού ή πολιτείας» συγκεντρώνουν μεγαλύτερη ενέργεια δημοσιότητα ή δυναμική αν μπορώ να το περιγράψω έτσι οπότε πιθανόν για αυτό τον λόγο να θεωρούνται//είναι ισχυρές στιγμές.

Αλλά και η συναισθηματική ένταση (το συγκλόνισμα όπως λες ή η «επίσημη» στιγμή που τα φτιάχνεις) είναι μια ασαφής χρονικά στιγμή στην κορυφή μιας αύξουσας καμπύλης. Οπότε και η ημερομηνία «τα φτιάξαμε» είναι γενικά κατά παραδοχή, χωρίς να μπορεί να ορίσει επακριβώς τη γέννηση ή κάποιο σημείο κλιμάκωσης όσων νοιώθεις. Γι αυτό ανέφερα πιο πάνω τη στιγμή της γνωριμίας και απέφυγα την «τα φιάξαμε». Εκτός εάν πρόκειται για κάτι κεραυνοβόλο που το καταλαβαίνεις καλά - αλλά και παλι συνήθως η κατακουτελιά έρχεται την πρώτη στιγμή που θα δεις τον άλλον-ην. Δύσκολα να κεραυνοβοληθείς με ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καιρό.

Δεν ξέρω...
    Ναι, συμφωνώ πως θεωρούνται κοινωνικά πιο επίσημες, άρα και κοινωνικά πιο ισχυρές, αλλά δεν βλέπω που μας εξυπηρετεί αυτό ειδικότερα ως προς το θέμα που συζητάμε. Από μια τυπική ημερομηνία, θα βγάλουμε κι ένα τυπικό ωροσκόπιο, που σκιαγραφεί.. τι;

Νομίζω πως γενικά αυτού του είδους τα ωροσκόπια θα εμφανίζουν "τρύπες" σε πολύ μεγαλύτερο στατιστικά βαθμό από ότι π.χ. τα γενέθλια ωροσκόπια.

Μόνο μια παρατήρηση όσον αφορά την "κατακουτελιά". Δεν συγκλονίζεται κανείς μόνο με κατακουτελιές. Κοινώς, άλλο το "τρελλά ερωτευμένος", κι άλλο το "βαθιά ερωτευμένος". Ρώτα επ' αυτού όποιον θέλεις με όψη Αφροδίτης - Κρόνου.

¶ντε γεια σας.

Όνομα:
    Από τους 45 ένας.

Μας εξυπηρετεί στην περίπτωση που θεωρήσουμε ότι το ωροσκόπιο ενός γάμου σαν γεγονός είναι καθοριστικό (σε οποιοδήποτε βαθμό) για την πορεία του παντρεμένου ζευγαριού. Όμως η κύρια απορία μας είναι κατά πόσον είναι καθοριστικό ή οχι.

Για τις κατακουτελιές συμφωνώ ότι δεν είναι ο μονόδρομος, στατιστικά μάλιστα είναι μάλλον η εξαίρεση του κανόνα. Τις χρησιμοποίησα λόγω της χρονικής σαφήνειας του «σντουπ» :bigsmile: Αν κι εσύ θέλεις να ρωτήσεις κάποιον με τετράγωνο Αφροδίτης - Πλούτωνα για την βαθύτητα των συναισθημάτων, ελεύθερα...

.
    Mind over matter.

.
    .
    > >

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)