- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 29
-
02-10-2007, 04:19 PM #11
Re: Απόψεις περί ερμηνείας 1ου - 7ου οίκου.
Εγώ πάλι μια χαρά τα πηγαίνω με τους Λέοντες :bigsmile: Βέβαια έχω ακμή 11ου στον Λέοντα. Ίσως παίζει κάποιο ρόλο εκεί.
-
02-10-2007, 04:46 PM #12
Re: Γυναικεία σεξουαλική αύρα: πώς εκφράζεται ζωδιακά;
Πω πω, ύφος σκληρής Αιγόκερου συνδυασμένο με παρθενίσιο πνεύμα αντιλογίας. Εγώ σας είπα αν βάζατε υποψηφιότητα στο γνωστό κόμμα για την ηγεσία θα τον τρώγατε λάχανο τον άλλο τον Αιγόκερω τον τροφαντό. Οι αντιθέσεις ακμών δείχνουν έλξη αλλά δεν στέκεται εύκολα. Ο 'Ηλιος στην Παρθένο έλκεται από τον 'Ηλιο στα ψάρια. Σ'αυτό δεν διαφωνώ, αλλά μετά δεν κρατιέται αυτό το πράγμα γιατί δεν αρκεί η συναίσθηση και η συμπόνοια.
Δίνεις δίνεις και μετά τελειώνει. Και δίνει ο Παρθένος, όχι τα ψάρια, γιατί αυτός είναι ο δυνατός στην σχέση.
-
02-10-2007, 05:04 PM #13
Τι να κάνω, φταίει το κάρμα μου βλέπετε. Σύνοδος Σελήνης με Β.Δ. στον 7ο. Όχι πως είναι μοιρολατρία, αλλά τι να κάνουμε , αυτό είναι το μονοπάτι σε αυτή τη ζωή, πρέπει να το λουστούμε, να ξεπληρώσουμε τα χρέη, να δεχθούμε τα ζόρια αυτής της ζωής ευελπιστώντας πως σε μια επόμενη, αν αποδειχθούμε καλά παιδάκια, θα είμεθα λιγότερο δυστυχείς. Αλλά, πάνω από όλα , δεν είμαστε μοιρολάτρες. :bigsmile:
Όχι, δεν μπλέκω με το γνωστό κόμμα. Τους το χαρίζω. :bigsmile:
Ότι δίνει πιο πολλά ο Παρθένος στους Ιχθείς, θα συμφωνήσω. Γενικότερα νομίζω όμως πως είναι από τις σχέσεις που κρατούν. Προσωπικά έχω αρκετές υπόψη μου.
-
02-10-2007, 05:05 PM #14
(Πλάκα κάνω, δεν πιστεύω στο κάρμα, μην παρεξηγηθώ)
-
02-10-2007, 05:14 PM #15
-
02-10-2007, 05:17 PM #16
-
02-10-2007, 05:37 PM #17
Προχθές σκεφτόμουν αν αξίζει να ασπαστώ το προοδευμένο ως γενέθλιο, έτσι για αλλαγή, γιατί βαρέθηκα το παλιό (smile). Κοιτάζοντάς το προοδευμένο και αυτό σήμερα με περιγράφει πολύ καλύτερα. Κάποια σκέψη πάνω σ'αυτό ; Θυμάμαι ότι από παλιότερα είχατε εκφράσει αντίθετη άποψη (τι πιο φυσικό )
-
02-10-2007, 05:50 PM #18
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πραγματάκια: Δεν πιστεύω σε οποιαδήποτε μεταφυσική. Επομένως, απορρίπτω όλες τις έννοιες της αστρολογίας που σχετίζονται αμιγώς με μεταφυσική (π.χ. κάρμα, βόρειους δεσμούς, ανάδρομους πλανήτες, τωρινά/ παρελθοντικά μονοπάτια ή λεωφόροι και λοιπά παρεμφερή). Επιπλέον, οποιαδήποτε άλλη έννοια πατάει με το ένα πόδι στη μεταφυσική και το άλλο στην απλή παρατήρηση, της βάζω και τα δύο πόδια στο επίπεδο της απλής παρατήρησης.
Συνεπώς, δέχομαι μόνο οτιδήποτε μπορεί να έχει "φυσική" ερμηνεία. Η επιρροή των όψεων, κάλλιστα μπορεί να έχει μια τέτοια. Στα των οίκων επικρατεί μια λίγο μεγαλύτερη ασάφεια, αλλά κι αυτά νομίζω πως με μερικές διορθωτικές μετατροπές, θα μας οδηγήσουν κάποια στιγμή στην αιτιοκρατική αλήθεια.
Αν τώρα εσείς θέλετε να ασπαστείτε το προοδευτικό, καθόλου κακό για αλλαγή. Γενικώς όμως νομίζω πως το προοδευτικό ωροσκόπιο δεν έχει να πει και πολλά. Προδιαγράφει πορεία. Σαν να σου λέει: "Πάνω από όλα είσαι ελεύθερος να διαμορφώσεις το χαρακτήρα σου, αλλά στην ηλικία τάδε, θα είσαι κάπως έτσι και θα έχεις αυτές τις τάσεις, διότι οι γενέθλιες επιρροές θα έχουν οδηγηθεί προς τα εκεί. Αλλά, πάνω από όλα, είναι στο χέρι σου το πως θα διαμορφώσεις το ωροσκόπιό σου."
Είναι λιγάκι αντιφατικό, δεν βρίσκετε;:bigsmile:
-
03-10-2007, 10:34 AM #19
Η υπόλοιπη χτεσινή "μονομαχία" έχει μεταμερφθεί μετά από παράκληση μου από την ομάδα διαχείρισης στο thread Αιτιότητα ή Συγχρονικότητα:Απόψεις ως άσχετη με το θέμα του 1ου και του 7ου οίκου...
Αναδημοσιεύω απλά τη δική μου άποψη, γιατί έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα...
Παρακαλώ όσοι δημοσιεύσουμε στο thread στο εξής να μείνουμε επί του θέματος...
----------------------
Επί του θέματος (κι ας αφήσουμε τις μονομαχίες) νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ο 7ος σχετίζεται με πλευρές που δε θέλουμε να αποδεχτούμε. Κάνω μία παραπομπή στην εργασία Ψυχολογία και Αστρολογία. Είχαμε πει για τον 5ο οίκο κάπου φευγαλέα... Στην ίδια εργασία (που ΘΑ δημοσιευτεί, μην τα ξαναλέμε) ο 7ος συνδέεται με αυτό που ο Γιουνγκ ονομάζει Σκιά. Το κομμάτι μέσα μας που ...
α) ξέρουμε ότι ποτέ δε θα γίνουμε
β) γι' αυτό το θαυμάζουμε
γ) γι' αυτό το μισούμε...
Ανάλογα με το πώς τοποθετείται κανείς απέναντι στην ίδια του τη Σκιά, αποδέχεται καλύτερα ή χειρότερα τους εκπροσώπους του 7ου οίκου... Σημασία έχει επίσης και το πώς τοποθετείται απέναντι στο δικό του ωροσκόπο και ζώδιο... Σε πολλές περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να εκφράσει με ευκολία τον ωροσκόπο του δείχνει τάσεις να υιοθετήσει χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου. Έτσι σα σκιά βλέπει πια όχι τον 7ο οίκο του, αλλά τον ίδιο τον Ωροσκόπο του...
Η όλη διεργασία είναι αρκετά ψυχολογική...
Φιλικά
ΒΠΓια βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
03-10-2007, 11:00 AM #20
Πάντως εγώ δεν το ένοιωσα όλο αυτό ως μονομαχία. Η Κασσιόπη χθες μου έφτιαξε τη μέρα και δεν το λέω καθόλου ειρωνικά. Την θεωρώ από τις πιο ενδιαφέρουσες συνομιλήτριες και με απίθανο χιούμορ. Αυτό που γράφεις για τον 7ο και πλευρές που δεν θέλουμε να αποδεχθούμε συμφωνώ όπως ήδη έχω πει. Να δει κάποιος σαν Σκιά όμως τον Ωροσκόπο το βλέπω πολύ δύσκολο, η Κασσιόπη ίσως δεν τα'χει καλά με το ζώδιο του Ωροσκόπου της όπως η ίδια έχει γράψει, γιατί ίσως κάποια όψη με πλανήτη του 7ου να της προκαλεί κάποια εσωτερική σύγκρουση που έμεσα μεταφέρεται και σε μια προδιάθεση για σύγκρουση ή αμφισβήτη με τον περίγυρο. Εμένα από μικρό παιδάκι ο κοντινός περίγυρός (γονείς, συγγενείς εξ αίματος, πολύ στενοί φίλοι - φιλίες που έχουν κρατήσει πολλά χρόνια) αναγνωρίζουν τον Ωροσκόπο κι όχι τον 'Ηλιο μου, και μόνο οι μακρυνοί άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει κοντά μου αρκετά αναγνωρίζουν τον 'Ηλιο και αρκετά στοιχεία του 7ου. Το ίδιο που είπα στην Κασσίοπη πριν δω το χάρτη της (της είχα πει χωρίς να ξέρω τίποτα πριν δω τον χάρτη της ότι μοιάζει με το ζώδιο του 7ου της).
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.