- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 76
-
24-06-2007, 11:07 PM #11
Re: Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη
Σχετικά με τους 4ο, 8ο και 12ο νομίζω πως υπάρχει και η σχετική κατηγοριοποίηση, όπου θεωρούνται ψυχικοί οίκοι (είναι και οι οίκοι που αντιστοιχούν στα ζώδια του νερού), άρα μιλάμε για ζητήματα που άπτονται της προσωπικής μας ζωής και πώς αυτή επηρεάζεται με κάποιον τρόπο, είτε μέσα στα πλαίσια της οικογένειας και του εγγύτερου περιβάλλοντος (4ος οίκος), είτε μέσα από τον θάνατο ή τις κληρονομιές (8ος), είτε μέσα από τον περιορισμό και την απομόνωση (12ος), όπως πολύ γλαφυρά ανέπτυξες.
Για τον 2ο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο 2ος έχει να κάνει με κεκτημένα, όχι μόνο υλικά, ίσως να'χει σχέση.
Βέβαια όλο το κάτω ημισφαίριο αποτελεί τους προσωπικούς οίκους...
-
25-06-2007, 05:12 PM #12
Υπάρχουν αρκετές κατηγοριοποιήσεις στους οίκους...Εσωστρεφείς θα μπορούσαν να θεωρηθούν και οι οίκοι κάτω από τη γραμμή ωροσκόπου - Δύσης. Έχω δει στη βιβλιογραφία αναφορές ότι άτομα που έχουν όλους τους πλανήτες στους οίκους αυτούς δε "δείχνουν" να κάνουν πράγματα προς τον έξω κόσμο, όλες οι διεργασίες συμβαίνουν μέσα τους...
¶λλοι πάλι διαχωρίζουν τους οίκους σε 4 ομάδες... Στους τρεις πρώτους οίκους δρούμε για τον εαυτό μας, στους τρεις επόμενους δρούμε για χάρη των άλλων, στον 7ο, 8ο, 9ο δρούμε μαζί με άλλους για το κοινό σκοπό και στους τέσσερις τελευταίους δρουν άλλοι για μας...
Οι οίκοι 2, 6, 10 κατά την μελέτη που είχε κάνει η Kaaren Zondag για τη σχέση ψυχολογίας - αστρολογίας είναι οίκοι που δρούμε συνειδητά. Επιθυμούμε την απόκτηση κάποιου πράγματος (2ος), δουλεύουμε γι' αυτό (6ος) και το επιτυγχάνουμε (10ος).
Αντίθετα οι οίκοι 4,8,12 δείχνουν να είναι οίκοι της ασυνείδητης δραστηριότητας.
Υπάρχουν δηλαδή γενικά πολλοί διαχωρισμοί στη βιβλιογραφία...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
25-06-2007, 05:24 PM #13
Τι γίνεται όταν έχουμε περισσότερες από μία τάσεις σε ένα ωροσκόπιο;
Παράδειγμα:
Σε ένα ωροσκόπιο έχουμε ισχυρή θέση Ουρανού. Κάνει τετράγωνο με Ήλιο, Ερμή, εξάγωνο με Σελήνη και τρίγωνο με Αφροδίτη. Η οικοθεσία δεν είναι τονισμένη, καθώς είναι στη μέση του 5ου οίκου στο Ζυγό, ενώ η ακμή του οίκου είναι στον Παρθένο και προηγείται του Ουρανού ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο, άρα είναι αυτός κυβερνήτης. Κάνει όμως όψεις με όλα τα φώτα και όλους τους προσωπικούς πλανήτες εκτός του ¶ρη. Επίσης κάνει τρίγωνο με Ωροσκόπο και Μεσουράνημα.
Από την άλλη η προσωπικότητα έχει και ισχυρό ¶ρη. Είναι στο Μεσουράνημα, κάνει σύνοδο με αυτό, αντίθεση με Σελήνη, ενάμισι τετράγωνο με Ήλιο, τρίγωνο με Αφροδίτη. Έχει δηλαδή και ισχυρή οικοθεσία και κάνει όψεις με όλους τους προσωπικούς πλανήτες εκτός του Ερμή. Από την άλλη ο ¶ρης αυτός είναι ανάδρομος, άρα πάλι περιορίζεται κάπως η ισχύς του.
Ισχυρή δείχνει να είναι και η επίδραση της Αφροδίτης. Είναι στον πρώτο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, κάνει τρίγωνο με το Μεσουράνημα και τον ¶ρη και εξάγωνο με τη Σελήνη. Η θέση της Αφροδίτης στον 1ο οίκο όμως και στο ζώδιο των Διδύμων δεν είναι και οι πιο δυνατές. Πάλι αδυναμίες...
Πώς αναλύουμε λοιπόν τις πιθανότητες σε ένα ωροσκόπιο; Τι γίνεται αν δείχνουν να είναι περισσότεροι από ένας πλανήτες τονισμένοι;Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
25-06-2007, 05:44 PM #14
vassilis13, προσωπικά μπερδεύτηκα. Πολύ εξεδικευμένες γνώσεις χρειάζονται για μια τέτοια ανάλυση.
ΦΕΡΣΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ
-
25-06-2007, 06:00 PM #15
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
25-06-2007, 08:52 PM #16
-
26-06-2007, 12:04 AM #17
Θα με ενδιέφερε να δω σε ποιά ζώδια είναι αυτοί οι πλανήτες και πολλά άλλα. Αλλά να το δω, όχι να τα διαβάσω. Τί εννοώ Βασίλη. Είμαι ένας οπτικός άνθρωπος, και αυτοσυγκεντρώνομαι στην εικόνα, στον κύκλο. Για μένα είναι τόσο δύσκολο να καταλήξω σε συμπέρασμα αν δεν έχω δει τον κύκλο και αν δεν έχω συγκεντρωθεί στην εικόνα. Χρειάζομαι για οπτικό ερέθισμα σύμβολα και όχι λέξεις, αυτό είναι η μεγάλη μου αδυναμία και η μεγάλη μου δύναμη ταυτόχρονα, είμαι τελείως εξαρτημένος από τα σύμβολα και άχρηστος χωρίς αυτά. Οι λέξεις δεν μου λένε τίποτα πια. Πιστεύω ότι είναι πολύ εύκολο να στο περιγράψω από κοντά, όπως και στον καθένα, και να σου δείξω τι εννοώ και πώς γίνεται τελείως εθελοντικά όπως το περιέγραψα σε αρκετούς. Η ερμηνεία είναι για μένα μια αυτόματη διαδικασία που στηριζεται 50% σε μετάφραση των συμβόλων με λογική, 50% σε ψυχική δραστηριότητα και συν-αίσθηση.
Πρέπει να μπω μέσα στον χάρτη με όλο μου το είναι και με πάθος και να κοιτάω σύμβολα και όχι λέξεις. Τα παραπάνω παραδείγματα τα έδωσα εδώ εκλογικευμένα, αλλά η διαδικασία που ακολούθησα όταν ήμουν μόνος μου εγώ και αυτοί οι χάρτες δεν ήταν τόσο ''ορθόδοξη''.
Επίσης κάτι βασικό. Ο χαρακτήρας και τα βιώματα προκύπτουν από τις συγκρούσεις και τις σκληρές όψεις του χάρτη. Τα τρίγωνα και εξάγωνα που ανέφερες δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν προσωπικότητα γιατί δεν εμπεριέχουν σύγκρουση, πόνο και κόπο, αλλά αρμονία και ευκολία. Συγνώμη αν σε απογοητεύω που δεν απάντησα την ερώτησή σου αλλά μπορώ να λειτουργήσω μόνο μέσα σε έναν κύκλο πια.
-
26-06-2007, 10:28 AM #18
Ο χάρτης είναι συγκεκριμένος, Δημήτρη.... είναι ο δικός μου.... επομένως μπορείς να τον δεις. Η ημ/νία είναι στο προφίλ μου και η ώρα είναι 03:15 το πρωί.... Το ζητούμενο για μένα είναι να διευκρινίσουμε κάποιους κανόνες. Πέρα της διαισθητικής προσέγγισης, που τη χρησιμοποιώ κι εγώ, δεν είναι απαραίτητο να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να εντοπίσουμε και κάποιους κανόνες... Τη διαίσθηση τη χρησιμοποιούμε συνήθως όταν έχουμε ελλιπή δεδομένα. Με τη χρήση της όμως επανειλημμένα είναι δυνατό να φέρουμε στο πεδίο του συνειδητού την πληροφορία εκείνη που χρησιμοποιεί η διαίσθηση μας ασυνείδητα.
Όσο για τις όψεις συμφωνώ εν μέρει αλλά θέλω να κάνω και μία διευκρίνιση. Οι λεγόμενες θετικές όψεις δεν είναι πάντα θετικές. Ένα τρίγωνο Αφροδίτης - Ουρανού είναι πιο έντονο και χαρακτηρίζει την προσωπικότητα περισσότερο παρά ένα τετράγωνο Ερμή - Δία ή ¶ρη - Δϊα. Θα πρέπει δηλαδή να βάζουμε και τη φύση των πλανητών στην όλη διαδικασία για να ερμηνεύσουμε αν μία όψη είναι σημαντική ή όχι. Επίσης ένας τύπος Αφροδίτης σα χαρακτήρας θα πρέπει λογικά να σημαδεύεται περισσότερο από εύκολες όψεις κι όχι από δύσκολες. Το ίδιο κι ένας τύπος Δία. Διαφορετικά η μαλακή φύση της Αφροδίτης ή η αισιόδοξη φύση του Δία δεν μπορεί να εκφραστεί καν. ¶ρα σε τέτοιες περιπτώσεις οι εύκολες όψεις μπορεί να είναι πιο σημαντικές γιατί ενισχύουν τη ραθυμία ή την υπεραισιοδοξία. Αντίθετα σε ένα Κρόνιο τύπο, τα τετράγωνα έχουν μεγαλύτερη σημασία. ¶λλωστε, αν ανατρέξουμε στην αστρολογία του Λήο οι όψεις οι ίδιες έχουν φύση πλανητική. Τα τετράγωνα έχουν κρόνια φύση από μόνα τους. Τα τρίγωνα έχουν φύση Αφροδίτης. Τα εξάγωνα φύση ¶ρη ή Σελήνης, κι οι σύνοδοι φύση Ήλιου ή Ουρανού... Επομένως θα πρέπει νομίζω να δούμε λίγο ευρύτερα το ζήτημα...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
26-06-2007, 03:35 PM #19
Συμφωνω απολυτα οσον αφορα τις οψεις τετραγωνου με καποια ισως διευκρινιση τουλαχιστον απο οσο εχω εγω ασχοληθει...ειναι πολυ βασικο σε ποιο σταδιο ωριμανσης ενεργοποιουνται οι οψεις ειτε τριγωνα ειτε τετραγωνα.Αν δηλαδη σε μια εφηβικη φαση ενεργοποιουνται απο διελευσεις και προοδους εντονα τα τριγωνα τοτε το ατομο στην πορεια της ζωης θα εχει προβλημα αποδοχης των δυκολιων.Σημαντικο επισης ειναι και οι θεσεις των ζωδιων στον κυκλο οπως λες για να δω τι ακριβως συμβαινει.οσον αφορα γιατην εναισθηση οπως την λεω εγω, εχει να κανει με το ατομο.Αλλοι ειναι καθαρα τεχνικοι στην ερμηνεια και κανουν λαθος κατ'εμε και αλλοι "διαβαζουν" μεσα απο τον χαρτη.
φιλικα :embarrestThere are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
Oscar Wilde
-
27-06-2007, 08:06 PM #20
Κοίταξα αυτό τον χάρτη και έχω βγάλει ένα συμπέρασμα, έστω κι αν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκομαι αυτή τη στιγμή δεν είναι και οι καλύτερες. Λοιπόν, τι πιστεύω. Η ουσία αυτού του χάρτη είναι :
Ο 'Αρης, το Μεσουράνημα, ο βόρειος δεσμός Σελήνης στον Υδροχόο και η Σελήνη στον Λέοντα ουσιαστικά στην ακμή 4ου οίκου. Αυτά είναι τα πανίσχυρα σημεία - κέντρα στον χάρτη. Αφενός διότι ο άξονας δεσμών Σελήνης από μόνος του αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία που μιλάνε για το άτομο, αφετέρου γιατί εδώ βρίσκεται κοντά στο Μεσουράνημά σου, ένα από τα ζωτικότερα κέντρα κάθε χάρτη, και τον 'Αρη. Ο 'Αρης μάλιστα κάνει σχηματίζει τις εξής όψεις : -135-Ουρανό (4), -144-Πλούτωνα (ακριβής), -σύνοδο με Μεσουράνημα (7), -σύνοδο-βόρειο δεσμό (3,9) -135-'Ηλιο (1,7), -135-Ερμή (4), αλλά το σημαντικότερο απ'όλα είναι ότι βρίσκεται στον Υδροχόο όπως και το Μεσουράνημα και ο βόρειος δεσμός Σελήνης.
[ό,που βάζω παρένθεση με αριθμό εννοώ ανοχή όψης]. 'Ο,τι βρίσκεται στο Μεσουράνημά σου και ό,τι όψεις σχηματίζονται από τα σημεία αυτά θα παίξει και τον μεγαλύτερο ρόλο. 'Ενα πολύ υγιές Ωροσκόπιο ο κατεξοχήν εσωτερικός άνθρωπος, που ασχολείται με αναζητήσεις μεταφυσικής κλπ, αλλά χωρίς να πέφτει σε παγίδες παραμυθιάσματος και αυταπάτης. Για μένα αυτό το άτομο είναι ουσιαστικά Ουράνιο, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει κι επιπρόσθετες ιδιότητες. Την Αφροδίτη που ανέφερες τη θεωρώ δευτερεύουσας σημασίας. Τον 'Αρη που ανέφερες τον θεωρώ σημαντικό, αλλά εδώ και ο 'Αρης ''δουλεύει'' για τον Ουρανό, για τα αιτήματα του Ουρανού και του Υδροχόου. Το βασικό του μάθημα και αποστολή σε αυτή τη ζωή είναι να ξεπεράσει τον εγωισμό και την ατομικότητα, γι'αυτό παλεύει και αυτό είναι το κύριο θέμα στη ζωή του, μια περισσότερο δοτική και ανθρωπιστική συμπεριφορά, διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, αλληλεγύη και προσφορά.
Αυτό που προεξέχει και θα διαμορφώσει τη ζωή αυτού του ατόμου είναι ένας συνδυασμός ευαισθησίας/ανθρωπισμού/προσφοράς σε ομάδες (Ουρανός και τα σημεία γύρω από το Μεσουράνημα) και δράσης/κινητοποίησης ('Αρης) για υψηλά ιδανικά, ιδεολογία ή αναζητήσεις. Η προσωπικότητα είναι κατά καιρούς πιθανόν εσωστρεφής, ίσως και να έχει αιτία το ό,τι νοιώθει ότι είναι κάπως ασυντόνιστος με την εποχή του, αλλά τα επίπεδα δραστηριότητας και πρωτοβουλιών είναι καλά. Το συναίσθημα θα χρησιμοποιείται με έναν αρσενικό τρόπο, και θα κάνει το άτομο ικανό να παράγει και να επιτυγχάνει πράγματα μέσω πρωτοβουλιών, φιλοδοξίας και πείσματος,όμως όλα αυτά δεν με κάνουν να βλέπω αυτό το άτομο τίποτα άλλο εκτός από Ουράνιο. Ακόμα και ο 'Ηλιος κι ο Ερμής που βρίσκεται στον Καρκίνο, με τον Ουρανό κάνει ισχυρές όψεις. Το πόρισμά μου χωρίς να σε έχω γνωρίσει από κοντά είναι : ουράνια προσωπικότητα.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.