- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 26
Thread: Έρωτας με διαφορά ηλικίας
-
11-12-2006, 12:15 AM #11
Re: Έρωτας με διαφορά ηλικίας
Αναλόγως για ποια ωρίμανση μιλάμε...
-
11-12-2006, 12:26 AM #12
Αν υπήρχε κάτι τόσο καθολικά αποδεκτό όσον αφορά τους τομείς που αναφέρετε, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα, αν όχι να το έχουμε διδαχτεί εκτενώς, τουλάχιστον να μας έχει γίνει κάποια νύξη στα σχετικά μαθήματα της Ανθρωπολογίας και Βιολογίας που έχουμε παρακολουθήσει σε διάφορες σχολικές τάξεις.
Επιπλέον, στο πνεύμα της απάντησης της DrMaroulita, να σιγοντάρω κι εγώ και να αναρωτηθώ πώς ορίζεται ιατρικώς - βιολογικώς η "ωρίμανση", ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με ζητήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Από εκεί και πέρα βέβαια, στην εποχή που τα κορίτσια και τα αγόρια έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση, στο ίδιο περιβάλλον και τις ίδιες δυνατότητες όσον αφορά τις δυνατότητες απόκτησης ποικίλλων εμπειριών, ποιός τομέας βαφτίζεται καθοριστικός ως προς την διαφοροποίηση της "ωριμότητας" των δύο φύλων;
Οι δυνατότητες προσλαμβανουσών εμπειριών μπορεί να διαφοροποιούνται λόγω κοινωνικών, ταξικών ή άλλων παραμέτρων, αλλά όχι αυτούσια σεξιστικών.
-
11-12-2006, 12:40 AM #13
Πριν αρχίσετε να πυροβολείτε αδιακρίτως :bigsmile: θα σας μεταφέρω όσα η παιδίατρος της κόρης μου μας είχε πει:
Γενικά το θηλυκό αναπτύσσει πιο γρήγορα τον εγκέφαλό του σε αντίθεση με το αρρεν, το οποίο αρχίζει να αναπτύσσει με τον ίδιο ρυθμό μετά τα 5 έτη και μετά, με αποτέλεσμα το θηλυκό να έχει ένα "προβάδισμα".
Οι αναφορές σε σχολικά βιβλία δεν νομίζω να καλύπτουν τέτοιες προσεγγίσεις, μπορούμε όμως να συγκρίνουμε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι και ένα δωδεκάχρονο αγόρι. Ποιος από τους δύο νομίζετε ότι είναι πιο ώριμος? :bigsmile:Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
11-12-2006, 12:47 AM #14
Αυτό η δική μας παιδίατρος, που παρεπιπτόντως είναι και θεία μου, δεν μας το ανέφερε ποτέ. Δεν έχει να πει κάτι. :bigsmile:
Επιτρέψτε μου να έχω κάποιες διαφωνίες σχετικά με τις προσεγγίσεις που μπορούν να έχουν πλέον τα σχολικά βιβλία, ή αν προτιμάτε, η σχολική διδακτέα ύλη ευρύτερα, ωστόσο δεν έιναι εκεί το θέμα μας. :bigsmile:
Όσον αφορά το τελευταίο σας ερώτημα, προσωπικά πιστεύω πως η κατάκτηση της πρακτικής των μεικτών σχολείων, σαφώς και αποδεικνύει πώς τέτοια ερωτήματα μάλλον δεν απαντώνται, γιατί πλέον είναι άστοχο να τίθενται...:bigsmile:
-
11-12-2006, 12:49 AM #15
Η βιολογική ωρίμανση και η εξέλιξη -ταχεία ή μη- που μπορεί να έχει ένας οργανισμός, δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν μεμονωμένα. Το περιβάλλον και τα προσλαμβάνοντα στοιχεία παίζουν καθοριστικό ρόλο.
π.χ. ένα κορίτσι γίνεται "γυναίκα" πλέον πριν τελειώσει το δημοτικό, λόγω της ανάπτυξης. Θεωρείται όμως γυναίκα;
Γι' αυτό ανέφερα παραπάνω ότι υπάρχουν είδη ωρίμανσης-ωριμότητας.
-
11-12-2006, 12:56 AM #16
Είναι καλή η παρέα σας και ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η κουβέντα, αλλά αύριο είναι Δευτέρα και το εγερτήριο θα χτυπήσει απελπιστικά νωρίς. Θα προσπαθήσω να βρω πιο συγκεκριμένες αναφορές και θα επανέλθω όταν θα έχω περισσότερα για ανταλλάξουμε απόψεις :bigsmile:
Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...
-
11-12-2006, 10:46 AM #17
Ενδιαφέρουσα η θέση που ανεπτυξε ο Impulse!Εχω κι εγώ κάποιες ενστάσεις που θα αναφέρω με την πρώτη ευκαιρία.
Σχετικά με το θέμα "ωρίμανσης"των φύλων θα κάνω μία μικρή παρέμβαση-περα από το μορφωτικό επίπεδο,το περιβάλλον κι ένα σωρό ακόμη παράγοντες που ανεξαρτήτως φύλου παιζουν σημαντικό ρόλο στο να ωριμάσει το άτομο.
Η διαφορά στην αναπτυξη των εγκεφάλων στα δύο φύλα έχει να κάνει καθαρά με τις "ικανότητες"που αναπτυσσει το καθένα.Στον εγκέφαλο της γυναίκας για την ακρίβεια αναπτύσσεται περισσότερο ο τομέας που έχει να κάνει με την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων μέσω αυτής.(Χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε στο βιβλίο "Ο σεξουαλικός πίθηκος",ο συγγραφέας μου διαφευγει αλλά θα σας τον παραθέσω άυριο!)Ισως λοιπόν γιάυτό τον λόγο -λογω αυτης της επικοινωνιακή ικανότητας-να θεωρουνται ή μαλλον εμφανίζονται ωριμότερες.:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
11-12-2006, 02:13 PM #18
Κατ' αρχήν, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ :-)
Οφείλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Οι απόψεις μου είναι καθαρά προσωπικές και προέρχονται τόσο από προσωπικές παρατηρήσεις / εμπειρίες, όσο και από διάφορα άρθρα που έχω διαβάσει κατά καιρούς. Σε καμία περίπτωση δεν γίνομαι απόλυτος σε τίποτα και θεωρώ ότι όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους. Μια επιπλέον προσωπική μου εκτίμηση σε σχέση με όσα αναφέρονται περί "ωρίμανσης". Σίγουρα η γυναίκα "ωριμάζει" πιο γρήγορα, αλλά σημαντικό λόγο έχει το περιβάλλον (κοινωνικό, οικονομικό, κλπ), οπότε αυτό δεν είναι απόλυτο κατά την άποψη μου.
-
12-12-2006, 10:30 PM #19
Υπάρχει μια κινέζικη φιλοσοφία η οποία αναφέρει ότι ο άντρας πρέπει να έχει τα διπλά χρόνια από τη γυναίκα μείον 10 :unsure:
-
13-12-2006, 01:19 AM #20
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.