s
Υποδειγματική ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Re: Υποδειγματική ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου

Το παραπάνω παράδειγμα με τον γενέθλιο χάρτη αποτυπώνει την θέση των πλανητών και πλανητοειδών για το συγκεκριμένο άτομο. Το να έχεις κοινό ωροσκόπο και ηλιακό ζώδιο δεν σημαίνει πως ταυτίζεσαι με ό,τι αναφέρει το άρθρο, εκτός κι αν και οι λοιποί πλανήτες σου συμπίπτουν και σχηματίζουν τις αυτές όψεις, πράγμα που μου φαίνεται δύσκολο.:embarrest

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Κωστας.. View Post
    Δηλαδή εγώ που είμαι Δίδυμος με ορωσκόπο στο Σκορπιό θα έπρεπε να μάθω κάτι από αυτό το άρθρο???
    Αν ναι (η ασχετοσύνη μου βλέπετε είναι μέγιστη) τι πράγματα θα έπρεπε να κοιτάξω και να προσέξω???
    Αγαπητέ Κώστα,
    πιστεύω πως ο τίτλος του άρθρου απαντά στην απορία σου. Το κείμενο αποτελεί υποδειγματική ανάλυση ωροσκοπίου, πράγμα που σημαίνει ότι κοιτάμε τη συλλογιστική του συγγραφέα και πώς όλοι οι παράγοντες εμπλέκονται μεταξύ τους. Ειδικά για όσους ασχολούνται και έχουν κάποια στιγμή πρόθεση να προσπαθήσουν και οι ίδιοι να αναλύσουν ένα ωροσκόπιο, αυτό το κείμενο λειτουργεί σαν παράδειγμα.
    Σε καμία περίπτωση δεν προσωποποιούμε την μεμονωμένη και ατομική ανάλυση ενός ωροσκοπίου.

Quote Originally Posted by panther View Post

Πάντως ο Ουρανός και ο Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο δείχνουν ιδιόρρυθμες σχέσεις μέσα σε χώρους 3ου οίκου. Πράγματι το άτομο αυτό έζησε έναν ιδιόρρυθμο έρωτα σε ηλικία 16 ετών (ανάλογα με την μοίρα που είναι ένας πλανήτης δείχνει και την ηλικία που ενεργοποιείται – ο Ερμής είναι στις 16ο Διδύμων).

Από ότι ξέρω ο 3ος οίκος είναι ο οίκος της επικοινωνίας, γιατί αναφέρεστε σε ιδιόρυθμες σχέσεις και έρωτες, ο 5ος και ο 7ος δεν είναι ο οίκος των σχέσεων?
    Πολύ καλή ανάλυση του κ.Παίζη.'Οντως και ο 3ος είναι οίκος των σχέσεων, απλά αυτό είναι κάπως ξεχασμένο όπως και πολλές ιδιότητες των οίκων, κακώς. Ο 3ος είναι ο οίκος της συνάντησης του 'εγώ' με το 'εσύ', και παλιότερα συμβόλιζε το ζευγάρι, απλά αυτό ξεχάστηκε με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό το πίστευαν με τη λογική ότι ο 1ος οίκος αντιστοιχεί στον 'Αρη, στο αρσενικό, ο 2ος στην Αφροδίτη, στο θυληκό, και ο 3ος στον ανδρόγυνο μερκουριακό αλλά και στην ένωση της δυάδας, άντρα και γυναίκας. 'Οχι όμως ζευγάρι με την δεσμευτική έννοια που έχει ο 7ος οίκος αλλά ως καταρχήν πνευματικό ταίριασμα. Αλλά και ο βόρειος δεσμός δείχνει και τις επαφές και τις σχέσεις και προφανώς το άτομο είχε ιδιόρρυθμες σχέσεις λόγω Ουρανού/βορειου δεσμού. Το θέμα πυρήνας μόνο μου γεννάει αμφιβολίες, γιατί ήδη το έχω τεστάρει με μερικά Ωροσκόπια και δεν βλέπω να επαληθεύεται πάντα η ισχύς του.

Όνομα:
    Μαιρη

Να συμπληρώσω κι εγώ, πως ο 3ος Οίκος, δείχνει εκτός των άλλων και τους εφηβικούς έρωτες.
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by Jimy Pappalardo View Post
    Πολύ καλή ανάλυση του κ.Παίζη.'Οντως και ο 3ος είναι οίκος των σχέσεων, απλά αυτό είναι κάπως ξεχασμένο όπως και πολλές ιδιότητες των οίκων, κακώς. Ο 3ος είναι ο οίκος της συνάντησης του 'εγώ' με το 'εσύ', και παλιότερα συμβόλιζε το ζευγάρι, απλά αυτό ξεχάστηκε με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό το πίστευαν με τη λογική ότι ο 1ος οίκος αντιστοιχεί στον 'Αρη, στο αρσενικό, ο 2ος στην Αφροδίτη, στο θυληκό, και ο 3ος στον ανδρόγυνο μερκουριακό αλλά και στην ένωση της δυάδας, άντρα και γυναίκας. 'Οχι όμως ζευγάρι με την δεσμευτική έννοια που έχει ο 7ος οίκος αλλά ως καταρχήν πνευματικό ταίριασμα. Αλλά και ο βόρειος δεσμός δείχνει και τις επαφές και τις σχέσεις και προφανώς το άτομο είχε ιδιόρρυθμες σχέσεις λόγω Ουρανού/βορειου δεσμού. Το θέμα πυρήνας μόνο μου γεννάει αμφιβολίες, γιατί ήδη το έχω τεστάρει με μερικά Ωροσκόπια και δεν βλέπω να επαληθεύεται πάντα η ισχύς του.
    Αυτό, όντως, δεν το γνώριζα. Ευχαριστώ πολύ
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    G

Καλά τα αναλύει ο κος Παϊζης. Όμως που είναι η σύνθεση; Η αστρολογία δεν είναι ανάλυση αλλά σύνθεση. Όλοι έχουμε αντιφατικά στοιχεία στο γενέθλιο χάρτη μας. Το ζήτημα είναι να βρεθεί η συνισταμένη, και όχι η συνιστώσα. Να βρεθεί πως αναμειγνύονται όλα τα στοιχεία και τι κράμα δίνουν και όχι πως αναλύεται το κάθε στοιχείο ξεχωριστά από μόνο του. Αυτό το τελευταίο το κάνει και ένα απλό πρόγραμμα αστρολογίας. Η σύνθεση όμως που τελικά συγκεντώνεται στο πρόσωπο ενός ανθρώπου δεν αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο το οποίο κατ' αποτέλεσμα είναι ημιτελές. Μπορεί δε να είναι και επικίνδυνο αν κάποιος δεν γνωρίζει πως αλληλοεπιδρούν όλα τα στοιχεία και να νομίζει ότι έχει χαρακτηριστικά τα οποία όμως είναι τελείως θαμμένα και μπλοκαρισμένα:bigsmile:

Όνομα:
    Κωστής

ΣΥΜΦΩΝΩ! Γι' αυτό έχουν δημιουργηθεί τα φόρουμ και η δυνατότητα απάντησης εξάλλου. Για σχολιασμό και εναλλακτικές ερμηνείες - απόψεις. Διαφορετικά ένα πρόγραμμα ή μερικές στατικές σελίδες θα ήταν αρκετές. Όμως το ερώτημα είναι: οι έχοντες γνώση και η ενδιαφέροντες να εμπλουτίσουν το κάνουν ή απαγγέλουν ποιήματα με τη γνωστή ακαμψία της αντιγραφής και την ασφάλεια της στείρας κριτικής;
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Όνομα:
    G

Quote Originally Posted by Dell Piero View Post
    ΣΥΜΦΩΝΩ! Γι' αυτό έχουν δημιουργηθεί τα φόρουμ και η δυνατότητα απάντησης εξάλλου. Για σχολιασμό και εναλλακτικές ερμηνείες - απόψεις. Διαφορετικά ένα πρόγραμμα ή μερικές στατικές σελίδες θα ήταν αρκετές. Όμως το ερώτημα είναι: οι έχοντες γνώση και η ενδιαφέροντες να εμπλουτίσουν το κάνουν ή απαγγέλουν ποιήματα με τη γνωστή ακαμψία της αντιγραφής και την ασφάλεια της στείρας κριτικής;
    Δεν κάνω καμία στείρα κριτική. Απλά σχολιάζω αυτή την έλλειψη, ελπίζοντας ότι κάποιος θα απαντήσει και θα ασχοληθεί με το σημαίνον ζήτημα του συγκερασμού των αντιφατικών τάσεων και όψεων. Γι' αυτό δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμα. Δεν πρόκειται περί κριτικής αλλά για έναυσμα για περαιτέρω εμβάνθυνση. Εξάλλου δεν έχω κάποιο όφελος να ασκήσω κριτική σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον σε κάποιον, όπως ο κος Παϊζης, τον οποίο δεν γνωρίζω. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ να εκθειάζουμε κάποιον απλά και μόνο λόγω αγνοίας.

Όνομα:
    Κωστής

Το πήρες προσωπικά όμως αγαπητέ ενώ δεν ήταν προσωπική μομφή. Σε αυτά τουλάχιστον έχω δείξει ότι δεν κρύβομαι πίσω από το δαχτυλό μου. Διάλογο των ειδικών αναζητώ και για μένα και για το myhoroscope. "Πολύ καλό" ή "πολύ κακό" το άρθρο σας χωρίς μια επεξηγησούλα δεν έχει νόημα για τον μέσο αναγνώστη όπως εγώ.
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

10. Re: Υποδειγματική ανάλυση γενέθλιου ωροσκοπίου

Quote Originally Posted by foxterrier_de View Post
    ...Απλά σχολιάζω αυτή την έλλειψη, ελπίζοντας ότι κάποιος θα απαντήσει και θα ασχοληθεί με το σημαίνον ζήτημα του συγκερασμού των αντιφατικών τάσεων και όψεων. Γι' αυτό δεν έχω διαβάσει τίποτα ακόμα. Δεν πρόκειται περί κριτικής αλλά για έναυσμα για περαιτέρω εμβάνθυνση.
    Συμφωνώ απολύτως με τον αγαπητό foxterrier_de. Και για μένα το ζητούμενο είναι η εμβάθυνση, αλλά και η κριτική, η οποία υπό ΚΣ θα βοηθήσει και αυτή σε περαιτέρω ανάπτυξη. Ειδικά σε θέματα του κ. Παΐζη, ο οποίος είναι εμφανώς ικανός μελετητής και γνώστης, υπάρχει περιορισμένη συνέχεια εξαιτίας αυτής ακριβώς της έλλειψης κριτικών συμμετοχών και συμμετοχών ανάπτυξης των θεμάτων. Είναι μια καλή ευκαιρία με τον φίλτατο foxterrier_de να αναπτύξει περισσότερο την θέση του και να παρακολουθήσουμε και εμείς, στο βαθμό που μπορούμε βέβαια.
    Φιλικά
    Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)