- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 49
-
09-05-2012, 10:23 AM #11
Re: Εκλογές Μαΐου 2012. Αναζητώντας την Έξοδο από την Κρίση
hattie23, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η είσοδος των νεοναζί στη Βουλή δεν είναι το πρόβλημά μας αλλά το σύμπτωμα του προβλήματος. Αν πιστέψουμε ότι μπήκαν στη βουλή λόγω της άγνοιας του κόσμου ή επειδή κάποιοι ψήφισαν χαζά και ανώριμα, μάλλον κλείνουμε τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς είναι υπαρκτά. Αν το ζήτημα είναι η είσοδος στη βουλή, θα μπορούσαμε να τους θέσουμε εκτός νόμου εξαιτίας όλων αυτών που περιγράφεις και να τους απαγορέψουμε τη συμμετοχή στις εκλογές. Θα ήμασταν τότε περήφανοι για τη δημοκρατία μας; Θα είχαμε λύσει κάποιο πρόβλημα;
Με την ψήφο του την Κυριακή ο λαός δεν επέλεξε κάποια λύση αλλά είπε ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Κι αυτό είναι κάτι θετικό. Θα ήταν τελείως αρρωστημένο να είχαμε και στις εκλογές αυτές μια από τα ίδια. Για να ξαναγυρίσουμε στην αστρολογία, το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα μιλάει πιο πολύ για γκρέμισμα παρά για χτίσιμο. Για όσο διαρκεί η φάση του γκρεμίσματος, όποιος θέλει να μείνει «στον αφρό» θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει. Με καθαρές κουβέντες και χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσο τα παραδοσιακά κόμματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τη ξύλινη γλώσσα της πολιτικής και να μη μπορούν να φτάσουν σε μια λύση παρά μόνο να ανακυκλώνουν τα αδιέξοδα, ο κόσμος θα στρέφεται σε ακραίες επιλογές, όπως της Χρυσής Αυγής. Είναι και αυτό ένα σύμπτωμα της γενικότερης κατάρρευσης.
ΥΓ. Ανάφερα ότι δεν δέχονται το χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» γιατί, αν έχω καταλάβει καλά, δεξιούς και αριστερούς τους βάζουν στο ίδιο τσουβάλι. Προτιμούν το χαρακτηρισμό «εθνικόφρονας» που λόγω της απολυταρχικότητας και των πρακτικών τους γίνεται «εθνοφασίστας».
-
09-05-2012, 02:09 PM #12
Δημήτρη, δεν μπορώ να παρακολουθήσω την λογική σου, ότι η είσοδος των νεοναζί στη βουλή είναι το σύμπτωμα της κυβερνητικής αχρηστίας. Γιατί να μην είναι το σύμπτωμα της επί χρόνια εκλογικής μας ανικανότητας; Ο Έλληνας δεν ξέρει να ψηφίσει αντικειμενικά και ορθολογιστικά. Ποτέ δεν ήξερε. 30 χρόνια τώρα ψήφιζε δύο κόμματα που οδηγούσαν τη χώρα από το κακό στο χειρότερο και ούτε μία φορά δεν υπήρξε έστω ένα εκλογικό πλησίασμα κάποιου άλλου κόμματος. Κάτι που να λέει ότι είμαστε έστω και λίγο ενοχλημένοι.
Το ζητούμενο δεν είναι για να αποφύγουμε την αρρωστημένη λογική του «μία από τα ίδια», να πάμε στο άλλο άκρο της απόλυτης νοσηρότητας.
Η αγανάκτηση του λαού είναι δίκαιη, αλλά ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η τροπή της πολιτικής ζωής του τόπου ήταν αποτέλεσμα της ανεύθυνης άσκησης του εκλογικού μας δικαιώματος. Το αποτέλεσμα των εκλογών και ο παράλογος αριθμός εδρών που διεκδικεί αυτό το επικίνδυνο κίνημα, δεν είναι το σύμπτωμα που μας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις κυβερνήσεις. Είναι η περίτρανη απόδειξη ότι η πολιτική συνείδηση του λαού είναι ανύπαρκτη και γι’ αυτό είχε άχρηστες κυβερνήσεις.
Είμαστε πρώτοι στη φανφάρα και στα σοβινιστικά παραληρήματα του τύπου «με λένε Κατερίνα και είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα!». Που είναι τώρα , να βγει και να μας πει ότι είναι το ίδιο περήφανη, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει 5ο κόμμα τον ναζισμό, στην χώρα της δημοκρατίας.
Μη μου λες ότι πίσω από την δραματική άνοδο αυτού του παράλογου κινήματος, αυτό που πρέπει να δούμε είναι την οργή του λαού. Πίσω από αυτό βλέπω μόνο την άπειρη μ@λ@κία του , που αντί να βάλει το κεφάλι κάτω και να σώσει τη χώρα με υπεύθυνη ψήφο, αυτή την ύστατη στιγμή, πήγε και χαλάλισε το υπέρτατο δικαίωμά του στο βωμό της αυτοκαταστροφικής του εκδίκησης. Όταν κρίνεται το μέλλον των παιδιών σου, δεν παίζεις το παιχνίδι «να, για να μάθετε!». Η χώρα δεν είναι το καφενείο μας και η γειτονιά μας. Όταν ρίχνεις την ψήφο σου, το χέρι σου πρέπει να τρέμει.
Αν ο λαός ήθελε να διαμαρτυρηθεί, ας κατέβαινε στους δρόμους , ασκώντας ένα ακόμα από τα δημοκρατικά του δικαιώματα.
Και ναι, είναι μεγάλο πρόβλημα να πάρουν τόσες βουλευτικές έδρες οι ανεκδιήγητοι αυτοί κοπρίτες. Είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους έχουν πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς σημαίνει Βουλή και ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος.
Οι σοβαροί λαοί έχουν με τις κυβερνήσεις τους πολιτική σχέση. Οι Έλληνες είχαν πάντα ερωτικούς δεσμούς με φλογερά πάθη, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μας. Εμ, έτσι δουλειά δεν γίνεται.
Για την ώρα, «εγέρθητο» και βλέπουμε.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-05-2012, 03:47 PM #13
Κάτια, φαίνεται ότι για ακόμα μια φορά δεν καταφέρνω να γίνω κατανοητός. Δεν είπα ότι η είσοδος τους στη βουλή είναι σύμπτωμα της κυβερνητικής αχρηστίας. Εγώ λέω ότι στην κοινωνία υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα οποία τα «καθωσπρέπει» κόμματα δεν έχουν καταφέρει να λύσουν παρά τις επανειλημμένες ευκαιρίες που είχαν. Σήμερα ζούμε μια κατάσταση όπου ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Σχεδόν μισό εκατομμύριο συνάνθρωποί μας λένε ότι δεν πάει άλλο και προτιμούν να στείλουν νεοναζί στη βουλή. Εμείς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για την «άπειρη μ@λ@κία τους» αλλά θα ήταν προτιμότερο να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και αν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με δημοκρατικές λύσεις.
Δεν έχω καμιά αντίρρηση ότι η στροφή σε τέτοια ακραία στοιχεία είναι λάθος. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι κυβερνητική αχρηστία πάει πακέτο με την ανύπαρκτη πολιτική συνείδηση του λαού. Αυτό που δεν ξέρω είναι ποια μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη ψήφος στη σημερινή κατάσταση. Είμαι αρκετά μεγάλος για να θυμάμαι την εποχή που εμφανίστηκε ο Λεπέν στη Γαλλία. Και τότε κάποιοι μιλάγανε για κάτι πρόσκαιρο, για ψήφο διαμαρτυρίας, για τις βαθιές ρίζες που έχει η δημοκρατία στη Γαλλία, για το κακό που έκαναν οι ναζί στη χώρα κλπ. Όμως τα πραγματικά προβλήματα παρέμειναν και αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να αποδειχτεί ότι οι νεοναζί δεν ήταν περαστικοί αλλά ήρθαν για να μείνουν.
Ελπίζω να μην κάνουμε κι εμείς το ίδιο λάθος.
-
09-05-2012, 04:35 PM #14
Το πρόβλημα που πρέπει να δούμε είναι εντελώς σαφές. Είναι η έλλειψη πολιτικής συνείδησης, σοβαρότητας, ευθύνης!
Το πρόβλημα του μισού εκατομμυρίου που φέρνουν τους νεοναζί στη βουλή, είναι ακριβώς το ίδιο , συν αυτό της άπειρης μ@λ@κίας, ημιμάθειας και αμορφωσιάς.
Το ότι οι Γάλλοι και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγάλο ποσοστό νεοναζί, δεν αποτελεί καθησυχαστικό παράδειγμα. Η ιστορία έδειξε ότι η μισή Γαλλία στην αρχή του πολέμου συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ναζιστές. Εμείς είμαστε βαλκάνια και καλό είναι να μην το ξεχνάμε. Άλλωστε οι Γάλλοι, εκτός από ναζισμό, έχουν μισθούς, συντάξεις, κράτος πρόνοιας, βαριά βιομηχανία, εξωτερική πολιτική, μεταναστευτική πολιτική και πάει λέγοντας.
Εμείς προς ρο παρόν έχουμε μόνο τους ναζί στη βουλή και τίποτα από όλα τα άλλα. Αν καταφέρουμε και όλα τα άλλα, τότε να δούμε τι μπορεί να σημαίνει η αύξηση του ναζισμού. Προς το παρόν θα επαναλάβω πως είναι μία σκέτη «άπειρη εθνική μ@λ@κία» με περικεφαλαία. Και πίσω από αυτή, πάλι αυτή κρύβεται.
ΥΓ: Δεν ξέρω ποια θα μπορούσε να είναι μία δημοκρατική λύση στα τόσα προβλήματα που έχουν προκύψει, αλλά ξέρω ποια ΔΕΝ είναι λύση. Ο ναζισμός.Last edited by katiakiss; 09-05-2012 at 05:08 PM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-05-2012, 05:14 PM #15
Κάτια, μπορούμε να μιλάμε μέρες ολόκληρες για την έλλειψη πολιτικής συνείδησης του κόσμου αλλά αν είχαν λυθεί κάποια πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητάς του θα του ήταν πιο εύκολο να συνεχίσει να έχει εμπιστοσύνη στη δημοκρατία μας.
Το παράδειγμα της Γαλλίας δεν το ανέφερα για καθησυχασμό. Ακριβώς το αντίθετο. Αν οι Γάλλοι με το βιοτικό επίπεδο που απολαμβάνουν φτάνουν να υποστηρίζουν νεοναζί δεν ξέρω πως μπορούμε να κατηγορούμε τους Έλληνες. Ούτε και η υπενθύμιση περί Βαλκανίων βοηθάει. Γνωρίζεις βέβαια ότι στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, βούλγαροι, αλβανοί και κροάτες είχαν συνεργαστεί με τους φασίστες.
Αλλά το θέμα έχει ξεφύγει από την αστρολογική του διάσταση και δεν ξέρω αν έχει νόημα να συνεχίζουμε.
Την καλησπέρα μου.
-
09-05-2012, 06:32 PM #16
Θα συμφωνήσω γενικότερα.
Έχοντας σκεφτεί πάρα πολύ επί του ζητήματος, κατέληξα πως ο Έλληνας, και γενικότερα ο Ευρωπαίος, δεν έχει την πολυτέλεια πλέον να ψηφίσει με γνώμονα κάποια ιδεολογική βάση, διότι απλούστατα... δεν υπάρχει!
Κάποτε πριν από 30-40 χρόνια περίπου, η νεολαία είχε όνειρα και ελπίδες για το μέλλον της και υπήρχε ο σοβαρός λόγος της Χούντας, για να επιθυμούν ένα πολιτικό σύστημα όπως η Αριστερά.
Μέχρι και τη Μεταπολίτευση, η Αριστερά ήταν μια εξωκοινοβουλευτική και παράνομη οργάνωση, όπως μέχρι στιγμής ήταν η Χρυσή Αυγή. Με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η Αριστερά "απομυθοποιήθηκε" κατά κάποιο τρόπο αφού μπήκε στη Βουλή. Και αυτά ήταν λόγια του ίδιου του γέρου Καραμανλή, ο οποίος δήλωσε πως νομιμοποιεί το ΚΚΕ, για να "ξεθυμάνει ο πυρετός".
Και όπως συνέβη. Στις αρχές του 1990 νομίζω πως δεν ήταν καν στη Βουλή. Και πως να μπεί φυσικά, αφού ο Ελληνάρας λίγδωσε το άντερό του, πήρε ρετιρέ σπίτι,αυτοκίνητο,κινητό και έπαιζε στο χρηματιστήριο. Τα ξέχασε όλα.
Αφού πέρασαν τόσα χρόνια, και αφού σάπισε τόσο πολύ το πολιτικό/κοινωνικό σύστημα, ήρθε ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω αρχικά, και σιγοντάρει και ο Ουρανός, στο ξερίζωμα και το γκρέμισμα, όπως λέει και ο κος Αντωνιάδης.
Ο κόσμος ένιωσε προδομένος και εγκαταλελειμμένος. Κακά τα ψέμματα.
Αρχικά,οι ηλικιωμένοι κάτοικοι του κεντρου εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση και την πολιτεία με τον πιο αισχρό τρόπο.Μιλάμε για τους σημερινούς 70άρηδες και βάλε, οι οποίοι στήριξαν την Ελλάδα, την οικονομία της, το ασφαλιστικό σύστημα, τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Δούλεψαν σαν σκλάβοι για 40 χρόνια και βάλε, για να ζουν με συντάξεις 600 ευρω.
Όταν ερχεται κάθε πουλημένη κυβέρνηση και του κλέβει με νταβατζηλίκι 300 ευρω το μήνα από τη σύνταξη, του κόβει φάρμακα, τον βάζει να πληρώνει χαράτσια κλπ, σαν ενοίκιο στο κράτος, μόνο και μόνο επειδή έχει ένα δυάρι στην Κυψέλη, τότε ξέρετε τι θα ψηφίσει; Αυτούς που θα περισώσουν λίγα ψίχουλα αξιοπρέπειας, και δεν θα τον αναγκάσουν να ψάχνει στα σκουπίδια.
Αυτούς που θα τον πάνε συνοδεία στα ΑΤΜ για τη σύνταξή του, για να μην του την "πέσουν" οι εξαθλιωμένοι αλλοδαποί στο γκέτο της Αθήνας. Γιατί γκέτο έχει γίνει. Οι ηλικιωμένοι ζητούν τα αυτονόητα, η Πολιτεία τους εγκατέλειψε και τους εκδικήθηκε με τον πιο ανελέητο τρόπο κι αυτοί ένιωσαν απροστάτευτοι. Για να εξασφαλίσουν προστασία, ψήφισαν τους μπράβους και τους έβαλαν στη Βουλή.
Οι παράνομοι αλλοδαποί με τη σειρά τους, δεν έχουν μόνοι τους μερίδιο ευθύνης. Το μεγαλύτερο μερίδιο υπαιτιότητας το φέρει η Πολιτεία με τους νόμους της, που τους άφησε να στοιβαχτούν σαν ποντίκια σε υπόνομο. Οι αριστερές οργανώσεις πότε πότε κόπτονται για τα δικαιώματά τους, τους τσουβαλιάζουν σε καράβια και τους εγκαθιστούν σε αμφιθέατρα, για να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και να υπηρετήσουν κάποια "άλλα" αφεντικά που χρηματοδοτούνται από διάφορες οργανώσεις.
Η Ελλάδα δεν παρέχει πολιτικό άσυλο. Μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, πολιτικό άσυλο έχει δοθεί σε ελάχιστους. Τους υπόλοιπους τους εφοδιάζει με ένα ροζ χαρτάκι "ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ" το οποίο και ανανεώνουν ανά εξάμηνο. Όταν συμπληρωθούν 18 μήνες, απορρίπτεται η αίτηση, και αν ο λαθρομετανάστης δεν εγκαταλείψει τη χώρα, τότε συλλαμβάνεται και κρατείται με διοικητικό μέτρο (όχι ποινικό) για 3 μήνες. Μετά αφήνεται ελεύθερος, ξαναζητά άσυλο και ούτω καθεξής.
Απέλαση δεν γίνεται επειδή η Τουρκία παραβιάζει κατ' εξακολούθηση το σύμφωνο επαναπροώθησης, και η Ελλάδα κάθεται σαν κότα και δεν υποβάλλει ένσταση ή διάβημα διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ, για να μη μας κάνει ντα η Αμερική. Ο κύκλος της εξαθλίωσης.
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
Μιλάμε για νεοναζί στην Ευρώπη, οι οποίοι ουσιαστικά είναι εθνοσοσιαλιστές. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν ανισόρροποι που νοσταλγούν το Χίτλερ, τις σφαγές του, τα Ες-Ες, τα πειράματα, και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Υπάρχει όμως ένα καλοστημένο σύστημα, αυτό των ΜΜΕ, το οποίο παραπληροφορεί, τρομοκρατεί και προπαγανδίζει άνευ προηγουμένου. Και κυρίως δινει παραπάνω σημασία και έμφαση, χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος. Πολύ κακό για το τίποτα.
Η Ευρώπη, σε κοινωνικό επίπεδο, άρχισε να νοσταλγεί τη μορφή του Κράτους - Έθνους, βλέποντας τους πρόσφυγες σαν εγκληματίες-εισβολείς-έποικους. Ο κόσμος φοβάται, και τα νούμερα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας δεν είναι αυτά που δίνονται στα ΜΜΕ. Είναι πολύ-πολύ παραπάνω. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 είχαμε 2.000.000. Τα 3/4 στο νομό Αττικής.
Όλα αυτά τρόμαξαν τον κόσμο και αντέδρασε έτσι όπως αντέδρασε, χωρίς ψήφο "πολιτικής συνείδησης".
Στον αντίποδα, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, οι νέοι άνθρωποι οι 25ηδες+, έφαγαν τη μεγαλύτερη προδοσία. Με ένα και δυο πτυχία ο καθένας στο χέρι, εισέρχεται στην αγορά εργασίας με 280 ευρω βασικό μισθό! Και θα είναι και τυχεροί, διότι οι περισσότεροι είναι άνεργοι.
Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που κυβερνούν οι Δημοκράτες. Οι ίδιοι δημοκράτες που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους, που απειλούν τη Δικαιοσύνη και την κατευθύνουν με τρομοκρατία. Αυτοί που κλέβουν τον ιδρωτα του λαού. Αυτοί που πνίγουν τη νεολαία. Οι ίδιοι οι Δημοκράτες που ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ από τα γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας τη διδασκαλία των "Στοιχείων Δημοκρατικού Πολιτεύματος". Αν είναι δυνατόν...
Όλα αυτά, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους νέους ανθρωπους. Ψήφισαν εκείνους που τους υποσχέθηκαν παιδεία και δουλειά. Η θεαματική άνοδος της ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι τυχαίο γεγονός. Θριάμβευσε επειδή μίλησε ανοιχτά, χωρίς μισόλογα και απαρχαιωμένες τυποποιημένες φράσεις παλαιο-σταλινισμού, που κούρασαν πλέον και τους πιο προοδευτικούς.
Συμπερασματικά έχω να πω πως κανένας μας δεν μπορεί πλέον να ψηφίζει μακροπολιτικά.
Είναι τόσο καίριο και φλέγον το θέμα της επιβίωσής μας, τόσο ατομικά όσο και εθνικά, ώστε ο καθένας μας απευθύνθηκε με την ψήφο του σε πολιτικούς που θα κάνουν τη μεγάλη "αλλαγή".
Και χρησιμοποιώ τη λέξη "αλλαγή" γιατί κάποτε ήταν μια λέξη-κλειδί που εξασφάλισε σε κάποιον ηγέτη την εξουσία και την υστεροφημία. Η ιστορία θα δείξει.
Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ και την απουσία αστρολογικών αναφορών, αλλά νομίζω πως η Κάτια και ο atrapos μας κάλυψαν και με το παραπάνω με τις διαπιστώσεις τους.Last edited by taurine; 09-05-2012 at 07:03 PM.
Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
09-05-2012, 06:34 PM #17
Πού είναι το ποστ?
Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
09-05-2012, 07:52 PM #18
Να το πούμε αστρολογικά τότε και με τρόπο ώστε να καταλάβουν όλοι τι λέμε.
Η χώρα μας έχει ένα γενέθλιο τετράγωνο Πλούτωνα \Δία που τον σκοτεινό Απρίλη του 1967 ο τράνζιτ Κρόνος κάνοντας σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Κριό, στον 11ο οίκο που 11ος =κοινοβούλιο, νομοθετικό σύστημα , το υπουργείο δικαιοσύνης η αεροπορία κ.α , ενεργοποίησε αυτό το τετράγωνο και έφερε την χούντα του Παπαδόπουλου.
Να επαναλάβω για όσους διαβάζουν χωρίς να ξέρουν τις αντιστοιχίες της πολιτικής αστρολογίας , ότι ο Πλούτωνας= (μεταξύ άλλων) απολυταρχικά καθεστώτα, ακροδεξιά, ακροαριστερά, βαθιά μυστικά και συνομωσίες, ολοκληρωτικές αλλαγές μέσα από διάλυση.
Η χώρα μας αυτόν τον πλανήτη τον έχει στον Κριό και το τετράγωνο με τον Δία στην πτώση του Αιγόκερω, είναι μια ιδιαιτέρα δύσκολη θέση. Δίας=(μεταξύ άλλων) οι τράπεζες, η ευημερία της χώρας, η δικαιοσύνη, οι ξένοι . Ο Δίας λοιπόν βρίσκεται στον 8ο που 8ος = (μεταξύ άλλων) το υπουργικό συμβούλιο, τα κεφάλαια του κράτους, τα χρέη του κράτους, τα οικονομικά των άλλων κρατών, συντάξεις, ασφαλιστικό σύστημα, χρηματιστήριο κ.α.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι όταν τότε (το 1967) ο Κρόνος= (μεταξύ άλλων) αυταρχικά κόμματα και συντηρητικά κόμματα , κάνοντας σύνοδο με τον Πλούτωνα της χώρας και τετράγωνο με τον Δία και με την βοήθεια φυσικά και του υπόλοιπου πλανητικού σκηνικού του τότε, είχε φέρει την χούντα, που ήταν μία ακραία πολιτική εξέλιξη. Η ενέργεια των τριών αυτών πλανητών Πλούτωνας\Δίας\Κρόνος ήταν ένα ισχυρότατο ανατρεπτικό κοκτέιλ που το πληρώσαμε επί 7 χρόνια και ήταν η αιτία να μπει στη ζωή μας η έννοια της μεταπολίτευσης και του ιστορικού διαχωρισμού πριν και μετά χούντας. Η ανατροπή ήρθε όταν ο Πλούτωνας από τον Ζυγό και ο Κρόνος από τον Καρκίνο σχημάτιζαν μέσα στο χάρτη της χώρας έναν μεγάλο σταυρό μεταξύ των αργών πλανητών τις χρονιές 1973-1974.
Για να γίνει κατανοητή η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο τράνζιτ Ουρανός αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της χώρας και Ουρανός =(μεταξύ άλλων) πολιτικά κόμματα, αναρχία, κομουνισμός, εξεγέρσεις, απεργίες, ομαδικές αντιδράσεις. Ενώ ο Πλούτωνας βρίσκεται στον γενέθλιο Δία της χώρας (είναι ανάδρομος και θα προσεγγίσει ξανά τις γενέθλιες μοίρες του Δία μας). Αυτό θα πει ότι το τετράγωνο των τράνζιτ Ουρανού\Πλούτωνα ενεργοποιεί το γενέθλιο τετράγωνο της χώρα Πλούτωνα \Δία , τα θέματα που αυτοί οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν και τα θέματα των οίκων στους οποίους βρίσκονται.
Να λοιπόν πως σύμφωνα με τα παραπάνω, τα χρέη του κράτους, το συνταξιοδοτικό, η ευημερία του κράτους , το κεφάλαιο του κράτους και οι μετανάστες (Δίας και 8ος ) αποτελούν τα φλέγοντα θέματα.
Να γιατί το κοινοβούλιο, τα κόμματα, η ακροδεξιά και οι ολοκληρωτικές αλλαγές μέσα από επίπονη διάλυση (Πλούτωνας και 11ος ) είναι θέματα που μας φέρνουν μπροστά σε πρωτόγνωρες -για την ιστορία της μεταπολίτευσης- καταστάσεις.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι η πρωτοφανής αύξηση καινούργιου αριστερού κόμματος (Ουρανός) είναι ένα σημείο για να απορεί κανείς, αρκεί να σκεφτούμε ότι η Ελλάδα έχει τον Ουρανό (αριστερά κόμματα) σε σύνοδο με το Ζενίθ (κυβέρνηση) και εξάγωνο με τον γενέθλιο Πλούτωνα στον οίκο του κοινοβουλίου. Έτσι, αφού ο κυβερνήτης του ζενίθ της Ελλάδας (Ουρανός) βρίσκεται από διέλευση σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της χώρας αλλά και εξάγωνο ακριβείας με τον γενέθλιο Ουρανό, η άνοδος αριστερού κόμματος , μέσα από επίπονες διαδικασίες και ζυμώσεις (Πλούτωνας) , θα έπρεπε να είναι κάτι αναμενόμενο.
Δεν ξέρω γιατί σου κάνει εντύπωση η κατακόρυφη πτώση του ΠΑΣΟΚ , αφού είναι ένα σοσιαλιστικό κόμμα και ο σοσιαλισμός κυβερνιέται από τον Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας της Ελλάδας στις 21ο του Αιγόκερω, έχει καιρό που ταλανίζεται από τον τράνζιτ Κρόνο από τον Ζυγό και σε συνδυασμό με το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό, θα έφερνε τουλάχιστον την δραματική πτώση του σοσιαλισμού.
Όμως αυτό είναι μία από τις παραμέτρους και οι πλανητικοί σχηματισμοί σημαίνουν πολύ περισσότερα από αυτό.
Για μένα, ότι και να γίνει, καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει τον σκόπελο του τετραγώνου του τράνζιτ Κρόνου από τον Σκορπιό , στον Ουρανό της χώρας στον Υδροχόο και στο Ζενίθ της. Ο Νοέμβρης του 2012 θα μας βρει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αν όχι εκλογών και καινούργιας κυβέρνησης.
Οι ακροδεξιοί ναζιστές στη θάλασσα των εθνικών προβλημάτων μας, είναι απλώς το καρπούζι στην τούρτα. Οι τραμπουκισμοί και τα έκτροπα που θα δούμε στους επόμενους μήνες, είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα για να ορθοποδήσει και να βρει λύσεις στα σοβαρά της θέματα.
Να γιατί δεν θεωρώ αυτή την ψήφο, ώριμη ψήφο διαμαρτυρίας.
Τι νόημα έχει να πιάνεις και να δέρνεις τον πεινασμένο μετανάστη και όχι την κυβέρνηση που τον άφησε να περάσει τα σύνορα;
Ο σωστός δρόμος είναι ο δύσκολος και ο Έλληνας είναι υπέρ της ευκολίας και της καλοπέρασης. Ξέρει να «εκδικείται» αλλά δεν ξέρει να διεκδικεί ώριμα και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.Last edited by katiakiss; 09-05-2012 at 08:01 PM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-05-2012, 08:28 PM #19
Μπορεί να έχετε δίκιο Δημήτρη, Ταυρίνα , Τίνα και ίσως να έχουν δίκιο και το μισό εκατομμύριο Έλληνες που ψηφίζουν τον ναζισμό αγανακτισμένοι, αλλά ίσως να είχατε διαφορετική γνώμη αν ήσασταν Έλληνες της φυλετικής πρόσμιξης που έκαναν οι μετανάστες Έλληνες την εποχή της μαζικής μετανάστευσης.
Εγώ, ως παιδί μιας τέτοιας φυλετικής πρόσμιξης, δεν μπορώ να δω το θέμα ψύχραιμα όταν ξέρω πως δεν μπορώ να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας και να διαμαρτυρηθώ για το κατάντημα της χώρας, επειδή δεν είμαι σίγουρη πως δεν θα πέσω θύμα των ακροδεξιών και δεν θα βρεθώ σε κάποιο νοσοκομείο. Όταν με την τρέχουσα κατάσταση θα το σκεφτώ δύο φορές να πάω στο κέντρο για δουλειές μόνη μου, αφού οι μέρες αυτές δικαιώνουν την δράση των τραμπούκων.
Πριν μου την πέσουν, δεν θα μου ζητήσουν διαβατήριο , ούτε θα σκεφτούν ότι μπορεί αν είμαι Ελληνίδα ή ότι ο παππούς μου εκτελέστηκε πολεμώντας τους Γερμανούς.
Να μην ακούω όμως την καραμέλα της δήθεν προπαγάνδας. Παλαιστίνιος συνάδελφος της φοιτήτριας ανιψιάς μου που εργάζεται για το χαρτζιλίκι της σερβιτόρα σε café, πριν ένα μήνα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μέλη της χρυσής αυγής στου Φιξ , περιμένοντας το λεωφορείο που θα τον πήγανε στην Γλυφάδα όπου δουλεύει λαντζέρης. Το παιδί αυτό πέρασε 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο.
Λυπάμαι, αλλά δεν εγκρίνω τέτοιες άθλιες απόψεις δήθεν ψήφου διαμαρτυρίας από ένα λαό που «φτιάχτηκε» από την μετανάστευση και μετακινήθηκε σε όλες τις γωνιές του κόσμου.
Δεν έχει νόημα να συζητήσω άλλο σε αυτό το νήμα.
Ακροδεξιοί κυνηγούν μετανάστες 12/5/2011) - YouTube« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
09-05-2012, 09:36 PM #20
Κάτια είναι πολύ λυπηρό το θέμα.
Πραγματικά όμως, έστω και η αρνητική προβολή της εν λόγω οργάνωσης, λειτουργει υπέρ της και όποιος τραμπουκισμός είναι απόρροια της προβολής τους μέσω των ΜΜΕ.
Για την Ιστορία όμως, το ρατσισμό όλοι, τον νιώσαμε στο πετσί μας.
Προσωπικά, σαν μικρό παιδάκι εμένα,την αδελφή μου, και άλλα δύο αγοράκια, ΔΕΝ μας δέχθηκαν για εγγραφή στο δημοτικό γιατί ήμασταν παιδιά αστυνομικού. Ο διευθυντής ήταν ένας πορωμένος Κουκουές, που βρωμοκοπούσε τσίπουρα και καπνό."Τι θα το κάνουμε εδω μεσα? Ασφαλίτικο?"
Με τα πολλά και κατόπιν διαμαρτυρίας στο τότε υπουργείο Παιδείας, μας δέχθηκαν.
Μέχρι να φτάσω στην 6η δημοτικού, ούτε μου μιλούσε, ούτε με σήκωνε για μάθημα, ούτε καν πρόσεχε πως υπήρχα.
Στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, κι ενω ήρθα πρώτη μεταξύ πρώτων, δεν μου έδωσε τη σημαία, και την έδωσε στην κόρη της προέδρου της τοπικής οργάνωσης ΚΚΕ.... Καλό, ε?
Στο γυμνάσιο ο φιλόλογος ήταν ένας φευγάτος τύπος με μπερέ και κασκόλ, δήλωνε προοδευτικός και είχε ταράξει στην αποβολή εμένα και τη διπλανή μου (κόρη στρατιωτικού) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ χωρίς λόγο. Όταν του ζητήθηκε ο λόγος είπε πως δεν έχουν θέση στην τάξη του απόγονοι της Χούντας. Φυσικά ακολούθησαν τα δέοντα, και τιμωρήθηκε ....αλλάζοντας σχολείο.
Ας μην μιλήσω για απειλητικά σημειώματα, βανδαλισμούς στις αυλόπορτες και τα γκαζάκια στα μηχανάκια μας και στους σκουπιδοτενεκέδες μας το Δεκέμβρη του 2008.
Στο σπίτι του κρεμασμένου, ας μη μιλάμε για σχοινί. Στη χωρα μας μπορεί να γεννήθηκε τελευταία ο φυλετικός ρατσισμός, αλλά ο κοινωνικός υπάρχει πολλά χρόνια και μας τρώει σαν σαράκι.
Και κάτι άλλο: Η βία ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ,είναι κάτι που σιχαίνομαι, καταδικάζω, απορρίπτω.
υ.γ.:Στη χώρα μας οι Παλαιστίνιοι δεν "υπάρχουν". Θεωρούνται απάτριδες, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, η οποία δεν τους αφήνει να έχουν διαβατήριο, διότι δεν έχουν κράτος. Είναι απειροελάχιστοι στην Ελλάδα και δεν έχουν ούτε διαβατήριο, ούτε titre de voyage, υπηρεσιακό σημείωμα. Επομένως δεν εργάζονται,δεν έχουν πιστοποιητικά υγείας, ούτε έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους. Μέσω της Ισραηλινής πρεσβείας, τους εκδίδονται κάποια έγγραφα, και επαναπροωθούνται, μόνο εφ' όσον διαπιστωθεί η εθνικότητά τους. Μου κάνει εντύπωση πως Παλαιστίνιος εργάζεται παραμένει νόμιμα. Κι επίσης μου κάνει τεράστια εντύπωση οτι στη γλυφάδα υπάρχουν χρυσαυγίτες. Απ΄όσο ξέρω από πραγματικά έγκυρες πηγές, η περιοχή είναι αντιεξουσιαστικο - κρατούμενη, με πανίσχυρα οργανωμένη νεολαία, ακροριστερίζουσας εξωκοινοβουλευτικής παράταξης. Στις μέρες των εκλογων η πλατεία Καραισκάκη, η πλατεία Ελληνικού,η πλατεία Αγ. Τρύφωνα, η πλατεία Αγ. Παύλου και η Πλατεία Αγ. Τριάδας, ήταν "κατακόκκινες". Μπλε , μαύρο, πράσινο κιόσκι, δεν είδα πουθενά.
Η πιο προσφιλής τακτική των αλγερινών και των αφγανών, είναι να δηλώνουν "filistine", γιατί πιστεύουν πως θα πάρουν άσυλο. Διαβατήριο δεν έχουν, και αρνούνται να πάνε στις πρεσβείες τους, διότι τους αναγνωρίζουν. Καίνε τα δάχτυλά τους σε ασβέστη ή λευκό τσιμέντο για να μην έχουν ευδιάκριτα δακτυλικά αποτυπώματα και η κύρια απασχόλησή τους είναι η διακίνηση ηρωίνης, και κοκαίνης τελευταία, στα πιό "εύπορα" προάστια. Είναι πολύ συχνές οι διαμάχες μεταξύ τους,τα μαχαιρώματά τους,και οι ξυλοδαρμοί τους, διότι πολύ απλά ληστεύουν ο ένας τον άλλον, και οι 9 στους 10 απευθύνονται στους αλβανούς για προστασία και κλεπταποδοχή.
Ξέφυγα λίγο, και συγγνώμη ξανα, αλλά το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται.
Το μόνο κοινό στοιχείο μας, είναι οτι όποιος έχει νιώσει στο πετσί του το ρατσισμό,και τον διαχωρισμό, γίνεται πολέμιός του. Οι υπόλοιποι που φωνάζουν και κόπτονται για τα δικαιώματά τους, πίστεψέ με, δεκάρα δεν δίνουν.
Κι όσο για τους ακροδεξιούς, ό,τι στερούνται σε φαιά ουσία, το αποκτούν σε μυική μάζα...
Το ξέρω, συγνωμη ξέφυγα.
Σας αγαπώ!Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.