- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 23
-
06-03-2012, 05:29 PM #11
Re: Πανσέληνος στην Παρθένο «Εσωτερική Κάθαρση»
Ευχαριστώ Δήμητρα,
Με τιμά ιδιαίτερα που με παρακολουθείς και μπορείς να διακρίνεις τις ραφινάτες αλλαγές στο ύφος μου.
Να ‘σαι καλά.
-
06-03-2012, 07:05 PM #12
Θεωρώ πως το άρθρο αυτό ξυπνάει αισθήματα ρομαντισμού. Εγώ πάντως διαβάζοντάς το αισθάνθηκα ότι ξέφυγα λιγάκι από το παρόν και με ταξίδεψε σε άλλες εποχές, τότε που ο κόσμος ήταν πιο δεμένος με τη φύση, τη γη και τον ουρανό. Μου άνοιξε και λιγάκι την όρεξη για...κηπουρική.
Αν έχουμε καθαρό ουρανό που δεν το πιστεύω, θα ρίξω μια ματιά προς τα πάνω μπας και εντοπίσω τους πλανήτες που τόσο ωραία μας περιγράφηκε η ύπαρξή τους στο στερέωμα.
Την ημέρα εκείνη θά έχω και ωραίες όψεις. Η πανσέληνος θα τριγωνίσει τη σελήνη μου και ο πλούτωνας και ο δίας θα τριγωνίσουν την αφροδίτη μου στην παρθένο, ο ήλιος τριγωνίζει τον ερμή μου. Θα γιορτάσω την ημέρα της γυναίκας και με το παραπάνω και ας έχω κόντρα τον κρόνο με τον ήλιο μου, δε με νοιάζει, δε με νοιάζει!
-
06-03-2012, 07:24 PM #13
Ξέχασα να αναφερθώ στο θέμα της εσωτερικής κάθαρσης ότι όπως αναφέρθηκε στο άρθρο, ο κόσμος προσπαθεί να στηριχτεί κάπου και ψάχνει να βρει αξίες πού ίσως αμελούσαμε εδώ και καιρό. Παρατήρησα ότι στις εκκλησίες γίνεται το αδιαχώρητο.
Μακάρι με την πανσέληνο αυτή να βοηθηθούμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που προσπαθούμε τόσο καιρό.
-
06-03-2012, 08:43 PM #14
Στις εκκλησίες γίνεται το αδιαχώρητο Α) γιατί οργανώνονται συσσίτια και ενίσχυση απόρων Β) Λόγω σαρακοστής Γ) ο άνθρωπος όταν απελπίζεται θυμάται τον θεό. Όπως και οι γέροι που κοντοζυγώνουν στον θάνατο και επιλέγουν τον δρόμο του θεού, μια και είναι ο μόνος που τον πάνε άνετα και χωρίς το πι. Ο δρόμος του έξω από δω , είναι πιο ωραίος , αλλά θέλει νιάτα.
Κατά την γνώμη μου, η μόνη αλήθεια που μπορεί και εύχομαι να φωτίσει αυτή η πανσέληνος, είναι την κατάφορη υποκρισία που φωλιάζει στην ανθρώπινη φύση. Ξερό ψωμί και πικρά χόρτα να τρως 40 μέρες, τίποτα δεν θα πετύχεις αν δεν έχεις αγάπη μέσα σου. Κι αν θέλουμε να πάμε με το γράμμα της γραφής, σαν πραγματικοί Χριστιανοί, έτσι όπως είναι γραμμένο στο λόγο του θεού και στην ορθοδοξία του Έλληνα, τότε ας πουλήσουμε όλοι τα υπάρχοντά μας να τα μοιράσουμε στους φτωχούς, να ζήσουμε λυτά και απέριττα. Αυτό δίδαξε ο Χριστός και για αυτό έφτασε στον σταυρό. Όχι για να τρώμε καλαμάρια , χταπόδια και γαρίδες όλη την σαρακοστή και να το παίζουμε Χριστιανοί που ακολουθούμε την νηστεία και καθαρίζουμε το σώμα μας . Το πνεύμα δεν καθαρίζει με ελιές θρούμπες. Θέλει και μια ταπεινότητα, θέλει και μια μεγαλοψυχία. Θέλει ειλικρίνεια και αποδοχή της ανθρώπινης φύσης.
Σιγά μην έγινε ο κόσμος ξαφνικά καλός και πιστός. Όταν το να γίνεις καλοπροαίρετος, είναι επιλογή βιολογικής ή ψυχικής επιβίωσης, δεν σημαίνει ότι είσαι ένας αυθόρμητα καλοπροαίρετος άνθρωπος. Σημαίνει ότι προσαρμόζεσαι.
Δεν με χαλάνε καθόλου εκείνοι που τρώνε σουβλάκι την Μεγάλη Παρασκευή. Με σοκάρουν εκείνοι που τους σχολιάζουν , επιμένοντας να πιστεύουν ότι είναι καλοί χριστιανοί. Από αυτού του είδους την υποκρισία ελπίζω να μας φωτίσει η πανσέληνος να γλιτώσουμε.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
07-03-2012, 12:22 AM #15
Αγαπητη διαχειριση, σας παρακαλω παρα-παρα πολυ να επαναφερετε τις φατσουλες που χτυπιουνται!!!!!!!!!!!!
Ειναι το καλυτερο κειμενο, που εχω διαβασει τις τελευταιες εβδομαδες.
Κατια ο Θεος να σ ευλογει!!!!!!!!!!(εχω ωροσκοπο τοξοτη και δια στους ιχθεις οπως ξερεις.)
-
07-03-2012, 12:48 AM #16
Θεωρω υποχρεωση μου να διευκρινισω, οτι το προηγουμενο ποστ μου αναφερεται εξ ολοκληρου στην Κατια ,που με τον μοναδικο της τροπο διατυπωσε την αποψη της περι θρησκειας-νηστειας και τα συναφη.
Σχετικα με το αρθρο του Δημητρη, θα ηθελα να πω οτι με ξαφνιασε πολυ ευχαριστα.
Ειχε το αρωμα παλιου Καζαμια και εκτος αυτου, σαν καλος παρθενος που ειμαι, η καθαρση ειναι μαγικη λεξη για μενα.
Σ ευχαριστουμε πολυ, Δημητρη.
-
07-03-2012, 07:44 AM #17
Αγαπημενε Ατραπε ευχομαι να εχεις παντα εμπνευση
και να αφηνεις το αποτυπωμα σου στα αρθρα σου
Με εκανες να προσεξω τον χαρτη της Πανσεληνου και να δω τις οψεις του πιο προσεκτικα
Με εκανες να κοιταξω τον Ουρανο
και επισης να ξεκινησω το κλαδεμα στα λουλουδια μου
Το αρθρο σου αυτο ειχε πνοη,ειχε ζωντανια,ειχε Ανοιξη
ειχε μια γλύκα που καθοταν στο μυαλο και στην ψυχη μου
Σε ευχαριστουμε πολυ
φιλικα
κουκιΗ χειροτερη αισθηση ...ειναι η ψευδαισθηση....
Δ.Κ
-
07-03-2012, 10:48 AM #18
Χαίρομαι που συνεχίζονται τα ενθαρρυντικά σχόλια. Μάλλον είναι το πιο δημοφιλές άρθρο που έχω γράψει.
Είναι αλήθεια ότι ήθελα να δώσω ένα άρωμα παλιού Καζαμία, όπως λέει η Έφη, όχι σαν φόρος τιμής σε κάτι παλιό και ξεπερασμένο αλλά σαν υπενθύμιση άλλων εποχών που ο κόσμος ήταν πραγματικά δεμένος με τη φύση, όπως λέει η Kassy. Το να ξαναβρούμε αυτή τη σύνδεση είναι νομίζω ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στην ταπεινότητα και να ξεπεράσουμε την υποκρισία, όπως σωστά γραφεί η Κάτια. Έτσι θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε την Άνοιξη και θα αφήσουμε να αντηχήσει μέσα μας το «ω γλυκύ μου Έαρ», όχι από αναγκαιότητα αλλά επειδή θα έχει ανοίξει η καρδιά μας και θα έχει γεμίσει με την γλυκύτητα που περιγράφει η Δέσποινα.
Σας ευχαριστώ.
-
07-03-2012, 10:48 AM #19
Μπράβο Κάτια με τα ωραία σου! Πλουτώνιες αλήθειες για την ουσία των πραγμάτων!
Δημήτρη, ευχαριστούμε για το άρθρο σου και θα συμφωνήσω με την Δήμητρα για το πιο ραφινάτο ύφος σου. Και μια και μιλάμε αστρολογικά, πιο εύκολα θα εκδηλώσουμε ευαισθησία και ποιητική γραφή όταν μιλάμε για μια Πανσέληνο απ' ότι όταν μιλάμε, για παράδειγμα, για τον Ουρανό. Όταν ερμηνεύουμε ένα Ποσειδώνα πιο εύκολα θα μπερδευτούμε και θα κάνουμε λάθος κι όταν ερμηνεύουμε ένα Δία γινόμαστε λίγο πιο λαρτζ.
Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι συντονιζόμαστε με την ενέργεια των πλανητών, είναι ένα είδος διαλογισμού κι αυτό. Και το ύφος της γραφής σου εδώ δείχνει ότι συντονίστηκες πολύ μ' αυτή την Πανσέληνο, μπήκες νοητικά και συναισθηματικά στην ενέργειά της.
-
07-03-2012, 02:24 PM #20
Καλησπέρα σας.
Καταρχάς τα συγχαρητήρια μου στον συγγραφέα για το πολύ ωραία διατυπωμένο άρθρο και πολύ επεξηγηματικό με αρκετή δόση συναισθήματος! Νομίζω Atrapos (Δημήτρης εαν διάβασα καλά στις απαντήσεις) οτι η Σελήνη ήταν και αυτή που σου έδωσε το ερέθισμα να γράψεις αυτό που έγραψες! Εξάλλου περί αυτής ο λόγος! Μπράβο και απο εμένα
Τώρα θα συμφωνήσω φυσικά για την λεγόμενη "Κάθαρση" σε αυτά που έγραψε η Κάτια.
Ενα σουβλάκι είναι και κόλαση ..και παράδεισος μαζί (Σκεφτείτε το πολύπλευρα!) .
Συμφωνώ και εγώ οτι η επιλεκτική διατροφή αναλόγως των ημερομηνιών και σύμφωνα με το χριστανορθόδοξο δόγμα (Σημείωση οτι δεν είμαι κάθετα δογματικός ή θρησκευούμενος τύπος και δεν εκφράζω άποψη για τις άλλες θρησκείες/δόγματα) δεν εξασφαλίζει τον παράδεισο αλλά ούτε και την κόλαση σύμφωνα με τα χριστανικά πιστεύω μας. Δεν ξέρω πως έχει διαμορφωθεί αυτό το "κλισέ" με το φαγητό ή την περίοδο της νηστείας, αλλά η δική μου γνώμη είναι οτι η κάθαρση της ψυχής επιτυγχάνεται πρωτίστως με την εσωτερική βούληση , με την θέληση αλλά φυσικά και με το πόσο καλοπροαίρετος είναι ένας άνθρωπος (ανεξαρτήτως του τι τρώει!).
Για να μην ξεφεύγω απο το θέμα του άρθρου , έγω την αίσθηση οτι αυτή η Πανσέληνος θα φέρει κάτι καλό (καρκίνος γαρ..) θέλω να πιστεύω στον καθένα οτι θα φέρει το καλύτερο στον τομέα που τον ενδιαφέρει (εμένα γίνεται στον 2ο οίκο)..
Είδωμεν ..
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.