s
Ωριαια αστρολογια -γενικες αποριες - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 14 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 12 ... LastLast
Results 11 to 20 of 140

Re: Ωριαια αστρολογια -γενικες αποριες

Για τους κανονες που λες ,τοτε πρεπει να απορριψεις εντελως ολη την αστρολογια γιατι απλουστατα οι αστρολογοι δεν τα βρισκουν μεταξυ τους ουτε στις ανοχες,ουτε στην σημαντικοτητα των πλανητων ,των αστεροειδων ,συστηματων οικοθεσιας κ.λ.π
    Η αστρολογια εξελισσεται και εξελισσεται μεσα απο τους διαφορους πειραματισμους και ιδεες.Τωρα αν εσυ σωνει και ντε θες μια αστρολογια που θα σου δινει 100% απαντησεις για ολα τα θεματα με βαση δογματα ,αξιες ,καθορισμενα πλαισια ,πεφτει ακριβως στο θεμα που θες να αποφυγεις .Στην αστρολογια τυπου χαρτομαντειας και στις αδιασειστες προβλεψεις.
    Παιξε λιγο ,δες αν σου κανει η οχι και μετα το απορριπτεις .

Όνομα:
    Φωτεινή

Quote Originally Posted by Ανδρόνικος View Post
    Νομίζω ότι κουράστηκες να γράψεις ολόκληρο ποστ λίγο άδικα. Δεν μου αρκούν τα εχέγγυα για να πειστώ για την εγκυρότητα της ωριαίας. Δεν καταλαβαίνω τι ισχύει. Μου έρχεται στο κεφάλι να κάνω μια ερώτηση ότι ώρα να ΅ναι και καταστρώνω χάρτη όπως ρίχνω τα χαρτιά;
    Τι διαφορά υπάρχει στην λογική της ωριαίας από την λογική του ρίχνω τα χαρτιά να δω το ριζικό μου;
    Με χαλάει λίγο αυτή η αίσθηση της μελλοντολογικής εξάρτησης και προτιμώ να κρατήσω τις αποστάσεις μου.
    ¶λλωστε τι; Να παίζω ένα παιχνίδι που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τους κανόνες του;
    Υπάρχουν πολλά περιθώρια αυθαίρετων πρωτοβουλιών για τα γούστα μου.
    Καλησπέρα:bigsmile:

Τα χαρτιά με την ωριαία αστρολογία δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένα σύστημα πρόγνωσης όπως και πολλά άλλα. Αν δεχόμαστε τα άλλα, δεχόμαστε και αυτήν - που μάλιστα σαν σύστημα προηγήθηκε των υπολοίπων. Η μελλοντολογική εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ωριαία, ή άλλα συστήματα πρόγνωσης αλλά με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται απο τον καθένα μας και αν θέλετε και με βάση την φιλοσοφία του καθενός και τελικά -αν ασχοληθούμε σοβαρά- και απο την αληθινή κατανόηση της φιλοσοφίας της αστρολογίας.

Οι κανόνες υπάρχουν,είναι απολύτως ξεκάθαροι και ειδικά στην ωριαία. Πιο ξεκάθαροι ειλικρινά δεν γίνεται! Οι εξωκρόνιοι δεν χρησιμοποιούνται εκτός εάν προκύψουν ως δείκτες και περιγράφουν απόλυτα τους εμπλεκόμενους που εξετάζουμε. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν βασίζουμε την κρίση μας σε αυτούς παρά μόνο στους παραδοσιακούς και αυτοί λειτουργούν μονο συμπληρωματικά.

Καλό σας βράδυ.:bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Και εν συνεχεια δεν ειναι θεμα μελλοντικης εξαρτησης αλλα ενα ακομα εργαλειο .
    Η ωριαια θα σου δωσει καποιες αμεσες απαντησεις για ενα ζητημα.Το ιδιο ερωτημα τιθεται αλλωστε και οταν καποιος κοιτα τις διελευσεις του η τον προοδευτικο του για να δει πως θα τα παει αυτο το μηνα.Η διαφορα ειναι οτι εδω η "απαντηση" ερχεται πιο αμεσα απο την εξεταση ενος ολοκληρου χαρτη ,που θα σου πει παρα πολλα πραγματα για ολους τους τομεις .
    Το ποσο στεκει η οχι η μεθοδος σου ειπα οτι πρεπει να την δουμε στην πραξη

Όνομα:
    Ανδρόνικος

Quote Originally Posted by roadrunner View Post
    Καλησπέρα:bigsmile:

Τα χαρτιά με την ωριαία αστρολογία δεν έχουν καμία σχέση. Είναι ένα σύστημα πρόγνωσης όπως και πολλά άλλα. Αν δεχόμαστε τα άλλα, δεχόμαστε και αυτήν - που μάλιστα σαν σύστημα προηγήθηκε των υπολοίπων. Η μελλοντολογική εξάρτηση δεν έχει να κάνει με την ωριαία, ή άλλα συστήματα πρόγνωσης αλλά με τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται απο τον καθένα μας και αν θέλετε και με βάση την φιλοσοφία του καθενός και τελικά -αν ασχοληθούμε σοβαρά- και απο την αληθινή κατανόηση της φιλοσοφίας της αστρολογίας.

Οι κανόνες υπάρχουν,είναι απολύτως ξεκάθαροι και ειδικά στην ωριαία. Πιο ξεκάθαροι ειλικρινά δεν γίνεται! Οι εξωκρόνιοι δεν χρησιμοποιούνται εκτός εάν προκύψουν ως δείκτες και περιγράφουν απόλυτα τους εμπλεκόμενους που εξετάζουμε. Ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν βασίζουμε την κρίση μας σε αυτούς παρά μόνο στους παραδοσιακούς και αυτοί λειτουργούν μονο συμπληρωματικά.

Καλό σας βράδυ.:bigsmile:
    Δεν ήθελα να σας ταράξω. Δεν είπα ότι αφορίζω αυτό το σύστημα. Είπα ότι δεν ταιριάζει με την λογική μου. Από την στιγμή που η ώρα του χάρτη που εξετάζουμε δεν συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, όπως είναι μία γέννηση και η εξέλιξη των πλανητών από την μέρα της γέννησης μας (σε αυτό κυρίως βασίζονται τα άλλα προγνωστικά συστήματα) αλλά σε μία τυχαία διαδικασία… Δεν ξέρω… Δεν μου αρέσει να γίνομαι ξεροκέφαλος, ειδικά όταν με ζώνουν γυναίκες. Ότι πείτε κορίτσια. Ο καθένας θα κρατήσει την αποψάρα του. Δημοκρατικά πράγματα.

Καλό σας βράδυ κυρία μου.

Όνομα:
    Φωτεινή

Quote Originally Posted by Ανδρόνικος View Post
    Δεν ήθελα να σας ταράξω. Δεν είπα ότι αφορίζω αυτό το σύστημα. Είπα ότι δεν ταιριάζει με την λογική μου. Από την στιγμή που η ώρα του χάρτη που εξετάζουμε δεν συνδέεται με ένα πραγματικό γεγονός, όπως είναι μία γέννηση και η εξέλιξη των πλανητών από την μέρα της γέννησης μας (σε αυτό κυρίως βασίζονται τα άλλα προγνωστικά συστήματα) αλλά σε μία τυχαία διαδικασία… Δεν ξέρω… Δεν μου αρέσει να γίνομαι ξεροκέφαλος, ειδικά όταν με ζώνουν γυναίκες. Ότι πείτε κορίτσια. Ο καθένας θα κρατήσει την αποψάρα του. Δημοκρατικά πράγματα.

Καλό σας βράδυ κυρία μου.
    Δεν με ταράξατε καθόλου ίσα ίσα το αντίθετο. Απολύτως σεβαστή η διαφωνία σας και τα επιχειρήματα σας επίσης:bigsmile:

Προσωπικά απο την μικρή μου ερασιτεχνική ενασχόληση διαπιστώνω ότι χρειάζεται άριστη γνώση της αστρολογίας και πείρα ετών για να χρησιμοποιηθεί σωστά η Ωριαία παρόλα αυτά την βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.:bigsmile:

Να είστε καλά:bigsmile:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Όνομα:
    cancerian

Καλησπέρα,

Αρχικά η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα σύστημα πρόβλεψης όπως και κάθε άλλο σύστημα στην Αστρολογία. Η μόνη διαφορά που έχει με τα άλλα είναι ότι δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Εξετάζονται συγκεκριμένα πράγματα. Οι κανόνες στην Ωριαία Αστρολογία είναι ΑΠΟΛΥΤΟΙ και ΞΕΚ¶ΘΑΡΟΙ.
    Η λογική στην οποία βασίζεται αυτό το "κλαδί" της Αστρολογίας είναι πως μόλις σχηματιστεί μια ερώτηση σε συγκεκριμένη ώρα, μέρα και τόπο, ο χάρτης ο οποίος θα σχηματιστεί θα δώσει την μελλοντική έκβαση της ερώτησης μέσα από μια εξαιρετικά ακριβή απάντηση. Όπως ακριβώς στην Γενέθλια Αστρολογία. η στιγμή που έρχεται ένας άνθρωπος στον κόσμο είναι μοναδική, έτσι και στην Ωριαία Αστρολογία, μόλις εκφραστεί μια ερώτηση θα είναι μοναδική. Μοναδική θα είναι και η απάντηση της.

Καλό θα ήταν να μην συνδέουμε την Ωριαία Αστρολογία με τον όρο "παιχνίδι" ή με μοιρολατρικού τύπου μελλοντολογικά εργαλεία που αγγίζουν τους τομείς της μεταφυσικής. Η Ωριαία Αστρολογία είναι ένα σοβαρό εργαλείο πρόβλεψης μέσα στην Αστρολογία που απλά λειτουργεί μέσα από συγκεκριμένους κανόνες.

Δεν αρκεί μόνο μια όψη μεταξύ των σημειοδότων πλανητών για να λάβουμε μια απάντηση. Συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά τις περισσότερες φορές θα πρέπει ο χάρτης να εξεταστεί διεξοδικά για να λάβει κάποιος μια σωστή απάντηση.

Τι συμβαίνει τώρα στην περίπτωση των εξωκρόνιων πλανητών στην Ωριαία Αστρολογία.

Η Ωριαία Αστρολογία ξεκίνησε πριν ανακαλυφθούν οι εξωκρόνιοι πλανήτες. Έτσι, μέχρι να ανακαλυφθούν χρησιμοποιούνταν οι 7 παραδοσιακοι πλανήτες οι οποίοι μπορούσαν να θεαθουν με το γυμνό μάτι πάνω στον ουρανό. Η είσοδος των εξωκρόνιων στην Ωριαία προκάλεσε διαμάχες στην κοινότητα της Αστρολογίας για την ορθή λειτουργεία και εγκυρότητα τους.
    Η χρήση των εξωκρόνιων πλανητών είναι έγκυρη. Ωστόσο, η ερμηνεία τους στον χάρτη είναι υποδιαίστερη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν οι 7 παραδοσιακοί πλανήτες δεν δίνουν κάποια σαφή απάντηση (σπάνια να συμβεί ) ή όταν ο χάρτης "δείχνει" έντονα προς την μεριά τους.
    Οι εξωκρόνιοι πλανήτες στην Ωριαία Αστρολογία συχνά αφορούν γεγονότα - τα οποία αναλογούν στην ιδιότητα του πλανήτη - στα οποία ο ερωτών ή το αντικείμενο της ερώτησης δεν έχουν τον παραμικρό έλεγχο πάνω σε αυτά.
    Εξαιτίας της μεταγενέστερης ανακάλυψης τους οι εξωκρόνιοι πλανήτες μπορεί να εκφράζουν καταστάσεις που δεν υπήρχαν στην περίοδο που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά οι 7 παραδοσιακοί πλανήτες. Πχ Πλούτωνας = Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση , Ουρανός = Ηλεκτρισμός , Ποσειδώνας = Φαρμακα/Ναρκωτικά.
    Στην υποθετική ερώτηση " Πότε θα έρθει πάλι το ρεύμα; " , σαφώς και θα χρησιμοποιηθεί ο Ουρανός σαν σημειοδότης πλανήτης του Ηλεκτρισμού ή στην υποθετική ερώτηση " Μηπως η δηλητηρίαση προήλθε από φάρμακα ; " τα φάρμακα θα μπορούν να σημειοδοτηθούν και από τον Ποσειδώνα.

Οι εξωκρόνιοι πλανήτες εξαιτίας της αργής τους κίνησης δεν μπορούν να εκφράσουν γεγονότα με απόλυτη ακρίβεια. Το νόημα των γεγονότων που μπορεί να εκφράσουν θα είναι γενικό. Επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις όπως η μεταφορά ή η συλλογή φωτός, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν άριστα στο να περιγράψουν καταστάσεις και άτομα

Με λίγα λόγια, η συμμετοχή των εξωκρόνιων στην Ωριαία Αστρολογία θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και (όπως προείπα) θα πρέπει να έχουν δευτερεύοντα ρόλο εκτός και αν η ερώτηση περιγράφει καταστάσεις που σχετίζονται απόλυτα με τις ιδιότητες του εξωκρόνιου πλανήτη. Τέλος, το αν θα χρησιμοποιηθούν ή οχι σε έναν ωριαίο χάρτη εξαρτάται μόνο στην εμπειρία του εκάστοτε αστρολόγου.

Όνομα:
    Ανδρόνικος

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε cancerian. Διάβασα κάτι σφαιρικό και εμπεριστατωμένο. Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου βέβαια… Αλλά θα πάρω τον χρόνο μου και θα το επεξεργαστώ. Ίσως και να το δοκιμάσω στην πράξη που είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος.
    Είμαι πάντα ανοιχτός στο να πειστώ με λογικά επιχειρήματα.

Όνομα:
    Τίνα

Καλησπέρα σε όλους!

Χαίρομαι πολύ να βλέπω να συζητάτε για την ωριαία αστρολογία.
    Είναι γνωστό, στους περισσότερους από εσάς πως είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στην αστρολογία, κάτι σαν τη lacta.

Αγαπητέ Ανδρόνικε για να πειστείς δεν χρειάζονται εχέγγυα ή κανόνες αλλά δείγματα χαρτών.
    Μέσα από τη δική σου στατιστική θα πειστείς κι όχι από αυτά που ακούς και διαβάζεις γύρω γύρω.

Γιάννη μου βλέπω πως όσο περνά ο καιρός όχι μόνο το ενδιαφέρον σου για την ωριαία παραμένει αμείωτο αλλά εμπλουτίζονται οι γνώσεις σου διαρκώς.

Για το θέμα το εξωκρόνιων τώρα, καλό είναι οι αρχάριοι να μελετάτε τους παραδοσιακούς για να μην μπερδεύεστε ωστόσο, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να παραβλέψουν κάποια πράγματα, οι εξωκρόνιοι δίνουν περισσότερα στοιχεία απ' όσο θέλουν να παραδεχτούν.

Όλα είναι ένα... μόνο αυτό!!!

Να εκφρασω δυο αποριες μου.

Πρωτον,οταν η σεληνη ειναι δεικτης εκεινου που θετει την εωτηση και της απαντησης γενικα,μηπως τελικα ο ερωτων ειναι εκεινος που ειτε γνωριζει ηδη την απαντηση ειτε ειναι εκεινος που θα "συμβαλλει " καθοριστικα για να παρουμε απαντηση (θα ειναι ο ιδιος υπευθυνος για την εξελιξη του γεγονοτος δήλαδη) .

Τελος η ακμη του ωροσκοπου θα μπορουσε να εξεταζεται εξισου σαν δεικτης εκεινου που θετει την ερωτηση ?

Page 2 of 14 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 12 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)