s
ερωτηση σχετικα με τους οικους - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 21
    Όνομα:
    ΝΙΚΗ

Re: ερωτηση σχετικα με τους οικους

Εχω διαβασει οτι οταν υπαρχει εμπεριεχομενο ζωδιο στον 7ο οικο,
    ειναι ενδειξη δευτερου συζυγου με χαρακτηριστικα του εμπεριεχομενου
    Δεν ετυχε ποτε να μελετησω χαρτη με εμπεριεχομενο ζωδιο στον 7ο
    για να διαπιστωσω αν λειτουργει, κ εχω την απορια......

και εγώ το ίδιο έχω ακούσει

Quote Originally Posted by whisperer View Post
    Καταρχήν σας ευχαριστώ για τη διευκρίνηση ως προς την κριτική και τις αντίρρήσεις σας...αλλά και για την απάντησή σας ως προς τη λειτουργία των εμπεριεχόμενων. Η αλήθεια ειναι ότι όλα αυτά που λέτε περί της διπλής κυβέρνησης των εν λόγω οίκων ακούγονται λογικά...και τα έχετε στηρίξει σωστά, μια και προκύπτουν και από την εμπειρία σας την οποία αν μη τι άλλο σέβομαι. Αν και δεν λέγεται ότι υπολειτουργούν οι οίκοι αλλά περισσότερο ότι δεν εκφράζονται τόσο έντονα οι ποιότητες του εμπεριεχόμενου ζωδίου στον οίκο όσο θα εκφραζόταν σε ένα ζώδιο το οποίο φιλοξενεί την ακμή...αλλά φαντάζομαι ότι ίσως αυτό να μην είναι μακριά από αυτό που λέτε και εσείς και να μην κάνει τελικά μεγάλη διαφορά...Απλά, να, καμιά φορά όλες αυτές οι πολλές και διαφορετικές και αντικρουόμενες απόψεις μπερδεύουν και εμάς τα μαθητούδια που προσπαθούμε να καταλάβουμε σιγά σιγά τι συμβαίνει και να εμβαθύνουμε όσο μπορούμε σε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που συζητάμε.
    Όπως και να εχει...σας ευχαριστώ! :bigsmile:
    Γεια σου, Μαρία μου.

Όταν λέμε ότι "δεν εκφράζονται τόσο έντονα οι ποιότητες του εμπεριεχόμενου ζωδίου" εννοούμε ότι υπολειτουργούν ή για να είμαστε πιο ακριβείς ότι λειτουργούν πιο υποσυνείδητα, δηλαδή το άτομο δεν αντιλαμβάνεται σε συνειδητό επίπεδο τις ενέργειες και τα χαρακτηριστικά εκείνου του ζωδίου. Το ίδιο όμως συμβαίνει με όλα τα ζώδια στα οποία δεν έχουμε πλανήτες. Οι πλανήτες είναι αυτοί που μας συνδέουν με τις ζωδιακές ενέργειες. Αν κάποιος έχει ένα πλανήτη σε εμπεριεχόμενο ζώδιο, ιδιαίτερα αν είναι προσωπικός πλανήτης, τότε το ζώδιο εκείνο είναι ενεργό στην συνείδησή του.

Αν έχω, για παράδειγμα, εμπεριεχόμενο τον Υδροχόο και έχω εκεί Σελήνη ή Ερμή ή κάποιο άλλο προσωπικό πλανήτη θα είμαι σε θέση να αντιλαμβάνομαι συνειδητά και να εκφράζω τις ιδιότητες του Υδροχόου. Αν ταυτόχρονα δεν έχω κανένα πλανήτη π.χ. στους Διδύμους, έστω κι αν δεν είναι εμπεριεχόμενο ζώδιο δεν θα μπορώ να αντιληφθώ και να εκφράσω συνειδητά τις ιδιότητες των Διδύμων. Κι αυτό όμως θέλει προσοχή στην εκτίμηση ενός χάρτη. Γιατί αν ο Ερμής π.χ. είναι πάνω στον ωροσκόπο μου τότε θα αντιλαμβάνομαι κάποιες ιδιότητες των Διδύμων γιατί θα μου τις δίνει ο Ερμής στον ωροσκόπο μου.

Αυτά ως προς την λειτουργία των εμπεριεχόμενων ζωδίων και το πόσο καλά τα βιώνουμε. Ως οίκοι, οι οίκοι που έχουν εμπεριεχόμενο ζώδιο είναι πιο ενεργοί στην ζωή μας. Τώρα όταν έχουμε δύο ακμές οίκων στο ίδιο ζώδιο αυτό δεν αναπληρώνει ούτε συμπληρώνει τις υποθέσεις των εμπεριεχόμενων οίκων. Λειτουργούν ανεξάρτητα απ' αυτούς. Είναι πιο πολύπλοκοι όμως στην ερμηνεία τους γιατί οι υποθέσεις αυτών των οίκων συνενώνονται συχνά στην ζωή μας είτε σε ψυχολογικό είτε σε πρακτικό επίπεδο επειδή οι οίκοι αυτοί έχουν τον ίδιο κυβερνήτη.

Υπέροχη απορία για εμπεριεχόμενους...Κα Μόζορα το τελευταίο σας σχόλιο είναι ακριβώς ο δικός μου χάρτης. Ακμή 5ου Διδυμοι κενός από πλανήτες αλλά ο Ερμής σε σύνοδο με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και σε τρίγωνο ακριβείας με Κρόνο. Επίσης εμπεριεχόμενος στον 1ο υδροχόος με τον Ηλιο εκεί και η Σελήνη στον Λεοντα . Αντίθεση Ηλιου Σεληνης στις 8ο δηλαδή μεταπανσεληνιακή γέννηση ....Αυτό το μπέρδεμα πραγματικά υπάρχει στη ζωή μου έντονα! Απο τη μια η έντονη τάση υπέρμετρης ανεξαρτησίας και απομόνωσης και από την άλλη να έχω έντονη ανάγκη την συνύπαρξη αλλά με τους δικους μου όρους....και με μια απόλυτη αίσθηση δοσίματος και δεσίματος (αφροδίτη στους Ιχθύς 2ο σε 150άρα με Ουρανό στον Ζυγό και 8ο)Φυσικά ελκομαι από "περίεργα" δεσίματα και ανθρώπους...
    Αν μπορείτε να δώσετε κάποιες επιπροσθετες διευκρινήσεις σας παρακαλώ θα με βοηθούσατε πολύ
    Victory

Αυτό ακριβώς εννοώ, Victory. Σ' ευχαριστώ για το παράδειγμα. Παρόλο που ο Υδροχόος και ο Λέοντας είναι εμπεριεχόμενα ζώδια στον χάρτη σου, η αντίθεση των φώτων σου στα ζώδια αυτά θα είναι πολύ κεντρική στην ζωή σου. Συχνά θα διχάζεσαι ανάμεσα στις υδροχοϊκές ανάγκες του Ήλιου σου και τις λιονταρίσιες ανάγκες της Σελήνης σου και ιδιαίτερα στις σχέσεις σου με τους άλλους.

Κα Μόζορα δυστυχώς το βιώνω, λέω όμως να το αποδεχτώ και να συμβιβαστω μ αυτό μπας και ισορροπήσει κάπως αυτή η "πανέμορφη" αντίθεση...Οπως μου είπε ένας καλός φίλος αστρολόγος, "εσύ Νίκη μου θέλεις και μαζι και χώρια...κοινώς ο καθένας στο σπιτάκι του αλλά όποτε κάθεται να μένετε και μια δυο μέρες μαζί...ώστε να νιωθεις ότι είσαι σε σχέση..." Τώρα αυτό με μια απλή αναγωγή σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις , εεεε, κομματάκι αλλοκοτο...Υπάρχουν περίοδοι που μπορώ να δηλώσω εξαφάνιση από φίλους για πολλές πολλές μέρες....Μετά από δική τους "επίπληξη" πλέον δεν το κάνω γιατί σέβομαι την ανησυχία τους και είναι κάτι που δεν θα ήθελα να μου κάνουν...Ως μέτρο λοιπόν έχω πλέον αυτό το ρητό....Μην κάνεις στους άλλους αυτό που ενοχλεί εσενα όταν στο κάνουν....Απλά...
    Victory

Όνομα:
    Κάτια

Νίκη, μην ξεχνάς ότι με τα χρόνια μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τις δυσκολίες του χάρτη μας. Όλες αυτές οι σημαντικές διελεύσεις και μετακινήσεις από τα νευραλγικά μας σημεία, αυτό το νόημα έχουν.
    Ενδέχεται αυτό που στους χάρτες μας περιγράφεται ως η μεγαλύτερη τρωτότητα μας, να είναι εκεί που θα γνωρίσουμε την μεγαλύτερη πρόοδο και ο τομέας μιας βαθιάς κατανόησης, πέρα από την συνηθισμένη.
    Είμαι σίγουρη πως τώρα πια ο Ήλιος και η Σελήνη σου έχουν κάνει την ειρήνη τους και ξέρουν τι θέλουν και πώς να το διεκδικήσουν. Από ένα σημείο και μετά, αποδεχόμαστε αυτό που είμαστε και κρατάμε στη ζωή μας αυτούς που το αποδέχονται και νιώθουν άνετα με αυτό.
    Last edited by katiakiss; 15-03-2013 at 07:40 PM.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Ναι Κατια μου, εχεις δίκιο, και μόλις γίνει αυτό, απλά αισθάνεσαι μια τεράστια ανακούφιση. Είναι σαν να βρίσκεις επιτέλους τη θέση που σου ανήκει μέσα στο σύμπαν ,μετά από ένα ατελείωτο ταξίδι αναζήτησης , και λογικά μετά από τόση κούραση να αισθάνεσαι την αγαλίαση ,την ανακούφιση της ξεκούρασης...Και δεν έιναι πλέον αυτό το εγωιστικό "σ όποιον αρέσουμε" αλλά, έτσι είναι ο καθένας μας, απλά κι όμορφα, και όσο προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι ως προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μας, τόσο πιο ανθρώπινοι γινόμαστε...
    Καλο απόγευμα σε όλους και καλό μας τριήμερο
    Για τα κούλουμα θα σας τα πω επόμενες μέρες
    Victory

Όπως έγραψα και σε άλλη δημοσίευση (χωρίς να γνωρίζω ότι υπάρχει και εδώ για το ίδιο θέμα), υπάρχει πολύ δικό μου άτομο με δύο οίκους σε ένα ζώδιο. Συγκεκριμένα έχει 4ο και 5ο οίκο στον Καρκίνο. Στον 4ο υπάρχει ο ΄Αρης. Ο 5ος είναι κενός. Φυσικά το ίδιο ισχύει και στον Αιγόκερω με 10ο και 11ο. Ο 10ος είναι κενός και στον 11ο βρίσκονται ήλιος και ερμής. Σ' αυτήν την περίπτωση δεδομένου ότι ο Δίας είναι στον Καρκίνο, επιρρεάζει και τους δύο οίκους ?? Δεν έχει αδυναμία σε κάποιον ή και στους δύο ?? Τί γίνεται με την Παρθένο και τους Ιχθύς που λείπουν τελειώς από τον χάρτη του ?? Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο 5ος βρίσκεται στον Λέοντα και ο 11ος στον Υδροχόο οπότε ο 12ος να πήγαινε στους Ιχθείς ??

Όνομα:
    Κάτια

Quote Originally Posted by Υδροζυγός View Post
    Όπως έγραψα και σε άλλη δημοσίευση (χωρίς να γνωρίζω ότι υπάρχει και εδώ για το ίδιο θέμα), υπάρχει πολύ δικό μου άτομο με δύο οίκους σε ένα ζώδιο. Συγκεκριμένα έχει 4ο και 5ο οίκο στον Καρκίνο. Στον 4ο υπάρχει ο ΄Αρης. Ο 5ος είναι κενός. Φυσικά το ίδιο ισχύει και στον Αιγόκερω με 10ο και 11ο. Ο 10ος είναι κενός και στον 11ο βρίσκονται ήλιος και ερμής. Σ' αυτήν την περίπτωση δεδομένου ότι ο Δίας είναι στον Καρκίνο, επιρρεάζει και τους δύο οίκους ?? Δεν έχει αδυναμία σε κάποιον ή και στους δύο ?? Τί γίνεται με την Παρθένο και τους Ιχθύς που λείπουν τελειώς από τον χάρτη του ?? Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο 5ος βρίσκεται στον Λέοντα και ο 11ος στον Υδροχόο οπότε ο 12ος να πήγαινε στους Ιχθείς ??
    Αγαπητέ Υδροζυγέ (που δεν ξέρω αν είσαι άντρας ή γυναίκα, αλλά δεν έχει σημασία…) γελάω λίγο, γιατί αυτό που έχεις πάθει το λένε και «σκάλωμα». Αλλά δεν πειράζει γιατί με ανάδρομο Ερμή , στάση στους Ιχθείς και κερασάκι από πάνω τον Ποσειδώνα, όλοι δικαιούμαστε ένα «σκαλωματάκι».
    Λοιπόν, παρά την προσπάθεια της Κατερίνας να γίνει κατανοητή (στο άλλο νήμα που έθεσες ερώτηση), δεν έχεις καταλάβει μερικά βασικά πράγματα. Κανένα πρόβλημα, κάποτε όλοι δεν καταλαβαίναμε.
    Αρχικά να πούμε ότι για το θέμα των δύο ακμών σε ένα ζώδιο -και ως εκ τούτου των εμπεριεχόμενων ζωδίων- είναι ένα δεδομένο που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος και την ώρα γέννησης του ατόμου του οποίου καταστρώνουμε έναν χάρτη. Ένας γνώστης αστρολογίας που έχει καλή σχέση με τα μαθηματικά θα μπορούσε να σου εξηγήσει καλά το πρακτικό κομμάτι (εμένα μη με κοιτάς καθόλου! ).

Αποφεύγοντας τις μαθηματικές κακοτοπιές, περνάω στο κυρίως θέμα. Το να έχουμε δύο ακμές στον Καρκίνο δεν είναι κάτι τρομερό ή ασυνήθιστο. Πρακτικά, κάθε φορά που θέλουμε να πάρουμε πληροφορίες για τον 4ο και 5ο οίκο που αναφέρεις, δεν έχουμε παρά να ελέγξουμε την κατάσταση του κυβερνήτη , στην περίπτωσή μας την Σελήνη (Η Σελήνη κυβερνάει τον Καρκίνο). Αν θέλουμε να δούμε την κατάσταση των 10ου\11ου , θα κοιτάξουμε την κατάσταση του κυβερνήτη του Αιγόκερω, που είναι ο Κρόνος. Από την άλλη, στους οίκους που υπάρχουν τα εμπεριεχόμενα ζώδια (τα ζώδια που δεν έχουν καμία ακμή οίκου , αλλά βρίσκονται-εμπεριέχονται μέσα σε έναν οίκο) , τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα.

Ας πούμε πως τα εμπεριεχόμενα ζώδια είναι Παρθένος \Ιχθείς. Αυτό σημαίνει πως έχουμε έναν οίκο που έχει την ακμή του στον Λέοντα, εμπεριέχεται η Παρθένος και ο επόμενος οίκος ξεκινά από τον Ζυγό. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε κυβερνήτη της ακμής τον Ήλιο (Ήλιος , κυβερνήτης Λέοντα) και συγκυβερνήτη τον Ερμή (Ερμής, κυβερνήτης της Παρθένου). Αφού η Παρθένος εμπεριέχεται μέσα στον οίκο, ο κυβερνήτης της ελέγχει τις υποθέσεις του οίκου μαζί με τον Ήλιο. Εδώ , λοιπόν, έχουμε δύο κυβερνήτες που θα πρέπει να εξετάζουμε κάθε φορά που θέλουμε να πληροφορηθούμε για την εξέλιξη των θεμάτων που αφορούν στον εν λόγω οίκο.

Γράφεις: «Σ' αυτήν την περίπτωση δεδομένου ότι ο Δίας είναι στον Καρκίνο, επιρρεάζει και τους δύο οίκους ??»
    Σε σχέση με την ερώτηση που θέτεις για την θέση του Δία στον Καρκίνο, έχω να σου πω ότι ο Δίας επηρεάζει τις υποθέσεις του οίκου στον οποίο βρίσκεται. Το ότι είναι στον Καρκίνο, σημαίνει κάποια πράγματα και φέρει μία ενεργειακή ποιότητα που μας αφορά όλους, συλλογικά. Θα επηρέαζε και τους δύο οίκους αν ο Δίας έκανε όψη με την γενέθλια Σελήνη του ατόμου, επειδή η Σελήνη κυβερνά και τους δύο οίκους.
    Γενικά να ξέρεις πως οι πλανήτες έχουν κυριαρχία, έξαρση, αδυναμία και πτώση στα ζώδια και όχι στους οίκους. Βεβαίως , υπάρχουν οίκοι που οι πλανήτες δεν λειτουργούν ευχάριστα μέσα σε αυτούς , αλλά και αυτό έχει να κάνει με τους φυσικούς οίκους και ζώδια. Για παράδειγμα, ένα άτομο με Άρη σε πτώση στον Καρκίνο , θα μπορούσε να βιώσει μερικές κοινές δυσκολίες με ένα άτομο που έχει Άρη στον 4ο (φυσικός 4ος \Καρκίνος), ανεξάρτητα από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο Άρης.

Γράφεις: «Τί γίνεται με την Παρθένο και τους Ιχθύς που λείπουν τελείως από τον χάρτη του ??» Silver alert! Όταν λες λείπουν, τι εννοείς; Βαρέθηκαν και έφυγαν , τύπου… Δεν τους σήκωνε το κλίμα; … Χτύπησες και δεν σου άνοιξαν; Μήπως τους πήρες με απόκρυψη; Πάντως να ξέρεις ότι οι Ιχθείς απόκρυψη δεν σηκώνουν! (γελάω γιατί σε πειράζω) Όπως σου είπε και η Κατερίνα, κανένα ζώδιο δεν μπορεί να λείπει από έναν αστρολογικό χάρτη. Απλώς εμπεριέχεται.

Γράφεις: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο 5ος βρίσκεται στον Λέοντα και ο 11ος στον Υδροχόο οπότε ο 12ος να πήγαινε στους Ιχθείς ??»
    Του 12ου να μην του έχεις καμία εμπιστοσύνη! Και ποιος μας λέει εμάς ότι θα πάει στους Ιχθείς και δεν θα μας πουλήσει για τον Ταύρο; (Δεν θα πω ψέματα . Γέλασα, αλλά θα σοβαρευτώ αμέσως!. ) Όχι, Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο 12ος πάει στους Ιχθείς . Ο 12ος ξεκινά στον Υδροχόο, οι Ιχθείς εμπεριέχονται στον 12ο και ο Ωροσκόπος είναι στον Κριό. Αν η Παρθένος εμπεριέχεται στον 6ο , το απέναντι ζώδιο εμπεριέχεται και αυτό στον αξονικό του οίκο. Ο μόνος τρόπος να εμπεριέχεται η Παρθένος και να μην εμπεριέχονται οι Ιχθείς , είναι να παρακολουθούμε νέο επεισόδιο των X-files .

Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις μπερδευτεί τόσο πολύ. Οι χάρτες υπολογίζονται από τα προγράμματα και δεν χρειάζεται να πούμε ή να υποθέσουμε τίποτα. Βάζουμε τα στοιχεία σωστά στο πρόγραμμα και απολαμβάνουμε την ευλογημένη πρόοδο της τεχνολογίας. Είμαστε ένα «κλικ» πριν την απόλυτη ευτυχία… ένα Enter πριν την μαγεία! Αγαπάμε τεχνολογία!
    Last edited by katiakiss; 18-02-2014 at 04:34 AM.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)