- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 18 of 18
-
10-11-2006, 04:30 PM #11
Re: To πρόβλημα της έξαρσης του Πλούτωνα
Ποιά η διαφορά μεταξύ "παραδοσιακού" και "εσωτερικού" κυβερνήτη?
Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...
-
10-11-2006, 04:40 PM #12
I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
10-11-2006, 05:21 PM #13
Και γω πρὠτη φορά απο τον Deodonus άκουσα αυτόν τον όρο όσον αφορά σε κυβερνήτη. Σαν κυβερνήτες υπάρχουν οι παραδοσιακοί (που είναι αυτοί πρωτού ανακαλυφθούν κάποιοι μακρυνοί πλανήτες) και οι μοντέρνοι.
Μήπως Deodonus μπερδεύεις τον εσωτερικό κυβερνήτη με τον εσωτερικό πλανήτη;;;; :unsure: Μόνο εκεί πάει το μυαλό μου. Εσωτερικοί και εξωτερικοί (ή εξωκρόνιοι) πλανήτες.
-
10-11-2006, 10:16 PM #14
Παιδιά συγγνώμη, αλλά δεν μπορεί να κάνουν πουλάκια τα μάτια μου! Εδώ σας παραθέτω απόσπασμα από το άρθρο:
κάποιοι ακόμη και τους Ιχθείς, επειδή σε αυτό το ζώδιο ο Πλούτωνας είναι εσωτερικός κυβερνήτης
Ας μου εξηγήσει κάποιος (ο αρθρογράφος ας πούμε) τί εννοούμε εσωτερικός κυβερνήτης.Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...
-
11-11-2006, 12:33 AM #15
Η λέξη "εσωτερικός κυβερνήτης" συνήθως αφορά τον κυβερνήτη στην εσωτερική αστρολογία. Αυτό το λέω ενημερωτικά, χωρίς να θέλω να εμπλακώ στην ερμηνευτική σκέψη του αρθρογράφου, κ. Παΐζη.
Στην εσωτερική αστρολογία, οι πλανήτες έχουν μία διαφορετική αξιολόγηση και τοποθέτηση, καθώς αφορούν δονήσεις κι όχι εξωτερικά γεγονότα.
Ίσως η πιο σωστή απόδοση είναι "εσωκρόνιος" ή "παραδοσιακός" πλανήτης, για την παραδοσιακή αστρολογία των επτά πλανητών. Έτσι κι αλλιώς, ο ¶ρης είναι κυβερνήτης με τον Πλούτωνα στον Σκορπιό, ο Κρόνος είναι με τον Ουρανό στον Υδροχόο και ο Δίας είναι με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Οι εξωκρόνιοι πλανήτες προστέθηκαν, αλλά συνυπάρχουν με τους παραδοσιακούς κυβερνήτες.
Πιστεύω πως διευκρίνησα σε κάποιο βαθμό την απορία σας.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
13-11-2006, 03:48 PM #16
Ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις σας κύριε Παίζη. Τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω σε μια τόσο αναλυτική παρουσίαση ; Απλά θα ήθελα να πω ότι αυτό που οραματίστηκε ο Ebertin την εποχή του απέχει πάρα πολύ από την ''λαική Αστρολογία''. Είναι δυσνόητο, δύσπεπτο και πολύ ''βαρύ'' για όσους έχουν στο μυαλό τους μια Αστρολογία ''ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε''. Η εποχή των ηρώων έχει περάσει πια. Θέλω να προσθέσω επίσης ότι σήμερα χρειαζόμαστε την σύνθεση όλων των ''σχολών'' και ''κατευθύνσεων'' και όχι την επικράτηση της μίας επάνω στην άλλη. Μόνο ένας ''γάμος'' που θα γίνει - αν γίνει ποτέ - μεταξύ των διαφορετικών τεχνικών, σχολών και απόψεων θα οδηγήσει στην αναγνώριση της Αστρολογίας. Μέχρι τότε θα ακούμε και θα διαβάζουμε ''αυτό το είπε ο τάδε άρα είναι σωστό''. Η Κοσμοβιολογία από την εποχή του Ebertin έχει αναθεωρήσει πολλά και θα συνεχίσει να το κάνει. 'Ενα απλό παράδειγμα είναι ότι η Κοσμοβιολογία των πρώτων ετών αγνοούσε στις διελεύσεις τις γωνίες πλην της σειράς 45 μοιρών (8ης αρμονικής) και σήμερα εξετάζει με έναν πολύ ειδικό τρόπο όλες τις γωνίες, τα πάντα. Από την διαλεκτική θέση - αντίθεση μεταξύ κλασσικής Αστρολογίας - Κοσμοβιολογίας, πάει να δημιουργηθεί μια πάρα πολύ σημαντική και ουσιώδης σύνθεση.
Εύχομαι περισσότερο φως.
-
16-12-2006, 04:22 PM #17
Γεια σας αγαπητοί (εν δυνάμει) συνάδερφοι! Δε μπόρεσα να καταλήξω στο θέμα έξαρσης του Πλούτωνα αν και η άποψη του κ.Παϊζη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Οι δικές μου γνώσεις αστρολογίας βρίσκονται σε βρεφικό στάδιο, αλλά θα τολμήσω να πω τη γνώμη μου. Σκεπτόμενος το θέμα αντιστρόφως, δηλαδή σύμφωνα με το που βρίσκεται σε πτώση ο Πλούτωνας, θα πρότεινα το Λέων. Σαν σύμβολο "γέννας"(όπως κι αν αυτή ορίζεται) και με κυβερνήτη τον Ήλιο, ο "θάνατος" και το "σκοτάδι" του Πλούτωνα είναι εξ ορισμού αντίθετα με τη φύση του. Μια απλοϊκή σκέψη κατέθεσα...
Θα ήθελα κάποια στιγμή να μιλήσει κάποιος για τις διελεύσεις του σε ζώδια, πλανήτες και οίκους. Πέρα από το "ακαδημαϊκο" ενδιαφέρον, εκδηλώνω και προσωπικό ως ωροσκόπος Αιγόκερως με τρεις πλανήτες στον 1ο Οίκο. Από όσο γνωρίζω, ο Πλούτωνας αυτήν την περίοδο βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη. Αυτά...
-
23-05-2007, 05:43 PM #18
ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!! Η ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!! ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ, ΕΠΕΙΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.