- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 41
Thread: Οψεις και απιστια
-
06-12-2011, 11:30 AM #11
Re: Οψεις και απιστια
Ψυχραιμία συνιστώ και λίγο πιο αντικειμενική σκέψη. Η αιώνια πίστη και η αφοσίωση, είναι αξίες που κληρονομήσαμε από το επικρατές σύστημα αξιών μας, αυτό που συντηρεί και προάγει την κοινωνική μας δομή. Ποιος νόμος εντάσσει τον άνθρωπο στα μονογαμικά όντα, τέτοιος νόμος που να μπορεί να υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα την ορθότητά του; Κανένας!
Το φλετρ και η ερωτική έλξη είναι κάτι φυσικό και αυθόρμητο που το αναχαιτίζουν οι ανθρώπινοι κανόνες και αυτό που η κοινωνία αποδέχεται ως «σωστό» ή «κανονικό». Φανταστείτε μια κοινωνία όπου τα παντρεμένα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά, ήταν ελεύθερα και «σωστό» να κάνουν ότι θέλουν, εκτός γάμου . Η κοινωνία θα κατέρρεε κάτω από το βάρος της δομικής της Βαβέλ. Οι κανόνες έχουν μπει για να κρατιούνται οι ισορροπίες.
Έτσι, θα έλεγα ότι είναι φασιστικό και αφοριστικό να έχουμε την απαίτηση να ελέγχουμε το μυαλό και την φυσική παρόρμηση του συντρόφου μας, και μιλάω και για τα δύο φύλα. Όταν μια δεσμευμένη γυναίκα έχει προσέξει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της εμφάνισής της και βγει έξω με τις φίλες της, το να αρέσει, είναι κάτι που κάνει καλό στον ψυχισμό της και πίσω από αυτή την ιδέα, υποβόσκει η επιβεβαίωση ότι είναι ερωτικά επιθυμητή. Σύμφωνα με τις παραπάνω τοποθετήσεις σας, αυτό θεωρείται απιστία.
Νομίζω ότι όλοι θέλουμε να αρέσουμε και όχι μόνο στον σύντροφό μας. Όλοι κολακευόμαστε και όταν μας χαμογελάσει ένας άνθρωπος που τον βρίσκουμε ελκυστικό, του χαμογελάμε κι εμείς. Ένας άνθρωπος που μας πιάνει την κουβέντα και τον βρίσκουμε ελκυστικό, χαιρόμαστε δυο φορές που του μιλάμε και τον βρίσκουμε δύο φορές ενδιαφέρον. Αυτό είναι ένα είδος φλερτ και θα ήταν τουλάχιστον αστείο να μην ανταποκριθούμε στο χαμόγελο ή στην κουβέντα, επειδή είμαστε δεσμευμένοι.
Ο ερωτικός άνθρωπος είναι παντού και πάντα ερωτικός και προσωπικά, αν ο σύντροφός μου αγνοούσε μια ωραία γυναίκα που θα του χαμογελούσε, θα σκεφτόμουν ότι είναι εντελώς «ξενέρωτος» και υποκριτής, άσχετο αν δεν θα μου ήταν καθόλου βολικό. Δεν θα ήθελα να απιστήσει, αλλά θα ήταν παράλογο να έχω την απαίτηση να μην σκεφτεί ερωτικά.
Η απιστία είναι πράγματι πονετική και κλονίζει την ανάγκη μας για συναισθηματική ασφάλεια, αλλά το φλερτ είναι υγειές και απαραίτητο. Δεν μπορούμε να αποτελούμε για τους συντρόφους μας το παγκόσμιο κέντρο ερεθισμάτων. Είναι απάνθρωπο να έχουμε την απαίτηση να περνάει από το δικό μας φίλτρο κάθε προσωπική έκφραση του συντρόφου μας.
Ακόμα και η πιο στενή σχέση, έχει ανάγκη από ζωτικό χώρο και οξυγόνο. Αλλιώς, καταλαβαίνεις τι εστί Κρόνος και βρίσκεσαι στο έλεος της πρώτης διέλευσης του Ουρανού.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
06-12-2011, 12:20 PM #12
Η απιστία συμβαίνει, κατά τη γνώμη μου, όταν ο ένας από τους δυο σε μια σχέση αισθάνεται ότι κάτι λείπει από τη σχέση του και προσπαθεί να γεμίσει το κενό μέσα από κάποιο άλλο άτομο. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν συνέχεια το νου τους να απιστήσουν.
Λένε ότι όταν δεν υπάρχουν εύκολες όψεις ανάμεσα στη Σελήνη, Αφροδίτη, Άρη σ΄ένα ζευγάρι μπορεί να ρίξει εύκολα τα μάτια του σε άλλο. Επίσης :
Καμία όψη ανάμεσα στην Αφροδίτη του ενός και στον Ήλιο, Άρη, Σελήνη του άλλου
Καμία όψη στον Ωροσκόπο του ενός και τον Ήλιο και Σελήνη του άλλου
Δύσκολες όψεις στη Σελήνη, Άρη, Κρόνο του ενός με Σελήνη, Άρη, Κρόνο του άλλου.
Τα παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά. Αυτό που είναι σημαντικό στις αισθηματικές σχέσεις είναι να μην αφήνουμε να μαραίνεται το λουλούδι του έρωτα και να το φροντίζουμε καθημερινά και οι δυο.Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
06-12-2011, 01:19 PM #13
katiakiss ισως εχεις δικιο σε αυτο που λες....μα ειδες τι παδειγμα εφαιρες μια γυναικα ....που στις γυναικες λογο συναισθηματος ισως ειναι πιο δυσκολο να πανε παρακατω κατευθειαν μετα λιγο φλερτ και λιγο κουβεντουλα ......ενω ενας αντρας συγουρα θα το κανει πολυ πιο ευκολα...
Οταν βρισκεσαι σε μια σχεση η ενα γαμο παντα θα υπαρχει καποιος εξω απο τον γαμο η την σχεση που θα σε φλερταρει η θα σου αρεσει το θεμα ειναι τι κανεις εσυ και κατα ποσο υπολογιζεις αυτο που εχεις...σε περιπτωση που ενδωσεις και εισαι γυναικα νομιζω οτι η σχεση η γαμος σου εχει τελειωσει την ιδια στιγμη ειναι θεμα χρονου..σε περιπτωση που εισαι αντρας ειναι διαφορετικα τα πραγματα γιατι μπορουν και λειτουργουν και χωρις συναισθημα..δυσκολα ενασ αντρας θα τα τιναξει ολα στον αερα και θα αφησει την σχεση του ποσο μαλλον τον γαμο του το θεμα ειναι οτι καποια στιγμη θα τον καταλαβει η γυναικα του οποτε και σε αυτη την περιπτωση γαμος-σχεση τελος...
Οπως ειπα παντα θα υπαρχει κατι εξω απ αυτο εχεις που να σου κεντριζει το ενδιαφερον...μα ακομα κι αν χωρισεις και κανεις κατι καινουργιο και σε αυτο παλι καποιος θα υπαρξει που θα σου αρεσει κτλ κ τι θα κανεις θα χωρισεις παλι...φαυλος κυκλος!!!
-
06-12-2011, 02:42 PM #14
-
06-12-2011, 04:30 PM #15
σχετικά είναι όλα... αν κάποιος δει το χάρτη μου το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί είναι ότι στο κεφάλι του φίλου μου, τα κερατα έχουν κάνει παρακλάδια
και όμως ήμουν και είμαι πιστή! δε βρίσκω κανένα λόγο να κοροϊδεύω τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου και να σκέφτομαι ένα σωρό δικαιολογίες για να καλύψω τον εαυτό μου (εγώ κουράζομαι με κάτι τέτοια)
αμα δεν περνάω καλά, χωρίζω και είμαι ελεύθερη. Γιατί να φτάσω στην απάτη?καταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες όταν κοιμάσαι στον καναπέ και ξυπνάς στον καναπέ...
-
06-12-2011, 05:06 PM #16
ΡΑΡΙΝΟ δε συμφωνώ πολύ με την άποψη ότι οι άντρες δεν είναι τόσο συναισθηματικοί όσο οι γυναίκες, κι ότι βλέπουν τα πράγματα πιο αποστασιοποιημένα όσον αφορά το σεξ. Είναι μια άποψη ξεπερασμένη για τον καιρό μας. Οι άντρες έχουν την ίδια γκάμα συναισθημάτων με τις γυναίκες, αλλά μικρότερη ένταση ενδεχομένως στην έκφρασή τους.
Η διαφορά είναι πως για τους άντρες η απιστία είναι πιο αποδεκτή κοινωνικά, ο κόσμος λέει: 'Άντρας είναι...ε...θα κάνει και την 'περπατησιά' του' και ο ίδιος αυτός θα κοκορευτεί και στους φίλους του, θα το 'παίξει' πιο εύκολα μάγκας και ερωτιάρης. Ο Δ/ντης μου, μου βγάζει με περηφάνια και μου δείχνει τα 3 κινητά του.
Η γυναίκα είναι πιο πονηρεμένη. Θα το κάνει και δε θα μιλήσει, δε θα κοκορευτεί και μπορεί να μην το πει και στην κολλητή της, ίσως μετά από χρόνια.
Οι σχέσεις με το άλλο φύλο και ο έρωτας είναι καθρέπτισμα του δικού μας εαυτού, για να τον ανακαλύψουμε, να τον γνωρίσουμε, να τον αγαπήσουμε κι ενίοτε να τον μισήσουμε κιόλας. Όσο πιο πολλές σχέσεις επιδιώκουμε (είτε όντας ελεύθεροι, είτε ως δεσμευμένοι απιστώντας) τόσο σημαίνει ότι αυτό το μάθημα δεν το έχουμε κατανοήσει και έχει κι άλλα να μας μάθει η ζωή για εμας, για τον εαυτό μας.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προσεγγίζουν τη ζωή πιο επιφανειακά, ζουν για να καλύπτουν τις επιθυμίες τους και να περνούν καλά. Αυτοί πάλι μπορεί να απιστίσουν με μεγάλες πιθανότητες και να μη φαίνεται καμία όψη στο χάρτη τους. Σίγουρα όμως θα φαίνεται η γενέθλια τάση 'καλοπέρασης'΄, η αδιαφορία για τα αισθήματα των άλλων, το 'βόλεμα' κι ούτω καθ'εξής.Pour les uns, qui voyagent, les étoiles sont des guides
-
06-12-2011, 05:25 PM #17
Νομίζω ότι το θέμα ξεκινάει από τον διαχωρισμό των δύο ειδών απιστίας που υπάρχουν. Υπάρχει η σεξουαλική απιστία στην οποία είναι περισσότερο επιρρεπείς οι άντρες λόγω φύσης, και η συναισθηματική απιστία που δεν έχει φύλο. Η διαφορά είναι ότι οι άντρες ως απτικά και οπτικά πλάσματα, είναι πιο εύκολο να ενδώσουν σε ένα πειρασμό, από ότι οι γυναίκες που είναι συναισθηματικά πλάσματα. Δεν μιλώ για ταμπού και προκαταλήψεις , αλλά για ορμονικές διαφορές που ρυθμίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά των δύο φύλων. Ας μην κολλήσουμε λοιπόν σε ήδη γνωστά και επιστημονικά αποδεκτά θέματα.
Οι γυναίκες δύσκολα θα απιστήσουν χωρίς συναισθηματικό κίνητρο και γι’ αυτό η κοινωνία έχει οδηγηθεί σε αφορισμούς του τύπου «η γυναίκα όταν απιστήσει , χαλάει και το σπίτι της». Κατά μία έννοια είναι αλήθεια, γιατί σημαίνει ότι έχει ερωτευτεί και το συναίσθημα όταν είναι αληθινό δεν υπολογίζει τίποτα!
Στην περίπτωση της αντρικής απιστίας που συχνότερα έχει καθαρά σεξουαλικό σκοπό, το κίνητρο δεν είναι τέτοιο ώστε να φτάσει το άτομο στην διάλυση του μόνιμου δεσμού του.
Όλα βέβαια είναι σχετικά, γιατί στην πράξη γνωρίζω άντρες υπερβολικά συναισθηματικούς και γυναίκες με έντονη και φιλελεύθερη σεξουαλικότητα που αναπτύσσουν αρσενικές συμπεριφορές στο θέμα αυτό.
Σε κάθε από τις δύο περιπτώσεις, συναισθηματικής ή σεξουαλικής απιστίας, το έδαφος της σχέσης είναι σαθρό και είναι εντελώς ανεύθυνο να καταλήγουμε στον ξεπερασμένο πόλεμο των αναίσθητων αντρών και των θυματοποιημένων συναισθηματικών γυναικών. Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
06-12-2011, 10:10 PM #18
Καλησπερα!
Πιστευω τοσο ο ανδρας οσο και η γυναικα απιστουν το ιδιο ,ειτε συναισθηματικα ειτε σαρκικα .Ο λογος που μια γυναικα δεν απιστει πιο συχνα απο τον ανδρα δεν εχει να κανει τοσο με την "φυση" η με τον "πλουσιο " συναισθηματικο κοσμο των γυναικων σε αντιθεση με το "επιφανειακο " κοσμο των ανδρων.
Οι αντιληψεις αυτες ειναι ξεπερασμενες και βασιζονται σε αμφιβολες μελετες του παρελθοντος . Πραγματικα γελαω οταν ακουω τον ορο "κυνηγος" γιατι ετσι συνεβαινε απο τς πρωτογονες κοινωνιες '. Κανεις δεν ξερει τι ακριβως συνεβαινε στις πρωτογονες κοινωνιες και μαλιστα αρκετοι επιστημονες ειχαν μεινει με ανοιχτο το στομα οταν ανακαλυψαν πριν απο 40 χρονια οτι οι "πρωτες πρωτογονες κοινωνιες ηταν μητριαρχικες και οτι η σεξουαλικη συμπεριφορα των γυναικων ηταν η ιδια που συνανταμε στι ςμετεπειτα πατριαρχικες κοινωνιες" (και ολα αυτα εγιναν "γνωστα" επειτα απο αιωνες καταπιεσης της σεξουαλικοτητας των γυναικων την εποχη που ο φεμινισμος επαιρνε τα πανω του (χωρις βεβαια ποτε να καταφερει να εξελιχθει πληρως σε μια θεωρια που θα απελευθερωνε την γυναικα ,οπως ευαγγελιζονταν (ας σκεφτουμε οτι η "σεξουαλικη απελευθερωση" του 60 και 70 το μονο που καταφερε στην τελικη ,ηταν κυριως να ωφεληθουν οι ανδρες που πλεον μπορουν πιο ευκολα να κοιμηθουν με μια γυναικα χωρις να ανησυχουν οτι ο πατερας η ο αδερφος θα τον σπασουν στο ξυλο .Γι ανα μην μιλησω για το ποσο ευκολα ανδρες κολλανε ετικετες τις γυναικες που χαιρονται την σεξουαλικοτητα τους και δεν περιοριζονται στον 2-3 ανδρες στην ζωη τους).
Οι λογοι λοιπον που οδηγουν την γυναικα να μην απιστει δεν ειναι γιατι ειναι ενα συναισθηματικο και ευαισθητο πλασμα (προσωπικα μας θεωρω πολυ πιο σκληρες και ανταγωνιστικες απο τα αρσενικα (εξου και οι αρχαιοι ,ειχαν τις λεγομενες μαιναδες που εδειχναν απιστευτη αγριοτητα και αχορταγη σεξουαλικοτητα η τις αμαζονες που τις θεωρουσαν γυναικες που σκοτωναν ακομα και τα ιδιους τους ,τους γιους αφου δεν επιτρεπονταν να ζησουν σε μια φυλη αποκλειστικα γυναικεια) αλλα γιατι η κοινωνια τις βαζει στο τριπακι να σκεφτονται ετσι.
Αν οι κοινωνιες μας ηταν πιο απελευθερωμενες και δεν απαρτιζονταν απο καταπιεσμενες γυναικες που, αφου εκεινες δεν μπορεσαν να ικανοποιηθουν συναισθηματικα και σεξουαλικα επιβαλλουν και στις αλλες αυστηρους κανονες (ας σκεφτουμε με ποση χαρα οι γυναικες επαιρναν μερος στις δημοσιες διαπομπευσεις των "ατιμων" γυναικων ) κατι αναλογο συνεχιζει να γινεται ακομα μεσω του κουτσομπολιου ("εχει παρει την θαλασσα " ).
Και απο την μερια των ανδρων περα απο το αρχεγονο "τρομο" για το γυναικειο οργανο ( οι πρωτογονοι κατα τα αλλα "κυνηγοι" που ειναι στην φυση τους να ζευγαρωσουν με πολλα θυληκα απεικονιζουν το γυναικειο αοιδιο με ...δοντια και εχουν παντα τον φοβο του ευνουχισμου τους απο αυτο ,αφου το οργανο για το οποιο περηφανευονται ουσιαστικα "βυθιζεται" σε κατι αγνωστο που τους ασκει μυστηριωδης ελξη ) εχουν αναπτυξει μεσα στις συγχρονες κοινωνιες τοσο το αισθημα της ιδιοκτησιας που ουσιαστικα ο τροπος που οργανωναν τους νομους και την εκπαιδευση ηταν τετοιος ωστε η γυναικα να θεωρειται περισσοτερο αντικειμενο υπο την ιδιοκτησια τους παρα ελευθερο ον ( η γυναικα ακομα και πριν απο μισο αιωνα την διαπραγματευονταν το εμπραγματο δικαιο και οχι το δικαιο προσωπων).
Πιστευω λοιπον ,οτι δεν ηταν η φυση αλλα ο ανδρας που επεβαλλε στην γυναικα να γινει πιο "συναισθηματικη" ακομα και οταν δεν το ηθελε. Προσπαθωντας να καλυψει τους δικους του φοβους (ας μην ξεχναμε επισης ποσο φοβο προκαλει η περιοδος στις κοινωνιες (ακομα και μεχρι προσφατα οι συγχρονες θρησκειες ειχαν ταμπου γυρω απο το θεμα της περιοδου ) και ατακες του south park οπως " Δεν εμπιστευομαι ενα πλασμα που αιμορραγει 5 μερες και δεν πεθαινει." μεσα στην "χοντραδα " του εκφραζει αυτο που υποσυνειδητα οι ανδρες μπορει να τους φαινεται εξωφρενικο. ) δημιουργησε ενα συνολο νομων και κανονων που περιοριζαν τις γυναικες σε ενα και μοναδικο ρολο ,αυτο της γυναικας -τροφου των παιδιων και (φυσικα) ΝΟΜΙΜΩΝ κληρονομων του . Ενας αλλος λογος που η γυναικα επρεπε να "προστατευτει" απο της αναγκες της σαρκας ηταν ακριβως ,ωστε ο πατερας να κληροδοτησει τα υπαρχοντα του ΜΟΝΑΧΑ στα τεκνα που ηταν δικα του.
Για μενα η πιο πετυχημενη ατακα που εχω ακουσει σχετικα με την γυναικα ηταν σε εναν θεατρικο του Λαζοπουλου που ελεγε η Ρωπα " Ξερεις ποσα σηριαλ ειδα που δεν ηθελα να δω ? " .Νομιζω οτι ανα τους αιωνες οι γυναικες ειχαν τα ιδια παραπονα ,αλλαζε μονο το "σηριαλ" . Θα ηταν καποτε "ποσο ραδιοφωνο που δεν ηθελα να ακουσω,ποσες κουβερτες που δεν ηθελα να υφανω στο αργαλειο,ποσες επισκεψεις σε γειτονισσες που δεν ηθελα να κανω κ.λ.π"
Πιστευω λοιπον οτι η γυναικα δεν απιστει το ιδιο με τον ανδρα γιατι της εχει καρφωθει απο την κοινωνια οτι αυτο δεν ειναι "σωστο" και οχι απο την φυση της. Οπως ελεγε και η προγιαγια μου "ο κουβας χαλαει και οχι το πηγαδι" . Ακομα και τα γηρατεια για την γυναικα ειναι "κινδυνος". Ουτε να γερασουμε δεν μπορουμε γιατι λεει "οι ανδρες δεν θα μας προτιμουν". Εμεις τους μαθαμε να μην μας προτιμουν με ολες αυτες τις χαζομαρες που παμε και κανουμε στον εαυτο μας και ενας βλακας δημοσιογραφος Γαλλος που την δεκαετια του 70 εγραψε πρωτη φορα για τον γυναικειο "τρομο " της κυτταριτιδας . Μεχρι τοτε οι ανδρες την εβλεπαν φατσα -φορα και ελεγαν και ευχαριστω .Απο τοτε που παστωθηκαμε ωστε να την εξαφανισουμε ,βαλαμε αλλο ενα εμποδιο στο μυαλο μας της "αεναης νεοτητας και ομορφιας" και αμα παρουμε κανενα κιλο ,δεν δειχνουμε τον σωμα μας ,ενω ο ανδρας με την "μπακα " απο τις μπυρες πλασαρεται για γκομενος.
Δεν ειναι η φυση μας ,το ξερο μας το κεφαλι ειναι και οι αιωνες καταπιεσης απο ανδρικους νομους.
-
06-12-2011, 11:25 PM #19
Ξεφύγαμε απ'το αστρολογικό και δεν πειράζει?
Ωραία τα λέτε κορίτσια,ειδικά εσύ hattie,ξαναπέστα!Καμία επιρροή απ'τον ανάδρομο Ερμη,ε?
Απο πότε ο άντρας κερατώνει και δεν χαλάει το σπίτι του,επέιδή πάει μόνο για το σεξ?Διαφωνώ λίγο εδώ.
1.Ο άντρας που απατά(συνήθως)το γράφει στο κούτελο,δεν ξέρουν να κρύβονται,ακόμα και οι πολύ γάτοι.
2.Δεν πάνε μόνο για το σεξ,γιατί κομματάκι δύσκολο η"άλλη"να μη θέλει κι αυτή σαν γυναίκα τη βολτίτσα/το παραμυθακι της/τα καφεδάκια-εστιατοριακια της/και κάποια έξοδα τελοσπάντων,όσο φτηνή κι αν είναι.
3.Τελικά ο ανόητος την ερωτεύεται πάντα και οι πιθανότητες να χαλάσει το σπίτι του είναι πολλές,αφού γίνεται σχέση όλο αυτο.
Δεν έχω μάθει αν μ'έχουν απατήσει ποτέ,αλλά σε κάποια ψεμματάκια που μου'χουν πει,χτυπάει μια εσωτερική καμπάνα και δεν τα πιστεύω.Θεωρώ πολύ άτιμο να μεγαλώνω το παιδί στο σπίτι και ο άλλος να φοράει το πουκάμισο που εγώ έπλυνα και σιδέρωσα,και να δείχνει σε κάποιαν άλλη αυτο που εγώ δεν βλέπω πια,τον Θεό που γνώρισα στην αρχή.
Που δεν κάθεται στον καναπέ τρώγοντας,που είναι μες τον καλο λόγο και τις γλύκες,και μετά φεύγει,οπότε αυτή δεν βλέπει ούτε νεύρα,ούτε ροχαλητά,και τπτ απ'τα όμορφα της βλακείας που λέγεται συμβίωση..
Επισης,ναι,αν έχεις κότσια χώρισε και κάνε ότι θέλεις φίλε μου..αλλά είπαμε,ζεστό φαγακι μετά?Πως?
Οι γυναίκες είναι πιο ειλικρινείς-τέλος.
Και μην με παρουν καποια μέλη με τις ντομάτες,αλλά όσοι άνθρωποι ξέρω που κεράτωσαν από μια έως πολλές φορές είναι Ζυγοί ή με ωροσκόπο στο Ζυγό.sorry...Οτι αφήνεις σε αφήνει.
-
07-12-2011, 12:40 AM #20
Hattie23,
θα νομιζεις οτι κραταω δρεπανι στα χερια και οτι τα χω βαλλει μαζι σου και σε κηνυγαω, αλλα φθανοντας και στο ποστ σου (το οποιο θελω ενα 10λεπτο μες στο νερο να διαβασω καθως οι σκεψουν τρεχουν πιο γρηγορα απο το φως), δεν μπορω να μη διαφωνησω στα εξης σημεια:
"Οι αντιληψεις αυτες ειναι ξεπερασμενες και βασιζονται σε αμφιβολες μελετες του παρελθοντος".
οι αντιλήψεις οτι ο ανδρας, σωματικα, συναισθηματικα και νοητικα εχει διαφορες απο τη γυναικα, ειναι ξεπερασμενες αντιληψεις ή αμφιβολες μελετες...? ο φεμινισμος, η επανασταση αυτη των γυναικων, δεν νομιζω οτι τελικα βοοηθησε τις γυναικες να κατακτησουν τα δικαιωματα τους οπως θα επρεπε. Η γυναικα ακομη και σημερα αντιμετοπιζεται ως κοινωνικα κατοτερο ον, ως ατομο με λιγοτερο σθενος, ως αδυναμο φυλο κλπ. Η πραγματικοτητα ειναι αυτη που αποκαθιστα την αληθεια και σιγα σιγα την ισοσρροπια.
"αλλα γιατι η κοινωνια τις βαζει στο τριπακι να σκεφτονται ετσι.": οι αντρες και οι γυναικες που απατουν και απατουνται ειναι μελη της ιδιας κοινωνιας. προσωπικα εχω απατησει και απατηθει, στην ιδια σχεση, η οποια οδευε με μαθηματικη ακριβεια προς πτωχευση. αυτο τι σημαινει..? οτι η κοινωνια με απωθησε ή με προωθησε σε καποιο στατους...?οχι, απλα ενιωσα την αναγκη, θεληση, οπως θες μπορεις να το εκλαβεις και το εκανα.
"εχουν αναπτυξει μεσα στις συγχρονες κοινωνιες τοσο το αισθημα της ιδιοκτησιας που ουσιαστικα ο τροπος που οργανωναν τους νομους και την εκπαιδευση ηταν τετοιος ωστε η γυναικα να θεωρειται περισσοτερο αντικειμενο υπο την ιδιοκτησια τους παρα ελευθερο ον ( η γυναικα ακομα και πριν απο μισο αιωνα την διαπραγματευονταν το εμπραγματο δικαιο και οχι το δικαιο προσωπων). '',
εδω ομολογω μπερδευτηκα λιγο, αυτες οι κοινωνιες ειναι συγχρονες και δυτικες...? επειδη τυχαινει να ειμαι νομικος, να σου πω οτι το εμπραγματο δικαιο έχει να κανει με την προστασια των "πραγματων" της ιδιοκτησιας δηλαδη και οχι με την υποβιβαση του. τελος παντων, εκτος αυτου, εγω στις συγχρονες δυτικες κοινωνιες, βλεπω καλπαζουσα προαγωγη των γυναικων, σε ολους τους τομεις, οι οποιοι "παραδοσιακα" ανηκουν στους ανδρες. Αλματα εχουν κανει οι γυναικες, μεσα στην κοινωνια, η οποια κοινωνια να ξαναθυμησω ειναι εσυ, εγω, οι γυναικες και οι ανδρες. Δεν απαρτιζεται απο κατι διαφορετικο. Δεν καταλαβαινω, λοιπον, πως στην ιδια κοινωνια, αλλες γυναικες ειναι ευνουχισμενες κι αλλες απελευθερωμενες, αλλες απατουν κι αλλες οχι, αλλα τις πρωτες τις σπρωχνει η κοινωνια. Ο παρονομαστης κοινωνια ειναι κοινος...αρα, κατι με τον αριθμητη παιζει, που ειναι ο καθενας μας χωριστα.
"Πιστευω λοιπον ,οτι δεν ηταν η φυση αλλα ο ανδρας που επεβαλλε στην γυναικα να γινει πιο "συναισθηματικη" ακομα και οταν δεν το ηθελε", καταρχην, νομιζω οτι ο ανδρας ειναι μακραν πιο συναισθηματικο ον απο τη γυναικα, αλλα ας μην το αναλυσω παραπερα. Να πω μονο οτι σκυλα γυναικα ειναι ενα οικειο μας προφιλ γυναικων στην εποχη μας (η γνωστη ακαταμαχητη αγεροχη γυναικα που θα παρει αυτο που θελει), παρα ο σκληρος ανρδας, με την αγριαδα του.
Τελος, " δημιουργησε ενα συνολο νομων και κανονων που περιοριζαν τις γυναικες σε ενα και μοναδικο ρολο ,αυτο της γυναικας -τροφου των παιδιων και (φυσικα) ΝΟΜΙΜΩΝ κληρονομων του . Ενας αλλος λογος που η γυναικα επρεπε να "προστατευτει" απο της αναγκες της σαρκας ηταν ακριβως ,ωστε ο πατερας να κληροδοτησει τα υπαρχοντα του ΜΟΝΑΧΑ στα τεκνα που ηταν δικα του", ετσι για την ιστορια να σου πω οτι ο νομος προστατευει οσο δε φανταζεσαι τα εξωγαμα τεκνα, και στο κληρονομικο δικαιο αναφερεται η λεξη: ο συζυγος που κληρονομει. Αρα, μην τα συγχεεις. Τα νομικα δεν εχουν θεμελιωθει με βαση το φυλο, ουτε γινονται διακρισεις κατα των γυναικων. Η μητροτητα δε, προστατευεται οχι μονο κατα την κυηση, αλλα και στην περιπτωση απωλησης μετα την κυηση.
Η εξελιξη συνοδευεται απο την εποχη της. Ολοι ειμαστε εν δυναμει απιστοι ή απατημένοι...
Ξερω ειμαι off topic
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.