- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 33
-
13-01-2012, 07:57 PM #11
Όταν χτυπιέται ο χτυπημένος..
Ίσως φταίει το μισογεμάτο ποτήρι που έχω πάντα μπροστά μου ή η λατρεία στα μαθηματικά.. :
Όταν εντοπίζουμε έναν 'κακο-τοποθετημένο' ή 'αρνητικά βαλλόμενο' γενέθλιο πλανήτη να βάλλεται σε κάποιο προγνωστικό, πως το αντιμετωπίζουμε;
Δύο αρνητικά κάνουν θετικό;
Μια 'κακή' προοδευτική ή transit φάση έρχεται σε αντίθεση με το γενέθλιο αποτύπωμα; Ή απλά το ενισχύει;
-
13-01-2012, 08:21 PM #12
Re: Όταν χτυπιέται ο χτυπημένος..
Οι οψεις των προγνωστικων επηρεαζονται απο τις γενεθλιες οψεις, οταν αυτες βεβαια υπαρχουν.
Διαφορετικα, λαμβανουμε υπ οψιν μας το προοδευτικο.
Στο προοδευτικο δεχομαστε τις κυριες πτολεμαικες οψεις κι οχι τις δευτερευουσες.
-
15-01-2012, 06:15 PM #13
Γνωρίζω ότι η Αφροδίτη μου ειναι σε πτώση στην Παρθένο, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο το ότι βρίσκεται στον 3ο δεκανό (23η μοίρα) του οποίου είναι κυβερνήτης, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο (24η μοίρα) και τον Ερμή (19η μοίρα). Άλλες κύριες όψεις δεν κάνει εκτός αν υπολογίζεται οτι συμμετέχει σε ένα stellium που αρχίζει με τον Ερμή κ τελειώνει με τον Δία στην 1η μοίρα του Ζυγού κι απέναντι απ' αυτό στέκεται η Σελήνη μου στην 1η μοίρα του Κριού... Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει κάτι για το θέμα και κάνει τον κόπο να μου απαντήσει.
-
15-01-2012, 10:38 PM #14
Η Αφροδίτη στην Παρθένο έχει να λύσει κάποια δικά της θέματα. Δεν είναι ότι δεν αγαπά, αυτό όμως που αγαπά περισσότερο είναι το να είναι χρήσιμη και πρακτική στους άλλους. Όταν δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο ,τότε μπορεί να την ακούσεις να γκρινιάζει και να ασκεί κριτική σε όλους και σε όλα. Στο 12ο οίκο δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς τι κάνει και γιατί. Λειτουργεί ασυνείδητα.
Αν σωστά σημείωσα έχετε Ωροσκόπο Παρθένο 24μοίρες, Ερμής και Αφροδίτη στο 12ο οίκο αντίστοιχα στις 19 κ 23 μοίρες.
Ο Δίας σας βρίσκεται στον 1ο οίκο στο ζώδιο του Ζυγού, βρίσκονται σε διαφορετικό ζώδιο και είναι 8 μοίρες απόκλιση από την Αφροδίτη σας.
Η Σελήνη στην 1η του Κριού θεωρώ ότι βάζει στο σχηματισμό το Δία, Ερμή, Αφροδίτη και Ωροσκόπο. Όσον αφορά την Αφροδίτη σας η αντίθεσή της με τη Σελήνη φαίνεται να σας δημιουργεί πρόβλημα. Βέβαια αν είχαμε τα στοιχεία του χάρτη σας θα ήταν καλύτερα.Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις...
Κωνσταντίνος Καβάφης
-
15-01-2012, 11:15 PM #15
Χτυπημένη δεν την λες την Αφροδιτούλα σου. Ερμήσια πιεστική τη λες για τους ανθρώπους που αγαπάς και θες το καλύτερο γιαυτούς, δηλαδή να τους υποδείξεις τον δρόμο για την τελειότητα. Λένε ότι μια Αφροδίτη στον ωροσκόπο κάνει το άτομο αγαπησιάρικο. ( Η αφροδίτη είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, δεν λειτουργεί στον 12ο αλλά στον 1ο. )
Εσύ νιώθεις να σε αγαπούν ή βιώνεις μία απόσταση; Και γιαυτό ίσως θεωρείς ότι είναι χτυπημένη.....
(Το στέλλιουμ στην Παρθένο πάνω στον ωροσκόπο. Αλλά ο Ερμής σου είναι στον 12ο και συνεπώς με ποσειδώνια χαρακτηριστικά, δηλαδή ασαφή και ίσως κρυφά....Το στέλλιουμ πάλι, δεν περιλαμβάνει το Δία γιατί αλλάζει το ζώδιο. Και η αντίθεση Δία-Σελήνης χρειάζεται την προσοχή της....... Πληροφοριακά και σε συντομία για να μη βγούμε εκτός θέματος....)Ανάψτε το φάρο στην καρδιά σας, αφήστε το φως του να λάμπει και να γεμίζει το ΕΙΝΑΙ σας. Χωρίς καμία προσπάθεια μπορείτε να είστε ορατοί από χιλιόμετρα μακριά, να φωτίζετε τους άλλους και όλοι μαζί να είμαστε υγιείς άνθρωποι που συνυπάρχουμε στον πλανήτη μας.
-
15-01-2012, 11:31 PM #16
Αγαπητή tsou-li , άσχετο με τα όσα σου γράφει το μέλος Αλκμήνη και parkat, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να μάθεις για την πτωτική σου Αφροδίτη. Δεν ξέρω και αν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι ακριβώς σημαίνει η Αφροδίτη σε πτώση. Δεν ξέρω για ποιο λόγω ψάχνεις κάτι να «βελτιώνει» την κατάστασή της. Τον δεκανό…Τις όψεις…Τη θέση…
Εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ζουν, αγαπούν και αγαπιούνται με Αφροδίτη στην Παρθένο.
Γνώμη μου είναι να κάνεις μια προσπάθεια να αναζητήσεις στην βιβλιοθήκη του site σχετικά άρθρα για την Αφροδίτη στην Παρθένο και να επιστρέψεις διατυπώνοντας μια πιο ολοκληρωμένη ερώτηση για τον ρόλο της Αφροδίτης στον χάρτη σου.
Είμαι σίγουρη πως καμία απάντηση δεν θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το βαθύτερο νόημα της προσωπικής σου Αφροδίτης. Όσα ρωτάς μπορούν να απαντηθούν με ικανοποιητικές λεπτομέρειες στο πρόγραμμα της δωρεάν ανάλυσης του γενέθλιου ωροσκοπίου, που υπάρχει στο site.
Δεν βρίσκω κανένα λόγω να σε ανησυχεί η Αφροδίτη σου περισσότερο από την αντίθεση Σελήνης\Δία στον άξονα του 1ου\7ου . Αν ο λόγος που σε απασχολεί είναι η αισθηματική σου ζωή και οι σχέσεις, τότε η αντίθεση αυτή παίζει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο και είμαι σίγουρη ότι η σύνοδος του τράνζιτ Ουρανού με την Σελήνη, εντείνουν αυτές τις ανησυχίες σου.
Η ερμηνεία μερικών απομονωμένων όψεων του ωροσκοπίου σου, δεν θα σου λύσουν καμία απορία. Το συστηματικό διάβασμα και οι ουσιαστικές ερωτήσεις μέσα στο φόρουμ, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την ουσία των πραγμάτων.« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
16-01-2012, 01:14 AM #17
-
16-01-2012, 01:18 AM #18
Αγαπητή tsou-li,
Το εάν ένας χ,ξ,π, πλανήτης είναι σε πτώση από μόνος του ή όχι, δεν λύνει πράγματι τις εύλογες απορίες σου. Αυτό γιατί, η Αφροδίτη εκτός από το ότι βρίσκεται σε πτώση, η θέση της στον 1ο οίκο, αποτελεί για αυτόν τον οίκο μια νοητική χιαστί θέση. Είναι πολλές και διαφορετικές οι προσεγγίσεις – ερμηνείες που ο κάθε αστρολόγος θα προσέδιδε έτσι και αλλιώς, τουλάχιστον στο κομμάτι που εκπροσωπεί ο άξονας στον οποίο αναφέρεσαι.
Για εμένα που ασχολούμαι αποκλειστικά με την καρμική αστρολογία, και που λαμβάνω σοβαρά υπόψη σε ποιον οίκο και ποιο ζώδιο βρίσκεται ο άξονας Νοτίου –Βορείου Δεσμού, είναι εκείνο το οποίο θα ξεκαθάριζε το τι ακριβώς εκπροσωπεί και αυτή η Αφροδίτη, αλλά και το stelium 1ου σε αντίθεση με την Σελήνη 7ου.
Κατά μία γενικότερη πολύ –πολύ συνοπτική έννοια πάντως, αυτός ο άξονας 1ου -7ου, σου λέει να αναλάβεις πρωτοβουλία, και να είσαι συνεργάσιμα –μάχιμη, δραστική αποφασιστική και ενεργητική στις διαπροσωπικές και οικονομικές σου υποθέσεις.
Επίσης λόγω της Αφροδίτης στο ζώδιο της Παρθένου – κάτι που εξαρτάται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό από τον άξονα Νοτίου –Βορείου, ίσως να σου προδιαγράφεται να παράγεις έργο προσφέροντας τις υπηρεσίες και συνενώνοντας αξίες –ανθρώπους, ή γενικότερα να δράσεις υπέρ κάποιου συστήματος αξιών.
Αυτό σημαίνει το οτιδήποτε από το να υπηρετήσεις ίσως την τέχνη χαρίζοντας χαρά και ευχαρίστηση στον κόσμο, ή το να προσφέρεις σε ένα κοινωφελές έργο……….κ.λ.π., κ.λ.π. Αλήθεια εργάζεσαι ή με τι σκοπεύεις να ασχοληθείς. Και εν τέλει που είναι ο Νότιος/Βόρειος;
Φιλικά,
Χρυσάνθη Σπίγγου
-
16-01-2012, 01:56 AM #19
Κα Σπίγγου εννοείτε πως η οικοθεσία του Β.Δ. διευκρινίζει και τη φύση της Αφροδίτης;
Αν αυτό εννοείτε, να υποθέσω πως η διάκριση αφορά τοποθετήσεις σε 'προφανείς' προσωπικούς οίκους (π.χ. 4ο, 5ο, 7ο) ή σε λιγότερο προσωπικούς (π.χ. 2ο, 8ο, 10ο) οπότε η πρώτη περίπτωση δίνει την ερωτική φύση της Αφροδίτης ενώ η δεύτερη την οικονομική;
Θα μπορούσε να ισχύουν τα ανάλογα και για τους υπόλοιπους πλανήτες;
Λένα,
ξεσηκώθηκε.
-
16-01-2012, 11:53 PM #20
14-8-1957, 8.30 π.μ. Αθήνα.
Ευχαριστώ πολύ!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.