- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 13 of 13
Thread: ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ...
-
04-05-2006, 02:47 PM #11
Re: ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ…
Φυσικά και θα μιλήσω σαν μαθηματικός διότι είμαι.
Αλλά τί σχέση έχει Φυλλένια μιά εγγενής τάση με ένα ατύχημα;Ρωτώ σαφώς για την θέση την οποία θα λάβω απέναντι στην όποια μοιραλατρεία..
-
04-05-2006, 04:11 PM #12
Κα Κόντη περαστικά !!!!!!! Αν και δεν ξέρω πολλά απο αστρολογία το φτωχό μου μυαλουδάκι όμως μου λέει ότι όντως "το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον" το θέμα είναι να βρίσκουμε τη δύναμη να τα ξεπερνάμε .............
-
06-05-2006, 01:07 PM #13
Φέρνω σαν παράδειγμα τις μαθηματικές βεβαιότητες, που είναι αξιωματικές αλλά φυσικά όχι ψυχολογικές και δεν καταλήγουν στην θρησκοληψία, αντιθέτως μάλιστα. Για να ακριβολογώ, δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της συγκεκριμένης φράσης... που εμπλέκει τα αξιώματα με τους ψυχολογικούς συνειρμούς και μάλιστα μέσω επαγωγικών συλλογισμών. Μια εγγενής - ψυχολογική- τάση δεν σχετίζεται με ένα εξωτερικό συμβάν, φαινομενικά. Θα μπορούσε όμως και να σχετίζεται και τούτο λογικά δεν είναι αντιφατικό. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να προκαλέσουμε τις κινήσεις των πλανητών, όμως η υποκειμενική συνείδηση του καθενός προσλαμβάνει διαφορετικά το περιεχόμενό τους. Είναι ζήτημα οπτικής γωνίας. Και αυτό που ενδιαφέρει είναι το πως η συνείδησή μας συγκροτεί αυτή τη γνώση. Δεν εξετάζουμε το συμβάν, αλλά την συνειδησιακή μας αντίληψη. Και πάντοτε η αντίληψη είναι υποκειμενική και σχετικα αντικειμενική. Η αστρολογία είναι μια τέχνη εμπειρική και τα συμπεράσματά της, φυσικά δεν είναι αξιώματα αλλά προς το παρόν προκύπτουν από την συστηματική καταγραφή των εμπειρικών δεδομένων. Ενα τέτοιο σύστημα είχε θεμελιώσει ο Φράνσις Μπέικον, κατεξοχήν εμπειρικός επιστήμονας. Και αφού "η γνώση είναι δύναμη" δεν μπορούμε να μιλάμε για μοιρολατρεία καθεαυτή.
Το συγκεκριμένο άρθρο παρουσιάζει μια σύνδεση μεταξύ ενός τυχαίου συμβάντος και της αστρολογικής εξήγησης όπως προκύπτει από τα καταγραφέντα δεδομένα. Και δείχνει, κατά την άποψή μου, όχι τόσο την ελεύθερη επιλογή - να βγω η να μην βγω από το σπίτι - αλλά ότι τελικά η ανθρώπινη νόηση διαθέτει και κάτι επιπλέον από την εμπειρική γνώση. Η με άλλα λόγια, πως όλη η γνώση ΔΕΝ προκύπτει μόνο από την εμπειρία, ακόμη και αν αυτή επαληθεύεται από μαθηματικά αξιώματα. Το "επιπλέον" της ανθρώπινης νόησης παραμένει ανοιχτό ζήτημα...Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.