- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 52
-
21-04-2009, 11:45 AM #11
Re: Η συμπληρωματικότητα Τροπικού και Αστρικού Ζωδιακού
Ομολογουμενως εχετε κανει μια τεραστια μελετη κ δεχτειτε τα συγχαρητηρια μου, επειδη ομως ειναι πολυ μεγαλο το αρθρο σας, ειναι πολλες κ οι αποριες μου.
Ξεκινωντας απο την εισαγωγη γραφετε, "Τα ωροσκοπια που δεν λειτουργουν αψογα.....απο οσα θα πρεπει να ειναι." αν καταλαβαινω σωστα αυτο που εννοειτε ειναι πως η δυτικη αστρολογια δεν φωτογραφιζει αρκετα καλα καποια ωροσκοπια παρα μονο σε σχεση με την ινδικη?
Στον "Δρομο της αναζητησης" γραφετε "Η επινοηση νεων τεχνικων, αναλυση συνθεση.. "ποιες τεχνικες ακριβως εννοειτε?
Επισης για την γωνιακη αποσταση των πλανητων λετε πως το βαρος πεφτει στις κυριες οψεις κ πως η ανοχη πρεπει να ειναι γυρω στις 5 μοιρες.
Μια αλλη εκδοχη που εχω ακουσει ειναι αυτη της μιας μοιρας ενω μια τριτη λεει πως οι οψεις σχηματιζονται μονο απο τα ζωδια κ οι μοιρες δεν παιζουν ρολο αφου για παραδειγμα οταν ο Ηλιος ειναι στον Κριο κ η Σεληνη στον Καρκινο ειναι ηδη σε τετραγωνο.
Τελικα τι ειναι αυτο που ισχυει?
Στον χαρτη τωρα της καταστροφης της Σμυρνης γιατι επιλεξατε την συγκεκριμενη ημερομηνια? κ συνεχιζετε, "οι ενδειξεις υπαρχουν αλλα ως συνηθως ειναι.." εδω εχω ενσταση οχι τοσο για τον χαρτη οσο για το "ως συνηθως " κ αυτο γιατι,θεωρω πως συνηθως ο τροπικος χαρτης φωτογραφιζει σχεδον τα παντα, χωρις να απορριπτω την συμπληρωματικοτητα των δυο ζωδιακων.
Στον χαρτη του Ελβις Πρισλει εχετε βαλει τιτλο, "γιατι τετοιο σουξε"? Ας τα παρουμε ενα ενα.
O ASC στις 12 μοιρες του Τοξοτη επανω στον Rastaban (κ του δινει δυναμη επιρροης,βια,τραυματισμους ) σε τετραγωνο με τον Ποσειδωνα (καλλιτεχνικη ιδιοσυγρασια), ASC σε εξαγωνο με τον Αρη μεσα απο τον 10ο, ενας Αρης αδυναμος απο ζωδιο,δυνατος απο οικο. ο ASC σε εξαγωνο με τον Ηλιο,ο Ηλιος σε εξαγωνο με τον Δια,ενας Διας που ειναι κυβερνητης του 1ου, στον Σκορπιο κ σε συνοδο με την ακμη του 12ου.αν μη τι αλλο μιλαμε για ενα ανθρωπο που οι καλλιτεχνικες του τασεις ειναι τονισμενες , σε αντιθεση με Πλουτωνα ο οποιος Πλουτωνας ειναι επανω στον απλανη Procyon ( ευνοικος που μπορει να φερει ζηλεια κ ξαφνικη πτωση) κ σε κρισιμη μοιρα.
Ακμη 5ου (ταλεντα ηθοποιοι,καλλιτεχνες) ο Ποσειδωνας στον 9ο, το μεσοδιαστημα Ερμη Ποσειδωνα(που ειναι κ του ηθοποιου) επανω στον γενεθλιο Δια σε συνοδο με τον 12ο.
Ο Αρης στον Ζυγο, σε αμοιβαια υποδοχη με την Αφροδιτη, βρισκεται στο ζωδιο της εξαρσης του κ στον 10ο που μπορει να μην δινει καλλιτεχνες αλλα δινει ροπη στις τεχνες γενικοτερα, του δινει κομψοτητα ,στυλ κ συχρονως του δινει μεγαλη φιλοδοξια κ αρκετη φημη ποτε θετικη ποτε αρνητικη.
Το μεσουρανημα στις 26 Παρθενου επανω στον απλανη Labrum ( συμβολικα ονομαζεται κ δισκοποτηρο κ δινει τιμες κ δοξα αλλα κ εξαγνισμο για την σωτηρια της ψυχης) σε τριγωνο με Πλουτωνα ( βαθια επιρροη στην κοινωνια, φιλοδοξια κ αρκετη φημη), επισης σε τριγωνο με Ερμη (κυβερνητης 10ου) κ Αφροδιτη.
Το μεσοδιαστημα Αφροδιτης με το Μεσουρανημα( δεικτης ελκυστικοτητας) ειναι στις 24 Σκορπιου( επανω στον απλανη Coma Berenices κ δειχνει,προσωπικη γοητεια,ταλεντο στην ηθοποιια κ ροπη προς την ασωτεια) σε τριγωνο με τον Πλουτωνα, με αποτελεσμα να τον κατατασσει στους πιο ελκυστικους κ μαγνητικους ανθρωπους.
Το μεσοδιαστημα Πλουτωνα Μεσουρανημα( φημη,αναγνωριση) στις 26 του Ζυγου σε τριγωνο με τον Ουρανο.
Κ τωρα πειτε μου σας παρακαλω μετα απο ολα αυτα τα στοιχεια,γιατι να κοιταξω την συναστρια τροπικου, αστρικουδεν φαινεται γιατι ειχε τετοιο σουξε?
Στον Χαρτη του Ροκ Χατσον οπου εχω παλι "διαφωνιες" το τετραγωνο του Ηλιου με τον Ποσειδωνα δικαιολογει την καλλιτεχνικη φυση αλλα κ μια γενικοτερη εξασθενιση,καθως κ πολλα μυστικα, μην ξεχναμε οτι εκρυβε την αρρωστια του κ γι αυτο αργοτερα μηνυθηκε απ τον τελευταιο συντροφο του,ο οποιος διεκδικησε την περιουσια του, το μεσοδιαστημα Ηλιου Ποσειδωνα ( αξονας σωματικης αδυναμιας ειναι επανω σε δυσκολο απλανη (vedianiatrix) ειναι στις 9 Ζυγου κ η αντισκια του στις 21 Ιχθυων σε ιδιομοιρια με Ουρανο (μεσα στον 6ο η πρωτοεμφανιζομενη αρρωστια) κ ο Ουρανος κυβερνητης του 5ου που συνδεεται με τα ερωτικα του, θα ελεγε καποιος πως τα εκκεντρικα του ερωτικα,η αλλιως οι ερωτικες του επιλογες τον αρρωστησαν
Η Αφροδιτη σε αντιθεση με τον Πλουτωνα που αναφερετε, απο μονη της δινει προδιαθεση για σεξουαλικα μεταδιδομενα νοσηματα.
Το ειτζ τωρα σχετιζεται με το ανοσοποιητικο επομενως κοιταμε τον αξονα 6ου 12ου .Κυβερνητης 6ου ο Ποσειδωνας σε εξαρση προσβαλλει τον Ηλιο.
Κυβερνητης 12ου ο Ερμης σε αδυναμη θεση που μπορει να δειχνει νευρικη διαταραχη αλλα μπορει να δειχνει κ προβληματα αναπνευστικα κατι που εχει ως συμπτωμα η παρενεργεια το ειτζ.Ο Ερμης σε χιαστι( συν ολα τα αλλα που δηλωνει ειναι κ οψη θανατου) με τον Πλουτωνα που ειναι κ ο φυσικος κυβερνητης του του 8ου.
Ο 8ος εχει κυβερνητη τον τον Αρη που ειναι σε καλη θεση αλλα κ στην απολυτη πτωση της Σεληνης, ενω στον Σκορπιο σχετιζεται με θανατο κ σεξουαλικα ζητηματα.
Ολα αυτα μονο απο τον γενεθλιο χωρις να αναφερω τις ενδειξεις του με τα συστηματα προβλεψης την ημερα που πεθανε.
Οσο για τα ωροσκοπια των Αινσταιν κ του Χιτλερ,επειδη δεν θελω να κουρασω τα μελη μας με αλλες αναλυσεις,διαφωνω οτι δεν φαινονται ολα οσα τους προσδιδονται , το μονο που θα ηθελα να πω για τον Χιτλερ ειναι, οτι το λιγοτερο που δειχνει ο χαρτης του ειναι, οτι ηταν ενας ακαρδος.ψυχρος κ σκληρος παρτακιας που ειχε την ικανοτητα να ελκυει ευκολα σημαντικους συνεργατες ωστε να τους χρησιμοποιει κ να κανουν αυτοι τις βρωμικες δουλειες του καθως επισης κ σημαντικους εχθρους , ενω ο Πλουτωνας σε παραλληλια με τον Ωροσκοπο του, του δινει χαρισματικη δυναμη να εξουσιασει ολο τον κοσμο με Πλουτωνια μεσα κ ας με συγχωρησουν οι διαδυκτιακοι νεοναζι που δεν περιγραφω ανθρωπο αλλα ενα ανθρωπομορφο τερας που εξαφανισε γενιες κ γενιες μονο κ μονο για να σωσει την περιφημη Αρεια φυλη.
Τελειωνοντας θελω να πω πως δεν απορριπτω την συμπληρωματικη χρηση του αστρικου ζωδιακου κ πολυ περισσοτερο την δικη σας μελετη,αντιθετως χαιρομαι που με βαλατε στην διαδικασια να ερευνησω χαρακτηρες κ συμπεριφορες ,που ειναι κ η αγαπημενη μου ασχολια σε αστρολογικοερευνητικο επιπεδο,αλλα αναρωτιεμαι, μηπως ειναι κ αυτη μια τεχνικη τραβηγμενη απ τα" μαλλια"? η μηπως ειναι μια τεχνικη που πρεπει να χρησιμοποιουμε σε ακραιες περιπτωσεις ωροσκοπιων κ λεω σε ακραιες γιατι θεωρω, συμφωνα παντα με την δικη μου αντιληψη, πως κατα βαση λειτουργει ο τροπικος ζωδιακος.
Αυτα απο εμενα κ ζητω συγνωμη αν κουρασα τα μελη μας,ομως η αληθεια ερχεται παντα απ την αναζητηση κ αυτο ακριβως προσπαθω να κανω.
και παλι συγχαρητηρια για την μελετη σας κ καλη συνεχεια.
-
21-04-2009, 01:55 PM #12
Από ό,τι βλέπω η Έρση άρχισε να βάζει τη συζήτηση σε θέματα κομβικά πλέον. Οπότε με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω κι εγώ κάποια ερωτήματα (αλλά και σχόλια), όχι σώνει και καλά για να τα απαντήσει ο Κος Ριζόπουλος, αλλά γενικότερα ως απορίες - αφορμές για συζήτηση σε όποιον θέλει να μπει στην κουβέντα.
1. Το κύριο στοιχείο που δίνει για μένα η νέα αυτή παρουσίαση είναι το γεγονός ότι επιτρέπει να μένουμε σε κύριες όψεις για να βρίσκουμε κάποια "θέματα" που αφορούν ένα χάρτη. Αυτό μας επιτρέπει να αποφεύγουμε την αναφορά σε άλλες τεχνικές όπως οι κρίσιμες μοίρες, οι αντισκιές, οι αστεροειδείς, οι απλανείς, κλπ, τεχνικές που κατά πολλούς προσπαθούν να δώσουν σημασία κύριας όψης σε κάτι που είναι δευτερεύον στην επίδραση του έτσι κι αλλιώς (αυτό δεν είναι σχόλιο για σένα ειδικά, Έρση, που ανέφερες τους απλανείς στο ωροσκόπιο του Έλβις, είναι γενική παρατήρηση, το λέω γενικά).
Επιπλέον είναι πιστεύω και η γενικότερη τάση που υπάρχει στη μοντέρνα αστρολογία να παραμερίζονται λίγο τα στοιχεία που εμπεριέχουν καρμικότητα όπως οι μοίρες, οι πύλες και ανάλογες ερμηνείες και να μένουμε στα βασικά συστατικά ερμηνείας που είναι πλανήτες, ζώδια, όψεις, οίκοι, στοιχεία που ερμηνεύονται ψυχολογικά και δεν έχουν θέση "de facto" ερμηνείας επειδή κάποιοι μελετητές απέδωσαν π.χ. στην τάδε μοίρα αυτές τις ιδιότητες χωρίς κάποια σχετική επιχειρηματολογία ή έστω στατιστική παρατήρηση. Αλλά επίσης και για πρακτικούς λόγους, επειδή η αστρολογική γλώσσα καθίσταται πιο απλή και πιο εύκολη στη χρήση για όλους όσους την εφαρμόζουν (δε χρειάζεται να έχεις π.χ. παραμάσχαλα τις ερμηνείες του Carelli για να βλέπεις τι λέει γι' αυτή τη μοίρα).
2. Το δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι ανοίγει τη συζήτηση επί της ουσίας της αστρολογίας με την οποία ασχολούμαστε. Σε άλλες συζητήσεις εκτός του Myhoroscope όπου άνοιξα ένα θέμα σχετικό δέχτηκα το παρακάτω ερώτημα από κάποιο υποστηρικτή του συστήματος του αστρικού ζωδιακού: Γιατί να ασχοληθούμε έτσι κι αλλιώς με συναστρία τροπικού - αστρικού χάρτη, όταν ο αστρικός χάρτης είναι ο πιο σωστός; Κι εδώ η Έρση με τη σειρά της βάζει επίσης το ίδιο ερώτημα αντίστροφα. Γιατί να ασχοληθούμε με την ιδιοσυναστρία, αφού μας αρκεί ο τροπικός χάρτης; Αν όντως ισχύει ότι και οι δύο χάρτες κρύβουν αλήθειες, ποια είναι η διαφορά στη φύση ή στην υφή του ενός χάρτη από τον άλλο; Ποια ζητήματα καλύπτει το τροπικό σύστημα και ποια το αστρικό; Μήπως υπάρχει και κάποιο άλλου είδους νόημα στην ιδιοσυναστρία; Ένα νόημα ανάλογο με αυτό που κάνουμε όταν βλέπουμε π.χ. όψεις του προοδευτικού χάρτη προς το γενέθλιο;
3. Το τρίτο ζήτημα είναι το εξής: Αν οι προβλέψεις με τον αστρικό χάρτη δουλεύουν εξίσου με αυτές του τροπικού, τότε τι ζώδιο είναι ο καθένας μας πραγματικά; Το τροπικό του ή το αστρικό του; Ή και τα δύο; Κι αν και τα δύο πώς συνδυάζονται; Με ποια συνταγή; Κοιτάζω ας πούμε το ωροσκόπιο του Έλβις και με την εκδοχή του Κου Ριζόπουλου και με την εκδοχή της Έρσης. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες ερμηνείες δεν αφορούν θέσεις σε ζώδια αλλά όψεις πλανητών ή θέσεις σε οίκους ή συνόδους με αστερισμούς. Μήπως η τροπική αστρολογία δουλεύει κυρίως επειδή δουλεύουν οι όψεις και οι ποιότητες των ζωδίων είναι ένα θέμα που πρέπει να επανεξεταστεί;
4. Το επόμενο ζήτημα είναι πόσο μακριά μπορεί να τραβήξει κανείς αυτή την τεχνική; Μπορεί να προχωρήσει και σε κανονικές συναστρίες εκτός της ιδιοσυναστρίας; Π.χ. να κάνει συναστρία του τροπικού χάρτη του ενός συντρόφου με τον αστρικό του άλλου; Μεθολογικά οι περισσότεροι αστρολόγοι θα που όχι, γιατί δεν κρατάμε ομοιόμορφο τρόπο υπολογισμού στους χάρτες των συντρόφων. Αν όμως καταδειχθεί ότι "άλλο το νόημα" του ενός χάρτη κι "άλλο το νόημα" του άλλου, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Με τον ίδιο τρόπο που μπορεί να κάνω συναστρία γενέθλιου του ενός με προοδευτικό του άλλου, δεν έχω λόγο να μην μπορώ να κάνω το ίδιο και με τον τροπικό του ενός με τον αστρικό του άλλου. Επομένως θα υπάρχει προφανώς περιθώριο για περαιτέρω εφαρμογές.
5. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί κανείς να εξετάσει πρόβλεψη γεγονότων με αυτή τη μέθοδο; Π.χ. να εξετάσει διελεύσεις πάνω στον αστρικό χάρτη; Ο Κος Ριζόπουλος υπονοεί κάτι τέτοιο αναφέροντας τον αστρικό Κρόνο στο Λέοντα για τους (τροπικούς) Λέοντες αλλά κι αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα προς διερεύνηση.
Γενικότερα το θετικό της εισαγωγής της νέας αυτής ιδέας πιστεύω είναι ότι ανοίγει πεδίο για ευρείς εφαρμογές και δοκιμές και πειραματισμούς. Από το αποτέλεσμα των πειραματισμών πιστεύω θα δείξει κι αν στο τέλος θα έχουμε αρκετά δεδομένα που να μας λένε σε ποιες περιπτώσεις είναι τελικά χρήσιμο αυτό το σύστημα. Μέχρι τότε αυτό που αξίζει πιστεύω να κάνουμε είναι αυτός ακριβώς ο πειραματισμός.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
21-04-2009, 03:46 PM #13
Παιδιά χαλαρώστε!
Ένα-ένα, με τη σειρά!
Προσωπικά, μου έχουν γεννηθεί και μένα οι ίδιες απορίες κι άλλες 200 επίσης!
Από αστρολογία δεν ξέρω πολλά, καθώς ασχολούμαι μόνο ένα χρόνο, αλλά μου αρέσει να διαισθάνομαι τα πράγματα!
Κι επειδή αναφέραμε και τον Αινστάιν πιο πριν, ας θυμηθούμε ότι ένιωθε πρώτα τα πράγματα και τους συμπαντικούς νόμους κι άφηνε τις αποδείξεις για τους μαθηματικούς!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κ. Ριζόπουλος απλά έκανε μια εισαγωγή σε ένα θέμα που σηκώνει πάρα πολύ συζήτηση, έρευνα, μελέτη και δεν είπε τίποτα τελεσίδικο ο άνθρωπος!
Και μόνο που έκανε αυτή την εισαγωγή, δηλώνει (κατά την άποψή μου) ότι είναι διαισθητικός, πρωτοποριακός και open-mind!
Ξέρω ότι τα ερωτήματά σας προέρχονται από αγάπη για την αστρολογία αλλά νομίζω ότι η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας πρώτα είναι η εξής:
'To νιώθω ως αλήθεια???'
Και μερικές από τις φράσεις του άρθρου που προσωπικά με έκαναν να νιώσω αυτή τη θεωρία ως αληθινή είναι οι εξής:
-κάθε ουράνιο σώμα στην ενεργειακή του διάσταση έχει δύο θέσεις!
-στο ερώτημα, λοιπόν, που υποβάλει ο κοινός νους, ποια από τις δύο εκδοχές είναι σωστή, η απάντηση είναι …απλή: Και οι δυο!
-Αυτά βέβαια, όσον αφορά το έργο και τις ικανότητες του. Από την άλλη πλευρά, ο χαρακτήρας του μπορεί όντως να ήταν αυτός που «φαινόταν» στην τροπική εκδοχή. Κάτι ανάλογο μπορεί να συμβαίνει με πολλούς από εμάς: Τροπικός χαρακτήρας με αστρική δημιουργικότητα.
Φιλικά!!!:bigsmile:
-
21-04-2009, 04:11 PM #14
Αγαπητή Έρση
Πραγματικά χαίρομαι για την τοποθέτηση σου, αφού μου δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τις απόψεις και τη φιλοσοφία μου.
Η ουσία της επιχειρηματολογίας σου στοχεύει στο να δείξει ότι τα τροπικά ωροσκόπια λειτουργούν επαρκώς και ίσως γι αυτό δεν χρειάζεται καμία νέα ερμηνευτική προσέγγιση. Στην παράθεση σου χρησιμοποιείς μεσοδιαστήματα, αντισκιές, απλανείς και παραλληλίες. Εκτιμώ ότι κάποιος άλλος θα μπορούσε να πράξει το ίδιο με τη χρήση κλήρων, αρμονικών , υποθετικών πλανητών η κάποιων εκ των χιλιάδων αστεροειδών, που πλανώνται στο διάστημα. Όπως έχω δει και σε αυτό το site κάτι τέτοιο συνηθίζεται στην πλειοψηφία των αστρολογικών αναλύσεων και αυτό ακριβώς είναι-για μένα-το πρόβλημα.
Να ρωτήσω κι εγώ λοιπόν: Γιατί δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι χάρτες με το ίδιο πνεύμα; Γιατί στον καθένα χρησιμοποιούνται-κατά το δοκούν-όποιες παράμετροι βολεύουν ερμηνευτικά;
Για παράδειγμα, οι συγκεκριμένοι απλανείς, που αναφέρεις στην περίπτωση του Πρίσλεϊ, λειτουργούν σαν τους πλανήτες που γνωρίζουμε; Έχουν δηλαδή μια συνεισφορά ιδίου τύπου στα ωροσκόπια του Μικ Τζάγκερ, του Τζον Λέννον του Φρανκ Σινάτρα η όποιου άλλου μεγάλου σταρ; Η μήπως ο καθένας τους έχει πιάσει κι από έναν άλλον της ...ίδιας οικογενείας ...αγκαζέ; Αν λοιπόν ερμηνεύσεις και άλλα ωροσκόπια με την ανάλογη χρήση των ίδιων απλανών, τότε θα δεχθώ το επιχείρημα σου για την επάρκεια της ερμηνείας.
Όταν σε κάθε αστρολογική ανάλυση επιστρατεύονται κατά συροήν διαφορετικοί δείκτες δεν υπάρχει τίποτα, που να μην εξηγείται (εκ των υστέρων). Αυτή η πολιτική είναι ιδιαίτερα επωφελής σε όσους υπερασπίζονται την αυθεντία τους ταμπουρωμένοι στις δαιδαλώδεις λεπτομέρειες της γνώσης τους, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, επειδή ακριβώς είναι σαν τον μυθικό Πρωτέα: Αλλάζουν μορφή σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες. Όμως θεωρώ ότι από αυτόν τον φαύλο κύκλο, η Αστρολογία δεν βγαίνει ωφελημένη, αντιθέτως περιπλέκεται ολοένα και πιο πολύ στα γρανάζια του σύγχρονου Ιερατείου της.
Η δική μου προσέγγιση αρκέστηκε στη χρηση των γνωστών πλανητών (κατ' εξαίρεση έβαλα τη Δήμητρα, επειδή εκτιμώ ότι ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός, γενικότερα) και των βασικών όψεων. Η ανταπόκριση πλανητικών θέσεων και όψεων-που όλοι και όλες κατανοούν- σε σχέση με τα πρόσωπα και τα γεγονότα ήταν σαφέστατη και αυτό είναι το πρώτο ουσιαστικό στοιχείο.
Η επόμενη σημαντική λεπτομέρεια αυτής της τεχνικής είνα ότι δίνει απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο και τη χρήση των ίδιων παραμέτρων σε πλείστες περιπτώσεις συμβάντων και καταστάσεων. Οι ιδιότητες του Ουρανού, του Δία η του Πλούτωνα δεν αλλάζουν ανάλογα με την καλή η κακή μου διάθεση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στις μάζες η επίδραση είναι καταλυτική, ενώ στα πρόσωπα άμεσα διαχειρίσιμη και αφομοιώσιμη. Έχω ένα πλούσιο υλικό γεγονότων (φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις, ατυχήματα κλπ), όπου τα αστρολογικά αίτια προκύπτουν με τον ίδιο "απλό" τρόπο χωρίς κανένα ερμηνευτικό "τράβηγμα".
Αν εντόπισες στις ερμηνείες, που παρέθεσα τέτοια "τραβήγματα" σε παρακαλώ να τα επισημάνεις. Διαφορετικά το αντίστοιχο ερώτημα σου είναι άνευ αντικειμένου.
Αντίθετα, διαπίστωσα προσωπικά, εξαίσια "τραβήγματα" και αλχημείες στις αναλύσεις για το Τσέρνομπιλ και το αεροπορικο δυστύχημα της Helios από δύο αστρολόγους, που συνεργάστηκαν στο παρελθόν με το myhoroscope. Δεν απαξιώνω τα πρόσωπα αλλά οι συγκεκριμένες ερμηνείες τους είναι για μένα απαράδεκτες, από πολλές απόψεις. Γι αυτό επέλεξα να συμπεριλάβω αυτά τα δύο περιστατικά στα παραδείγματα μου, ώστε να μπορεί ο καθένας να κάνει τη σύγκριση.
Και σε ερωτώ: Εσύ είσαι καλυμμένη από εκείνες τις προσεγγίσεις-τουρλουμπούκι με τον ¶δμητο και τον "κλήρο καταστροφής"; Τι προσέφεραν αυτές οι αναλύσεις εκτός από την, υποτιθέμενη, επιβεβαίωση του κύρους των συγγραφέων τους;
Σε καμία περίπωση δεν διατείνομαι ότι αυτή η σύνθεση του τροπικού και του αστρικού ζωδιακού είναι πανάκεια για όλα τα αστρολογικά ...δεινά. Εξ άλλου υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες, που πρέπει να διασαφηνιστούν. Και όπως σημειώνω και στο άρθρο, σε αρκετές περιπτώσεις η "κλασσική" θεώρηση αρκεί για να δώσει κάποιες απαντήσεις. Είναι όμως συγκεκριμένη ως προς τις παραμέτρους, που χρησιμοποιεί και δεν υποτιμά την αστρολογική νοημοσύνη κανενός.
Κλείνοντας, θα απαντήσω στα υπόλοιπα ερωτήματα σου, που υποθέτω ότι θα είναι και απορίες άλλων μελών του site.
1) Εκτιμώ ότι καμία από τις δύο οπτικές (Δυτική και Ινδική) δεν είναι επαρκής,διαφορετικά δεν θα χρειαζόταν η διαρκής εισαγωγή νέων παραμέτρων και η επινόηση νέων τεχνικών. Με ρωτάς ποιες τεχνικές εννοώ αλλά φοβάμαι ότι η απαρίθμηση τους θα ξεπεράσει σε έκταση το ίδιο το άρθρο. Στέκομαι μόνο σε δύο σημεία: Οι Ινδοί αστρολόγοι έχουν διαιρέσει το ζωδιακό με όλους τους ...πιθανούς αριθμούς, ενώ οι Δυτικοί ακολουθώντας μια ανάλογη πολιτική κατέληξαν στη χρήση των Αρμονικών και των Μεσοδιαστημάτων. Ακολούθως εμφανίστηκαν κι άλλες σχολές, που κράτησαν τον πυρήνα της κάθε εφαρμογής, προχωρώντας σε επιπρόσθετες καινοτομίες.
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ καμία από αυτές τις μεθόδους ερμηνείας αλλά σέβομαι εκείνους που τις ασκούν και είναι συνεπείς στη χρήση τους. Αυτό που δεν δέχομαι και υποτιμά τη νοημοσύνη μου είναι η αποσπασματική τους χρήση σε μια ατέρμονη αστρολογική μαγειρική. Να βάλουμε και λίγο από αυτό, λίγο από το άλλο κι αν στο τέλος δεν βγάζουμε άκρη, ε τότε θα είναι ...καρμικό.
2) Η ανοχή των 5 μοιρών αναφέρεται στη συναστρία των δύο ζωδιακών και όχι στην Ινδική Αστρολογία. Είναι μια συνετή πολιτική, που αποσκοπεί στην αποφυγή ερμηνευτικών ακροτήτων.
3) Ποιά ημερομηνία θα προτιμούσες για την καταστροφή της Σμύρνης; Εγώ διάλεξα την 27η Αυγούστου (διορθωμένη), όταν οι Τούρκοι μπήκαν στην πόλη και κυρήχθηκε ο στρατιωτικός νόμος.
Σε ευχαριστώ για την παρέμβαση :bigsmile:Η εμμονή στην αστρολογική πρόβλεψη είναι το άλλοθι της ασυνειδητότητας
-
21-04-2009, 04:16 PM #15
Επίσης με τη ευκαιρία αυτή θα ήθελα να αναφέρω και την πρόσφατη προσωπική μου αναθεώρηση:
Όταν είχα ρωτήσει τη μάνα μου τι ώρα ακριβώς είχα γεννηθεί, μου είπε στις 22:00!
Τώρα που πήγα στο πατρικό μου για πασχαλινές διακοπές, έψαξα στο παιδικό βιβλιάριο υγείας να επαληθεύσω την ώρα γέννησής μου, και προς έκπληξή μου έγραφε 21:30!!!
Πάνω που άρχιζα να βγάζω τα συμπεράσματά μου για τον προσωπικό μου χάρτη και να ταυτίζομαι με τα συμπεράσματά μου, ήρθε αυτή η αλλαγή να τα αναθεωρήσω ξανά! Βέβαια, οι πλανήτες δεν άλλαξαν στα ζώδια αλλά άλλαξε λίγο η οικοθεσία!
Κι αναφέρω αυτό το παράδειγμα για να απαντήσω στις απορίες του στυλ:
'δηλ. σύμφωνα με την ανατολική αστρολογία είμαι δηλ το τάδε προηγούμενο ζώδιο? Αποκλείεται!'
Ας είμαστε πιο ανοιχτοί λοιπόν στις απόψεις μας και να δεχόμαστε νέα πράγματα και θεωρίες, χωρίς να προσκολλόμαστε στις ήδη γνωστές μόνο και μόνο επειδή μας παρέχουν κάποιου είδους ασφάλειας!
Μια από τις αγαπήμενες μου φράσεις είναι:
'Γιατί όχι???'
-
21-04-2009, 04:20 PM #16
Καλησπερα σε ολους,
Βασιλη μου, οι κρισιμες μοιρες,οι αντισκιες, κτλ.ειναι τεχνικες που χρησιμοποιουνται, οχι για την καθε παλατισσα που θα παει στον αστρολογο για να μαθει τις προβλεψεις της αλλα κυριως για "ξεκοκαλισμα ωροσκοπιων" σημαντικων ανθρωπων η γεγονοτων που επηρεασαν\συγκλονισαν με τον τροπο τους.
Σιγουρα για να δωσεις ερμηνεια σε εναν χαρτη δεν πας παραμασχαλα με τον Carelli αλλα οταν προκειται για τοσο σημαντικα ωροσκοπια οφειλουμε να "ξεσκονισουμε " τον "χαρτη" με ολες τις τεχνικες,αν το καναμε κ δεν βρηκαμε τιποτα σημαντικο,τοτε παμε παρακατω σε αλλη\νεα τεχνικη, δεν εχω καμμια αντιρρηση.
Εστω τωρα οτι παραμεριζουμε ολα αυτα( που εγω δεν συμφωνω) κοιτα λιγο το ωροσκοπιο του Χιτλερ κ πες μου οτι δεν φαινεται τι "μαυρος σκυλος" ηταν, δεν ειχε την προδιαθεση να πραξει οσα επραξε?
κ την προδιαθεση ειχε κ βρεθηκε στην καταλληλη θεση την καταλληλη εποχη η ιστορια τουλαχιστον αυτο δειχνει.
Κατα τα αλλα συμφωνω με τις αποριες που θετεις κ κυριως με το κατα ποσον μπορει να τραβηξει κανεις αυτην την τεχνικη.
Γενικα η γνωμη μου ειναι πως στην αστρολογια τιποτα δεν πρεπει να παραμεριζεται αντιθετα να προστιθενται καινουρια στοιχεια.
-
21-04-2009, 04:34 PM #17
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
21-04-2009, 04:41 PM #18
Έχεις δίκιο, Έρση... οι τεχνικές αυτές είναι απαραίτητες.. απλά διαφωνώ με το να μπαίνουν πρώτες πρώτες.. δηλαδή θα προτιμούσα να δω κάποιες δυνατές όψεις και στο τέλος να βλέπω σε ποια μοίρα είναι ο πλανήτης κι όχι ανάποδα... Χώρια που αδυνατούμε να εξηγήσουμε σε όσους ξέρουν τα βασικά γιατί τις παίρνουμε υπόψη... Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.. όλες οι τεχνικές έχουν κάτι να προσφέρουν...
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
21-04-2009, 04:47 PM #19
Aγαπητε zoze χαλαροι ειμαστε,συζητηση μελετη κ ερευνα κανουμε ολοι με την βοηθεια του Κου Ριζοπουλου,κ κανεις δεν ειπε για τον Κο Ριζοπουλο τα αντιθετα απο αυτα που λες κ εσυ.
Ωστοσο γραφεις οτι πρεπει να αναρωτηθει ο καθενας απο εμας "Το νιωθω στα αληθεια?",τι γινεται στην περιπτωση που καποιος δεν το νιωθει ως αληθεια αλλα ουτε κ ως ψεμα? δεν πρεπει να το ψαξει κ να υποβαλλει τις αποριες του κ μαλιστα οταν μπορει να παρει απαντησεις απο τον Κο Ριζοπουλο που εχει κανει την ερευνα?
-
21-04-2009, 05:18 PM #20
Το ξέρω, γι' αυτό έγραψα ότι ρωτάτε από αγάπη για την αστρολογία και καλά κάνετε!
Γενικά μιλούσα, απλά κι όχι συγκεκριμένα!
Τώρα το αν δεν το νιώθει κάποιος είτε ως αλήθεια είτε ως ψέμα, με βρίσκει σύμφωνο κι αυτή η θέση γιατί όταν μιλάμε για την αλήθεια δεν πρέπει να μαστε απόλυτοι, μιας κι η αλήθεια είναι μια πολύ ρευστή κατάσταση!!!
Κι επειδή ο άνθρωπος λειτουργεί και με το δεξί αλλά και με το αριστερό ημισφαίριο ή αν θες επειδή είμαστε ταυτόχρονα και μυστικιστές αλλά και επιστήμονες, εμένα προσωπικά μου αρέσει κι η διαισθητική προσέγγιση για την οποία μίλησα παραπάνω αλλά και οι απορίες κι η επιστημονική αμφισβήτηση για την οποία μιλάς εσύ!
Ίσως σε μένα απλά να μου αρέσει να προσεγγίζω τα πράγματα πρώτα διαισθητικά και μετά νοητικά!
Για να μην πολυλογώ, σαφώς και πρεπει να ρωτάμε μιας κι αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του site αλλά και του συγκεκριμένου άρθρου, δηλ. η εμβάθυνση κι η παραπέρα μελέτη!
thanks
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.