s
Τελικός Κυρίαρχος σε Χάρτη; - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 43

Re: Τελικός Κυρίαρχος σε Χάρτη;

Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    Λένα,

Προσωπικά δεν νομίζω ότι υφίσταται τέτοιος όρος και δεν μου κάνει εντύπωση που δεν βρήκες αναφορές. Στην τελική δεν νομίζω ότι “προ-τελευταίος κυρίαρχος» σημαίνει και τίποτα.

Μπήκα στο link που έδωσες και βρήκα την αναφορά στον όρο που έδωσες.

«In many of these cases the final dispositor ends up being in own sign or exaltation and sometimes in mutual reception with the penultimate dispositor

Δεν κατάλαβα γιατί πράγμα μιλάνε. Ο τελικός κυρίαρχος πρέπει να είναι στο δικό του ζώδιο (own sign) και όχι απλά σε έξαρση (exaltation). Και φυσικά δεν μπορεί να είναι σε αμοιβαία υποδοχή (mutual reception) και ο ένας να είναι τελικός κυρίαρχος ενώ ο άλλος προ-τελευταίος.

Καλά είναι να ψάχνεις σε διάφορα Sites αλλά μην παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι διαβάζεις.
    Η λογική της αμοιβαίας υποδοχής στην οποία αναφέρονται, νομίζω πως έχει να κάνει με
    Παρόλο που κάθε πλανήτης σε κάθε ζευγάρι αμοιβαίας υποδοχής θα έπρεπε να ερμηνεύεται ατομικά, οι επιρροές των ενεργειών που συνδυάζονται και υφίστανται ανάμεσα στα δύο σώματα θα πρέπει να υπολογίζονται και να ερμηνεύονται ως μονάδα
    (Μια αληθινή ματιά στην αμοιβαία υποδοχή)

αν το κατάλαβα σωστά δηλαδή το άρθρο.

Όσο για τον "προ-τελευταίο" ίσως και να έχεις δίκιο, άξιζε όμως να ρωτήσω..

Η συζήτηση στην οποία παραπέμπει το λινκ αφορά εντελώς την παραδοσιακή αστρολογία που έχει κανόνες παρόμοιους με την ωριαία. Έτσι δέχονται την αμοιβαία υποδοχή όχι μόνο από κυριαρχία αλλά και από έξαρση και τριγωνοκρατία. Μ' αυτή την έννοια, ο προτελευταίος κυρίαρχος μπορεί να είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον τελικό κυρίαρχο.

Επίσης, αν ο κυρίαρχος ενός πλανήτη δεν είναι καλά τοποθετημένος τότε παίρνουν ως κυρίαρχο του τον πλανήτη που είναι σε έξαρση στο ζώδιο εκείνο. Για παράδειγμα, ο Ερμής είναι στον Ταύρο, αν η Αφροδίτη δεν είναι καλά τοποθετημένη στον χάρτη τότε κοιτάνε αν είναι καλύτερα τοποθετημένη η Σελήνη που έχει έξαρση στον Ταύρο. Αν η Σελήνη είναι καλύτερα τοποθετημένη από την Αφροδίτη τότε θα πάρουν την Σελήνη ως κυρίαρχο του Ερμή.

Είναι ένα αρκετά διαφορετικό σύστημα από το σύγχρονο σύστημα εξέτασης της κυριαρχίας που βασίζεται στην παραδοσιακή και ωριαία αστρολογία.

Όνομα:
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by Κοραλλία Μόζορα View Post
    Μ' αυτή την έννοια, ο προτελευταίος κυρίαρχος μπορεί να είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον τελικό κυρίαρχο.

Κοραλλία, μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα να καταλάβω κι εγώ πως λειτουργεί αυτό;

Σε μια αμοιβαία υποδοχή με κυριαρχία ή έστω με έξαρση πως ξεχωρίζεις τον τελικό από τον προτελευταίο κυρίαρχο; Για σένα έχει νόημα η έννοια του προτελευταίου κυρίαρχου;

Για παράδειγμα, αν η Αφροδίτη είναι ο προτελευταίος κυρίαρχος και είναι στον Αιγόκερω μαζί με τον Κρόνο που θα είναι ο τελικός κυρίαρχος, τότε η Αφροδίτη είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο από κυριαρχία και τριγωνοκρατία.

Δημήτρη, απλώς εξήγησα τι εννοούσαν με τους όρους αυτούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι κιόλας τις πρακτικές αυτές.

Όνομα:
    Δημήτρης

Φαίνεται ότι έχω πολλά κενά στους όρους της παραδοσιακής αστρολογίας. Αυτό για την τριγωνοκρατία δεν το ξέρω καθόλου. Στο παράδειγμα που αναφέρεις δεν μπορώ να δω καμιά αμοιβαία υποδοχή. Αν μπορείς να γίνεις πιο επεξηγηματική θα το εκτιμούσα.

Αν εννοείς ότι το ζώδιο της κυριαρχίας της Αφροδίτης (ο Ταύρος) είναι σε τρίγωνο με το ζώδιο που βρίσκεται ο Κρόνος (Αιγόκερος) και αυτό δίνει αμοιβαία υποδοχή, δεν θέλω να ακούσω τίποτα άλλο.

Δημήτρη,

στην παραδοσιακή αστρολογία, οι πλανήτες έχουν πέντε θεμελιώδεις δυνάμεις: από κυριαρχία, έξαρση, τριγωνοκρατία (ή τριπλότητα), όρια και πρόσωπα. Στην τριγωνοκρατία, ο πλανήτης έχει θεμελιώδη δύναμη όταν βρίσκεται στην ίδια τριπλότητα με το ζώδιο που κυβερνά. Δεν είναι τόσο απλό όμως όσο ακούγεται επειδή στην παραδοσιακή αστρολογία κάθε πλανήτης κυβερνά δυο ζώδια και μόνο στο ένα έχει θεμελιώδη δύναμη από τριγωνοκρατία, για παράδειγμα η Αφροδίτη έχει μόνο τριγωνοκρατία στα ζώδια της γης. Επίσης, υπάρχουν ημερήσιοι και νυχτερινοί κυβερνήτες κάθε τριπλότητας (εκτός από το νερό όπου έχει τριγωνοκρατία μόνο ο Άρης).

Αμοιβαία υποδοχή υπάρχει με οποιαδήποτε από αυτές τις 5 θεμελιώδεις δυνάμεις.

Όνομα:
    Δημήτρης

Μάλλον δεν θα έπρεπε να το κουράζουμε άλλο αλλά Κοραλλία, να δεχτώ ότι η Αφροδίτη έχει μια κάποια ισχύ επειδή βρίσκεται σε ζώδιο της Γης. Αν και αυτό θα σήμαινε ότι έχει την ίδια ισχύ όταν βρίσκεται στην Παρθένο, που παραδοσιακά και μοντέρνα είναι σε πτώση.

Η αμοιβαία υποδοχή δεν κατάλαβα που κολλάει. Όταν ο Κρόνος είναι κυρίαρχος στο δικό του ζώδιο και κυβερνήτης της Αφροδίτης. Και η Αφροδίτη έχει κάποια ισχύ λόγω τριπλότητας αλλά δεν ασκεί καμία επιρροή πάνω στον Κρόνο, δεν βλέπω κάτι αμοιβαίο. Απλά ο Κρόνος έχει υποδεχτεί την Αφροδίτη στο ζώδιο του.

Ok, έβγαλα συμπέρασμα: Η μοντέρνα αντίληψη δε δέχεται τη λογική αυτή..

Ποια είναι η άποψή σας για τον Persona Chart;

Λένα

Υ.Γ. Σκόπευα να ανοίξω νέο Thread αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει συγκεκριμένη ελληνική ορολογία

Όνομα:
    Τίνα

Παιδιά για τον προτελευταίο κυρίαρχο πρώτη φορά ακούω όσο για τον τελικό κυρίαρχο τον κοιτάζω αλλά πάντα ξεκινώ από τον χορηγό του Ήλιου γι αυτό και δεν κατάλαβα στο αρχικό ποστ γιατί ξεκινησαμε με Σελήνη/Ποσειδώνα .

Όνομα:
    ΕΦΗ

Κατ αρχην ευχαριστω ολους, που μπηκατε στον κοπο να δωσετε περαιτερω εξηγησεις. Ωστοσο μενω με την παρακατω απορια. Βρισκουμε τον επικυριαρχο του ωροσκοπιου (με τα βελακια που ειχε θεσει στο αρχικο της ποστ η Λενα), σε τι μας βοηθα αυτο? Στο να δουμε ποιος πλανητης εχει τελικη ισχυ στο ωροσκοπιο?
    Φανταζομαι οτι ειναι βοηθητικο ως προς αυτο το σημειο αλλα ποσο περισσοτερο? Εχω μπερδευτει τελικα. Μιλαμε για τον κυβερνητη του ωροσκοπιου? Συνηθως δεν παιρνουμε τον κυβερνητη του ωροσκοπου η εφ οσον ειναι αδυναμος τον ισχυροτερο πλανητη (διακυβερνηση, γωνια κ.λ.π) ?

Υ.Γ Προσωπικα δεχομαι τις θεμελιωδεις δυναμεις της παραδοσιακης, διοτι λειτουργουν καλα στην ωριαια. Ελπιζω αυτο να μην ακουγεται σαν αυτοσχεδιασμος.

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)